haklısın sorular daha zar hangısı onu bile bilmiozkı goruoz bişeyler ama

bide ben eskiden bastırınca orayı acırdı smdi bastrınca acımıor off

tabi canım belki içini rahatlatır ben de muayene olmadan önce bana da sanki vajina girişi dediğimiz yer biraz genişlemiş gibi geliyordu daha acık yazmam gerekirse(kusura bakmayın özel mesaj hakkım yok henüz) bacaklarımı azıcık açtıgımda bile sanki vajina dudakları daha çok açılıyormuş gibi geldi bana insan kendi vucudunun öncesini ve sonrasını bilir ne de olsa diye düşündüm biliyosun 2 dudak var biri en dıştaki labium major denilen dış dudak diğeri ondan daha küçük olan daha içeriye yerleşimli labium minör doktor bu dudakları iyice ekarte ederek muayenesini yapıyor zaten yani bi sonuca varabilmek için hem kadın dogum uzmanlarının özel koltugundaki gibi pozisyon alabilmek gerekiyor ve tıbbi bilgi gerekiyor neyse ben böyle düşününce tabii kafama bi taktım mutsuzluğa boğdum kendimi diyebilirim hem bastırınca acıyıp acımaması bi parametre değil ki bişeyin bulgusu değil yani tabi sonucu bilemeyiz biz muayene olmak lazım tatlım ama öyle bakıp kendimizce anlamlar çıkarmaya çalışınca çok mutsuz oluyoruz insan vucudunun bazı buyuk yada küçük travmalara verdiği yanıtlar aynı olmayabiliyor sonuçta bakire olup da ilk ilişki sırasında hep kan geldiği ve acı duyulduğu konuşulur toplumda bu dusunce hakimdir ama bakire olup da kan gelmeyen kişiler var yada ilk ilişkilerinde hiç acı hissetmeyen arkadaşlarım var benim tıp artık çok ilerledi bilmediğimiz şeyleri ögreniyoruz eski tabular,basmakalıp düşünceler değişiyor çünkü hepimizin anatomisi farklı canım belki rahatlatır seni biraz diye kendimden örnek vereyim dedim

kızlar benim anladığım kadarıyla iç dudakları ayırdığımızda gördüğümüz yer yani ıkınca genişleyen yer vajina girişi ve bence vajina darltma orada yapılıyo kızlık zarıda bu girişin biraz içinde...yai bizim görmemiz zor gibi cünkü bende bakıyorum ıkınıyorum biraz bisey yok gibi orda bosluk var gibi bu yüzden kafama cok takıyorum bişey oldu diye ama son kontroldede doktor bişey iyileşmiş demişti yanii bu durum cok karısık ve bence bizim anlayabilecegmz bisey diil...buarada ebru hanım hakkında o kadar iyi konusuyosunuzki keske benimde ona gitme imkanım olsaydı keske operasyonumu ona yaptırsaydım cünkü sanırım gidenler cok memnun kalmıs

kızlar benim anladığım kadarıyla iç dudakları ayırdığımızda gördüğümüz yer yani ıkınca genişleyen yer vajina girişi ve bence vajina darltma orada yapılıyo kızlık zarıda bu girişin biraz içinde...yai bizim görmemiz zor gibi cünkü bende bakıyorum ıkınıyorum biraz bisey yok gibi orda bosluk var gibi bu yüzden kafama cok takıyorum bişey oldu diye ama son kontroldede doktor bişey iyileşmiş demişti yanii bu durum cok karısık ve bence bizim anlayabilecegmz bisey diil...buarada ebru hanım hakkında o kadar iyi konusuyosunuzki keske benimde ona gitme imkanım olsaydı keske operasyonumu ona yaptırsaydım cünkü sanırım gidenler cok memnun kalmıs

evet aynen öyle canım karışık durum,ben ebru hanıma sadece muayeneye gittim cerrahi yeteneğini bilemicem ama okudugum kadarıyla forumda operasyon için onu secen arkadaşlar vardı ama sadece 1 doktora çok iyi diyemeyiz ki alanında uzman ve deneyimli bi sürü doktorlarımız var.İnş operasyon sonucu hakkında çok güzel haberler alırsın canım..

