• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar kontrole gittim doktor tekrar dikiş attı garanti olsun diye ama bu kez çok canım yandı ilk dikişte çok rahatım ama şimdi sürekli batma hissi var hareketlerm biraz kısıtlandi.regl yakın olduğu için erteleme hapı alıyorum.benim iki düğünm olacak ilki haftaya ve doktor ikinciyi bekleme dedi şimdi bile erken oldu riske atma pazar günü ilişkiye gir. Dedi ama ben pazartesiden önce giremem :(

kanama bir şekilde olur olmasa bile zorlanır. sen ebru hanıma yapmıştın sanırım bende ona düşünüyordum benim geçici yaptırma gibi bir şansım yok :( off kafam iyice karıştı

Kızlar kontrole gittim doktor tekrar dikiş attı garanti olsun diye ama bu kez çok canım yandı ilk dikişte çok rahatım ama şimdi sürekli batma hissi var hareketlerm biraz kısıtlandi.regl yakın olduğu için erteleme hapı alıyorum.benim iki düğünm olacak ilki haftaya ve doktor ikinciyi bekleme dedi şimdi bile erken oldu riske atma pazar günü ilişkiye gir. Dedi ama ben pazartesiden önce giremem :(

ah canım benim eminim kanıcaktır hiç sıkıntıya sokma kendini ben güveniyorum ebru hanıma ama neden pazar günü gir dedi onu anlamadım zaten bu kalıcı değilmi yani geçici değilki sormadınmı canım neden böyle diyosunuz diye

merhaba kızlar...ben operasyon olduktan sonra yaklaşık bi 7-8 gün falan geçmişti adet olmuştum...bi problem çıkmadı doktor beye sorduğumdada pedi sürekli değişmen gerekli dei...bende sıksık değiştirdim her 2 satate bir...bi problem olmadı...rahat olabilirsiniz...

hatta ben 2-3 hafta sonra nişanlımla kaza geçirmiştim...arabamız otobanda süratle giderken bariyerlere çarptı..nasıl sarsıldım tahmin edersiniz koltuktan fırladım sert bi şekilde yine düştüm...buna rağmende bi problem olmadı....sonra iş yerinde ağır şeyler kaldırmıştım geç saatlere kadar çalışmıştım yine birşey olmadı.....1,5 ay sonra merdivenden kaydım düştüm...sonra operasyonun ilk zamanlarındayken ....sahil kenarına inmiştik nişanlım kocaman duvara çıkarmıştı beni..oralara tırmandım kedi gibi :)...doktor beye sürekli soru soruyordum.....oda rahat ol yazıyordu...şimdi yaşadığım için bende yazıyorum...gerçekten rahat olun kızlar...o kadar basit şeyle kopacak olan dikiş yürürken bile kopar...doktorum bana akrobatik hareketler yapma demişti...istesekte yapamayız...jimnastikçi değiliz sonuçta dimi ama:) bu yüzden içiniz çokkk rahat olsunnn

miaji1453 üzüldüm canım ya...bak bende kabız olmuştum...hemde ameliyata giren hastalara verilen bağırsakları boşaltmaya yarayan ilacı kullandığım halde düşünebiliyomusun....ilacı yazdırdığım doktor bile şok olmuştu...tamamen stresten canım...kendini otomatikman kasıyosun ve bu vücudu olumsuz etkiliyor..
..hayırlısıyla kurtulursun inşallah

bak görüyorsunuz ki kızlar korkulacak herşeyi yaşamışım, sakınan göze çöp batarmış gerçektende batıyor....bi de ben martta yaptırdım bursada yollar karlıydı buzluydu..karda bile düştüm ben penguen gibi...:))) o yüzden korkmayın lütfen o kadar basit değil bu operasyon...zaten adı üstünde mikro cerrahi ve çok hassas yapılıyor......

