Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Dikkat ettim de Evet diyip de gerekcesini sunamayanlar konu kapansın diyor. Niye kapansın yahu sende araştır madem bu sistemi fikrini mantık çerçevesinde savun. Ama eveti savunmak için ATATÜRK'e saydıranlar, konuyu İslamiyete başörtüsüne getirenler komik görünüyor. Yapmayın yıl 2017 başka bahaneler bulun artık.

Hayır diyenler sayfalarca yazı yazabilecekken, evet diyenler yisisin riisi cimhirimiz o istiyirsi eveeeet demekten öteye gidemiyor.

Allah insana akıl vermiş düşünsün diye, göz vermiş görsün diye, ağız vermiş okusun diye.

Neye evet diyorsunuz?
Ne getirimi var? Ne gerekçeniz var?

Cehapeyi Atatürk'ü bırakın da anayasa değişikliğinden yararlanacaginiz ne var?

Size ne gibi yararı var?
Bize anlatın.

"Ananı da al git" gibi kültleşmiş sözleri hatırlatmak gerekir
Zira çiftçiye bunu söyleyeli 15 sene olmuyor.
Ama dediğimiz gibi, tayyip erdoğanı eleştirmemek için önce aramaya kör olmak,, satılan orman arazilerini, türk telekomu, halkın içine oturtulan dinci-yobaz nifakını, büyük orta doğu projesinin eş başkanlığını, tüpraşı, gelecekte ekmek yiyecek çocuğumuzun, belki de yetimlerin boğazından teğet geçen ekonomik krizi, ve nicelerini unutmak gerekiyor. kör olmak gerekiyor.

Varsın belediyeler onun olsun, vatanı parsel parsel satsın, biz en azından ona oy vermeyerek-vererek, buna katkımız ile mezarımızda huzur buluruz.

Kesinlikle haklisiniz
Eline İncili alip sallaya sallaya meydanlara cikan Hitlerin sonu malum. beraberinde canindan olan veya sakat kalan insanlara uzuldu tum dunya. Hitler kimsenin umuru olmadi mesela
Ve tarih,akillanmayan toplumlar icin her zaman tekerrur edecektir
Ama olsun o yol yaptı, köprüler dikti (!)

Yetmedi mi nefret kusmaları?
Arkadaş bu ne yaa, kim ne istiyorsa onu oylasın. Demokratik ülke değil miyiz, halka sorulmuyor mu?
Halk ne istiyosa o olacak.
Biraz saygı! Edep!
Fikirlerinizi karşı tarafı aşağılayarak empoze edemezsiniz.
Özellikle 'hayır' cılar. Bu ne kibir?
Tercihini 'evet' ten yana kullanacak olanları cahillikle itham etmekten geri durun biraz. Bu ne saçmalıktır, bu konuda ban yok mu var mı bilmem ama yönetim buna bir dur demeyecek mi artık?!
Ne makarnası kömürü bitti, ne 4kadınla evliliği, ne sarığı cüppesi, ne yolu, köprüsü!

Üzerime çullanmadan önce belirteyim. Tarafım bellidir lakin oy konusunda henüz karar vermedim, bütün maddelere tam olarak vakıf olmadığım için.
Ülkemin menfaati, devletimin bekası için en doğru kararı da vericem eminim.
Hepimiz vericez..
Aşağıladığınız bu ülke halkı her zaman basiret sahibidir, sağduyulu ve aklı selimdir.
Kimse kusura bakmayacak, şurda milletimi aşağılatmam. Kendi çapımda savunurum.
Budur çapım da,daha fazlası saygısızlık olacak, bu kadar tahrik, sabır tükendi....

Hayır diyenler sayfalarca yazı yazabilecekken, evet diyenler yisisin riisi cimhirimiz o istiyirsi eveeeet demekten öteye gidemiyor.

Allah insana akıl vermiş düşünsün diye, göz vermiş görsün diye, ağız vermiş okusun diye.

Neye evet diyorsunuz?
Ne getirimi var? Ne gerekçeniz var?

Cehapeyi Atatürk'ü bırakın da anayasa değişikliğinden yararlanacaginiz ne var?