evet aynen öyle canım karışık durum,ben ebru hanıma sadece muayeneye gittim cerrahi yeteneğini bilemicem ama okudugum kadarıyla forumda operasyon için onu secen arkadaşlar vardı ama sadece 1 doktora çok iyi diyemeyiz ki alanında uzman ve deneyimli bi sürü doktorlarımız var.İnş operasyon sonucu hakkında çok güzel haberler alırsın canım..

insallah canım ama bence iyi bi doktor kesin konusabilen doktordur yanii üstelik bu gibi hassas durumlarda ihtimaller olmaması gerekir cünkü biz bu konuda hiçbisey bilmiyoruz ve doktorumuza güvenmek zorundayız...en ufak bi kötü ihtimalin olması insanın moralini bozuyo yani banada esneme olabilir yani kanaman olmayabilir demişti:(

insallah canım ama bence iyi bi doktor kesin konusabilen doktordur yanii üstelik bu gibi hassas durumlarda ihtimaller olmaması gerekir cünkü biz bu konuda hiçbisey bilmiyoruz ve doktorumuza güvenmek zorundayız...en ufak bi kötü ihtimalin olması insanın moralini bozuyo yani banada esneme olabilir yani kanaman olmayabilir demişti:(

canım öyle söylediğini bilmiyodum tabii o zaman haklısın insan net bişiler duymak ister hele de bu gibi hassas konularda dediğin gibi biz toplumca cinsellikle ilgili konularda pek de bilgi sahibi olarak yetiştirilmiyoruz ihtimallerin en aza indirilmesi gerekir ki doktora güven sağlanabilsin cunku ihtimaller dahilinde herkes yorum yapabilir bu işin uzmanına gidiliyorsa bi farkı olmalı haklısın tatlım...

arkadaşlar sorumun cevabını buldum sanırım östrojen diye bir horman varmış ve bu hormanın olması zarı pembe-beyaz ve kalın olmasını saglarmış düşük östrejen salgılanmasında da zar daha kırmızı ve ince olurmuş, sanırım ben ilk tanıma uyuyorum benim zarım pembe- beyazımsı..

canım öyle söylediğini bilmiyodum tabii o zaman haklısın insan net bişiler duymak ister hele de bu gibi hassas konularda dediğin gibi biz toplumca cinsellikle ilgili konularda pek de bilgi sahibi olarak yetiştirilmiyoruz ihtimallerin en aza indirilmesi gerekir ki doktora güven sağlanabilsin cunku ihtimaller dahilinde herkes yorum yapabilir bu işin uzmanına gidiliyorsa bi farkı olmalı haklısın tatlım...

yani canıım adı üstünde kalıcı yaptırıyoruz ama nası kalıcı bende anlamadım heran bisey oldumu acaba esneyecekmi korkusuyla yasıyorum resmen yanii 3 4 gün önce kontrole cagırıyo bicok doktor ama eee bunun neresi kalıcı simdi?hem sehir dısında yasayanlar napsın düğün hazırlıklarını bırakıp nasıl gitsinler kolaymıherkesten habersiz böyle bişey icin sehir dısına cıkmak yani aklım almıyo benim

canım o renk östrojen hormonunun salgılanma miktarına göre değişiyormuş.beyazdan pembeye değişebilirmiş.rahat ol.ben de beyaz görünce endişelenmiştim aksi bişey mi var diye.östrojen fazla salgılanırsa rengi beyaz oluyormuş.internette okumuştum bunu.

evet canım bende okudum şimdi öyleymiş bi an gerçekten çok korkmuşturm.. sen nasılsın bişeyler hissediyor musun bu arada kontrole gidebilldin mi??

evet canım bende okudum şimdi öyleymiş bi an gerçekten çok korkmuşturm.. sen nasılsın bişeyler hissediyor musun bu arada kontrole gidebilldin mi??

