• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Hırsızlık konusunda en iyi örnek Yalova'dır. Parti görevlileri ile YSK arasında ki rakam tutmayınca oylar yeniden sayıldı. Sonuç değişti. Orada yapılan hile ise yanlış hatırlamıyorsam geçersiz oyların aktarımıydı.

Orada Muharrem İnce vardı.Adam iki gün saldalyede uyudu.Peşini bırakmadı.

Bunun dışında müşahit olan arkadaşların anlattığı bir sürü olay var.Bir de duymadıklarımız.

Millet torbalara sarılıp uyudu, üstüne oturdu.Oy veriyoruz ayrı bir de oy koruma savaşı ayrı.

Neresinden tutsan rezillik.

Dosya komutunu veriyorum:

Word - Ekle - Grafik - Pasta grafik şablonlarından birini seçebilirsiniz

Ek olarak hep diyorum ki arkadaşlar sorgulamayın

İnternetteyse, üzerinde cıngıllı fontlu bir yazı varsa doğrudur

Resim sonuçta, kimse onu uydurup çizmiş falan olamaz.

Argümanımı da 1018 yılından şu grafikle kanıtlıyorum.

Son seçimlerde, Orta Dünyada Sarumanın aldığını hepimiz biliyoruz.

Mesela uydurma olabilir mi? Olamaz. Çünkü fontum güzel.

Eki Görüntüle 1980712

Ayy çok havalı olmuş :KK9: :KK9::KK9::rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:.Ellerine sağlık :KK9:

FB_IMG_1491933807084.jpg

CUMHURBAŞKANIM
EVET
DEDİĞİ
İÇİN
GURURLA
EVET EVET EVET

Şimdi ben AA haber ajansına nasıl güveneyim diye soracaktım arkadaşa banlanmış...Zam değil güncelleme,gemi değil gemicik,saray değil külliye vb...kelime oyunları...Anayasa değil Banayasa...

Ciddiye alıp cevap vermen hata, bir ton hakaret etmiş o haberin altında.

Gülün gülün bunlar hepimizin iyi günleri. Nasıl bir anayasa değişikliğine evet vereceğinizin farkında mısınız bilmiyorum. Hiçbir siyasi parti savunucusu değilim ve hukuk mezunuyum, bu anayasa referandumdan geçtikten sonra hiç kimse tarafsız yargılanmayı, savunulmayı beklemesin artık öyle bir şey olmayacak. Ben de tarafsız yargılamayacağım ve savunmayacağım açıkça söylüyorum, sanmayın ki hakimler tarafsız olacak, onlar da olmayacak. Hakimleri ihraç eden HSYK'nın üyelerinin yarısından fazlası cumhurbaşkanına aitken ben tarafsız falan olamam, olmayacağım da. Neden olayım, kafasına yatmayan bir karar verdiğimde rahatça beni ihraç edecek niye tarafsız olayım? Hukuk diye bir şey sadece isim kalacak. Haberiniz olsun da, verirken ona göre oy verin.

bu arada gerçek milliyetçiler vatanın bir adam uğruna satmayanlardır akp nin gölgesinde yaşayanlar değil.[/QUOTE[/QUOTE]
Sizlere vatan haini diyen yok.Hayır diyenler vatan haini diyor derken terör örgütleri hedef alınmış.Her bireyin istediği oyu vermeye hakkı var.
Sana göre tek kişinin eline bırakmak.Bana göre halkın çoğunluğunun ve meclisin eline.

Peki bir kişinin tek başına kanun hükmünde kararname (yani kanun çıkaracak) çıkarabilmesi sende ne anlama

geliyor? Meclis bunun neresinde ??? Çoğunlu neresinde???

Cumhurbaşkanı tek başına diyor ki meclsisi feshettim (ya da seçimleri yeniliyorum ikisi de aynı kapı) .Meclis fesh

oluyor.Ama mecliste 401 milletvekili oy verecek ve diyecek ki seçimi yenileyelim.Bu Tek adamlık değildir de nedir?

