Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
%51 evet %49 hayır çıkar gibi
Umarım burdaki anket gibi olur ama bu gidişle olamayacak
suan gorunuse bakilirsa yari yariya ve kil payi biri digerini gececek. aklini kullanip parti yerine maddeleri okumayi deneseler sonuclar tamamen degisir veya en azindan neden evet yada hayir dedigini bilir. bizim burasi kucuk bir sehir ve herkes cumhurbaskanmizi sevddigimiz icin evet diyor ama bunun onunla alakasi yok ulkeyle alakali bir durum

Benim bulunduğum şehirde tanıdıklarım hepsi cumhurbaşkanı ve iktidara tepkili ve hayır diyor ama birinin dışarda fikrini açıkça dile getirdiğini duymadım siyasallaşmış burdakiler stratejik davranıyorlar
Ama birçok faktörü yan yana koyunca evet gibi geliyor bana

Seçimi belirleyen Doğu ile Mhp seçmenlerin çok olduğu yerler olur bana göre. Hayırlısı yaşayıp göreceğiz :)
Mhp bölünmüş durumda mhp seçmeninin bir bölümü hayır diyor biliyoruz ve mhp tabanında ciddi anlamda bahçeli karşıtlığı var mhp %11 civarında bir seçmenin ne kadarı hayır diyor akpden de hayır diyen var
Ama hdp seçmenindende evet diyen var
Bende bilmiyorum az kaldı göreceğiz:)

Büyük oyunlar dönüyor bu yüzden her parti içinde bölünme var. Zaten az mantıklı düşünen daha referanduma gitmeden milletin nasıl ayrıştığını görür. Benim olduğum yer Akp belediyesi ama %60 civarında hayır görünüyor. Büyükşehir de Mhp'de o da Hayır adına çalışıyor gibi söylemler geldi kulağıma. Yani aslında şöyle bir şey var Evetçi görünüp hayıra verecek kişiler de az değil. Özellikle akp seçmeni içinde. O bakanlarda bile Hayır veren çıkacak. Yinede bilmiyorum halkın kararını. Ama bu acele hayra alamet değil...

Çok mantıklı değil mi

Bu ortamda kim görüşünü söylemeye cesaret edebiliyor ki

Hele devlette çalışanları düşün, nasıl hayır diyorum diyecek bu insanlar

Kendileri de korkularına açık oylama yaptırmadılar mı mecliste günlerce, fire veririm korkusuyla...

Bana anketör yaklaşsa sorsa mesela cevap vermem, başıma bela mı alacağım diye düşünürüm şahsen güle güle derim

ahahah İyiymiş bu bak. Bir de okunmuş pirinç yedik mi tamamdır HAYIR'lısıyla alnımızın akıyla çıkarız bu Referandumdan :)

ne kadar iyimser bi tweet, kaç kişi o maddeleri okuduysa ya da düşündüyse evet mi hayır mı diye

Chess hep merak ediyordun yurtdışı oylar nasıl oluyor falan....
Bak burda bir arkadaşım sayfasında yazmışstı, senin için kopyaladım kendisi işveç chp parti sorumlusu.

Halkoylaması oylarının sayımı
NE OLACAK OYLARIMIZA ŞİMDİ ?

Stockholm Kista'da verdiğimiz 10.052 oyumuzun bakın başına neler gelecek ?

* Kapalı oy zarflarımız kime ve nereye teslim edildi ?

- 10.052 adet kapalı oy zarfı her sandıkta herkesin gözü önünde ayrı ayrı sayıldı.

Sayıları, bir örneği müşahitlere de verilen ıslak imzalı zarf sayım tutanağına yazıldı.

Bu kapalı zarflar ve tutanaklar bir torba içine konularak ağzı sicimle sıkıca bağlanıp kırmızı mumla mühürlendi.

