%51 evet %49 hayır çıkar gibisosyal medyanın tam tersi % 70 evet çıkarsa, müthiş olur :)
suan gorunuse bakilirsa yari yariya ve kil payi biri digerini gececek. aklini kullanip parti yerine maddeleri okumayi deneseler sonuclar tamamen degisir veya en azindan neden evet yada hayir dedigini bilir. bizim burasi kucuk bir sehir ve herkes cumhurbaskanmizi sevddigimiz icin evet diyor ama bunun onunla alakasi yok ulkeyle alakali bir durum%51 evet %49 hayır çıkar gibi
Umarım burdaki anket gibi olur ama bu gidişle olamayacak
%51 evet %49 hayır çıkar gibi
Benim bulunduğum şehirde tanıdıklarım hepsi cumhurbaşkanı ve iktidara tepkili ve hayır diyor ama birinin dışarda fikrini açıkça dile getirdiğini duymadım siyasallaşmış burdakiler stratejik davranıyorlarsuan gorunuse bakilirsa yari yariya ve kil payi biri digerini gececek. aklini kullanip parti yerine maddeleri okumayi deneseler sonuclar tamamen degisir veya en azindan neden evet yada hayir dedigini bilir. bizim burasi kucuk bir sehir ve herkes cumhurbaskanmizi sevddigimiz icin evet diyor ama bunun onunla alakasi yok ulkeyle alakali bir durum
genelde o bantlarda çıkıyor anketler.%51 evet %49 hayır çıkar gibi
Mhp bölünmüş durumda mhp seçmeninin bir bölümü hayır diyor biliyoruz ve mhp tabanında ciddi anlamda bahçeli karşıtlığı var mhp %11 civarında bir seçmenin ne kadarı hayır diyor akpden de hayır diyen varSeçimi belirleyen Doğu ile Mhp seçmenlerin çok olduğu yerler olur bana göre. Hayırlısı yaşayıp göreceğiz :)
Mhp bölünmüş durumda mhp seçmeninin bir bölümü hayır diyor biliyoruz ve mhp tabanında ciddi anlamda bahçeli karşıtlığı var mhp %11 civarında bir seçmenin ne kadarı hayır diyor akpden de hayır diyen var
Ama hdp seçmenindende evet diyen var
Bende bilmiyorum az kaldı göreceğiz:)
Benim bulunduğum şehirde tanıdıklarım hepsi cumhurbaşkanı ve iktidara tepkili ve hayır diyor ama birinin dışarda fikrini açıkça dile getirdiğini duymadım siyasallaşmış burdakiler stratejik davranıyorlar
Ama birçok faktörü yan yana koyunca evet gibi geliyor bana
%51 evet %49 hayır çıkar gibi
ahahahİyiymiş bu bak. Bir de okunmuş pirinç yedik mi tamamdır HAYIR'lısıyla alnımızın akıyla çıkarız bu Referandumdan :)
Mesaj yazarken "aklımda deli sorular diye başlıyorum ya !" Bu yazıyı okuyunca gelip burada paylaşayım neden aklımda deli sorular olduğunu didim...
Herkese güzel bir hafta dilerim ...
Chess hep merak ediyordun yurtdışı oylar nasıl oluyor falan....
Bak burda bir arkadaşım sayfasında yazmışstı, senin için kopyaladımkendisi işveç chp parti sorumlusu.
Halkoylaması oylarının sayımı
NE OLACAK OYLARIMIZA ŞİMDİ ?
Stockholm Kista'da verdiğimiz 10.052 oyumuzun bakın başına neler gelecek ?
* Kapalı oy zarflarımız kime ve nereye teslim edildi ?
- 10.052 adet kapalı oy zarfı her sandıkta herkesin gözü önünde ayrı ayrı sayıldı.
Sayıları, bir örneği müşahitlere de verilen ıslak imzalı zarf sayım tutanağına yazıldı.
Bu kapalı zarflar ve tutanaklar bir torba içine konularak ağzı sicimle sıkıca bağlanıp kırmızı mumla mühürlendi.
Başkanılığını büyükelçinin yaptığı ve bir memur üye ile Akp, Chp ve Mhp temsilcilerinden oluşan 5 kişilik Sandık Saklama ve Ulaştırma Kurulu’na (Komisyon) tutanak karşılığı teslim edildi.
* Oy zarfları dün geceden beri nerede saklanıyor ve nasıl korunuyor ?
- Ağzı bağlı ve mühürlü oy torbaları Komisyon üyeleri refakatindeki bir araçla Büyükelçilik binasına taşındı.
Kapısında herbiri bir partiye ait 3 askı kilit yeri olan ‘Güvenlikli Oda’ ya yine komisyon üyeleri tarafından konuldu.