Cumhurbaşkanı kendisine halk tarafından seçilmemiş yardımcı (sayısı belirtilmemiş) atayabiliyor.İstediği

bakanlığa halk tarafından seçilmemiş bakan atayabiliyor.Bunun neresi çoğunluk???

Keşke herşey reklamlarda olduğu gibi olsa :)))Reklamları çok güzel yapıyorlar basıyorlar parayı ver gazı topluma...Müziklerde öyle tüm milli duygularımız kabarıyor:)) Sonuç olarak icraatlar çok farklı...o yüzden adı üstünde Reklam bunlar....
Ben sana katılmıyorum
Reklam bunlar dediğin zaman hakka geçiyor vs yaptıklarını inkar edemem görmezden gelemem ..
daha çok beklentilerini yaparlar inşallah

Ben sana katılmıyorum
Reklam bunlar dediğin zaman hakka geçiyor vs yaptıklarını inkar edemem görmezden gelemem ..
daha çok beklentilerini yaparlar inşallah

Peki benim konuyla ilgili mesajlarımı okudunuz mu ne düşünüyorsunuz? Okursanız çok memnun olurum birkaç sayfa geride.

Bunu burada sayfalarca yazdik. Aldigimiz cevaplar guclu Turkiye, millet icin el ele, 16 nisanda gorusuruz eheheh 'den oteye gitmedi.
Evet verecekler icin sorun tek adamlik degil tek adam onlardan oldugu surece. Bagimsiz yargi bir anlam ifade etmiyor.
Ne zaman anlayacaklar?
Ibre tersine dondugu zaman.
Ama cok gec olacak.
Yaptiklari hatanin bedelini hep birlikte odeyecegiz maalesef.

Ne zaman anlıyorlar ben sana anlatayım.Bir ahbaplarımız vardı.Muhafazakar, RTE hayranı, AKP sürekli oy veren,

asla laf söyletmeyen.En küçüğünden en büyüğüne tapıyorlardı.Damadı hakim hoooop gitti içeri fetodan.

İçini bilemem öyle değil bilmem.Onlara göre asla değil.7 aydır içeride daha ne için aldıklarını bilmiyorlar.

Ortada iddaname falan da yok.İki çocuk karısı sığındı annesine.10 yaşındaki psikolojik tedavi görmeye başladı.

Ve şuan nefret ediyorlar.Bu zulum diye.Ama askerlere yapılırken alkışlıyorlardı.

Hukuk, adelet gün gelir herkese lazım olur.Onun için herkes için adalet terazisi eşit olmalıdır.

Ne zaman anlıyorlar ben sana anlatayım.Bir ahbaplarımız vardı.Muhafazakar, RTE hayranı, AKP sürekli oy veren,

asla laf söyletmeyen.En küçüğünden en büyüğüne tapıyorlardı.Damadı hakim hoooop gitti içeri fetodan.

İçini bilemem öyle değil bilmem.Onlara göre asla değil.7 aydır içeride daha ne için aldıklarını bilmiyorlar.

Ortada iddaname falan da yok.İki çocuk karısı sığındı annesine.10 yaşındaki psikolojik tedavi görmeye başladı.

Ve şuan nefret ediyorlar.Bu zulum diye.Ama askerlere yapılırken alkışlıyorlardı.

Hukuk, adelet gün gelir herkese lazım olur.Onun için herkes için adalet terazisi eşit olmalıdır.
Bu örnekten benim çevremde de o kadar çok var ki. Ali Tatar intihar ederken bıyık altından gülüyorlardı ne oldu devran döndü. Kimsenin ahı kimsede kalmıyor. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır diye boşuna dememişler.