Başkanılığını büyükelçinin yaptığı ve bir memur üye ile Akp, Chp ve Mhp temsilcilerinden oluşan 5 kişilik Sandık Saklama ve Ulaştırma Kurulu’na (Komisyon) tutanak karşılığı teslim edildi.

* Oy zarfları dün geceden beri nerede saklanıyor ve nasıl korunuyor ?

- Ağzı bağlı ve mühürlü oy torbaları Komisyon üyeleri refakatindeki bir araçla Büyükelçilik binasına taşındı.

Kapısında herbiri bir partiye ait 3 askı kilit yeri olan ‘Güvenlikli Oda’ ya yine komisyon üyeleri tarafından konuldu.

Üç parti temsilcisi ve büyükelçi bir araya gelmeden açılamaması için üç ayrı askı kilİtle ve kapının kendi kilidiyle kilitlendi.

* Oylarımız nerede ve ne zaman sayılacak ?

- İsveç'ten giden oy torbalarını teslim alacak olan Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu gerekli güvenlik önlemleri eşliğinde bu torbaları oyların sayılacağı ATO (Ankara Ticaret Odası) binadına taşıyarak sayıma kadar güvenlik altına alacak.

16 Nisan'da saat 17.00 de Türkiye'de kullanılan oylarla aynı anda yurtdışı oy torbaları da açılacak.

Bu işle görevlendirilmiş Sandık Kurulları tarafından müşahitlerin ve orada bulunan seçmenlerin huzurunda tek tek zarflar açılarak evet ve hayır oyu sonuçları ülkelere göre sandık sandık sayılarak oy sayım ve döküm tutanaklarına yazılacak.

* Oy torbalarımız Türkiye'ye ne zaman ve nasıl gönderilecek ?

- Ağzı mühürlü oy torbaları, yarın Salı günü elçilikte saklandığı güvenlikli odadan parti temsilcilerinin nezaretinde çıkarılıp özel diplomatik torbalara konularak, mühürlenecek.

Diplomatik torbalar, Sandık Saklama ve Ulaştırma Kurulu (Komisyon) üyeleri gözetiminde Arlanda havalimanına gerekli güvenlik önlemleri alınarak karayoluyla götürülecek..

* Oy torbaları Arlanda havalanında uçağa nasıl yüklenecek ?

- Diplomatik torbalar, havalimanında gümrükleme işlemi tamamlanarak Komisyon gözetiminde küçük AKE kargo vagonuna yerleştirilecek.

AKE vagonu mühürlenerek şeffaf filmle (streç) kaplanacak.

* Oy torbaları Arlanda Havalanında kimlere ve nasıl teslim edilecek ?

- Avrupa’daki Oy Torbalarını getirmek için THY'dan kiralanan ve İçinde oy torbalarını Türkiye'ye taşımakla görevli olan partili milletvekilleri ile YSK ve Dışişleri temsilcisinden oluşan ‘Oy Torbası Nakil Komisyonu’ olan bir özel uçak Arlanda'ya inecek.

AKE ‘ye yüklenmiş torbalar pistte tutanak karşılığında bu Oy Nakil Komisyonu'na Stockholm Seçim Komisyonu tarafından teslim edilerek daha önce boş olduğu kontrol edilen uçağın kargo bagajına yüklenecek.

* Oy torbaları Ankara'daki Yurtdışı İlçe Seçim Kurulu'na nasıl teslim edilecek.

- Her aşaması siyasi parti temsılcilerinin de bulunduğu Sandık Saklama ve Ulaştırma Kurulu ile Oy Torbaları Nakil Komisyonu gözetiminde yapılan taşıma sonrası Ankara Esenboğa Havalimanına getirilen diplomatik torbalar, Yurt Dışı İlçe Seçim Kuruluna tutanakla teslim edilecek.

Ne diyelim ?
Umarız bu her ayrıntısı düşünülmüş kurallara dürüstlükle uyulur.

Yine umarız Türkiye'deki oy sayımı da aynı İsveç'teki halkoylamasında yapıldığı gibi şeffaf ve tertemizce yapılır...

