Deynep sen kontrollu darbeden ne anladin? Hem yaz bir sey olmaz, gizli gizli okuma seni muzur:))) git hayira bas sen pazar gunu, hic olmadi bos oy kullan, boyelikle ne evet demenin ne hayir demenin yuku olmaz ustunde:)Yazmayı bırakmıştım ama bu yoruma dayanamadım.Kılıçdaroğlu kontrollü diyor ,siz darbe değil diyorsunuz.Madem kontrol başkasının elinde Kılıçdaroğlu nasıl engellesin ?Madem darbe ,neden darbe değil diye yazıyorsunuz aylardır?
Siz ne anladınız?Hep diyorsunuz ya Erdoğan'ın bilgisi dahilinde.Deynep sen kontrollu darbeden ne anladin? Hem yaz bir sey olmaz; git hayira bas sen pazar gunu, hic olmadi bos oy kullan, boyelikler ne evet demenin ne hayir demenin yuku olmaz ustunde:)
Siz ne anladınız?Hep diyorsunuz ya Erdoğan'ın bilgisi dahilinde.
I ıhh yazmam ,sinirlerim kaldırmıyor BDV ye alıştırma yapıyorum
Yok yeaaaa o zaman siz de boş oy kullanın
Çıksın bakalım kokusu duyalım herkes rahatlasın.Hep genelliyorsun deynep ah deynep:))) Darbe isi karisik yavru kusum, kokusu cikar belli sure sonra. O yuzden spekulasyon yapamam, ama sen bos at, seni Hawainin kizgin kumlarindan serin sularina tatile cikarayim:)) hep akp mi adam devsirsin, kisisel tevsiklerle ben de deneyeyim dedim, ne dersinPP
Çıksın bakalım kokusu duyalım herkes rahatlasın.
Ben yüzme bilmiyorum ,o yüzden teklifini kabul etmiyorum
Kim adam devşiriyor yahu.Ha aklıma geldi bir tane daha CHPli evetçi buldum sana özel
http://www.milliyet.com.tr/eski-chp-milletvekili-tunay-bu-anayasa-samsun-yerelhaber-1966531/
"Referandumda evet dediğimiz zaman koalisyonlar dönemi sona erecek"
Referandum ve anayasa değişikliğini anlatan Faik Tunay, "Benim partim yok. Hiç bir partiye üye değilim. Sade bir vatandaş olarak Türkiye’nin 100 yılını ilgilendiren bu anayasa değişikliğine evet diyorum. Türkiye ne çekti ise koalisyonlardan çekti. 1999 yılında siyasete başladığımda ANAP-MHP-DSP koalisyonu vardı. Ben ANAP Gençlik Kolları Başkanıydım. Ben siyasette gözümü açtığımda benim partim koalisyon ortağıydı. O yüzden koalisyonun ne olduğunu en iyi ben bilirim. Türkiye’de kurulan koalisyonların en kısası 3 ay. En uzunu 3,5 yıl. Türkiye’deki koalisyonların ortalama ömrü 1,5 yıl. 1,5 yıl içerisinde ne bir kimse hizmet yapabilir ne de ülkeyi ileri götürebilir. Şunu söyleyenler olabilir: ’Dünyanın en zengin 30 ülkesi koalisyonla yönetiliyor. Koalisyonlar demek ki çok kötü değil. Bizde neden olmasın’. Hemen cevabını verelim 50 zengin ülkenin 30 tanesi koalisyonla yönetiliyor doğru ama buların 20 tanesi Avrupa üyesi. Avrupa’nın geçirdiği tarihle bizim geçirdiğimiz tarih bir değil. Avrupa’da daha seçimler yapılmadan hangi partinin koalisyon kuracağı baştan bellidir. Biz de nasıl yapılıyor? Seçim yapılıyor sandıklar açılıyor kimse tek başına iktidarı kuramıyor, sizin belki hiç tasvip etmediğiniz bir partiyle sizin oy verdiğiniz parti koalisyon yapıyor. Türkiye’de sistem bu. Bu olunca ilerlememiz mümkün değil. Öyleyse referandumda evet dediğimiz zaman koalisyonlar dönemi sona erecek" diye konuştu.
