Ani tartışma ve huzursuzluğun çözümü ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Pozitivite

10. Köy sakini - Ege premsesi
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2022
959
6.978
68
Benim şöyle bir sorunum var son zamanlarda başladı bu durum. 3 yıllık bir ilişkim var. ve 2. Yılımız tekamül sürecimizin en yüksek olduğu ve ilişkiye en emek verdiğimiz zaman dilimiydi diyebilirim. Kolay olmadı birşeyleri oturtmak. Tanışma yılı gibiydi sanki . Hayatı işi ve benim.. Sosyal hayat bir kaç kişi bandında. Aynı şekilde benimde öyle. Üstün zekali sınıfına giriyor IQ-160 . Bunu tanıştığımız zamanlarda öğrenmiştim ondan. Ve ben iletişim konusunda çok zorluk çektim. Hatta bazen kendimde aradım dedim ben anlamiyorum adamı heralde Çünkü herşey bir sorun olabiliyor bir konu günlerce sürebiliyor. Bazen çok eleştirel biri olabiliyor. IQ yüksekliği iyi birşey değil sosyal hayata adapte olma ilişkiler odaklanma her konu başlığında bı pürüz yaratabiliyor. Duygusal zeka ilişkide çok mühim herşeyi mahkemedeymisiz gibi ciddiye alıyor ele alıyor oluşu beni çok yordu. Ve yakın zamanlarda abilerimle bı iddia üzerine ( biz çok sakalasiriz ve arkadaş gibiyiz üçümüz bı zeka geyiği vardı anne baba tarafı üzerine ) bende IQ seviyemi tespit için uluslararası bır mecradan destek aldım. 121 IQ seviyem. O üstün zeka olduğu için buna bağlıyordum hep fakat şaka mevzusundan sonra dusuncem değişti.. Bilen bilir akademik kariyer yapmıyorsa bı insan çok iyi birşey değil nasıl kullandığına bağlı topluma uyum azalıyor bı yerde, hatta tamamen içine kapanan insanlar var. Sonuç olarak ben yaşadığımız iletişim problemlerini nasıl düzelteceğimi bilmiyorum. Çünkü bu sorun tanıdık değil anlam veremiyorum. Çok sık arıyor çok sık mesaj atıyor içim bayılıyor bu da ayrı bi bıkkınlık. Aniden kavga çıkıyor aniden de bitiyor örnek vermek istiyorum ama o kadar küçük şeyler ki . Bazen uzadığı da oluyor. Yani anlamsız, ekstra sinirim bozuluyor o yüzden. Bittikten sonra mental olarak dağılmış hissediyorum. Ne yaşadım ben hissi oluyor. Bugün ciddi olarak konuştum. Özür diledi iş stresine bağladı . (2. Kez) Beni çok seviyor bende onu çok seviyorum. Temizlik günümde gelir birlikte temizlik yaparız. Bı gün o yemek yapiyosa bı gün ben yaparım. Benim ailem bana gelip gider. Aynı evde yasamiyoruz birbirimize gidip geliyoruz o yüzden. Ama çok sık bı aradayız. Çok anlayışlı biri. Genel olarak nazik bı insan. Tüm dünyadan özel bırsey var aramızda böyle hissediyorum ve bu sorunu düzeltmek istiyorum. Yapıcı olmak istiyorum . Bu geçici bı durum olabilir mi ? Yoksa önlemmi almalıyım yer etmeden hayatımızda ?

Çünkü birlikteyiz iletişim kuruyoruz bı hayatı paylaşıyoruz. Mukayese ihtiyacı hissettim.

Hiç o toplara girmeyin derim.
Yüksek zekalı insanların iletişim becerileri maalesef kısıtlı olabiliyor. Değişeceğini sanmam. Adamcağızın zihni öyle çalışıyor çünkü. Olduğu gibi kabul edecek ya da yolunuza bakacaksınız.

İnsan ayrılık fikrini kabullenmek istemiyor. Umarım çözebilirim..

sana iyi gelmiyor bence. seni yoruyor. doğru insan bu kadar yormaz.
destek falan tavsiye edilmiş, çift terapisi kastediliyor diye düşünüyorum. ekonominiz uygunsa yapın, fiyatlar, seans ücretleri malum. ama ekonomik anlamda zorlayacaksa ben sevgililik sırasında çift terapisine para dökmeyi gereksiz buluyorum. ayrılmak daha mantıklı geliyor. evli olsanız neyse.
bence epey uyumsuzsunuz.
zeka ben de severim ama aşırı iyi olmuyor. bende de vardı böyle bi tane, iq'sunu bilmiyorum tabii ama bayağı zeki biriydi ama iletişim sorunlarımız oluyordu. her şakamı ciddiye alıyor, her şeyi fazla didikliyordu. ayrıldım yani baydı zamanla.

Sizde bir yalan vibe’i hissediyorum ama cozemedim daha, bakalim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…