ama bu cok acik surekli toplanan para nereye gider birde sadece kendi.iclerinde degil baska kurumlardanda toplaniyor ve biz.kenar mahalle kursuyduk kucucuk bir yerdi bizimki oraya kadar dustuler. biz mesela gittik ailelerimizi kurs olarak verenel dernegi.gibi.derneklere uye yapip erzak dagitimi.gibi.hayirlara yardimci olduk ama onlar surekli.para para bu amaci.sadece.ilim.ogretmek.olan bir kurumun isi olamazdi. Ve hocalarimiz bile o donem onlara kanmis olmalilar ki gunahlarini.almayin dediler. biz tabi su acidanda dusunduk bu para tum turkiye de toplaniyorsa biz neden gittigi.yeri gormuyoruz. mesela.suan anayasada degisen bir madde 18 yas sadece secme degil secilme yasi da olacak biz 15 yaslarinda siyasi konularda dusunebiliyorsak bu yas ta siyaset konusunda kendini gelistiren ve 25 li.yaslara gelince buyuk tecrube kazanmis bir genc olmanin onunu.acan bir yasa
ama bu cok acik surekli toplanan para nereye gider birde sadece kendi.iclerinde degil baska kurumlardanda toplaniyor ve biz.kenar mahalle kursuyduk kucucuk bir yerdi bizimki oraya kadar dustuler. biz mesela gittik ailelerimizi kurs olarak verenel dernegi.gibi.derneklere uye yapip erzak dagitimi.gibi.hayirlara yardimci olduk ama onlar surekli.para para bu amaci.sadece.ilim.ogretmek.olan bir kurumun isi olamazdi. Ve hocalarimiz bile o donem onlara kanmis olmalilar ki gunahlarini.almayin dediler. biz tabi su acidanda dusunduk bu para tum turkiye de toplaniyorsa biz neden gittigi.yeri gormuyoruz. mesela.suan anayasada degisen bir madde 18 yas sadece secme degil secilme yasi da olacak biz 15 yaslarinda siyasi konularda dusunebiliyorsak bu yas ta siyaset konusunda kendini gelistiren ve 25 li.yaslara gelince buyuk tecrube kazanmis bir genc olmanin onunu.acan bir yasa
cumhurbaskanimiz o.donem.fetullah gulene kendisi de cok guveniyordu zaten turkiyenin guvenini de reisimizin guvenini kazanarak.kazandi. adam dermi ben ordan burdan para toplatiyorum yarin basiniza corap.orucem.orgut kuruyorum der mi ona? kendisine inandirdi bir sekilde nasil basarmissa. ama inandirdigi gibi.yine hersey gunyuzune cikti er yada gec.
bu nerede yaziyor gen soru kalkmasi. ben gormedim bakmam lazim eger oyle bir drum varsa yeniden? Halk in yonetimdeki yeri ne olur o zaman degil mi? boyle bir yanlislik.yapilamazBen gençleri zaten partide görmek isterim Ben 18 yaş milletvekilliği ile tek kelime etmedim. Çünkü bu tartışılabilir, olabilir ikna edilebilir bir madde bana göre. Ama şu var tek başkan ve yalnızca onun atadıkları tüm yönetime sahip olacak. Sence o seçilen milletvekilleri hakedip mi oraya gelecek. Muhalefet bitiyor bu kesin bir şey yani. Özellikle Mhp . kalırsa işte ülkenin seçmenlerinin en çok oy verdği içinki parti Chp o da zaten şuan bile ne kadar hakka sahip ki? 18 yaşında milletvekili olacak kişi fakir fukara mı olacak. Hayır. Gen soru kalkıyor üstelik. Gen soru sana o seçilen bakanların yolsuzluklarını araştırma hakkı verir sana. Temiz bir iktidar gen sorudan korkmaz. Niye kalıyor peki gen soru? Kim denetleyecek başkanı, kendi seçtiklerimi? Sen bile çok yakın bir arkadaşının sırrını korursun bir çıkarın olmadan dimi? Bir çıkarı olan bakanlar, para için herşeyi yapacak kişiler denetler mi bu başkanı. Denetlemez.
Erdoğanın güleni sevip korumasımıydı yayımasının sebebi hatırladığım kadarı ile erdoğan daha yokken o vardıhatirlarsak o donem cumhurbaskanimiz basbakan iken turkiuenin sevgisini ve guvenini kazanmis.bir liderdi ve fetullah gulene oda o zamanlar inanmisti bu kacinilmaz.bir gercek turkiyenin en sevilen liderinin dillerden dusmeyen liderinin.yaninda en cok.adi.anilan insan olarak turkiyenin guvenini kazandi fetullah gulen
osmanli doneminde cocuklar ulke.yonetmis ve basarili.olani var. siyasetle ilgisi varsa neden olmasin herkesin yetenekleri farkliKaç yaşındasın bilmiyorum ama benim 20 yaşında oğlum.İstanbulun iyi üniversitelerinden birinde okuyor.