"67 yılda 5 darbe"
16 Nisan akşamı ’evet’ çıkarsa vesayet sisteminin son bulacağını söyleyen Tunay, "1950 yılında çok partili hayata geçtik. 1960 darbe, 1971 muhtıra, 1980 darbe, 28 Şubat darbe, 15 Temmuz darbe. 67 yılda 5 darbe yaşadık. Türkiye’de 13 yılda bir darbe olmuş. El insaf. Avrupa, Amerika örneğini veriyorlar. ’Neden oralardaki başkanlık sistemini getirmediniz. Türk tipi başkanlık mı olur’ diyorlar. Tabii ki olur. Senin ülkende 13 yılda bir darbe oluyorsa başkanlığın da coğrafyanın koşullarına göre olur. Bizim kafanıza siyasetçilere güvenilmez düşüncesini işlediler. Neden? ’Siyaset kurumu görevini yapamaz yap darbeyi at siyasetçiyi hapse, ülkeyi 50 yıl geriye götür’. Referandumdan evet çıktığı takdirde cumhurbaşkanını da meclisi de halk seçecek tek söz sahibi meclis olacak. Buradan darbe çıkmaz. Fakat darbe yapmak isteyenler çıkmayacak mı tabii ki çıkacak. Bu birilerinin genlerine işlemiş kolay söküp atamazsınız. Ama evet çıktığında Türkiye’de bir daha darbe olması minimize olacak" şeklinde konuştu.
"Bu ülke lider ülkesidir"
Türkiye’nin en iyi dönemlerini güçlü liderler zamanında yaşadığını belirten Tunay, "Bu ülke lider ülkesidir. Yalnız cumhuriyet değil! Osmanlı’da da böyledir. Selçuklu da böyledir. Türk tarihinde kurulmuş devletlerde sistem bu. Güçlü bir lider, arkasından giden geniş halk kitleleri, hata yaparsa onu cezalandıran yine aynı halk kitlesi. Sistem bu. Parlamenter sistem falan bu tamamen algı operasyonu. Türkiye en büyük atılımları, en güçlü dönemlerini tek başına iktidarlar döneminde yaşamıştır. Niye? Hem koalisyon yok hem de güçlü bir lider var. Bizim tarihsel gerçekliğimize en uygun sistem bu olduğu için 16 Nisan referandumunda evet" ifadelerini kullandı.
Benim de bu 5 darbe hangi darbe diye arada bir aklima takiliyordu. Meger muhtira, 28 subat, tiyatro hepsini saymislar darbeden..Çıksın bakalım kokusu duyalım herkes rahatlasın.
Ben yüzme bilmiyorum ,o yüzden teklifini kabul etmiyorum
Kim adam devşiriyor yahu.Ha aklıma geldi bir tane daha CHPli evetçi buldum sana özel
http://www.milliyet.com.tr/eski-chp-milletvekili-tunay-bu-anayasa-samsun-yerelhaber-1966531/
"Referandumda evet dediğimiz zaman koalisyonlar dönemi sona erecek"
Referandum ve anayasa değişikliğini anlatan Faik Tunay, "Benim partim yok. Hiç bir partiye üye değilim. Sade bir vatandaş olarak Türkiye’nin 100 yılını ilgilendiren bu anayasa değişikliğine evet diyorum. Türkiye ne çekti ise koalisyonlardan çekti. 1999 yılında siyasete başladığımda ANAP-MHP-DSP koalisyonu vardı. Ben ANAP Gençlik Kolları Başkanıydım. Ben siyasette gözümü açtığımda benim partim koalisyon ortağıydı. O yüzden koalisyonun ne olduğunu en iyi ben bilirim. Türkiye’de kurulan koalisyonların en kısası 3 ay. En uzunu 3,5 yıl. Türkiye’deki koalisyonların ortalama ömrü 1,5 yıl. 1,5 yıl içerisinde ne bir kimse hizmet yapabilir ne de ülkeyi ileri götürebilir. Şunu söyleyenler olabilir: ’Dünyanın en zengin 30 ülkesi koalisyonla yönetiliyor. Koalisyonlar demek ki çok kötü değil. Bizde neden olmasın’. Hemen cevabını verelim 50 zengin ülkenin 30 tanesi koalisyonla yönetiliyor doğru ama buların 20 tanesi Avrupa üyesi. Avrupa’nın geçirdiği tarihle bizim geçirdiğimiz tarih bir değil. Avrupa’da daha seçimler yapılmadan hangi partinin koalisyon kuracağı baştan bellidir. Biz de nasıl yapılıyor? Seçim yapılıyor sandıklar açılıyor kimse tek başına iktidarı kuramıyor, sizin belki hiç tasvip etmediğiniz bir partiyle sizin oy verdiğiniz parti koalisyon yapıyor. Türkiye’de sistem bu. Bu olunca ilerlememiz mümkün değil. Öyleyse referandumda evet dediğimiz zaman koalisyonlar dönemi sona erecek" diye konuştu.
