Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Yarım olarak söyleyin anladığınıza göre veya duyduğumuza göre tartışalım merak ettim .
anaysanın 123ç ve 126. maddelerinde kanunla kelimesi yerine kanunla ve CUMHURBAŞKANI kararı ile maddesi eklendi. Elbette açıkça eyaletlere ayrılacak denilmiyor zaten bu denilse referandum söz konusu olmazdı. Fakat bilindiği gibi 2013 yılında Cumhurbaşkanının özellikle Diyarbakıra bu konuda sıcak baktığı açıkça ifade edilmiştir. Kendisi tarafından bizzat Lazistan, Kürdistan fikri dile getirilmiştir.

Burda sorulan sorulari cok guzel yanitlamissiniz, merak edip surekli ayni sorulari sorup ayni polemigi temcit pilavi gibi dilegetirenlerin okumasini umit ederim, fakat sanmam okuyacsklarini yada size yorum yapabileceklerini. Guzel bilgilerdi tesekkur ederim.

Bir daha darbe olmaması için Evet diyen kişilerden bu maddenin hangi anayasa maddesinde yazdığını bana söyler misiniz? Ben mi gözden kaçırdım bilemiyorum. Yani bugüne kadar darbeler Askeri olarak yapılmadı mı, Ordu tarafından? Yani Başkan'ın yönetimine askeri darbe olamaz mı? Orduyu mu yok ediyoruz?

Vicdanınla kullanırsın umarım.... Ha birde Fetö'nün de başkanlığa yıllar önce olumlu baktığını ve bunu dile getirdiğini ifade etmek isterim. Hani diyorlar ya dış mihraplar Hayır istiyor.. 15 Temmuz'da isteyip alamadıklarını Başkanlık ile alabileceklerini düşünüyorum. Bugün verdiğiniz bir oy ileri için çok önemli olacak. Siz burada olmasanız da bizler olacağız.

Çok güzel tam beklenen savunma...Bu davalar olurken biz basbas bağırırken onlar anlamadı öyle mi ?Bu kadar delil sahteyken oyun cdleri bile delil gösterilirken...Yapmayın yaa Allah aşkına El insaf vicdan birazcık...Ne istedilerde vermedik diyen kim?Bu davaların savcıyım diyen Ben miyim?Bile bile orduya el ele kumpas kuruldu...Dış güçler diye bağırmayın artık Dış güçlerin 1950 den bu yana eli üstümüzde bunu anlatamıyoruz...Mevlam neylerse güzel eyler De Mevla Kullarına akıl fikir vermiş be arkadaşım...O göklerden karar lafını da ben yazdım çünkü gerçekten Şu Dinimizi pislik siyasette alet etmelerinden utanıyorum..Evet Tanrı işi gücü bıraktı bizim ülkemizdeki referanduma Karar bildirdi...Göklerden gelme bi karar vardır ne demek????Vahiy mi indi haberimiz olmadı?Ayrıca meydanlarda kendi sesinden sela vermek nedir yahu?Din sömürüsü değil mi?Hee son olarak İlker Paşa okadar sıkışarak konuştu ki Ahmet Hakan a karşı hem nıhına hem mıhına..Tabii ki anlayan anlamak istediği gibi algıladı..

Meclise soktuğumuz kişilerin HSK ataması ne kadar tarafsız olacak peki? Sonuçta atanan kişinin %50 yi temsil etmediği açıkça ortada. Ne yani adalat Başkan yapan %50'ye göre mi işleyecek? Üstelik hırsız, yolsuz bir Başkan gelir ise bunun atadığı kişilere nasıl güveneceğiz? Yargıya tıpkı bugün orduya yerleşmiş Fetö gibi terör örgütünün yerleştirilmeyeceğinin garantisi ne? Yeniden Kandırılmayacağımızın garanti maddesi hangi madde mesela?

Anayasanın fırlatılması ne kadar yanlış ise Tayip Erdoğan'ın ben anayasayı tanımıyorum demesi de o derece yanlış değil midir? Bugün parlementer sınırlar içerisinde bu sözü söyleyebilen kişinin Başkan olduğunda kendi çıkarmış olduğu anayasayaya uyacağının, ister ise kendisine daha çok yetkiler tanımak için bir şeyler yapmayacağının garantisi var mı? 15 yıldır çok başlılık göremiyoruz. İstenildiğinde 1 gecede yapılan torba yasalardan da hepimiz kör değilsek haberdarız. Kaldı ki muhalefetin de çok önemli ( terörün araştırılması gibi) sunduğu önerilen reddedildiğini de biliyoruz Peki bu anaysa ile Muhalefetin durumu ne olacak? Yoksa ben seçildim gerisi önemli değil mi diyeceğiz? Eğer bunu diyorsak bu tek adamlık değil de nedir mesela?