Canım benim inan çok içimi rahatlattın.. Gerçekten de dediğin gibi sakınan göze çöp batıyo.. Bu dediklerine rağmen birşey olmamış ne güzel.. Ben de bugün düştüm sol tarafıma çok korktum birşey olmuştur diye.. Ama sen kaza bile geçirmişsin brşey olmamış, inş bende de birşey olmamıştır.. Çok merak ediyo insan sonucu ama bazen unutuyo yaptırdığını,oturup kalkarken dikkat etmeye çalışıyorum.. Yaptıran herkese Allah sabır versin..Bize de senin gibi atlatmayı nasip etsin inş arkadaşım..

vajina kaslarını güçlendirmek ve daraltmak için sürekli sıkıp bırakmak gerekliymiş okumuştum bi yerler de ama uzun süre ilişkiye girmeyince doğum yapmamışsanız topluyor kendini...

benım ılıskım ıkı bucuk yıl surdu canım benım korkum kalıcı yaptırıp ve tutmaması daha once muayene oldum bana dogum yapmıs bır kadının vajinası gibi olmuş dei bende aglayarak cıktım cok kotuydum....suanda paramı bırıktırmeye calısıyorum eskişehirdeyim bayram sonrası ınsallah ebru hanımın yanına gıdebılecegım muayene olup sızınle paylasacagım ınsallah olumlu seyler soyler

benım ılıskım ıkı bucuk yıl surdu canım benım korkum kalıcı yaptırıp ve tutmaması daha once muayene oldum bana dogum yapmıs bır kadının vajinası gibi olmuş dei bende aglayarak cıktım cok kotuydum....suanda paramı bırıktırmeye calısıyorum eskişehirdeyim bayram sonrası ınsallah ebru hanımın yanına gıdebılecegım muayene olup sızınle paylasacagım ınsallah olumlu seyler soyler

inşallah olumlu sözler duyarsın canım bende bayram sonrası gidicem ankaraya randevu almak için aradım ama alıcanız tarihten 1 hafta önce arayın dedi sekreter bence sen hiç endişelenme vajinal daraltma diye bişey var sonuçta artık bana şöyle geliyo ilişkiye girerken zorlanırsa eğer tabiki bi erkek olarak anlıcaktır inşallah kanar ama kanamazsa bile şüpheleniceni sanmıyorum eğer çok katı değilse bu durumlarda.

merhaba kızlar...ben operasyon olduktan sonra yaklaşık bi 7-8 gün falan geçmişti adet olmuştum...bi problem çıkmadı doktor beye sorduğumdada pedi sürekli değişmen gerekli dei...bende sıksık değiştirdim her 2 satate bir...bi problem olmadı...rahat olabilirsiniz...

hatta ben 2-3 hafta sonra nişanlımla kaza geçirmiştim...arabamız otobanda süratle giderken bariyerlere çarptı..nasıl sarsıldım tahmin edersiniz koltuktan fırladım sert bi şekilde yine düştüm...buna rağmende bi problem olmadı....sonra iş yerinde ağır şeyler kaldırmıştım geç saatlere kadar çalışmıştım yine birşey olmadı.....1,5 ay sonra merdivenden kaydım düştüm...sonra operasyonun ilk zamanlarındayken ....sahil kenarına inmiştik nişanlım kocaman duvara çıkarmıştı beni..oralara tırmandım kedi gibi :)...doktor beye sürekli soru soruyordum.....oda rahat ol yazıyordu...şimdi yaşadığım için bende yazıyorum...gerçekten rahat olun kızlar...o kadar basit şeyle kopacak olan dikiş yürürken bile kopar...doktorum bana akrobatik hareketler yapma demişti...istesekte yapamayız...jimnastikçi değiliz sonuçta dimi ama:) bu yüzden içiniz çokkk rahat olsunnn

miaji1453 üzüldüm canım ya...bak bende kabız olmuştum...hemde ameliyata giren hastalara verilen bağırsakları boşaltmaya yarayan ilacı kullandığım halde düşünebiliyomusun....ilacı yazdırdığım doktor bile şok olmuştu...tamamen stresten canım...kendini otomatikman kasıyosun ve bu vücudu olumsuz etkiliyor..
..hayırlısıyla kurtulursun inşallah

bak görüyorsunuz ki kızlar korkulacak herşeyi yaşamışım, sakınan göze çöp batarmış gerçektende batıyor....bi de ben martta yaptırdım bursada yollar karlıydı buzluydu..karda bile düştüm ben penguen gibi...:))) o yüzden korkmayın lütfen o kadar basit değil bu operasyon...zaten adı üstünde mikro cerrahi ve çok hassas yapılıyor......