Onun arkadaşları var.Hepsini tanırım evimde büyüdü çoğu.Dolayısı ile o yaş grubuyla haşırneşirim üstelik
iyi yetişmiş olanlarıyla.Onun için 18 yaşında seçilme yaşına gülüyorum sadece.
erdogan doneminde en cok.tutuldu ama.ona dikkat ettinmi yine o donemde ortaya cikti herseyErdoğanın güleni sevip korumasımıydı yayımasının sebebi hatırladığım kadarı ile erdoğan daha yokken o vardı
Hayır tek neden bu olamaz
Gülen insan yetiştirdi zeki ve fakir gençleri yetiştirdi iyi yerlere geldiler bu gençler tabi bir minnet ve sempati oluştu
Muhafazakar ailleler için güvenilir bir kapı oldu okuması muhtemel bile olmayan kızlar okumaları için fırsat haline geldi
Ve birgün bı vefa borcunu ödeme zamanı gelince ne oldu dersiniz
Erdoğan engel olmadığı için dahada büyüdü ve gelişti diye biliyorum
Peki nerede sorun yaşandı
Olaylara hakimmisiniz
cumhurbaskanimiz o.donem.fetullah gulene kendisi de cok guveniyordu zaten turkiyenin guvenini de reisimizin guvenini kazanarak.kazandi. adam dermi ben ordan burdan para toplatiyorum yarin basiniza corap.orucem.orgut kuruyorum der mi ona? kendisine inandirdi bir sekilde nasil basarmissa. ama inandirdigi gibi.yine hersey gunyuzune cikti er yada gec.
osmanli doneminde cocuklar ulke.yonetmis ve basarili.olani var. siyasetle ilgisi varsa neden olmasin herkesin yetenekleri farkli
biliyorum cnm ben sosyal bilimler.okudum..Konuştukça batıyorsunuz.Kulaktan dolma duyduğunuzu söylüyorsunuz.Çocuklar tahta çıkmış, valide sultanları,
sadrazamları, vezirleri yönetmiş.
feto yil 2000 de ankara da acilan bir yargilama sonucu sarsildi zaten yoksa akkp ile resmen bir.koalisyon.kurmus ulkeyi birlikte yonetiyor gibi bir konuma gelmisti. bu yargilama da fetullah.gulenin kendisine meb saglik vs vs butun alanlarda taban olusturdugu gerekcesiyle acildi. Rte boyle bir davadan yargilanan bir insandan artik suphelenmesinde ne yapsin. ben boyle.dusunuyorumYa hakikaten inanılmazsınız.Devlet yönetiyorsuz.Adamın birşey demesine gerek yok.MİT var askeri istihbarat
var.Bunların hepsi biliniyordu o reisiniz tarafından.Her sene askeri şuurada cemaatçi askerler ihrac ediliyordu.
O sizin reisiniz ihracların önünü kesti.Açın okuyun bunlar gizli bilgi değil.Gazeteciler defalarca yazdı.
Söylediğinize inanıyor olmayın lütfen.
Oslo öncesi ve sonrası ile başladı bütün herşey hatırlarsanerdogan doneminde en cok.tutuldu ama.ona dikkat ettinmi yine o donemde ortaya cikti hersey
feto yil 2000 de ankara da acilan bir yargilama sonucu sarsildi zaten yoksa akkp ile resmen bir.koalisyon.kurmus ulkeyi birlikte yonetiyor gibi bir konuma gelmisti. bu yargilama da fetullah.gulenin kendisine meb saglik vs vs butun alanlarda taban olusturdugu gerekcesiyle acildi. Rte boyle bir davadan yargilanan bir insandan artik suphelenmesinde ne yapsin. ben boyle.dusunuyorum
tarihte yil 1986 da Nokta dergisinde orduya sizan dinci grup fetullahcilar basligiyla yazilmis ama.kimse bu ruyadan uyanmak. istememis.anlasilanOslo öncesi ve sonrası ile başladı bütün herşey hatırlarsan
Hakan fidan osloda pkk ve yöneticileriyle görüşmek için gitmişti daha havaalanına iner inmez zekerya öz tarafında ifadesi alınmak için götürüldü erdoğanın yetkisiyle kanun hükmünde kararname bir yasa çıkarıldı ve böylelikle istihbaratın başındaki adam sadece kendisine ifade verebilecekti
Ve akabinde kısıtlamalar geldi cemaat için cemaat 15 17 aralık süreciyle karşılık verdi
Şöyle bir geriye gidince ben bunları hatırlıyorum
bu nerede yaziyor gen soru kalkmasi. ben gormedim bakmam lazim eger oyle bir drum varsa yeniden? Halk in yonetimdeki yeri ne olur o zaman degil mi? boyle bir yanlislik.yapilamaz
biliyorum cnm ben sosyal bilimler.okudum..
vedebu ya yazdigim.crvapta insanlarin 1986 da bile.ayiktigini.ama kimsenin inanmak.istemedigini yazdim. bu kadar kor olmalarinin.sebebide dediginiz gibi tarihe bakmamalariYıl 2000 diyorsunuz ama 2016 ya kadar yapılanmaya devam ediyor.Bakın ben sıradan bir vatandaşken
okuduklarımdan duyduklarımdan biliyordum ama sizin reisiniz bilmiyordu.
Arada yandaş kanallardan başınızı kaldırın.Başka şeyler okuyun seyredin.
bu nerede yaziyor gen soru kalkmasi. ben gormedim bakmam lazim eger oyle bir drum varsa yeniden? Halk in yonetimdeki yeri ne olur o zaman degil mi? boyle bir yanlislik.yapilamaz
osmanli doneminde cocuklar ulke.yonetmis ve basarili.olani var. siyasetle ilgisi varsa neden olmasin herkesin yetenekleri farkli
feto yil 2000 de ankara da acilan bir yargilama sonucu sarsildi zaten yoksa akkp ile resmen bir.koalisyon.kurmus ulkeyi birlikte yonetiyor gibi bir konuma gelmisti. bu yargilama da fetullah.gulenin kendisine meb saglik vs vs butun alanlarda taban olusturdugu gerekcesiyle acildi. Rte boyle bir davadan yargilanan bir insandan artik suphelenmesinde ne yapsin. ben boyle.dusunuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?