Ay şu Anayasa kitapçığı fırlatma olayını konuşana kadar bu da yeni bi mevzu kimin ağzından çıktıysa hep geçmiş konuşulup ırgalanıp duruyorlar hala... Cb anayasanın tarafsızlık ilkesine uymuyor,Ettiği yemine uymuyor,Miting yapması anayasal suç ,Ohal varken Referandum yapılmaz...Bunlar zaten her dk şuanki anayasayı çiğniyor ....Çıkaracakları anayasaya niye güveneyim...

Onlara gelince ses çıkmıyor haksızlık da burda ya. Yönetimin gelişmesini istiyorsan eğer önce mevcut yönetime bir uy bakalım uyunca neler oluyor. Uymuyorlar sonra sistem kötü. Sisteme uyarsak bizi sınırlıyor istediğimiz gibi at koşturamıyoruz denilmiyor da

Aynen sistemin tek sıkıntı yönü burda onlar için zaten istedikleri gibi herşeyi yapamamak....Demokrasi tek engel...

Aynen sistemin tek sıkıntı yönü burda Düşünonlar için zaten istedikleri gibi herşeyi yapamamak....Demokrasi tek engel...

Demokrasinin güzelliklerine uymayıp, mevcut demokrasiyi çiğneyenlerin, Demokrasi diye bağırması da traji komik doğrusu. Bir Cumhurbaşkanının muhalefet partisinde bir lidere başbakan gibi laf saydırması, mitinglerde ses kaydını dinletip yuhalatması anaysa suçu sayılmıyor.

Demokrasiyle yönetilmekten güzel bişey var mı aslında çok seslilik olsun çeşitlilik olsun bunda korkulacak bişey yok..Herkes özgürce yaşasın...Tek Adam ne demek yahu padişahçılık ne demek?Bu adam 60 yaşında hiç ölmeyecek mi?Yerine kim nasıl geçicek ?Çok beğendikleri Osmanlı da Kanuni Sultan Süleymanlar Fatihler olduğu gibi ne berbat padişahlar var Sarı Selim gibi örneklerle dolu..İktidar hırsı yüzünden evlat kardeş katli bir koltuk uğruna..Demokrasi amaç değil araçtır diyenler bunu anlayamaz ne yazık ki....
Zaten İşleri güçleri muhalefet lideri başka konu yok....Başka ülkede olsa barajı geçemezler bizde laylaylom ne yasa kaldı ne Anayasa zaten....

Bunlarda "Adalet" güçlünün işine gelendir.

Peki bugün kim kime anayasa attı da devalüasyon yaşadı ve döviz kurları uçtu? Bu neden açıklanmıyor? Yiğit Bulut joleyi sürünsün çıksın televizyona da anlatsın

Aşağıdaki link deki video da ki abede bayrağı da neyin nesi? Ve bu kadar öfke neyin nesi bir kadına? Kadına neden vuruyorlar?

Hemen cevap vereyimm.

Parlamenter sistem
ya da parlamenterizm yürütme organının yasama organının denetiminde olduğu demokratik bir yönetim sistemidir. Parlamenter sistemde devlet başkanı genellikle hükûmet başkanından başka bir kişidir. Buna karşılık, başkanlık sisteminde devlet başkanı çoğunlukla hükûmet başkanıyla aynı kişidir ve yürütme organı meşruiyetini yasama organından almaz.
Parlamenter sistemle yönetilen bir ülke meşrutî monarşi ya da parlamenter cumhuriyet olabilir.

Parlementer sistemden çıkıp temelleri sağlam bir hükümet kurulacak,Temeli sağlam olan bir bina istatistiken yıkılamaz.

Sana ne diyebilirim artık , Şöyle diyim ...
Senin Tanrın belkide birşeye karışmaz laiktir devlet işlerine karışmaz ,onun işi gücü farklı olabilir.
Ama benim ALLAH'ım laik değil o her yere herkese her karara hükmeder.Ondan mütevellit şimdiye kadar gördüğü manevi destekle,yaşadığı başarılarla, içsel güdülerle itikatla ve bir dua niyetine böyle bir cümle kuruyor olabilir.
Göklerden gelen bir karar vardır sözü senin anladığın tarzda değil.
Dini siyasete alet edenler çarşaflı vatandaşa rozet takanlar diye hatırlıyorum
Bende katılıyorum kimse dini siyasete karıştırmamalı böyle dillerde zedeleniyor yazık..
Neyse bu sohbet dine bağlandı o yüzden traşı burda kesiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…