canım herkese yardımcı olduğun için tesekürler ben sana msj atıcaktım ama msj kutun doluymuş rica etsem silermisin san bişi sorcaktımda

evet eski sevgilimi başka bir kızla gördüm keşke gözlerim kör olsaydı :( bir yere sığamıyorum ben hala onu seviyorken onun bu yaptığı kanıma dokundu :( bir an önce şu ameliyatı olmak istiyorum hayatıma kaldığı yerden devam edeceğim. ne olur bana bir doktor önerin param var ama çok kararsızım :(

evet eski sevgilimi başka bir kızla gördüm keşke gözlerim kör olsaydı :( bir yere sığamıyorum ben hala onu seviyorken onun bu yaptığı kanıma dokundu :( bir an önce şu ameliyatı olmak istiyorum hayatıma kaldığı yerden devam edeceğim. ne olur bana bir doktor önerin param var ama çok kararsızım :(

umursama diyecegim ama ınsanın elinde degıl benımde evlendi ne dıyebılırımkı hemde kızın evi hemen arka sokagımızda bu bayram memleketımede gıdemıyorum hem ıs hem de gıtme cesaretım yok karsılasırım dusuncesıyle.

Kızlar lütfen bi yardım edin kafam okadar karıştıki şimdi ben normalde geçici yaptırıcaktım sonra kalıcı yaptırmaya karar verdim sonra kendi şehrimdeki doktora geçici yaptırma kararı aldım şimdide ocakta nikahımız olucak düğün bahara bizde yapalım dedik nikahtan sonra. Geçiciye %100 garanti verdi doktor hiç sizin gittiğiniz doktorlar geçici hakkında yorum yaptımı lütfen yardım edin yaa :(

Kızlar lütfen bi yardım edin kafam okadar karıştıki şimdi ben normalde geçici yaptırıcaktım sonra kalıcı yaptırmaya karar verdim sonra kendi şehrimdeki doktora geçici yaptırma kararı aldım şimdide ocakta nikahımız olucak düğün bahara bizde yapalım dedik nikahtan sonra. Geçiciye %100 garanti verdi doktor hiç sizin gittiğiniz doktorlar geçici hakkında yorum yaptımı lütfen yardım edin yaa :(

Ben Akın beye gittim.. Flepe garanti veriyo.. Geçicide daha az ip kullanılıyo ve kontrol etme şansımız olmuyo tutup tutmadığını dedi. Buradan gittikten birkaç saat sonra bile açılıp açılmayacağı belli olmaz dedi. Flepte daha fazla ip kullanıyoruz ve sonucu görebiliyoruz kontrolde dedi bana flep önerdi canım.. Ama kimi doktorlar geçiciyi öneriyo niye bilmiyorum sen de konuş doktorunla öyle karar ver istersen.. Kişinin yapısına bağlı birazda çünkü..

Kalıcı yaptırsan bile son dikiş mutlaka atıyorlar zaten bence gecici daha garanti zaten bütün doktorlarda bunu söylüyor..

kızlar biri gecici ile kalıcı arasındaki farkı anlatblr mi??
ipleri de aynıymss ne anladm o zmn ben kalıcı yaptrmaktan ???
:5:

bu durum benımde kafamı karıstırıyor ne yapacaz ne yapmammız gerekiyor kızlar lutfen yardımcı olalım bırbırımıze

kızlar ben doktora gittiğimde kafamda flep vardı devamlı sonra doktor bana dediki ben geçiciyi haftada 3-4 kez yapıyorum hiç buzamana kadar şikayet olumsuz bi dönüş olmadı ayrıca eğer şartların uyuyosa geçici yaptırman daha masrafsız ve stressiz dedi çünkü tuttumu tutucakmı düşüncesi bile yetiyo hastalara dedi ama burda da ebru hanımın başarılarını okuyunca kafam yine kalıcıya gitti şunu düşünüyorum '' geçici'' kelimesi psikolojik olarak galiba bizi etkiliyo geçici deyince sanki 1 saat içinde işlevini yitiren bişey olarak görüyoruz ama burda geçici yaptıran bi çok arkadaş sonuç gördü ve daha taze dikişle bide bazı doktorlar son 3 gün önce dikiş atıyolar ya belkide geçici dikiş olduğu için kanadı onlarda tabiki riske atmakk istemedikleri için yapıyolar bence yani uzun lafın kısası galiba geçici yöntemi yaptırıcam ocak gibi nikahımız olucak ondan 1 gün önce gidicem belkide aynı gün akşamınada bakıcaz artık bişeylere başka çarem yok çünkü düğün telaşında çıldırırım yoksa...