"67 yılda 5 darbe"
16 Nisan akşamı ’evet’ çıkarsa vesayet sisteminin son bulacağını söyleyen Tunay, "1950 yılında çok partili hayata geçtik. 1960 darbe, 1971 muhtıra, 1980 darbe, 28 Şubat darbe, 15 Temmuz darbe. 67 yılda 5 darbe yaşadık. Türkiye’de 13 yılda bir darbe olmuş. El insaf. Avrupa, Amerika örneğini veriyorlar. ’Neden oralardaki başkanlık sistemini getirmediniz. Türk tipi başkanlık mı olur’ diyorlar. Tabii ki olur. Senin ülkende 13 yılda bir darbe oluyorsa başkanlığın da coğrafyanın koşullarına göre olur. Bizim kafanıza siyasetçilere güvenilmez düşüncesini işlediler. Neden? ’Siyaset kurumu görevini yapamaz yap darbeyi at siyasetçiyi hapse, ülkeyi 50 yıl geriye götür’. Referandumdan evet çıktığı takdirde cumhurbaşkanını da meclisi de halk seçecek tek söz sahibi meclis olacak. Buradan darbe çıkmaz. Fakat darbe yapmak isteyenler çıkmayacak mı tabii ki çıkacak. Bu birilerinin genlerine işlemiş kolay söküp atamazsınız. Ama evet çıktığında Türkiye’de bir daha darbe olması minimize olacak" şeklinde konuştu.
"Bu ülke lider ülkesidir"
Türkiye’nin en iyi dönemlerini güçlü liderler zamanında yaşadığını belirten Tunay, "Bu ülke lider ülkesidir. Yalnız cumhuriyet değil! Osmanlı’da da böyledir. Selçuklu da böyledir. Türk tarihinde kurulmuş devletlerde sistem bu. Güçlü bir lider, arkasından giden geniş halk kitleleri, hata yaparsa onu cezalandıran yine aynı halk kitlesi. Sistem bu. Parlamenter sistem falan bu tamamen algı operasyonu. Türkiye en büyük atılımları, en güçlü dönemlerini tek başına iktidarlar döneminde yaşamıştır. Niye? Hem koalisyon yok hem de güçlü bir lider var. Bizim tarihsel gerçekliğimize en uygun sistem bu olduğu için 16 Nisan referandumunda evet" ifadelerini kullandı.
Bizimki demek istedin herhalde ,AKP nin değil,CHPnin eski milletvekiliBenim de bu 5 darbe hangi darbe diye arada bir aklima takiliyordu. Meger muhtira, 28 subat, tiyatro hepsini saymislar darbeden..Seninki darbe oluyor, siyasetciler hapse atiliyor, ulke geriliyor demis ya, su muhtira! darbesinde, 28 Subat! darbesinde, ve tiyatro darbesinde hangi siyasetciler iceri atilmis da siyasetciler islerini yapamamis bir de onu deseydi de bileydik bari.. Hayali siyasiler mi?
