Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Neden hersey serbest de din konusmak yasak onu da anlamadim

Kadınlara özel ayrılmış bir sosyal medyada "Oy kullanma hakki dışında ne kazandirdi cumhuriyet kadına?" cümlesini okudum ya diyecek bir laf yok artık. Sanki boğazımda kocaman taş oturmuş onu yutkunmaya çalışıyorum. ...

Yok ya bu kadar basit bir cümle ile yok sayılmamalı Cumhuriyet. Kimse Türkiye Cumhuriyetini kurulurken, kanlarını döken, hayatlarını feda eden insanları yok saymadı, her zaman onları saygıyla, minnetle, sevgiyle, gönül borcuyla anıyoruz. Ama o dönemde önderlik eden Atamızı da unutmuyoruz. Bundan neden gocunuluyor ki.
Bu ardaa Osmanlıdan nefret etmeme az kaldı sırf bu tarz yorumları okumaktan...
Haberlerden uzaklaştım, nefret duyguları içime işlememesi için sanırım buradan da uzaklaşmalıyım, içimde kalan az da olsa umut ve sevgi kırıntılarını yitirmemek adına. Herkese Hayırlı, umutlu, sevgi dolu yıllar diliyorum.

Yaziklar olsun.

2.3. kadınlık dinimizde var cariye olayı var Kur'an ı açıp Türkçe okuyup anlamanızı öneririm..
Miras konusu da şöyle 2 pay erkek kardeşine 1 pay sana olarak düşün.
Şuan böyle bi miras durumu olsa Kardeş kardeşe düşer Allah muhafaza...Eşitlik olsun Tüm evlatlar eşit değilmiyiz der...Başta Erbakan hocanın çocukları birbirini yedi en koyu şeriatçı onlardı..

İnsan bir şeyi kaybettiğinde değerini daha iyi anlarmış, sizler de Cumhuriyeti kaybettiğinizde anlayacaksınız ne kadar önemli olduğunu, belki 1 yıl sonra belki 5 yıl sonra ama anlayacaksınız o zaman bu cümleyi kurduğunuza utanacaksınız. Umarım o günleri hiç yaşamayız her zaman Türkiye Cumhuriyeti olarak kalırız

Ben kesin banlanirim demi hakaret küfür vs yok ama banlarim yinede

Özgürlük gittiğimi bi daha gelmez arkadaşım herkes yanar bu durumda Bak İran örneği karşımızda İranlı hatunlar Türkiye Tvlerinde koca aramaktan heder oldu sırf kapağı laik bir ülkeye atalım diye durum ortada.

Ben kesin banlanirim demi hakaret küfür vs yok ama banlarim yinede
Banlanmazsın merak etme. Sen şimdi şeriat kanunları diyorsun ya devir o devir değil işte. Artık insan hakları var.

Kaldı ki peygamber efendimiz döneminde kadına daha çok değer verilirdi. Şimdiki şarlatanlar kendileri her haltı yerken kadına insan muamelesi bile yapmıyorlar.

Yani senin umduğun gibi olmaz o işler bu dünyada. O yüzden sen dua et ki cumhuriyetle yönetiliyoruz.

Işid demek şeriat demek değil mi mesela? Destekliyor musun yaptıklarını? Şimdi diyeceksin ki onlar gerçek şeriatı uygulamıyor. Hah anlatmak istediğim tam da bu zaten. Herkes kendine göre yontar olan yine sana bana olur.

Yahu Suudi Arabistan da Kadınlar İnsan mıdır?konulu konferans yapılıyo katılanların hepsi Erkek...Bu devirde hadi deyin bana bunlar Hz.Muhammedin soyu..Eşcinsellik hat safhada ,Suudi Arabistanda içki alkol satışı yok 40 dk Bahreyn de gece hayatı o biçim tabii erkeklere ve kadın kölelere...bunun gibi örneklerle dolu ortadoğu..