Bence parti üzerinden, kişiler üzerinden tartışmayı bırakalım... Parti üzerinden birbirimize sataşmayı, lider yarıştırmayı da... Çok daha önemli şeyler var söz konusu olması gereken. Ben biliyorum ki çoğu kişi bu anayasada neye evet dediğini bilmeden evet diyor, ya araştırmıyor, ya kendisine sunulduğuyla yetiniyor, ya bunlar getiriyorsa doğrudur diyor. Ben sanmıyorum ki bu değişiklikleri iyice anlayan makul bir vatansever, altında hiçbir çıkar gütmeksizin gönül rahatlığıyla evet desin. Kimisi de farkında fakat çıkarları örtüşüyor, vatanseverliğinden daha ağır basıyor bazı şeyler, evet diyor. Amacım kimseyi ayrıştırmak değil. Ben insanımızın vatanseverliğine inanıyorum, istiyorum ki partiye göre değerlendirmesin, iyice anlamaya çalışsın. Başka sorusu olan varsa değişiklikle ilgili memnuniyetle cevaplarım. Bu arada ben parti de tutmuyorum, belki aklında soru sorarken şüphesi olan olur. Bana göre en kritik maddelerden biri yukarıda anlattığım HSYK ile ilgili olan maddedir. Yargının belkemiğini kıracak madde odur. Rica ediyorum HSYK ile ilgili değişikliği kopyala yapıştır yapalım parti kavgası yapmaktansa yorumlarımızda. O değişikliği okuyup anlayan birinin en doğru ve makul kararı vereceğinden şüphem yok.
Canım yazın bumu bunu başından okudum ve neye evet dediğini bilmiyorlar deyince bıraktım okumayı ...
Ama şimdi okudum

Bu soruyu sormanıza çok memnun oldum gerçekten. Hemen söylüyorum. Şu an hukukun tamamen bağımsız olduğunu söylemek zor, fakat bağımsız olmasına imkan verecek bir Anayasamız var şu an. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu hakim ve savcıları mesleğe atayan, onlara disiplin cezaları veren, onları ihraç eden kuruldur. Hakim ve savcıların bağımsızlığı için takdir edersiniz ki ekseriyetle bu kurulun da tarafsız ve bağımsız üyelerden oluşması şarttır. Şu an HSYK'nın halihazırda 22 üyesi bulunmakta. Bu üyelerden;

Adalet bakanı ve müsteşar kurulun tabii üyesidir. 16 üye Yargıtay'dan, ilk derece adli yargı ve idari yargı mahkemeleri arasından; yani yargı içinden seçilmekte. Kalan 4 üyeyi de cumhurbaşkanı seçiyor. Yani diyebiliriz ki bu üyelerden 6'sı adalet bakanı, müsteşar ve cumhurbaşkanının seçtiği 4 üye olmak üzere yürütme kanadından, amiyane tabirle iktidar partisinden. 22 üyeden 6sı bu şekilde, 16sı yargı mensuplarından oluşuyor. Bu mevcut anayasadaki durum.

Gelelim yeni gelecek olan anayasada duruma; HSYK üye sayısı 13'e indirilecek arkadaşlar. Bu 13 üyeden yine adalet bakanı ve müsteşar doğal üye. 4 üyesi cumhurbaşkanı tarafından seçilecek. 3 üyeyi de meclis seçecek. Meclis bildiğiniz üzere, iktidar partisinin çoğunlukta olduğu yasama organı. Adalet bakanı ve müsteşar zaten iktidar partisi üyesi. 4 üye de iktidar partili cumhurbaşkanı tarafından seçilecek. Yani 9 üye iktidar tarafından seçiliyor kabaca, 13 üyeden. Öncesinde 22 üyede 6sı iktidarın seçtiği üyelerken yeni anasayada 13 üyeden 9u iktidarın seçtiği üyeler olacak. Tarafsızlığı konusunda takdir sizin.

Canım yazın bumu bunu başından okudum ve neye evet dediğini bilmiyorlar deyince bıraktım okumayı ...
Ama şimdi okudum

Yazım bir üstteki. Okursan çok memnun olurum :)

Back