- 19 Ekim 2016
- 2.761
- 3.459
- 48
Din mevzuusu burda yasak yani olmaması gereken bir yer tabii ama şunu diyeyim ki sana dinden zerre kadar uzaklaşan yok ben hacı torunu olarak büyüdüm Dedem nenem Cumhuriyetten büyük hiç sıkıntı yaşamamışlar din ibadet konusunda camiiler ahıra çevrilmedi kullanılmayan bir rum köyündeki camiiyi size öyle gösterdiler ki bu Camiinin onarımı ve bakımı da Chp liler tarafından yaptırıldı..Bunların doğrularını googledan aç araştır orda hepsi yazıyo..
bu bir ikincisi inan ki başörtü olayına sen kadar katılmıyorsam namerdim çünkü zahmet çeken arkadaşlarımla beraberdim üniversitede..
Konuyu bilene danış istersen forum yöneticilerine...Çok tartışma çıkar inanan inanmayan var ne biliyim laik durmaya çalışıyorlar sanırım..Neden hersey serbest de din konusmak yasak onu da anlamadim
Yaziklar olsun.Oy kullanma hakki dışında ne kazandirdi cumhuriyet kadına?Ayrica cumhuriyet atalarimizin kaniyla kuruldu yani Tek adamcilik tan bahsederken Mustafa Kamal Atatürk u tek adam haline hatta tanri atledenlere hatırlatayım istedim
Osmanli istesekde istemesek bizim köklerimiz ve ceddimiz
Ve kendi adima bununla gururlaniyorum
2.3. kadınlık dinimizde var cariye olayı var Kur'an ı açıp Türkçe okuyup anlamanızı öneririm..Mustafa Kamal Atatürk Kemal ismini kendisi değiştirmiş yani ben yanlış yazmıyorum
2. Veya 3. Kadinlik dinimizde yok sadece bazi adam larin isine geldigi gibi yorumlaması yüzünden ayrica okuma yazma hakki dinimizde de var kadinin miras hakki vs vs dinimiz kadina en cok deger veren dinlerden biridir
Kaldi ki osmanlida hatalar oldugu gibigibi cumhuriyet döneminde de hatalar olmustur
İyi de arkadaşım şeriatla yönetilen hale bak bi de bizim yaşadığımız ülkeye Cumhuriyetin değerine hangisi Kadına daha çok değer veriyor var git sen düşün...Seriat Allahin kanunu dur sizin anladiginiz yada anlatilan sey degil
Özgürlük gittiğimi bi daha gelmez arkadaşım herkes yanar bu durumda Bak İran örneği karşımızda İranlı hatunlar Türkiye Tvlerinde koca aramaktan heder oldu sırf kapağı laik bir ülkeye atalım diye durum ortada.İnsan bir şeyi kaybettiğinde değerini daha iyi anlarmış, sizler de Cumhuriyeti kaybettiğinizde anlayacaksınız ne kadar önemli olduğunu, belki 1 yıl sonra belki 5 yıl sonra ama anlayacaksınız o zaman bu cümleyi kurduğunuza utanacaksınız. Umarım o günleri hiç yaşamayız her zaman Türkiye Cumhuriyeti olarak kalırız
Banlanmazsın merak etme. Sen şimdi şeriat kanunları diyorsun ya devir o devir değil işte. Artık insan hakları var.Ben kesin banlanirim demi hakaret küfür vs yok ama banlarim yinede
Yahu Suudi Arabistan da Kadınlar İnsan mıdır?konulu konferans yapılıyo katılanların hepsi Erkek...Bu devirde hadi deyin bana bunlar Hz.Muhammedin soyu..Eşcinsellik hat safhada ,Suudi Arabistanda içki alkol satışı yok 40 dk Bahreyn de gece hayatı o biçim tabii erkeklere ve kadın kölelere...bunun gibi örneklerle dolu ortadoğu..Banlanmazsın merak etme. Sen şimdi şeriat kanunları diyorsun ya devir o devir değil işte. Artık insan hakları var.
Kaldı ki peygamber efendimiz döneminde kadına daha çok değer verilirdi. Şimdiki şarlatanlar kendileri her haltı yerken kadına insan muamelesi bile yapmıyorlar.
Yani senin umduğun gibi olmaz o işler bu dünyada. O yüzden sen dua et ki cumhuriyetle yönetiliyoruz.
Işid demek şeriat demek değil mi mesela? Destekliyor musun yaptıklarını? Şimdi diyeceksin ki onlar gerçek şeriatı uygulamıyor. Hah anlatmak istediğim tam da bu zaten. Herkes kendine göre yontar olan yine sana bana olur.
Şaşırmıyorum ama ben spring. Oğlumun okulunda bir veli var mesela tv asla izlemiyor, internet kullanmıyor ve gazete okumuyor. Çünkü hocaları böyle söylüyor.Yahu Suudi Arabistan da Kadınlar İnsan mıdır?konulu konferans yapılıyo katılanların hepsi Erkek...Bu devirde hadi deyin bana bunlar Hz.Muhammedin soyu..Eşcinsellik hat safhada ,Suudi Arabistanda içki alkol satışı yok 40 dk Bahreyn de gece hayatı o biçim tabii erkeklere ve kadın kölelere...bunun gibi örneklerle dolu ortadoğu..