Size ne gibi yararı var?
Bize anlatın.
Peki Kazen anayasa değişikliği ile alakalı maddelerin değişmesi konusunda soru sordu (mahkemelerin tarafsızlığı,milletvekilinin 600 e çıkarılması,milletvekili seçilme yaşının 18 olması gibi),kaç kişi bununla alakalı düşüncesini yazdı,varsa yoksa eski konular.

o kadar sayfa dolmuş hala anayasa çerçevesinde bir açıklama yok evet diyenlerden.

Gelecek başkan ölümsüz olmayacak, beşer şaşar bugun AKP yarın x,y,z parti. Bugun alacağınız kararlar, gelecekte sizin veya çocuklarınızın menfaati ile ters düşerse o zaman "biz ne yaptık" demezsiniz dilerim. Bu kadar tam yetki, bilinçsiz ve kişiselliğini ön planda tutan yöneticilerin tekelinde canavara dönüşür.

Evet. Hatta eskiden kadınlar kendilerini aldatan kocalarını yanlarına polis alır basarlardı. Cezası vardı. 2005 yılında kaldırıldı.

Burada söylemek istediğim akp islam bayrağını bu kadar elinde taşıyan bir partiyse daha yeni iktidara gelmişken ilk yaptığı icraatlardan biri neden islama aykırı bir şey oldu? Arkadaş islamdan korkmayın falan diyor da bu soruma cevap bekliyorum kendisinden.

Tam olarak neyden bahsettiğinizi anlamadım link olarak okuyabileceğim bir site verebilir misiniz

Ben şöyle olduğunu düşünüyorum (ki büyük ihtimalle öyledir) Avrupa Birliğine uyum sürecinde birçok uygulama değişti Türkiyede, özellikle dediğiniz yıllar AB üyeliğine yönelik büyük çalışmalar vardı, bunlardan biri olabilir eğer öyle bir şey varsa.

Anlayamadım yazdığınızı. Yani oy verdiğiniz parti iktidarda olduğu için mi alkışlıyorsunuz avuçlarınız şişmeden ve içeriğine bakmadan.

Anlaşilmayacak bişey yazmadim.
Şahıs üzerinde yurudugunuz için hayır diyorsunuz
Erdoğan şunu yaptı Erdoğan bunu yaptı.
Kosun Koşun İran oluyoruz.
Birgun sabah bi uyanacagiz Cumhuriyet elimizden gitmiş.
15 temmuz senaryoymuş

Hep aynı şeyler Hayır demenizin altinda Erdoğan a olan kin nefret ve ofkeniz var.
Tabi ister hayır diyin ister evet beni ilgilendirmez.

Ama artık yeni şeyler söyleyin.

Evet diyenler istiyor mu İran olmayı bide onlara sorun?

Asagilanan yok sayilan hatta ve hatta kendi gibi dusunmedigi icin hain ilan edilen biziz. 80 sayfa yazilmis Evet demek icin mantikli hic bir aciklama yok.

Aşağıladığınız bu ülke halkı her zaman basiret sahibidir, sağduyulu ve aklı selimdir
15 yıl önce mi? Evet o zaman öyleydi.
Ülkemizi neden aşağılayalım?
Körü körüne birine tutulup sırf inat için oy kullanacak olanlara bu tepki.

Peki Kazen anayasa değişikliği ile alakalı maddelerin değişmesi konusunda soru sordu (mahkemelerin tarafsızlığı,milletvekilinin 600 e çıkarılması,milletvekili seçilme yaşının 18 olması gibi),kaç kişi bununla alakalı düşüncesini yazdı,varsa yoksa eski konular.

18 yaşında evlenenlere burada çocuk deniyor. Kişisel gelişimini tamamlamamış; ideolojilerin i sini bilmeden, kulaktan dolma gaza gelmelerle, yüzlerce kaynak araştırmadan "ben biliyorum yea" zihniyetiyle insanların hangi partiden olursa olsun seçilmesine karşıyım.

