Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Ben sana niye cevap vereyim sen biliyorsun zaten

Ben sana niye cevap vereyim sen biliyorsun zaten

Evet yukarıda neden hayır dediğimi açıkladım istersen yine yzayım ? anlaman için daha da basitleştireyim istersen. Ama sende bana neden Evet dediğini yaz tamam mı? Tabi güçlü türkiye dış güçler falan demeden Anayasa maddeleri ile Evet neyi kapsıyor bana açıkla? Ya da yapamıyorsan de ki Ben RTE ne derse yaparım ondan oyum Evet daha dürüst olursun en azından :)

gecen gun burda acılıs vardı ankarada tabi acılıs adı altında refarandum mitingi :)) ama maasallah anıtkabirde cok kalabalıktı umudum cok yoktu ama hani insanların o ilgisini her gittigimde gorunce umudum yesermeye basladı colugu cocugu kapalısı acıgı ordaydı umuyorum ki oylamada dogru karar verilir sonrasında pisman olduk deyip geri donusude yok

Kim yaparsa yapsın hiç hoş değil,akıl mantık yok bunları yaptıranlarda.
camide yatıp evet yazan hacı amcalar, saçına bunu yaptıran beyin yoksunları :) Keşke 18 yaş değilde ıQ seviyesine göre oy kullanma hakkı verilseydi :) :)

Burda çoğunluk hayır diyen kesimden, o çok belli, site taraflı zaten.
O yüzden bir evetçi gördüler mi üzerine çullanıyorlar.
"hadi söylesene neden evet", söylüyorsun, başlıyorlar alaya dalgaya, birbirleriyle paslaşarak aşağılamaya.

Çocuk mu var karşınızda hanımlar?
"söylesene, belki ben de evet derim, hadi beni ikna et" tarzı cümlelerle balık mı avlıyorsunuz?
Komik duruma düşüyorsunuz artık.

Buyrun hayır deyin/evet deyin.
Özgürüz değil mi?
Ve okuyoruz, emin olun.
Hayırcıların arasında ne kadar dangalakça sırf muhalefet olsun diye hayır diyecekler varsa, evet diyenlerde de aynı körlükte evet diyen var, kabul.
Bellemişsiniz "okumuyorlar, akp okumayan cahil halkı sever, cahilsiniz, okuyun, okusanız anlarsınız"
Kim olarak ahkam kesiliyor çok merak ediyorum.
"evet" diyeceğim diye okumadığımı nereden uyduruyorsunuz?
Cahil yaftası yapıştırma hakkı nerden geliyor?

Hemen şu cevap gelecek, gelmeden önünü keseyim.
Ama bizi de vatan haini diye yaftalayanlar var değil mi"
Yok işte, ben demiyorum.
Hayır diyenler vatan haini olmuyor!
Sadece tüm vatan haini, şer sevenler hayır diyor o ayrı.
Bakış açısı...

Bu kadar cahillikle aşağıladığınız kendi milletiniz hanımlar.
Milletin tokadını yersiniz, fazla üstün görmeyin kendinizi.

*bu anket konusunda artık kimse evet ve hayır gerekçelerini saymıyor, sorana ben de saymam o yüzden. Tamamen nefret kusma, aşağılama, alaya alma üzerine konuşuluyor.
İnsanın sinirleri kaldırmıyor tabii.. Girmemek en iyisi ama meydanı bu kadar boş sanmayın, sonra "kimse evet demiyordu, seçime hile karıştırdılar" dersiniz, klasik.. Mazallah! Biz de varız, bilin istedim

Şu "milletin tokadını yersiniz" cümlenize kadar aa bak aklı başında biri açıklama yapıyor diyordum ki yine bir çelişkiye düştüm. Kendi adıma hayır gerekçelerimi yalnızca çok uzatmamak için 5 madde ile açıkladım okumadıysanız o ayrı. Burada kimse açıklamıyor yazamazsınız o nedenle. Cümleye iyi gibi başlayıp sonunu tehditle bitirmeniz de bana nedense hiç iyi niyetli gelmedi. Varsanız varsınız, elbette olacaksınız. Zaten farkındaysanız iki seçenek var. Siz de bana neden Hayır siye sorabilirsiniz, buna hakkınız var ise benimde sizlere neden Evet diye sorma hakkım var. Ha açıklamaz ya da açıklayamazsın bende derim ki Neden açıklamıyorsun bil, öğren açıkla. Evet'i gayet mantıklı açıkladıktan sonra neden iki seçeneğin koyulduğu bir seçimde Evet'e karşı çıkayım ki ? Meydanı boş sanmayın falan ne bu kin ? Bir açıklama yaparken dahi öfke kustuğunuzun farkında değilsiniz burada iyi niyetli mantıklı açıklamalar yapıyor gibi görünmeye çalışmıssınız ama bir kaç cümleniz niyetinizi ortaya koyuyor.

camide yatıp evet yazan hacı amcalar, saçına bunu yaptıran beyin yoksunları :) Keşke 18 yaş değilde ıQ seviyesine göre oy kullanma hakkı verilseydi :) :)

Bunlar olmasın diyoruz,yanlış hareketler diyoruz ama maalesef yine yapılan hareketler bunlar..