Bir film izlemistim iranin ne hale geldigini cok guzel anlatiyordu kadin aerobik cdlerini bile saklamak zorundaydi birileri eve gelir gorur diye bu bile yasak yani sonrada cikip Ataturk ne yaptiki dendiginde bazi kadinlarin istedikleri hayat tarzinin boyle oldugunu dusunuyorum deger gormemek ikinci sinif vatandas olmak hatta bir insan olup olmadiginin bile tartisilir hale gelmesi..muslumanim ama seriatla yonetime karsiyim dinde zorlama yoksa seriatla yonetim insanlari din kurallarina gore yasamaya zorlamak degil mi

Şaşırmıyorum ama ben spring. Oğlumun okulunda bir veli var mesela tv asla izlemiyor, internet kullanmıyor ve gazete okumuyor. Çünkü hocaları böyle söylüyor.

Ama iş siyasete gelince evet diyeceğim çünkü hocam evet dememi söyledi diyor.
Yanlış anlaşılmasın burada sadece araştırmadan, okumadan nasıl karar verdiğini anlatmak amacıyla yazdım.

Gel de delirme. Sen kocan olmadan tek başına sokağa çıkabildiğin için bile şükretmelisin. Umreye gidenlere sorsunlar bir tane suudi kadın var mı sokakta tek başına.

Devlet din kurallarıyla olmaz gelişemez çünkü Batı ülkeleri dini yönetimi niye bıraktı onlar dinsiz mi onlarında bi dini var ibadeti var..Baktı ki kilise herşeye karışıyor baktı ki hiçbir gelişme yaşanmıyor rönesans reformlarla laik sisteme geçtiler ama biz hala 100 yıl sonra bunları konuşuyoruz Hay Allahım ya Devletin dini olmaz bireyin olur...

Vardır vardır öyle kişiler eminim...Hocası kimmiş Allahın bi kulu değil mi?Sorun bunlarda değil ezik kız çocuğu yetiştiren ailelerinde zaten...Okutmayan evde daha 2.ci sınıf evlat muamelesi yapan ailelerinde...Suudilerin insan mı yamyamı olduğuna ben henüz karar veremedim zaten...kızılderili kabilesinden beter adamlar..

Siyaset boyutu faciaa zaten Türkiye Şeyhler Şıhlar Dervişler ülkesi oldu ya ona yanarım...

Ya iste bunlari deyince akillarina ilk gelen din karstiti din dusmani vs gibi seyler Ataturku sevmemelerinin sebebi de bu degilmi zaten biliyormus adam iste olabilcekleri o yuzden laikligi getirmis hani suan ortadogu ulkelerinin geldigi hale bakarsak aslinda ne kdr dogru bir karar oldugunuda anliyoruz anlamak istemeyenlerde mumkunse oralarda yasasinlar akillari gelir baslarina diye umud ediyorum

Evetçiler nedenlerini yazdıkça bunun tam bi rejim değişikliği isteyenler ve Cumhuriyetçiler için bu referandumun yapıldığını anlıyoruz aslında buda Hayır diyen tarafı doğrular nitelikte yorumlar çıkıyor tek tek açıkça..Kanuni nin oğlunu torununu katlettiğini Muhteşem Yüzyıldan öğrenip Bursada ki Türbesine ziyarete koşan millet Cumhuriyetin Değerini kaç yüzyıl sonra anlar diye düşünmüyor değilim korkutucu.
..

Ben şunu diyorum çevremde böyle konuşan insanlara bi gidin Umre yapın diğer bi gezinizi Yurtdışı bi İtalya bi Fransa yapın geri döndüğünüzde konuşalım...Kim daha medeni insan gibi yaşıyor diye...

Gorseler de anlayabileceklerini sanmiyorum. Onlar icin medeniyet= mini etek.. Medeniyetten anladiklari sadece bu. Istedikleri demokratik cagdas bir medeniyet degil, biat kulturu. Biri ciksin, kendilerine ne yapacaklarini soylesin, onlar da uygulasinlar, butun beklenti bu. O yuzden Osmanliya donup padisahlik gibi bir sistemle yonetilmek istiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…