Dikkat ettim de Evet diyip de gerekcesini sunamayanlar konu kapansın diyor. Niye kapansın yahu sende araştır madem bu sistemi fikrini mantık çerçevesinde savun. Ama eveti savunmak için ATATÜRK'e saydıranlar, konuyu İslamiyete başörtüsüne getirenler komik görünüyor. Yapmayın yıl 2017 başka bahaneler bulun artık.
Ben evet diyenlerdenim
Geriden okuya okuya gelirseniz araştıran mantık çerçevesinde savunan herkezede sizin gibi araştırın okuyun kişiye göre karar vermeyin diyen ayrıca en ufak bir saygısızlık yapmayan konu kapansın diye mune ablayı etiketleyen de benim
Tam dikkat edememişsiniz
Her iki taraftanda saydıran sövdürenler tamamıyla komik görünüyor bencede
Siz hayırcı olarak evetcileri belli bir örnek verip komik buldunuz ya üstelik yanlış bir teşhisle aynı şeyi yapmış oldunuz

Yetmedi mi nefret kusmaları?
Arkadaş bu ne yaa, kim ne istiyorsa onu oylasın. Demokratik ülke değil miyiz, halka sorulmuyor mu?
Halk ne istiyosa o olacak.
Biraz saygı! Edep!
Fikirlerinizi karşı tarafı aşağılayarak empoze edemezsiniz.
Özellikle 'hayır' cılar. Bu ne kibir?
Tercihini 'evet' ten yana kullanacak olanları cahillikle itham etmekten geri durun biraz. Bu ne saçmalıktır, bu konuda ban yok mu var mı bilmem ama yönetim buna bir dur demeyecek mi artık?!
Ne makarnası kömürü bitti, ne 4kadınla evliliği, ne sarığı cüppesi, ne yolu, köprüsü!

Üzerime çullanmadan önce belirteyim. Tarafım bellidir lakin oy konusunda henüz karar vermedim, bütün maddelere tam olarak vakıf olmadığım için.
Ülkemin menfaati, devletimin bekası için en doğru kararı da vericem eminim.
Hepimiz vericez..
Aşağıladığınız bu ülke halkı her zaman basiret sahibidir, sağduyulu ve aklı selimdir.
Kimse kusura bakmayacak, şurda milletimi aşağılatmam. Kendi çapımda savunurum.
Budur çapım da,daha fazlası saygısızlık olacak, bu kadar tahrik, sabır tükendi....

Hanimefendi haklı olabilirsiniz.
Geride kalmış sayfaları çok fazla okuyamadım ve gözüme çarptığı kadarıyla evet diyenlerin bir çoğu
" reisi cumhurumuz ne isterse o olur" lafinin ötesine geçemeyerek kendilerini küçük düşürüyorlar. Allah hayırcılarin şerrinden korusunmus onu.

Ülkemizde takım tutar gibi parti tutulduğu için adamcilik oynuyorlar.
Ne demek reis ne isterse o.

Beyniniz yok mu kardeşim. Ülkenin ve halkın bekasını düşünemiyor musun? Gayette düşünmüyor.. ( düşünmediklerini ispat edebilirim)

bu yüzden hayır diyen kesimin salatası oluyorlar. Üzerlerine gidiliyor. Çünkü mantıklı açıklamaları yok.

Bakın diyorsunuz ki, ülkem için ne hayırlısı ise ona göre karar vereceğim(tarafim zaten belli de) şuan tüm maddelere hakim değilim. Maddelerin getirileri sizi ilgilendiriyor olabilir ama emin olun (hatta eminim sizde biliyorsunuz) maddenin ne olduğu, ne değiştiği umrunda olmayan sadece uzun adam ne isterse her şeye evet diyen bir kesim var.

Burada kimse kimseyi aşağılayamaz.

Aşağılama hakkını kendin verirsin başkasına.