Tehdit mi:)
Hayır esprili yaklaşmaya çalıştım.
Ne ile tehdit edebilirim?
Bakın samimiyim, inanın.
Cidden çok aşağılayıcı yorumlar okuyorum.Bunaltıcı derecede komedi dönüyor oldu.

Ama ben son 2 paragrafımı gayet gülümseyerek yazdım.
Hani lgbti ler vardır der gibi "bu sitede evet diyenler vardır"

Neyse, teşekkürler...

olabilir, yalnızca yazıları görüyoruz duyguları buradan anlamıyoruz. Yalnız milletin tokadınız yersiniz deyip cahil kimseler kendi halkınız demeniz arasında büyük bir çelişki var. Çünkü bu bir yarış değil ki milletin tokadını neden demokratik bir şekilde oy verdiğiniz için yiyelim ÜSTELİK MİLLET KİM? Evet çıkar ise bu millet oluyor, tokadı atıyor. EE hayırcılar millletden sayılmıyor mu ? Elbette zaten siz de olun ki demokrasi seçimi olsun değil mi ? Yoksa Evet ya da Hayır seçeneği önümüze geliyor ise zaten bunun açıklaması da Evet ya da Hayır demektir.

Siz biz zaten varız,bizler birer bireyiz özgür düşüncelerimizi paylaşıp nerede yanlışlar var onu anlatmaya çalışan kendimizce doğru olanları gösterme çabasındayız..

Burada kalkıpta milletin tokadını yersiniz derseniz orada öfke kusarsınız..
Biz neden Hayır diyip nedenlerini açıklarken,bir çok evet diyen arkadaşlarımızda nedense geçerli bir neden öne süremiyorlar..

Sadece belirli nedenleri var,yol yapıldı kuyruklar azaldı türbana serbestlik var sadece.
Bunlar yeterli değil,15 yıldır ülkede olanlara neden sessiz kalınıyor,o kadar şeyler yaşandı kaç kişi bunu yanlış buldu öğrenmek istiyoruz bizlerde..

Niye hayır veriyorsam sizlerinde neden evet dediğinizi sormak ama bunu nezaketen sormak benim hakkım değilmi peki..

Hepimiz yaşanılacak bir ülke istiyoruz,sokağa çıkınca patlamada ölüp parçalarımın bir yerlere dağılmasını istemiyorum...

Benim cümlem,
"evet çıkarsa, denize dökeriz" gibi bir anlamda söylenmedi, buna inanın.
Ha, inanmasanız da yapabileceğim birşey yok, sanalda böyle malesef. Dediğiniz gibi duygular geçmiyor, yazarak da böyle oluyo.
Referandumla ilgili de demedim ayrıca. Cahil diye adlandırılan kimselerle yaşamda yanyanasınız. Toplum ilişkileri, insani şeyler. Hep içiçe değil miyiz?
Hiç de cahil değillermiş dedirtirler bir gün. Kötü anlamda değilki ille böyle algılamak doğru değil.
En azından kastım bu değil.

Daha fazla savunma yapmıcam.
Beni anladığınıza eminim.

Millet sensin, benim, hepimiziz ayrıca.
Herkesin amacı ülkenin selameti olsun
İyi forumlar.

Milli iradenin terini darbelerin soğuk nefesine gark etmek isteyenleri sevindirmeyeceğim. “ Evet” diyeceğim.

Şerefi Elif , namusu Elif, vatana imanı Elif gibi dimdik adamın yüzünde, Menderes’in son bakışını görmek isteyenleri sevindirmeyeceğim. “Evet” diyeceğim.

Kalleşliğin kalabalığında kardeşliğin yalnızlığına sırıtan dağ vampirlerini sevindirmeyeceğim “Evet” diyeceğim.

Bir cerahat liderinin saldığı ateşe odun atmak isteyenler değil, İbrahim’in imanına kefil karıncalar, Nemrut’un zalimliğine şahit kahramanlar sevinsin diye “Evet” diyeceğim.

Bu topraklarda babasıyla aynı kaptan şehadet şerbeti içecek evlatlar hazır lakin benim ecdadıma ait namluyu bana hançer diye doğrultan hainleri, cerahat kuklalarını sevindirmeyeceğim “Evet” diyeceğim.

Bu topraklarda cennetim diye sarıldığı 5 yaşındaki evladının arkasından “ Onu babasıyla beraber gömün korkar” diyen anne feryatlarına alışmamak için Evet diyeceğim.

Özgürlüğe ve insanca yaşamaya özlemi gökyüzü renginde olan masumlar aşkına oğul sevecek kolları darbe parmaklıklarında yıllanmış masumlar aşkına, Evren’e mesaj gönderiyorum “ Evet” diyorum.

