• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bugün 5. Günüm hafiften batma ve ağrı hissi var. Dayanilmayacak bir ağrı değil ama o bölgede garip bir şey olduğunu hissediyorsunuz. Asla rahat oturamıyorum sanırım kendimi kasıyorum. Gece hep an yatarak uyumaya çalışıyorum. Çok ufak tefek leke oluyor ama yoğun şekilde değil. O bölgeyi temizlerken biraz inceledim kapalı gibi duruyor ama tam olarak dikişe dair belirli bir şey gözükmüyor. Dıştan bakınca dikildiğini anlamak mümkün değil bence. Kabızlık ne yazikki yaşıyorum ve 5. Günde duphalac surubun yarısını bitirdim diyebilirim. 10. Günümde şehir dışına çıkacağım bu yolculuk acaba zarar verir mi ? Pansumanlara, kayısı çayına, yumurta yemeye devam ediyorum

Bugün 8. Günüm herhangi bir batma vs. Hissetmiyorum suanlik oturmaya dikkat etsemde kendimi zorlayacak bazı hareketler yaptım lavobada baktım kan vs. Yoktu. Tam olarak ipler ne zaman dişe ek bu konuda net bilgisi olan var mı?

Bugün 11. Gün oldu. Batma, yanma vs neredeyse hiç kalmadı artık o bölgede gerginlikte hissetmiyorum acaba tutmadı mı?
Bugün sonunda duş alabildim gerçekten çok büyük eziyetti. Büyük abdestimde zorlanıyordum ancak surup ve kayısı çayı ile idare ettim. Birde eskiden bu kadar sık lavaboya çıkmazdım ama suruptan mi bilemiyorum bazen günde 2 defa büyük abdestim oluyor.
Bazen leke görüyorum ancak bu lekeyi yoksa batikon mu ayırt edemiyorum.
Telefonun ışığını tutup ayna ile o bölgeye baktım herhangi bir ip görmedim. Açıklık var mı onu da görmedim hiçbir şey anlayamadım. Acaba bu kadar kısa sürede açıp bakmam yanlış mı oldu lütfen benzer süreçte kimse yok mu artık burda kimse kalmadı mı?

Kızlar Fatih adanacıoğlu ‘da kalıcı işlem oldum yarın 48. Günüm kontrolüm var. İşlem sonucunu sizlerle paylaşarım. Sürecin nasıl geçtiğini herşeyi paylaşırım sizinle. Lütfen benim için dua edin 🙏❤️😘
Sonucunuz nasıl di tuttu mu bilgi verebilir misiniz

Bugün 3. Hafta bitti yani 21 gün oldu. Herhangi bir yanma, batma, kaşıntı hissetmiyorum. Bazen çok az kaşıntı oluyor ama öyle dayanilmayacak gibi değil. Regl de oldum 3 gün kanama oldu vr pıhtı şeklinde kanama olması acaba zarar vermişmidir? sonra lekeleme şeklinde kanamam oldu. Ağrım olduğu için ağrı kesici içtim. Yan oturup yatmaya dikkat ettim ama bazen mecbur kaldığım için dikkat edemediğim de oldu umarım tutmuştur. Çok yorucu bir surecti artık bir an önce tutmuş hiç sorun yok denmesini istiyorum.
İlk haftalarda hata ettim çok açmadan bakmaya çalıştım ama daha sonra hiç açmadım. Lavobadan sonra temizlerken o bölgenin kapalı olduğunu hissediyorum ama bu yapısal da olabilir. Dış kısmı zaten kapalı ve birleşik iç kısmında tutup tutmadığını doktor anlayabiliyor ancak.
Birde herhangi bir ip gelmedi, lekelenme de ilk günler oldu daha sonra olmadı işlem olan yok mu ?

Bugün 26 gün oldu işlem olalı artık hiçbir şey hissetmiyorum yani o bölgede eskiden bir gariplik oluyordu otururken filan hissediyordum ama normal hayatıma döndüm diyebilirim.
Elimden geldiğince dikkat etmeye çalıştım ama ağır bir işte çalışıyorum bu nedenle tutmama olasılığı benim gözümü çok korkutuyor. Bugün daha detaylı duş aldım. Tüy temizliği konusunda forumda daha önce yazan kimse olmamış o yüzden doktoru aradım ağda yapmayın, lazer yapmayın dedi jilet ile almakta sorun yok dedi. Bacaklarımı mecburen açtım ama o bölgeyi çok acmamaya çalıştım zaten tamamen tüyleri temizleyemedim kontrole gideceğim zaman daha iyi temizleyecegim. Artık otururken yan oturmak çok zorlamaya başladı herkeste oturusumu garipsiyor. Son zamanlarda ciddi bir kaşıntı, gidiklanma gibi bir şey oluyor bunu forumda okumuştum böyle olması iyileştiğinin isaretiymi.
3. Hafta dolunca pansumanı bıraktım doktoru arayıpta sordum. Kabız olmamaya çalışıyorum ama elde değil. Artık yumurta yemeyi de bıraktım