Ben bu kinciliği anlamıyorum gerçekten
Üstelik karşıt görüş tarafından eski zamanlarda oldukça yara almış bir ailenin çocuğu olarak hala herkese saygı duyabiliyorken..
Bu kadar zor olmamalı
Hayırcıların bir çoğu evet dıyecekleri küçümser halde
Hiçbirşeyden anlamıyoruz cahiliz ondan evet diyoruz
Hayır diyebilirsin kardeşim araştırıyoruz okuyoruz farklı sonuca varabiliyoruz
Ee ben sana saygı duyuyorumda sen ne hakla beni küçümsüyorsun
Eğitime çok vuran olmuş
Bir lisans iki yüksek lisans bitirdim
Her fırsatta okurum
Sağıda soluda ..
Ben evet diyorum diye cahilmiyim şimdi
Benim de ailem ve ben sizin karşıt görüşünüz olmayan görüş tarafından çok hırpalandık. ölüm korkusu ile yaşamak neymiş öğrendik. Çok sagolsunlar çocukluğumuz gençliğimiz gitti. İzmire taşındık da babamın görevi sayesinde , insanlık gördük. Ha ama ben de dinine bağlı insanı küçük görmem , bunlar muslumansa ben değilim demem , kimsenin dini hassasiyetini bosveremem. Ama o zihniyetin bu ülkeyi yönetmesi beni kahreder. Siz gerçekten değişiklikleri inceleseydiniz evet demezdiniz .

Ayrıca daha geçen gün bu ülkenin adalet bakanı dedi ki bu ülkeyi muhafazakarlar yönetecek. Benim muhafazakar olup olmadigimi kim nasıl ölcecek???? Degilsen ne olacak???Bu ülkede herkesin canı yandı. Lütfen bunu unutmayın.

Şuraya bir liste bırakayım da, kimse defalarca yazmaya zahmet etmesin artık.
Zira :kusmuk:

Makarna, kömür
Yol, köprü, hava limanı
4kadınlı koca
Koca sözünden çıkmama
Kadınların esareti (!)
Sarık, cüppe
Şeriat (Aman Allahım, geliyor mu yoksa)
Çöken ekonomi
Cahil halk, koyun halk
:duduk:

hayır diyenlerin şerrinden korktukları için olabilir şahsen ben evet diyen biri olarak korkuyorum şimdi herkes üzerime atlar diye .. yinede fikrimi söleyim ;

çok bilinçsizce herkes her yeniliğe hayır istemiyoruz diyerek bu memleketi nasıl ileri götürecek tabiki değişmesi gereken şeyler olmalı hayatın akışına insanların durumuna göre ...

şimdi arkadaşlar yazmışlar ilerde utancaksınız ilerde çocuklarınız sizden utancak falan yazmışlar neden korkuyorsunuz gelecekten bu iktidar süresince hep şeriat gelcek sandığınız ülkenin ne kadar ilerlediğinin farkında değilmisiniz ..bundan 10 sene önce başartölü yok sol görüşlü diye ne kadar ayrım vardı daha da gerileri gidelim bu ülkede kürt vatandaşlarımız kendi dilini bile konuşamıyordu ..kendi dilinde şarkı bile sölüyemiyolardı sanatçılar şimdi kendi kanalları bile var ..nie ?beğenmediğiniz adamın çabaları sayesinde herkes eşit herkes tek yürek olabildi. kimse kimseye hor gözle bakmıyor ..ne kadar güçlü bi ülke ve ne kadar tek yürek olmuş bir millet olduğumuzun farkında değilmisiz ..dünya ülkelerinin ülkemizi bölmeye çalışmalarının sürekli saldırmalarının sebebi bu ülkenin dünyanın en güçlü olma yolunda ilerlemesidir. ...şehitler ölmez vatan bölünmez

Onu yapti bunu yaptisini hic tartismadan bisey sormak istiyorum.evet oyuyla bi egemenligin kayitsiz sartsiz tek bi kisiye verilmesini kabul ederken ya bi 10 yil sonra hic istemediginiz basortusune (siz yazdiginiz icin soyluyorum) dusman birinin eline gecerse o yonetim ne yapmayi dusunuyorsunuz?

Bu arad yurtdisinda yasadigim icin oy kullanamiyorum ama tabiki Hayir...

Konu içerisinde eski konulardan yazdığım mesajimi bul.
Alıntıla.

Sonra gel benden bunun açıklamasını dinle.

Bekliyorum. ;)

Back