- 20 Mart 2008
- 141.584
- 213.103
- 1.423
- 60
5 sene Almanya'da yaşadım,hepsinin içini bilirim hiçbiri gelmez,gelirim diyen anlık hava atmak için söyler,yemez yani
Niye gelsin ki buraya,kebab bir hayatı niye bıraksın orada
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
5 sene Almanya'da yaşadım,hepsinin içini bilirim hiçbiri gelmez,gelirim diyen anlık hava atmak için söyler,yemez yani
Rahmetli Ecevit Sayın Erbakan, Sayın Demirel derdi .... Siyaset başka güzeldi, hakaret etmeyi bırak, isimlerini kullanmayı bırak, nezaket üstü soy isimler kullanılırdı. Siz bilmezsiniz, biz 70 kuşağı biliriz siyasette ki nezaketti...
Ondan dolayı burada yaşamayanların oy kullanmaması lazım,ne olup bittiğini yaşayan kadar anlayamazlar.Niye gelsin ki buraya,kebab bir hayatı niye bıraksın orada
Canım seçimlerde böyle birşeyin yaşandığını hiç duymadım ben.Sabine bir sey soracagim madem orada yasadin. Secim de bile bin bir turlu hile hurda donuyor Almanya'da kurulan sandiklarda, normalde de oyle uc kagitcilik mi yapiyorlar toplumun icinde? Alman toplumunun bu kadar mesafeli olmasinin altinda boyle nedenler yatiyor mu?
Rahmetli Ecevit Sayın Erbakan, Sayın Demirel derdi .... Siyaset başka güzeldi, hakaret etmeyi bırak, isimlerini kullanmayı bırak, nezaket üstü soy isimler kullanılırdı. Siz bilmezsiniz, biz 70 kuşağı biliriz siyasette ki nezaketti...
Ondan dolayı burada yaşamayanların oy kullanmaması lazım,ne olup bittiğini yaşayan kadar anlayamazlar.
Canım seçimlerde böyle birşeyin yaşandığını hiç duymadım ben.
Canım seçimlerde böyle birşeyin yaşandığını hiç duymadım ben.
Mesaj yazarken "aklımda deli sorular diye başlıyorum ya !" Bu yazıyı okuyunca gelip burada paylaşayım neden aklımda deli sorular olduğunu didim...
Herkese güzel bir hafta dilerim ...
Abla o dönem benim çocukluğuma denk geldi,o zamanlar Mesut Yılmaz,Tansu Çiller,Erbakan hepsi bir tartışma programına gelir tartışabilirlerdi.Birbirlerinin yüzüne konuşabilirlerdi.Rahmetli Ecevit her zaman kibardı,ne kadar rakipte olsalar adabı terbiyesi vardı..
Erbakan kızıncada kadayıfın altı yandı derdi rahmetli..
Cidden o yıllardaki siyasetçileri arıyorum özlüyorum..
Abla o dönem benim çocukluğuma denk geldi,o zamanlar Mesut Yılmaz,Tansu Çiller,Erbakan hepsi bir tartışma programına gelir tartışabilirlerdi.Birbirlerinin yüzüne konuşabilirlerdi.
Şimdi uslüp denen bir şey kalmadı,ve topluma örnek oluyorlar.İnsanlar da ister istemez etkilenip aynı dili konuşuyorlar ve ayrışıyoruz farkında değiliz..
Anladım,gurbetçilere bilet alındığını duymuştum bir ara seçim için,ne kadar doğru bilmiyorum ama..Almanyanin kendi icindeki secimlerden bahsetmiyorum, bu referendum surecinde Turkiye secimlerinde oy kullanan gurbetcilerden bahsediyorum;farkli kimliklerle oy kullanmak, tercih muhrunu goturmek, kabine iki kisi girmek, kabine fotograf makinesi veya telefon sokmak, zihinsel engelliye oy kullandirmak gibi.
O yılları görmüş olsaydın şapka çıkartırdın,nasıl seviyeli ve düzgün tartışırlardı..
Kimse kimsenin sözünü kesmezdi..
Şimdi bırak ekranda beraber tartışmayı,direk mitinglerden atışma yapılıyor..
buna sebebiyet veren bizzat erdoğan değil mi?
eyyy diye hakaretlerine bir start veriyor adam sanki siyaset meydanı değil mahalle kavgası.
Toplumu germekten başka bir işe yaramıyor bu söylem..buna sebebiyet veren bizzat erdoğan değil mi?
eyyy diye hakaretlerine bir start veriyor adam sanki siyaset meydanı değil mahalle kavgası.