Devlet din kurallarıyla olmaz gelişemez çünkü Batı ülkeleri dini yönetimi niye bıraktı onlar dinsiz mi onlarında bi dini var ibadeti var..Baktı ki kilise herşeye karışıyor baktı ki hiçbir gelişme yaşanmıyor rönesans reformlarla laik sisteme geçtiler ama biz hala 100 yıl sonra bunları konuşuyoruz Hay Allahım ya Devletin dini olmaz bireyin olur...Bir film izlemistim iranin ne hale geldigini cok guzel anlatiyordu kadin aerobik cdlerini bile saklamak zorundaydi birileri eve gelir gorur diye bu bile yasak yani sonrada cikip Ataturk ne yaptiki dendiginde bazi kadinlarin istedikleri hayat tarzinin boyle oldugunu dusunuyorum deger gormemek ikinci sinif vatandas olmak hatta bir insan olup olmadiginin bile tartisilir hale gelmesi..muslumanim ama seriatla yonetime karsiyim dinde zorlama yoksa seriatla yonetim insanlari din kurallarina gore yasamaya zorlamak degil mi
Vardır vardır öyle kişiler eminim...Hocası kimmiş Allahın bi kulu değil mi?Sorun bunlarda değil ezik kız çocuğu yetiştiren ailelerinde zaten...Okutmayan evde daha 2.ci sınıf evlat muamelesi yapan ailelerinde...Suudilerin insan mı yamyamı olduğuna ben henüz karar veremedim zaten...kızılderili kabilesinden beter adamlar..Şaşırmıyorum ama ben spring. Oğlumun okulunda bir veli var mesela tv asla izlemiyor, internet kullanmıyor ve gazete okumuyor. Çünkü hocaları böyle söylüyor.
Ama iş siyasete gelince evet diyeceğim çünkü hocam evet dememi söyledi diyor.
Yanlış anlaşılmasın burada sadece araştırmadan, okumadan nasıl karar verdiğini anlatmak amacıyla yazdım.
Gel de delirme. Sen kocan olmadan tek başına sokağa çıkabildiğin için bile şükretmelisin. Umreye gidenlere sorsunlar bir tane suudi kadın var mı sokakta tek başına.
Siyaset boyutu faciaa zaten Türkiye Şeyhler Şıhlar Dervişler ülkesi oldu ya ona yanarım...Şaşırmıyorum ama ben spring. Oğlumun okulunda bir veli var mesela tv asla izlemiyor, internet kullanmıyor ve gazete okumuyor. Çünkü hocaları böyle söylüyor.
Ama iş siyasete gelince evet diyeceğim çünkü hocam evet dememi söyledi diyor.
Yanlış anlaşılmasın burada sadece araştırmadan, okumadan nasıl karar verdiğini anlatmak amacıyla yazdım.
Gel de delirme. Sen kocan olmadan tek başına sokağa çıkabildiğin için bile şükretmelisin. Umreye gidenlere sorsunlar bir tane suudi kadın var mı sokakta tek başına.
Ya iste bunlari deyince akillarina ilk gelen din karstiti din dusmani vs gibi seyler Ataturku sevmemelerinin sebebi de bu degilmi zaten biliyormus adam iste olabilcekleri o yuzden laikligi getirmis hani suan ortadogu ulkelerinin geldigi hale bakarsak aslinda ne kdr dogru bir karar oldugunuda anliyoruz anlamak istemeyenlerde mumkunse oralarda yasasinlar akillari gelir baslarina diye umud ediyorumDevlet din kurallarıyla olmaz gelişemez çünkü Batı ülkeleri dini yönetimi niye bıraktı onlar dinsiz mi onlarında bi dini var ibadeti var..Baktı ki kilise herşeye karışıyor baktı ki hiçbir gelişme yaşanmıyor rönesans reformlarla laik sisteme geçtiler ama biz hala 100 yıl sonra bunları konuşuyoruz Hay Allahım ya Devletin dini olmaz bireyin olur...
Ben şunu diyorum çevremde böyle konuşan insanlara bi gidin Umre yapın diğer bi gezinizi Yurtdışı bi İtalya bi Fransa yapın geri döndüğünüzde konuşalım...Kim daha medeni insan gibi yaşıyor diye...Ya iste bunlari deyince akillarina ilk gelen din karstiti din dusmani vs gibi seyler Ataturku sevmemelerinin sebebi de bu degilmi zaten biliyormus adam iste olabilcekleri o yuzden laikligi getirmis hani suan ortadogu ulkelerinin geldigi hale bakarsak aslinda ne kdr dogru bir karar oldugunuda anliyoruz anlamak istemeyenlerde mumkunse oralarda yasasinlar akillari gelir baslarina diye umud ediyorum
Gorseler de anlayabileceklerini sanmiyorum. Onlar icin medeniyet= mini etek..Ben şunu diyorum çevremde böyle konuşan insanlara bi gidin Umre yapın diğer bi gezinizi Yurtdışı bi İtalya bi Fransa yapın geri döndüğünüzde konuşalım...Kim daha medeni insan gibi yaşıyor diye...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?