kızlar biri gecici ile kalıcı arasındaki farkı anlatblr mi??
ipleri de aynıymss ne anladm o zmn ben kalıcı yaptrmaktan ???
ipleri kesinlikle aynı değil.. flep yaptıran arkadaşlar ipliklerin mor-lacivert arası bişey olduğunu söylemişlerdi. ama geçicide şeffaf misinalardan kullanılıyor, teknik de aynı değil geçici ile kalıcı arasında. kalıcı yani flepte, vajina duvarından yeni canlı doku alıp yeni bir himen yapıyorlar, ya da bu yeni himen parçalarını eski himen kalıntılarına ekliyorlar. iyileşme sürecinde de bu yeni greftin yani himen dokusunun kanlanmasını bekliyorlar. yani organ nakli gibi düşün, canlı bir böbrek bulup kişiye naklediyorlar ve o böbreğin kanlanıp vücuda uyum sağlamasını bekliyorlar. nasıl her organ nakli yapılan insanda organ yaşamıyorsa, kızlık zarı da tutmayabiliyor işte... geçen kış kol ve bacak nakli, yüz nakli yapılan kişileri izlemişsindir tv de.
ama geçicide yeni bir doku fln yok.. vajina duvarlarına dikiş atıp girişi kapatıyorlar, ilişki sırasında iplerin zorlanması ve kopmasıyla da vajina duvarından bir kanama yaşanıyor..
yani kısaca özet bu canım. doğru yanlış tarafları vardır elbet yazdıklarımın, ama biraz olsun aradaki fark gözünde canlanmıştır en azından..
kızlar ben doktora gittiğimde kafamda flep vardı devamlı sonra doktor bana dediki ben geçiciyi haftada 3-4 kez yapıyorum hiç buzamana kadar şikayet olumsuz bi dönüş olmadı ayrıca eğer şartların uyuyosa geçici yaptırman daha masrafsız ve stressiz dedi çünkü tuttumu tutucakmı düşüncesi bile yetiyo hastalara dedi ama burda da ebru hanımın başarılarını okuyunca kafam yine kalıcıya gitti şunu düşünüyorum '' geçici'' kelimesi psikolojik olarak galiba bizi etkiliyo geçici deyince sanki 1 saat içinde işlevini yitiren bişey olarak görüyoruz ama burda geçici yaptıran bi çok arkadaş sonuç gördü ve daha taze dikişle bide bazı doktorlar son 3 gün önce dikiş atıyolar ya belkide geçici dikiş olduğu için kanadı onlarda tabiki riske atmakk istemedikleri için yapıyolar bence yani uzun lafın kısası galiba geçici yöntemi yaptırıcam ocak gibi nikahımız olucak ondan 1 gün önce gidicem belkide aynı gün akşamınada bakıcaz artık bişeylere başka çarem yok çünkü düğün telaşında çıldırırım yoksa...
evet geçici yaptırıp da kanamayan olmuyor canım.. eğer gitme imkanın varsa 1 -2 gün önce gidip geçici yaptır. eskiden flep yöntemi yoktu ama bu ilk gece cinayetleri hep vardı. o yüzden geçici işlemde çok eskilerden beri var.
benim de düğünümden 4 ay önce nikahım oldu. nikahta yapma kararı almıştık. ben gidip geçici yaptırdım. çümkü ben de senin gibi düğün hazırlıklarımı keyifli ve huzurlu geçirmek istiyordum... ama nikah gecesi eşim vazgeçti yamak istemedi, düğüne kalsın dedi... 4 ay sonra tekrar geçici yaptırmak zorunda kaldım. neyse ki bu sefer kurtuldum.
hee birde flep ya da daraltma yapıldığında zor ilişkiye girilir, geçicide anlaşılır mı sıkıntısını merak ediyor olabilirsin.. ben geçici yaptırdım ama ilişkim gerçekten çok zor oldu..