Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177

Siyasi yazışmaları anlayacak kapasite bende yok. Sanırım bu konuda anlama kıtlığı yaşıyorum.

Yeni anayasayı destekleyen ile buna karşı çıkanların bir TV programına çıkıp maddeler üzerinden geçip, halkın anlayacağı şekilde anlatmasının ne zararı var ? Geçmiş yıllarda Burhan Kuzu bunu yapmıştı tabi onun anlattığı ile bugün konuşulan aynı mı farklı mı bilmiyorum.

Buradaki anket sonucu gerçeği yansıtmayacaktır. İnternete giren forum sitesinde görüş yazan kaç kişi varki? Onların da oyu üç aşağı beş yukarı belli asıl girmeyenler körlemeye oy verenlerin kaç kişi olduğu ve vereceği oy önemli bence...

Benim tedirgin olduğum şeyse şu: Yeni değişikliklerle birlikte biliyoruz ki internette anonimlik diye bir şey kalmayacak. Aracılarla uğraşmaksızın güvenlik güçleri kişilerin kim olduğuna, aboneliğin kimin adına olduğuna vb. ulaşabilecek. Aslında internet üzerinden yapılan terör propagandalarını engellemek için kullanılabilir elbet ama öyle olmayacak. Şu anda dahi en ufak eleştiri yazan insanlar sabah kapılarında polisle uyanıyor. Twitter, Facebook, Ekşi Sözlük gibi platformlarda yaşananları defalarca gördük.

Burada böyle bir oylama açıldı hadi, insanlar birbirine hakaret ediyor, çok sivri şeyler söyleniyor. Elbette herkes kendisinden, söylediklerinden sorumlu fakat siyasetin yasak olduğu bir mecrada böyle bir konu açılırken üyelere bir güvence verebiliyor mu KK yönetimi? Bence böyle bir konu açılmamalıydı. Ben herkesi daha ılımlı yazmaya davet ediyorum çünkü ifade özgürlüğünün oldukça kısıtlı olduğu bir dönemden geçmekteyiz. Lütfen dikkat edelim ve girdiğimiz tartışmalar önümüze farklı şekillerde çıkmasın.

Ayrıca muhalefetin ya da iktidarın maddeleri açıklamadığı söylenmiş. En azından Chp'nin çıkartmış olduğu 30 maddede başkanlık sistemi, soru-cevap isimli pdf internetten edinilebilirse gayet açık ve net olduğunu görebilirsiniz. Taraflıdır, çarpıtılmıştır bilemem. Ben kendi adıma elimden geldiğince Tbmm oturumlarını izlemeye ve maddelerin içeriğini anlamaya gayret ediyorum.

Yine de referandumun 23 Nisan'a çekilmeye çalışılması beni rahatsız ediyor. Meclisin açıldığı gün biz meclisin yetkilerini neredeyse sıfırlıyoruz denmesi hoşuma gitmiyor. Gerçekten halk, devlet için çalışmalar yapan insanların ülkenin koca bir kesimini yıllardır dışlamasını, görmezden gelmesini anlayamıyorum. Bu nedenle de bu insanlara güvenmiyorum.

Ben hayır demeyi düşünüyorum. Fakat hayır çıkmayacağını ve bir rejim değişikliğine doğru gittiğimizi de biliyorum.

Çok önyargılı düşünüyorsunuz..
Kılıçdaroğluda hatalı,zamanında yerden yere bile vurduk kendisini...

Oylamalara Kılıçtaroğlu'nun katılmaması hakkında ne düşünüyorsunuz ?
A) Bu bir tepki mi ?
B) Yoksa savunduğuna inancı mı yok ?
C) Oylamayı unuttu mu ?

Vatanımıza milletimize hayırlı olur inşallah.. Allahım ülkemizi insanımızı korusun..

İyi bir şey yapıyorsunuz.
Neden evet veya hayır demeniz gerektiğini öğrenmeye çalışıyorsunuz.
Halkın büyük bir kesimi bunu yapmayacak.
Çünkü alışık değiliz okumaya, araştırmaya.
Herkes hala sanıyor ki parti oylamaya gideceğiz.
Ben de diyorum ki bunu siyasilerden bağımsız değerlendirmek zorundayız.
Siyasilerden halka bir fayda görmedik, göremeyeceğiz.
En azından yapacağı absürd eylemlere karşı bir dur diyecek meclis var.
Bugün evet demek isteyen çoğu muhafazakar kişinin dilinden konuşmak gerekirse
Başkanın başörtüsü yasağıyla ilgili kararname çıkarmayacağı, buna da mecliste (temsili meclis) hayır diyecek kadar insan bulunmayacağı kesin değil.
İşlerin tam tersine döndüğü çok dönem geçti bu ülkede.

80ler sanırım kimsenin güzel andığı yıllar değil.
Sağdan-soldan yürüme ayrışması, üniversite kafelerinde sağda oturan sağcı, solda oturan solcu olması.
İşkenceler, acılar.
Onca insanın hayatı.
Tekrar olmasın istiyorum ama bu birbirimize olan nefretimizle, ayrışmamız ile oraya doğru gidiyor gibiyiz.
Umarım yanılıyorumdur.

Ben de öyle bekliyorum.
Seçim dönemleri ülkede çok hareketli geçer genelde.
Hareketliden kasıt saldırılar ve terör tabi

Önceden cıngıl cıngıl seçim şarkıları vardı
Uyuz ederdi
En büyük rahatsızlığım o şarkıların gıcıklığıydı

Oylamalara Kılıçtaroğlu'nun katılmaması hakkında ne düşünüyorsunuz ?
A) Bu bir tepki mi ?
B) Yoksa savunduğuna inancı mı yok ?
C) Oylamayı unuttu mu ?