İsveç Sandık Saklama ve Ulaştırma Kurulu üyesi (CHP)

Kaynak: 203/I sayılı genelge.

Mesaj yazarken "aklımda deli sorular diye başlıyorum ya !" Bu yazıyı okuyunca gelip burada paylaşayım neden aklımda deli sorular olduğunu didim...

Herkese güzel bir hafta dilerim ...

insanlığa dair çok muhteşem ve kritik bi konuya temas etmişsin Kazen, doğru ve mantıklı sorular sormak, zeka ve vizyon göstergesidir..

teşekkür ederim canım çok açıklayıcı gerçekten de...
ama bence yurtdışı oylaması da burada olduğu gibi bir günde sabahtan akşama yapılıp bitse daha sağlıklı değil mi, yani günlerce sürmesi, saklanması bana mantıklı gelmiyor, günler uzadıkça daha çok müdehaleye açık hale geliyor bence

Son anketler ee artık bir tebrik hak ettik.
Bir soru sorulmuş evet veya hayır çıkarsa karşıt düşüncedekiler diğerlerini tebrik eder mi ? diye .
Hayırcıların nefret dolu söylemlerini okudum
Saygı duymazlarmış
Nedense hep hayırcılar cevap vermiş ( Bizim bir korkumuz yok ) Evet çıkacağı için kimseye saygı duymaya gerek kalmıyor

hahahaha 63 evet mi

ha evet evetçilere saygım yok benim çok saygısız bir insanim maalesef

şu anketlere bile inanıp tebrik bekleyenlere zaten evet çıkacak niye hayırcılara saygı duyayım diyenlere neden evet veriyorsunuz açıklayın deyince susup kalanlara gram saygım yok

evde mi yaptin bunu:)) meyveli pasta gibi olmus:)

Seçimlerde oy hırsızlığı ;

Oy kullanacağınız salonda 4 partiden 1 temsilci, ve 1 tane de salon başkanı bulunuyor. Seçim bittiğinde sandıklar açılıp evet ve hayırlar sayılıyor. 4 partiye mensup temsilci bu sayıları kendi parti genel merkezlerine bildiriyor. Salon başkanı da altında 4 temsilcinin imzası olan son durumu YSK'ya bildiriyor.

Bu bölümde hırsızlık nasıl olur ?

Karşıt görüşün adamını satın alırsın ve tabi salon başkanını da kafalayıp YSK ve partilere gidecek rakamları oynarsın. Tabi burada esas kendiniz dışında 3 temsilciyi ve salon başkanını satın almaktan geçiyor. Bu 1 yöntem. Bunu kaç salonda uygulayabilirler ? Uygulandı diyelim seçime % değişim ne oranda olur ?

Bu tez tamamen saçmalık ve 70-80 seçimlerinde sandıklarda kimselerin olmadığı dönemlere ait söylemler. Yani günümüzde saçmalıktan öteye gitmiyor.

Bu kısma kadar hatalı isem bu oy hırsızlığı dedikodusu nedir ? Ben mi bir şeyleri atlıyorum ?

Daha önce bu mesajı yazdığımda geçersiz oyları kullanıyorlar denmişti. Arkadaşlar imza atılan belgede geçersiz oy sayısı da belirtiliyor ?

Bir de 10-15 sayfa önce Evet veya Hayır yazısı üzerine mühür basmayın gibi bir savsatadan bahsedilmiş. Tabi hiç araştırmadan vayyyy böyle geçersiz sayılıyor dedikoduları almış başını gitmiş.

- DİĞER ALANA TAŞMAYAN HER OY GEÇERLİ !
- BİRDEN FAZLA BASILAN MÜHÜR GEÇERLİ !
- TERS BASILAN MÜDÜR GEÇERLİ !

yeter ki mühür diğer alana taşmasın. Ters basılırsa oy diğer tarafa geçermiş ! PES

yanlışım varsa düzeltin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…