Üç parti temsilcisi ve büyükelçi bir araya gelmeden açılamaması için üç ayrı askı kilİtle ve kapının kendi kilidiyle kilitlendi.
* Oylarımız nerede ve ne zaman sayılacak ?
- İsveç'ten giden oy torbalarını teslim alacak olan Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu gerekli güvenlik önlemleri eşliğinde bu torbaları oyların sayılacağı ATO (Ankara Ticaret Odası) binadına taşıyarak sayıma kadar güvenlik altına alacak.
16 Nisan'da saat 17.00 de Türkiye'de kullanılan oylarla aynı anda yurtdışı oy torbaları da açılacak.
Bu işle görevlendirilmiş Sandık Kurulları tarafından müşahitlerin ve orada bulunan seçmenlerin huzurunda tek tek zarflar açılarak evet ve hayır oyu sonuçları ülkelere göre sandık sandık sayılarak oy sayım ve döküm tutanaklarına yazılacak.
* Oy torbalarımız Türkiye'ye ne zaman ve nasıl gönderilecek ?
- Ağzı mühürlü oy torbaları, yarın Salı günü elçilikte saklandığı güvenlikli odadan parti temsilcilerinin nezaretinde çıkarılıp özel diplomatik torbalara konularak, mühürlenecek.
Diplomatik torbalar, Sandık Saklama ve Ulaştırma Kurulu (Komisyon) üyeleri gözetiminde Arlanda havalimanına gerekli güvenlik önlemleri alınarak karayoluyla götürülecek..
* Oy torbaları Arlanda havalanında uçağa nasıl yüklenecek ?
- Diplomatik torbalar, havalimanında gümrükleme işlemi tamamlanarak Komisyon gözetiminde küçük AKE kargo vagonuna yerleştirilecek.
AKE vagonu mühürlenerek şeffaf filmle (streç) kaplanacak.
* Oy torbaları Arlanda Havalanında kimlere ve nasıl teslim edilecek ?
- Avrupa’daki Oy Torbalarını getirmek için THY'dan kiralanan ve İçinde oy torbalarını Türkiye'ye taşımakla görevli olan partili milletvekilleri ile YSK ve Dışişleri temsilcisinden oluşan ‘Oy Torbası Nakil Komisyonu’ olan bir özel uçak Arlanda'ya inecek.
AKE ‘ye yüklenmiş torbalar pistte tutanak karşılığında bu Oy Nakil Komisyonu'na Stockholm Seçim Komisyonu tarafından teslim edilerek daha önce boş olduğu kontrol edilen uçağın kargo bagajına yüklenecek.
* Oy torbaları Ankara'daki Yurtdışı İlçe Seçim Kurulu'na nasıl teslim edilecek.
- Her aşaması siyasi parti temsılcilerinin de bulunduğu Sandık Saklama ve Ulaştırma Kurulu ile Oy Torbaları Nakil Komisyonu gözetiminde yapılan taşıma sonrası Ankara Esenboğa Havalimanına getirilen diplomatik torbalar, Yurt Dışı İlçe Seçim Kuruluna tutanakla teslim edilecek.
Ne diyelim ?
Umarız bu her ayrıntısı düşünülmüş kurallara dürüstlükle uyulur.
Yine umarız Türkiye'deki oy sayımı da aynı İsveç'teki halkoylamasında yapıldığı gibi şeffaf ve tertemizce yapılır...
İsveç Sandık Saklama ve Ulaştırma Kurulu üyesi (CHP)
Kaynak: 203/I sayılı genelge.
Eki Görüntüle 1980692 Eki Görüntüle 1980693
Eki Görüntüle 1980697
Son anketler ee artık bir tebrik hak ettik.
Bir soru sorulmuş evet veya hayır çıkarsa karşıt düşüncedekiler diğerlerini tebrik eder mi ? diye .
Hayırcıların nefret dolu söylemlerini okudum
Saygı duymazlarmış
Nedense hep hayırcılar cevap vermiş ( Bizim bir korkumuz yok ) Evet çıkacağı içinkimseye saygı duymaya gerek kalmıyor
Eki Görüntüle 1980697
Son anketler ee artık bir tebrik hak ettik.
Bir soru sorulmuş evet veya hayır çıkarsa karşıt düşüncedekiler diğerlerini tebrik eder mi ? diye .
Hayırcıların nefret dolu söylemlerini okudum
Saygı duymazlarmış
Nedense hep hayırcılar cevap vermiş ( Bizim bir korkumuz yok ) Evet çıkacağı içinkimseye saygı duymaya gerek kalmıyor
hahahaha 63 evet mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?