kızlar biri gecici ile kalıcı arasındaki farkı anlatblr mi??
ipleri de aynıymss ne anladm o zmn ben kalıcı yaptrmaktan ???
:5:
ipleri kesinlikle aynı değil.. flep yaptıran arkadaşlar ipliklerin mor-lacivert arası bişey olduğunu söylemişlerdi. ama geçicide şeffaf misinalardan kullanılıyor, teknik de aynı değil geçici ile kalıcı arasında. kalıcı yani flepte, vajina duvarından yeni canlı doku alıp yeni bir himen yapıyorlar, ya da bu yeni himen parçalarını eski himen kalıntılarına ekliyorlar. iyileşme sürecinde de bu yeni greftin yani himen dokusunun kanlanmasını bekliyorlar. yani organ nakli gibi düşün, canlı bir böbrek bulup kişiye naklediyorlar ve o böbreğin kanlanıp vücuda uyum sağlamasını bekliyorlar. nasıl her organ nakli yapılan insanda organ yaşamıyorsa, kızlık zarı da tutmayabiliyor işte... geçen kış kol ve bacak nakli, yüz nakli yapılan kişileri izlemişsindir tv de.
ama geçicide yeni bir doku fln yok.. vajina duvarlarına dikiş atıp girişi kapatıyorlar, ilişki sırasında iplerin zorlanması ve kopmasıyla da vajina duvarından bir kanama yaşanıyor..
yani kısaca özet bu canım. doğru yanlış tarafları vardır elbet yazdıklarımın, ama biraz olsun aradaki fark gözünde canlanmıştır en azından..

kızlar ben doktora gittiğimde kafamda flep vardı devamlı sonra doktor bana dediki ben geçiciyi haftada 3-4 kez yapıyorum hiç buzamana kadar şikayet olumsuz bi dönüş olmadı ayrıca eğer şartların uyuyosa geçici yaptırman daha masrafsız ve stressiz dedi çünkü tuttumu tutucakmı düşüncesi bile yetiyo hastalara dedi ama burda da ebru hanımın başarılarını okuyunca kafam yine kalıcıya gitti şunu düşünüyorum '' geçici'' kelimesi psikolojik olarak galiba bizi etkiliyo geçici deyince sanki 1 saat içinde işlevini yitiren bişey olarak görüyoruz ama burda geçici yaptıran bi çok arkadaş sonuç gördü ve daha taze dikişle bide bazı doktorlar son 3 gün önce dikiş atıyolar ya belkide geçici dikiş olduğu için kanadı onlarda tabiki riske atmakk istemedikleri için yapıyolar bence yani uzun lafın kısası galiba geçici yöntemi yaptırıcam ocak gibi nikahımız olucak ondan 1 gün önce gidicem belkide aynı gün akşamınada bakıcaz artık bişeylere başka çarem yok çünkü düğün telaşında çıldırırım yoksa...
evet geçici yaptırıp da kanamayan olmuyor canım.. eğer gitme imkanın varsa 1 -2 gün önce gidip geçici yaptır. eskiden flep yöntemi yoktu ama bu ilk gece cinayetleri hep vardı. o yüzden geçici işlemde çok eskilerden beri var.
benim de düğünümden 4 ay önce nikahım oldu. nikahta yapma kararı almıştık. ben gidip geçici yaptırdım. çümkü ben de senin gibi düğün hazırlıklarımı keyifli ve huzurlu geçirmek istiyordum... ama nikah gecesi eşim vazgeçti yamak istemedi, düğüne kalsın dedi... 4 ay sonra tekrar geçici yaptırmak zorunda kaldım. neyse ki bu sefer kurtuldum.

hee birde flep ya da daraltma yapıldığında zor ilişkiye girilir, geçicide anlaşılır mı sıkıntısını merak ediyor olabilirsin.. ben geçici yaptırdım ama ilişkim gerçekten çok zor oldu..