yok canım hiç bişey hissetmiyorum gerginlikler de bitti.ufak ufak kaşınmalar devam ediyor.adetim de oldukça düzensiz.bitti zannediyorum yine geliyor bi duruyor falan.bi kan geliyor da adettenmi yoksa dikişimmi atıyor bilmiyorum.kontrole gideceğim profesör yurtdışına gitmiş.kendine emsal başka bi doktor önerdi bana.bakalım ona bi gideceğim inşallah perşembe günü.muayenede dikişlerime bişey olur diye çok korkuyorum.kontrolü nasıl yaptı dudakları baya bi çekerek mi yaptı ebru hanım.

yani canıım adı üstünde kalıcı yaptırıyoruz ama nası kalıcı bende anlamadım heran bisey oldumu acaba esneyecekmi korkusuyla yasıyorum resmen yanii 3 4 gün önce kontrole cagırıyo bicok doktor ama eee bunun neresi kalıcı simdi?hem sehir dısında yasayanlar napsın düğün hazırlıklarını bırakıp nasıl gitsinler kolaymıherkesten habersiz böyle bişey icin sehir dısına cıkmak yani aklım almıyo benim

canım valla ben de anlamıyorum yani hem kalıcı yaptırıyoruz hem de kontrol istiyor doktor.düğüne 3 gün kala gidebilecek insan bu kadar stresi zaten çekmez.düğüne 3 gün kala gider geçici yaptırır hem garanti hem de fiyatı daha uygun diğerinden neredeyse 1000 tl daha ucuz.kafamız rahat değil.şimdi ben başka bi doktora daha görüneceğim.

fatmasönmez de gelip keşke ayrıntıları bize anlatsa.kanama ne kadar oldu falan bilgilendirse keşke.buralara uğrarsan bize de umut ol arkadaşım ne olursun..

aynen katılıyorum sana canım orayı bende vajina girişi olarak düşünüyorum içerde bi yerde de zar var ama ya o duvar gibi olan yer ya da onun hemen altı.doktorlar ıkın dememize bile gerek kalmadan çekip görüyolr nasıl oluyosa ben yorm yapamıyorum zaten tam gözükmüyo karanlık kalıyo içeri.neyse çok yakında nerde olduğunu gerçekten bozulup bozulmadığını öğreceğim ebru hanım dan inşllh güzel hbrlr verr bana.

canım sen kontrole gitmeden önce ağda yapabildinmi.ben şimdi kontrole gideceğim için merak ediyorum ağda yapmamın zararı olurmu acaba diye.

acıkcası ben hiç yaptırdım kurtuldum diyemiyorum hatta suan hiç yaptırmamıs gibi hissediyorum kendimi üstelik bidaha yaptırsamda tutma olsalığı daha düşük...yaniii biçok doktor yazmıs iyileştikten sonra kanama olur diye bu son kontrol nerden cıktı anlamadım bilsem yaptırmazdımda beklerdim yani...doktorun esnemeye karsı önlem alması gerekmiyomu ona göre bi işlem yapması gerekirdi bence

acıkcası ben hiç yaptırdım kurtuldum diyemiyorum hatta suan hiç yaptırmamıs gibi hissediyorum kendimi üstelik bidaha yaptırsamda tutma olsalığı daha düşük...yaniii biçok doktor yazmıs iyileştikten sonra kanama olur diye bu son kontrol nerden cıktı anlamadım bilsem yaptırmazdımda beklerdim yani...doktorun esnemeye karsı önlem alması gerekmiyomu ona göre bi işlem yapması gerekirdi bence

inan depresyona giricem :(( çok içim sıkılıyor.

inan depresyona giricem :(( çok içim sıkılıyor.