Adam partili degilmis ya, ustelik evetci, nerden bizden oluyor? Zaten onun sol partilerde gorev yaptigi zamanlarda da ben sag partileri destekliyordum. Sagda adam gibi parti kalmayinca sola carkettik. Futbol takimi tutar gibi parti tutma huyum yoktur, daha iyisi gelirse onu da destekleyebilirim yani, muhim olan ulke menfaati.Bizimki demek istedin herhalde ,AKP nin değil,CHPnin eski milletvekili
Hepimiz için mühim olan ülke menfaati.Adam partili degilmis ya, ustelik evetci, nerden bizden oluyor? Zaten onun sol partilerde gorev yaptigi zamanlarda da ben sag partileri destekliyordum. Sagda adam gibi parti kalmayinca sola carkettik. Futbol takimi tutar gibi parti tutma huyum yoktur, daha iyisi gelirse onu da destekleyebilirim yani, muhim olan ulke menfaati.
Sen daha cok lidercisin yazdiklarindan anladigim kadari ile, hani alinti yaptigin adam da tarif etmis ya.. Ulke menfaati icin tuttugun yol yanlis, sirf ben degil, Turkiyenin yuzde ellisi senin icin boyle dusunuyor.. Bak dusun, kac milyon kisi..Hepimiz için mühim olan ülke menfaati.
Yazmayı bırakmıştım ama bu yoruma dayanamadım.Kılıçdaroğlu kontrollü diyor ,siz darbe değil diyorsunuz.Madem kontrol başkasının elinde Kılıçdaroğlu nasıl engellesin ?Madem darbe ,neden darbe değil diye yazıyorsunuz aylardır?
Bukadar basıyor kafalarıHepimiz için mühim olan ülke menfaati.
Enişteden darbe öğrenilmesine ihtimal vermemiştim zaten ben. Öğrendiği kişiyi korumak için söylenilmiş bir söz olarak düşündüm.O gece Genelkurmay görüntülerini izlediniz mi?Halk sokağa çağrıldığında askerin halka kurşun sıkacağı akla gelir miydi?Demokratik hakkını kullanmak isteyenlerin sokağa çıkması normal değil midir?Gezi olaylarında çıkanlar nasıl demokratik hakkını kullandıysa ,o gece çıkanlar da kullanmışlardır haklarını.Hepsi için çok üzüldüm .Allah rahmet eylesin hepsine.Günlerce ekranlarda izledik ölenleri ,üzüldük.Tamam Erdoğan çağrı yapıldığından çıktılar ama Erdoğan için çıkmadılar ,darbeyi önlemek istediler.Nasrettin Hocanın deyimiyle hırsızın hiç mi suçu yok.Kayıp 6 saat hakkında ne düşünüyorsun? Bilgin var mı? İstihbarat bunu güneş dahi batmadan öğrenebiliyor. Enişteden öğrenilmişti o da yalan çıktı. Ben darbe görmedim ama büyüklerimden çok dinledim. Okudum az çok bilgi edindim. Mesela ömründe darbe görmeyen ben 10.30 gibi haberlerde darbe falan sözleri geçmeye başlayınca "BU SAATTE DARBE Mİ OLUR" dedim. Kaldı ki darbe gören büyüklerimiz benden çok daha mantıklı açıklamalar getirebilmiştir bu duruma. Darbe girişimi evet bana göre de o gün vardı. Öğrenildi bu da kusura bakmayın ama kahramanlık destanına çevrilmeye çalışıldı olan o zavallı halka oldu. Bunu yıllar sonra öğreneceğiniz merak etmeyin. Ama o gece öyle gizli kalan şeyler oldu ki bunu inkar edemezsiniz. Bildiğim kadarıyla Darbede normal bir güne uyanacağınızı sanırsınız ama bir bakmışsınız köylere kadar asker sarmış.. İstanbul ve Ankara'da mı başlar darbe? Hangi darbede halk sokağa çağrılmış da öldürülmüş.. Ya ben darbeyi bilmiyorum ya da Yeni Türkiye'de darbeler de değişti.