Son düzenleme:
esn cim nezamandır girmiyodun iyi oldu cvp yazdığın evet bende inşallah kararımı değiştirmezsem geçici yaptırıcam galiba okadar çok karar değiştirdimki anlatamam düşünüyorum çarşıya çıkıcam 1 saate gelirim desem bile bu işlemi yaptırıp gelirim ama sanki caddede sokakta muayenehanede herkes bu işlemi yaptırıcamı biliyomuş gibi geliyo sizede böyle geliyomu nekadar kanayanları duysakta kendimiz yaşamadığımız için emin olamıyoruz ama belkide 3 saniyelik bu olay yaşadığımız kanama olunca bunamı aylarca kafa yormuşum diyebilirim ama bu işi yaptım bunun kahrınıda çekicem diye bakıyorum ben olaya kendim istemeden yapmış olsaydım madur olurdum ama bende istedim ve kendim ayrıldım ayrılmak istedim. İnşallah şu kanamam olur ve sizlere sonsuz destek olurum...

kızlar bi arkadaşım kalıcı yöntemle Dr Ebru zülfikar oğluna yaptrırdı.işlemi 10 dk sürdü 2.250 tl para istedi.kontrol için muayene ücreti 250 tl istedi.çok profesyönelce konuşuyo fakat tam para göz bence.ilk gecesinde kanaması falan olmadı 1 hafta sonra da adet oldu kızlık zarı diye diktiği parça pedine gelmiş bana gösterdi incecik bi zardı.o eşi bakımından çok sanslıydı anlayışla karşıladı esnek zarlar var dedi konu kapandı ama herkese böyle eş adayı denk gelecek die birşey yok o yüzden dikkat edin lütfen

kızlar bi arkadaşım kalıcı yöntemle Dr Ebru zülfikar oğluna yaptrırdı.işlemi 10 dk sürdü 2.250 tl para istedi.kontrol için muayene ücreti 250 tl istedi.çok profesyönelce konuşuyo fakat tam para göz bence.ilk gecesinde kanaması falan olmadı 1 hafta sonra da adet oldu kızlık zarı diye diktiği parça pedine gelmiş bana gösterdi incecik bi zardı.o eşi bakımından çok sanslıydı anlayışla karşıladı esnek zarlar var dedi konu kapandı ama herkese böyle eş adayı denk gelecek die birşey yok o yüzden dikkat edin lütfen

Aman Yarabbi.. Herkes böyle şanslı değil tabi ki eş bakımından.. Nasıl olur pedine gelir.. Allah korusun nasıl dikkat edilir bilmiyorum ki..

esn cim nezamandır girmiyodun iyi oldu cvp yazdığın evet bende inşallah kararımı değiştirmezsem geçici yaptırıcam galiba okadar çok karar değiştirdimki anlatamam düşünüyorum çarşıya çıkıcam 1 saate gelirim desem bile bu işlemi yaptırıp gelirim ama sanki caddede sokakta muayenehanede herkes bu işlemi yaptırıcamı biliyomuş gibi geliyo sizede böyle geliyomu nekadar kanayanları duysakta kendimiz yaşamadığımız için emin olamıyoruz ama belkide 3 saniyelik bu olay yaşadığımız kanama olunca bunamı aylarca kafa yormuşum diyebilirim ama bu işi yaptım bunun kahrınıda çekicem diye bakıyorum ben olaya kendim istemeden yapmış olsaydım madur olurdum ama bende istedim ve kendim ayrıldım ayrılmak istedim. İnşallah şu kanamam olur ve sizlere sonsuz destek olurum...
aynen aynen, 1 saatte halledip döndüm eve. Ama giderken ve dönerken sanki hep birileri beni takip ediyormuş ya da herkes bu işlemi yaptırdığımı biliyormuş gibi hissediyordum.. Bütün dünyam bu olaya endeksliydi o günlerde... Ama gereksiz telaşe yapmışım. Hele nikah öncesindekinde felakettim. Eve geldim, yattım ama sinir bozukluğundan bi sıtma tuttu. Mayıs ayında kat kat battaniye örtündüm resmen. Ama ikincide doktoru ve oratmı bildiğim için biraz daha rahattım. Düğün telaşından gelen misafirlerden fln yatıp kendimi dinleme fırsatı da bulamadım. Öyle böyle atlattım işte canım...

ee peki kontrolde geçici dikiş fln atılmadı mı arkadaşınıza? tutmadığı belli değilmiydi?evlenmeden ne kadar zaman önce yaptırdı işlemi?

Back
X