- 2 Ekim 2015
- 425
- 680
- 23
Ulen Frodo bile yüzüğü kaç kişiyle götürdü! Gandalf, Galadriel, Aragorn çok güçlü olurum diye tek yüzüğü elinin tersiyle itti.
Biraz feyz... İnsaf beee
77 bin doktor var ülkede,90 bin din görevlisi..
Haklısınız doktor sayisi daha az olan ülkede cenazemiz kılınsin diye imama ihtiyacımız oluyor.
Ne büyük başarı..
Nedir bu imam düşmanlığı?
Yada islam düşmanlığımı demeliyim?
Yarın bi gün annen baban öldüğünde imamı gece yatağından kaldırıp getirirsiniz.
Mevlüt yaparsınız imam.çocuğunuzun kulağına ezan okunucak imam.
Nikah kıydırırsınız imam.
Bak sadece ölünce çağırmıyorsunuz.
Hayatınızın her detayında var.
İmamlar da çoğalsın kuran kursu hocalarıda.kimseye zarar gelmez hanımfendi korkmayın.
Konu Siyaset çarptırmayın.
Yazdığım yorumdan çıkardığınız sonuç islam düşmanlığı olduysa bu tamamen sizin bakış acinizin azizliği olmalı..zira matematiksel olarak ta yazdığım gibi doktor sayisi imam sayısından daha az ülkede. Bu durumda sizde hastalandiginizda doktora gitmek yerine direkt bir imam bulup cenaze işlemlerinizi baslatirsiniz.ne diyeyim:)Nedir bu imam düşmanlığı?
İmamlar da çoğalsın kuran kursu hocalarıda.kimseye zarar gelmez hanımfendi korkmayın.
Nikah kiyarken imam değil belediye memuru gerekli yalnız.
Mecburi değil imam nikahı.
Yanlış olmasın
Bunları nereden alıntıladınız? Ben senelerdir borsanın içindeyim, döviz kuru, altın kuru, endeks neye göre yükselir düşer bilirim, gazete bilgisi veya alıntı bilgi değil, kendi bilgimi paylaştım ki istediğiniz ekonomistle görüşün beni doğrular, bugün dolar çıkıyorsa dolar rezervinin azlığı, cari açık, ekonomik verilerin kötü oluşundandır, imalat sanayi daralma yaşıyor bu da enflasyon ve dolayısıyla döviz kurlarının yükselişinde mühim. Yani üretim üretim üretim, ekonomik göstergelerin toparlanması, enflasyon üzerindeki baskının kalkması, dövizdeki oynaklığın aşağı çekilmesi için iç piyasa önemli.
44 yaşındayım 20 senedir piyasayı iyi bilirim, 15 Temmuz'da dolar 2,75 değildi, 2,89du ve çıkmaya devam ediyordu, 15 Temmuz Cuma günüydü ve tüm gün dolar zaten hareketliydi, borsa 82-83 bin seviyelerinde oynaklık gösteriyordu, o gece kalkışma oldu, 18 Temmuz'da piyasalar açıldığında dolar zaten yükseliş trendindeydi, sabah piyasaların açılmasıyla yukarı tepki yaptı ve 3,01 lirayı gördü, sonra gevşedi.
BIST deseniz yani borsa endeksi kalkışmadan sadece %2,50 etkilendi tekrar toparladı. Dipnot borsa 2015 yılından beri zaten yatay seyirde, belli bir bant aralığında gidip geliyor, şu sıralar dolara rağmen biraz olsun toparladı ama yatırımcısının yüzünü hala güldürmüş değil.
Tarih ve siyaset bilgim yetersizdir demiştim, alıntı değil bana kendi bilginizi yazın borsa, viob, döviz, altın konularında.
Bu alıntı yaptığınız yazıyı kim yazmışsa selam söyleyin, dolar 2014 sonu gibi 2,75 seviyelerindeydi, o tarihlerden sonra 2,75 olmadı hiç, 2015 yılında 3 lira seviyelerindeydi, piyasaya sürülen dolarla birkaç hafta nefes alabildi o kadar ve size gerçek bir bilgi daha piyasada doların 4 lirayı göreceği taaa -2014 2015'ten beri bilinen birşeydi, çünkü TL 2013 baharından itibaren Dolar Euro karşısında değer kaybediyordu, enflasyon üzerinde reel kayıp vardı, 2013 baharından 2015 sonbaharına kadar ki tüketici enflasyonu %18,50 olmuştu, açın tüm ekonomistlerin, yatırım danışmanlarının tarafsız gerçek piyasa analizlerini okuyun, Dolar'ın yükseleceği 2-3 yıl evvelinden eldeki ekonomik veriler doğrultusunda biliniyordu ve söylüyorlardı, sadece tarih veremiyorlardı, piyasayı bilenler doların bu çıkışına şaşırmadı.