Merhaba arkadaşlar ben işlem olalı 1 ayı geçti kontrole gitmem şuan için mümkün gözükmüyor o yüzden doktora fotoğraf attım çok şükür tutmuş bir problem yok dedi yinede yaşadığım şehirde farklı bir kadın doğum uzmanına kontrole giderim. Üzerimden yük kalktı Allah hepinizin yardımcısı olsun

Merhaba arkadaşlar ben işlem olalı 1 ayı geçti kontrole gitmem şuan için mümkün gözükmüyor o yüzden doktora fotoğraf attım çok şükür tutmuş bir problem yok dedi yinede yaşadığım şehirde farklı bir kadın doğum uzmanına kontrole giderim. Üzerimden yük kalktı Allah hepinizin yardımcısı olsun
İşlemi hangi doktorda oldunuz. Ankara damı doktorunuz. Aşama aşama bilgi verdiğiniz içinde teşekkür ederiz kimse artık bu konu hakkında bilgi vermiyor. Bende de aynı sorun var ama sanırım ben geçici olmayı düşünüyorum. Çünkü kalıcıda çogu yorumcu o bölgenin şeklinde degişme olduğunu sürecin uzun ve zahmetli olduğunu vs vs daha bir sürü yorum da bulunmuşlar. Geçici biraz daha mantıklı geliyor tabi bu tamamen benim fikrim

Doktor ismi vermek doğru olmaz diye düşünüyorum ama özelden söylerim isterseniz. Daha önceki şekli nasıldı yani bakireyken sekli nasıldı hatırlamıyorum o yüzden işlemden sonraki şeklini yorumlayamiyorum. Ama ben hâlâ kizlik zarının nerede olduğunu anlayamadım. Kontrole gidemedim yaşadığım şehirde farklı bir doktora gitmeyi düşünüyorum. Kendi doktoruma fotograf attım detaylı fotoğraf istiyor. Yani bildiğiniz o bölgeyi iyice ayiriyorsunuz o şekilde tuttuğunu söyledi doktor

Özellikle ilk 2 hafta ve 1 ay çok dikkat etmek gerekiyor zahmetli evet ama düğün sürecinde belki de vaktimiz olmayabilir bu yüzden işlem oldum

Evet ne yazikki ben surecimi tek başıma atlattım artık kimse yazmıyor. Hâlâ zaman zaman o bölgemde hassasiyet oluyor ama artık 2 ay oldu o yüzden daha rahat hissediyorum. Namaz kılarken eğer pantolon giymişsem çok rahatsız ediyor ve resmen baski oluşuyor ama daha esnek ve geniş bir pantolon ise etek ise sorun olmuyor. Bilginiz olsun asla dar pantolon giymeyin ve ne olursa olsun işlemden sonraki ilk hafta istirahat etmek çok önemli. Gerekirse bir süre parasız kalın ama işlemden sonra evde oturup dinlenin.

Evet ne yazikki ben surecimi tek başıma atlattım artık kimse yazmıyor. Hâlâ zaman zaman o bölgemde hassasiyet oluyor ama artık 2 ay oldu o yüzden daha rahat hissediyorum. Namaz kılarken eğer pantolon giymişsem çok rahatsız ediyor ve resmen baski oluşuyor ama daha esnek ve geniş bir pantolon ise etek ise sorun olmuyor. Bilginiz olsun asla dar pantolon giymeyin ve ne olursa olsun işlemden sonraki ilk hafta istirahat etmek çok önemli. Gerekirse bir süre parasız kalın ama işlemden sonra evde oturup dinlenin.
Nerede hangi doktora gittiniz. 2 ay çok uzun bir süreç hiç hissetmemeniz gerekmez mi. Hissetmeniz normal mi. Yada bu kişiden kişiye degişenn bir durum mu herkeste mi öyle .

Çok bilindik bir doktora gittim. Ama doktor adı vermek istemiyorum. Evet ama illahaki o his kalıyor yani yıllar geçmeden bu hissi alamayacağım sanırım.

Back