Sırtını terörle kaşıyıp dağa dayayanları sevindirmemek için Evet bu topraklardaki kardeşlik secdesine başımı dayayıp kalleşleri bertaraf etmek için “Evet” diyorum.

Darbeleri ihanetleri görmüş kalbi nasırlı hacı ninelerin duasına amin demek için “Evet” diyorum.

Düşman mızraklarına karşı mihraklar bizimdir demek için Evet diyorum.

Annelerin kucaklarına sadece ayaklarında benlerinden tanıyacakları ve son kez öpecekleri Yasin bedenler bırakılmasın diye Evet diyorum.

Faili meçhul ihaneti aşikar cinayetlerle acıya aşina olmamak için Evet diyeceğim.

Yağmurdan sonraki suskunluğuna, rüzgardan sonraki dirayetine iman ettiğim bu topraklarda beni kardeşime vurdurmaya hazırlanan şerefsizler karşısında “hayır” barışın yanında Evet’im.

Bana Evet dedirten, Konformistlerin, el İtlerin kahve köpüğü sayarak bu topraklara burun kıvırmaları değil, bana Evet dedirten pusudaki köpeklerin bileğini büken Muhammetlerin Mehmetlerin niyazıdır.

Aşık Veysel’in toprağına sadık kalmak için Evet diyeceğim.

Akif’in İstiklaline dimdik Mısra olan 15 Temmuz şehadeti aşkına Evet diyeceğim.

Halep’in Gazze’nin Arakan’ın hicret eden mazlumlarına Veda Tepesinde Ensar olmak için Evet.

Teröristler için yere izmarit bile atmıyorlar diyen gazetecilere “izmarit atmadılar ama ateş düşürmeyi çok iyi biliyorlar” demenin yolu EVET’leri yüzsüzlüklerine utanmazlıklarına çarpmaktır. Yetimlerin babasız kalplerini teskin için Evet diyeceğim.

Saflarımızdaki sıklığı ölümle, terörle, kanla, iç savaşla, dışardaki kan kuklalarıyla seyreltmek isteyen kim varsa onların yüzlerine yüzlerine haykırarak EVET diyeceğim.

En azından neden Evet diyeceğinizi kendi adınıza açıklamışsınız. Öncelikle bunun için sizi tebrik ederim. En azından bir düşünceniz var. Ama şunu merak ediyorum? Yazılarınızın hepsini okudum da ben bahsettiğiniz Evetler ile Anayasa'da yapılan değişmeler ve bunların getirecekleri arasında bir şey göremedim ? Yani terörü bitirmek mümkün ise neden 15 yılda yapılmadı 17'sinden sonra Evet çıkarsa olacak. Madem parlementer sistem ile terör bitemez bunun için neden 15 yıl beklendi o zaman sizcede çelişkili değil mi? Çok çok daha iyi günler görmek Başkanlık ile mümkün iken neden 15 yıl bekledik ?

İşte sorunun cevabını sen verdin tatlım .
Çok başlılık çok farklılıklar ,verilen kararlara edilen muhalefetleri ortadan kaldırıp özgürlüğün ve ölümsüzlüğün kapılarını aralamak için tek liderle tek kalple yürüyeceğiz.
Şundan hiç korkunuz olmasın bugün bir lider gider yarın bir lider gelir ama şükür ki tüm liderleri millet seçer.
Bugün benim benimsediğim yarın senin benimsediğin olur.
Fark etmez Bu topraklar için üzerinde binlerce şehit kanıyla boyanmış al bayrağım için hak için kim içinse kim için yalnızca milleti için savaşan her lidere EVET.

Yahu bu adam yeni gelmedi ki bende onu diyorum madem liderlik özelliği vardı 15 yıldr neyi bekledik? Aynı ülkede yaşamıyor muyuz? %50'lik bir kesimin yönetimden memnun olmadığı bir ülkede nasıl lider ilan edilebilir ki? Çok başlılık 15 yıldır tek başına yönetilen bir iktidarda mı vardı? Yapmayın lütfen (tatlım). Muhalefetlerin ortadan kalkmasını iyi bir şey olacak göremezsin çünkü bir yerde bir yanlış var ise ona yanlış diyecek biri olmalı ki doğrular bulunsun. Yarın bir gün senin istemediğin fikirlerini benimsemeyip özgürlüklerini kısıtlayan birinin gelmesine aynı cevabı verebilip çok başlılık istemiyorum o ne isterse yapsın diyebilecek misin? Yoksa hayır olmaz mı diyeceksin? Hayır olmaz diyorsan en büyük muhalif sen olacaksın ve bugün şikayet ettiğin muhaliflik o gün en çok ihtiyaç duyduğun şey olacak. Bu kadar önemli kararlar bir kişinin peşinden sürüklenerek verilmez. YANLIŞ.

7 haziran da niye kurulmadı devlet? neden koalisyon olmadı ?neden demekki olmuyor..
Ama başkanlık sistemi 100/ 50 yi geçen kuruyor bukadar basit ...

Kararımız EVET

Yüreğine sağlık güzellik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…