Bu bir tercih meselesidir.
Belediye nikahından sonra dini nikah kıyar (isteyenler)
ay alemsiniz ya :)Nikah kiyarken imam değil belediye memuru gerekli yalnız.
Mecburi değil imam nikahı.
Yanlış olmasın
ay alemsiniz ya :)
tartışılan şeyler konuyla ne kadar alakasız
ben sizin yazdıklarınıza özel olarak yazmadım.İmam çok gerekli o olmasa imam nikahını kim kıyacak cevabı kadar komik olamaz.
Sanki imam nikahı olmasa insanlar evlenemeyecek.
Resmi nikah varken inatla imam gerekli nikah için demek çok komik gerçekten.
ben sizin yazdıklarınıza özel olarak yazmadım.
genel olarak yazılan yazılara demek istedim. sizi alıntıladım ama öyle anlamayın
Yazdığım yorumdan çıkardığınız sonuç islam düşmanlığı olduysa
Amacım polemik değil.duyduğum rahatsızlığı dile getirdim.
Yıllardır bu sitede üyeyim.siyaset konuları zerre kadar ilgimi çekmedi.kimseyle polemiğe girip ban yemedim.
Konu dışına çıkıp insanların dini değerlerine alaycı bir şekilde konuşulduğu için rahatsız oldum.sizin için söylemiyorum.
Güzel saygılı bir şekilde siyaset konuşulur amenna ama konu imam hatipleri kötüleyip aşağılamak ve ordaki ufacık çocuklar için( orda neler dönüyor bir bilseniz ohoooo) diyenlerden rahatsız oldum.
15 yaşındaki çocuktan ne bekliyor insanlar.
Bırakında hata yapsınlar bi zahmet.
Diğer liselerle kıyas yapmak bile saçma.
Kimseye cevap vermicem.
Saygı gösterirseniz saygı görürsünüz.
Benim ailemin öğretmediği dini ben imamhatipte öğrendim.abdest alıp namaz kılabiliyorsam kuran okuyabiliyorsam ordaki hocalarım sayesindedir.Allah bin kere razı olsun.
Aileme kalsa gusül bile bilmezdim.
O yüzden bu okullar benim için değerlidir.
Hassasım bu konuda kusura bakmayın.
İmam çok gerekli o olmasa imam nikahını kim kıyacak cevabı kadar komik olamaz.
Sanki imam nikahı olmasa insanlar evlenemeyecek.
Resmi nikah varken inatla imam gerekli nikah için demek çok komik gerçekten.
ben öyle bişey demedim sanırım yazanları karıştırdınız.Buradan kimse imamdan yada dindardan rahatsız değil.
Sadece meslek lisesi meslek icindir. Nasıl endüstri lisesi iletişim lisesi varsa imam hatip in de anlamı budur.
Kalkıp doktorlar imanlı olsun, mühendisler dini bütün olsun fazladan dini eğitim alsın diye her yere imam hatip açılması ve puanı düşük olan çocukların eskisi gibi düz liseye değil imam hatiplere mahkum olması sorun
Çünkü dini eğitim bireysel tercihtir devlet eliyle zorlanamaz
Maddi sıkıntısı olan çok çocuk mecburen puanı da azsa yöneliyor
Bu insanların demek istediği şey bu.
Sizin imamlar size ne etti nikah kiyar mevlüt okur dememiz bu nedenle doğru değil.
Ülkenin dindar meslek sahiplerine değil işini düzgün yapan insanlara ihtiyacı var. Her mesleği imamların yapması her şeyi guzellstirmeyecek yani
hayır bi de burda doktorla kıyaslama var,
imam gelene kadar evlenmeyiversen ne olur, evlenmezse ölecek hastalığına mı yakalandın.
Hastanelere imamlar alınacaktı bir ara psikolog yerine haberlerde okumuştum.
En onemli derdimiz bu.
Hastane doktor falan değil de dini bütün olelim yeter modu var bazı vatandaşlarımızda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?