Bukadar basıyor kafaları
açıklama yapmak zorunda değilsin inan
Anlamıyorlar hiçbiri haketmiyor
Kaliteli giyinip kalitesiz karaktersiz insanlar
Çok genişler birde, kılıktan kılığa tiplerinin resimlerini atıyorlar :) son olarak cevabı sandıkta vereceğiz EVET çıkacak:)))
Cumhurbaşkanı nimiza saygısız laflar terbiyesizlik Ler herşey var yalan dolan
Gelecek nesil bunları cekmeyecek tüm kalbimle inanıyorum....
Burada her yorum yazan üniversite mezunu mu?Ya ne kadar kafan çalışmıyor senin kime diyorsun sen bunu? Sen kafası basmayan görmek istiyorsan kalk da aynaya bak. Baktım bilgilerine lise eğitimini bile tamamlamamışsın hiç değilse bu eksikliğin farkında olup kendini geliştirseydin o da yok. Nato kafa nato mermer diyeceğim ne olduğunu anlamazsın şimdi :) Arkadaşlar gözünüzü seveyim bu kişiye cevap bile vermeyin klasik kendini geliştirmemiş, okumamış merak etmemiş biri eskaza sosyal medya kullanmayı öğrenmiş yazıyor işte.
İşte anlamıyorsunuz da onun için yukarıda ben darbe girişimi ilk akşamı yazdım bu olayı....çünkü kendisi ve tanıdığım kişiler ordaydı...Kılıçdaroğlunu az dinlerseniz anlayacaksınız zaten adam bu bir kontrollü darbe olabilir diyo şüphelerimiz var mecliste araştırılsın dedik araştırılmadı Reddildi diyor bunlar bizim için şüphe uyandırdı diyor...Ne diyim azcık adamın kendisini dinleyin sevin sevmeyin ama oy verirken bari dinleyin...Danışmanlığından yoruldum....Benim şahsi fikrim,Darbe gecesi Eve geldiğimde twitter hesapları milleti sokağa döküyordu herkesi Melih Gökçek twitt atması halkı sokağa çağıran twittler beni de açıkça şüphelendirdi....Allah biliyor son yayında Kılıçtaroğlu ne güzel dedi o şehitlerin kanı yerde kalmasın Araştırılsın..Yazmayı bırakmıştım ama bu yoruma dayanamadım.Kılıçdaroğlu kontrollü diyor ,siz darbe değil diyorsunuz.Madem kontrol başkasının elinde Kılıçdaroğlu nasıl engellesin ?Madem darbe ,neden darbe değil diye yazıyorsunuz aylardır?
Enişteden darbe öğrenilmesine ihtimal vermemiştim zaten ben. Öğrendiği kişiyi korumak için söylenilmiş bir söz olarak düşündüm.O gece Genelkurmay görüntülerini izlediniz mi?Halk sokağa çağrıldığında askerin halka kurşun sıkacağı akla gelir miydi?Demokratik hakkını kullanmak isteyenlerin sokağa çıkması normal değil midir?Gezi olaylarında çıkanlar nasıl demokratik hakkını kullandıysa ,o gece çıkanlar da kullanmışlardır haklarını.Hepsi için çok üzüldüm .Allah rahmet eylesin hepsine.Günlerce ekranlarda izledik ölenleri ,üzüldük.Tamam Erdoğan çağrı yapıldığından çıktılar ama Erdoğan için çıkmadılar ,darbeyi önlemek istediler.Nasrettin Hocanın deyimiyle hırsızın hiç mi suçu yok.
Okumak cehaleti alir hanimefendi.. Illa hatirlatalim yanii ..Ya ne kadar kafan çalışmıyor senin kime diyorsun sen bunu? Sen kafası basmayan görmek istiyorsan kalk da aynaya bak. Baktım bilgilerine lise eğitimini bile tamamlamamışsın hiç değilse bu eksikliğin farkında olup kendini geliştirseydin o da yok. Nato kafa nato mermer diyeceğim ne olduğunu anlamazsın şimdi :) Arkadaşlar gözünüzü seveyim bu kişiye cevap bile vermeyin klasik kendini geliştirmemiş, okumamış merak etmemiş biri eskaza sosyal medya kullanmayı öğrenmiş yazıyor işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?