Bence tepki vererek oylamaya hayır diyorlar.
Ülkeye vereceği zararları dile getiriyorlar ama,zamanında daha aktif olsalardı saha içinde fazla çaba gösterselerdi daha verimli olurlardı..
Mhp'yede tepkililer oylamada evet dedikleri için..

Keşke çıksalar ama bu dediğini erdoğan kılıçdaroğlu ve bahçeli çıkıp yapmalı
Onlarında zorunlu haller dışında bir araya geldiği görülmüş şey değil
Bu konuda katılıyorum sana
Ama bu yapılmıyor diye anlamak imkansızda değil
Tv programlarından bahsetmiyorum
Yazılı açıklamalar okunmalı her kesimden bir siyasetçi kadar olmasada anlaşılabiliyor
Kapasitedir anlama kıtlığıdır hiç böyle bir ironiye zıtlığa gerek yok
Hiçbirimiz zeka ölçer değiliz burada
Saygılar

Ben yurtdışında yasiyorum. Anladigim kadariyla burda da oy kullanilabilecekmis. Türkiye'de yasamadigim halde ordaki insanlarin yonetilis bicimi hakkinda fikir beyan etme hakkini kendimde bulmuyorum. Bu referandumda yurtdisinda oturanlarin oy kullanabilmesi cok ama cok yanlis bu sebeple. Zamaninda ak partiden yana olmus olsam da, son gelinen noktada samimiyetlerine artik pek inanmıyorum. Ayrica su an zaten erdogan'in mevcut gucleri elinde bulundurdugu da asikar. Kendisin bu yetkileri kotuye kullandigi zamanlar olmadi degil, ondan sonra gelenlerin ne yapacagi ne malum. Bu kadar guvun tek insanin eline verilmesi en dogru insani bile yolundan sapitabilir. Oy verseydim hayir olurdu secimim.

Asla böyle bir güvence vermiyoruz. Hatta geçen sene ki bir konudan dolayı 5 üyemizin bilgileri Aralık ayında talep gelmesi sebebi ile siber suçlar ile paylaşıldı.

"İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren kadinlarkulubu.com adresimizde 5651 Sayılı Kanun'un 8. Maddesine ve T.C.K' nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur."

Hayat felsefem sevdiklerim ile siyaset ve din hakkında konuşmamak. Kalpler kırılıyor , kimsenin düşüncesi değişmiyor.

CocoChanelmademoiselle eskiden yasaktı canım siyasi ve dini konular. Şimdi Türkiye Gündemi diye başlık açılmış o sebeple bilmiyordum şaşırdım. Söylemek istediğim tam da Tursu sever 'in dediği gibi. Benim de elbette bir görüşüm var, bir fikrim var ama gelip burda hiçbirşey bilmeyen veya biliyor ama konuşma adabından uzak olan insanlarla yazı yoluyla tartışmayı saçma buluyorum. Bu sebeple bir cevap bildirip gereksiz bir tartışma içine girmek istemiyorum. Oyumu kullandım bu yeterli benim için. Ben Fal topiğime gideyim önemli olan referanduma giderse oradan çıkacak sonuç. Hepimizi için ve ülkemiz için güzel seneler diliyorum.

Evet bende bunu düşünüyorum sonuna kadar.
Eğer bunu referandum a sunan kemal kılıçdaroglu olsa idi alkişlamaktan avuclari şişerdi.
Anlıyorum da bu düşünceyi de.
Anlayamadım yazdığınızı. Yani oy verdiğiniz parti iktidarda olduğu için mi alkışlıyorsunuz avuçlarınız şişmeden ve içeriğine bakmadan.

Burada oy vermeyeceğim diye yazan biri için yanlış olduğu savunulurken,oy vermesi gerektiği söylenilirken,Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir parti lideri olarak ,etkili olsun veya olmasın,oyunu kullanması gerekmez miydi?

Madde 9

YÜRÜRLÜKTEKİ METİN

IX. Yargı yetkisi
Madde 9 – Yargı yetkisi, Türk Milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanılır.

TEKLİFLE DEĞİŞİK METİN

IX. Yargı yetkisi
Madde 9 – Yargı yetkisi, Türk Milleti adına bağımsız ve tarafsız mahkemelerce kullanılır.

Böyle madde madde gitsek : )

Mesela bu değişikliğe karşı çıkan var mı ? Ya da söyleyin ilgili mevcut maddeyi ve yapılan değişikliği yazalım onun üzerinden gidelim.

Anayasa değişikliğinin içeriğini incelemeden,araştırmadan sırf muhalefet olsun diye " hayırda hayır vardır "kelimesini kullananlara sinir oluyorum.
araştırın bakalım ,sana uymuyorsa "Hayır" dersin.
Ama nedir bu ? hayırda hayır vardır.
iyi ki öğrenmişsin bu lafı.

Madde 75

YÜRÜRLÜKTEKİ METİN

I. Türkiye Büyük Millet Meclisi
A. Kuruluşu:
Madde 75 – (Değişik: 23/7/1995 - 4121/8 md.)
Türkiye Büyük Millet Meclisi genel oyla seçilen beşyüzelli milletvekilinden oluşur.

TEKLİFLE DEĞİŞİK METİN

I. Türkiye Büyük Millet Meclisi
A. Kuruluşu:

Madde 75 – (Değişik: 23/7/1995 - 4121/8 md.)
Türkiye Büyük Millet Meclisi genel oyla seçilen altıyüz milletvekilinden oluşur.

Bir gun Turkiyeye geldiğinde tatil için bile bu alınan kararların sonuçlarını hissedeceksin. İranı duşunsene.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…