canım sen benim yazdıklarıma bakarak ümitsizliğe kapılma cünkü herkesin yapısı farklıdır sonucta bana doktor öyle dedi ama belki sana daha kesin konusur ama sadece ben biliyorum artık yani benim durumum ortada gerci sana diyorum ama ben coktan girdim depresyona:)

canım sen benim yazdıklarıma bakarak ümitsizliğe kapılma cünkü herkesin yapısı farklıdır sonucta bana doktor öyle dedi ama belki sana daha kesin konusur ama sadece ben biliyorum artık yani benim durumum ortada gerci sana diyorum ama ben coktan girdim depresyona:)

canım sanmıyorum yani hiç ümidim yok ne tutmuş olmasından ne de doktorun bana kesin konuşacağından.o gün de sorduğumda kendine dikkat edersen sorun yaşamazsın dedi.sadece tek söylediği buydu başka bişey söylemedi.inan içimde öyle büyük bi sıkıntı varki çıldırmak üzereyim.kontrol zamanı da yaklaştıkça stresim iyice artıyor.bak ben sana diyim sen evleneceğin zaman nişanlandın ya diyelim o zaman git doktora kontrole.geçici yapılması gerekiyorsa geçici yapsın sonra da hemen nişanlınla birlikte ol.ama birlikte olmadan önce nikahın mutlaka yapılmış olsun.burda nişanlısıyla bişeyler yaşayıp nişandan dönen arkadaşlar var.o yüzden kendini sağlama al.

nette okuyorum.biçok doktor %100 değildir diyor.bazen kanama olması beklenirken olmayadabilir diyor.gerçekten çok korkunç bişey bu.Allah bu durumda olan herkese yardım etsin.yaptırıp kanaması olanlar şükür ki kurtuldu.geride bizler kaldık.acaba biz de bigün burda iyi şeyler paylaşabilecekmiyiz. :43: :43: :43:

nette okuyorum.biçok doktor %100 değildir diyor.bazen kanama olması beklenirken olmayadabilir diyor.gerçekten çok korkunç bişey bu.Allah bu durumda olan herkese yardım etsin.yaptırıp kanaması olanlar şükür ki kurtuldu.geride bizler kaldık.acaba biz de bigün burda iyi şeyler paylaşabilecekmiyiz. :43: :43: :43:

canım sana su kadarını söyliyim hersey doktorda bitiyo bazı doktor öyle emin konusuyokiş artık nası yapıyolarsa bilmiyorum kanamada oluyo yani mesela antepteki doktor öyle diilmiydi bi arkadasımız yazmıstı...bazı doktorda yapıyo ama garantisini düğünden önceki kontrolde veriyo bizim doktorumuz gibi yani bütün hastalarını cagırıyo ne olursa olsun mesela bende risk gördü cagırdı ama risk nasıl oldu anlamıyorum sonucta orası genişsse daraltsaydı ne biliyim yani bütün ihtimalleri düşünerek yapsaydı ama sırf düğünden önce geliriz diye rahat oluyo doktorlar eger gidemezsekte ben sana gel demiştim dicek heralde olan yine bize olacak....

canım sana su kadarını söyliyim hersey doktorda bitiyo bazı doktor öyle emin konusuyokiş artık nası yapıyolarsa bilmiyorum kanamada oluyo yani mesela antepteki doktor öyle diilmiydi bi arkadasımız yazmıstı...bazı doktorda yapıyo ama garantisini düğünden önceki kontrolde veriyo bizim doktorumuz gibi yani bütün hastalarını cagırıyo ne olursa olsun mesela bende risk gördü cagırdı ama risk nasıl oldu anlamıyorum sonucta orası genişsse daraltsaydı ne biliyim yani bütün ihtimalleri düşünerek yapsaydı ama sırf düğünden önce geliriz diye rahat oluyo doktorlar eger gidemezsekte ben sana gel demiştim dicek heralde olan yine bize olacak....

canım evet antepteki doktora yaptıran ertesi günde kanadı demişti.nette okudum da enfeksiyon olabilir dokular esneyebilir o yüzden çağırıyorz demiş ama ne kadar doğru bilmiyorum.ha çağırıp dikiş atmadıkları da var mesela sln53 var o da gitmişti kontrole ama dikiş atmamış mesela.zaman geçince esniyormu yada tazeyken ilişki olması dahamı iyi bilmiyorum.mesela korkut bey yazmış işlemden 2-3 hafta sonra ilişkiye girilebilir.aslında o süre daha iyi tam gerilmelerin olduğu zaman dikişler de duruyorken ne biliyim ya kafam almıyor artık.düşün düşün çıkamadım içinden.

Back