bu bir yafta değil ki bu haliyle anlayamıyorum demek kötu degıl kı . fıkırlere bakarak anlamaya calısmak daha zor olur kanunları okuyun böyle kafanız netleşir ve tarafsızca kendı fıkrınız olur demek ıstedım. aslında kolay yolu bu demektı nıyetım ama yazı dili işte yanlış anlamak cok kolay yazı dilinde malesefAnlamakta zorlanmoyorum. Bodozlama evet e girmek istemediğim için araştırma ihtiyacı hissediyorum.
Araştırmak istiyorum diyene bile Anlamıyosanız, yaftası yapıştırmak güzel değil.
O kitaba tapmıyorlar. Yaradana tapıyorlar. Kitap kutsaldır, tapınma başka şey.
Din, herkesin istediğini yazıp çizebileceği bir hatırat değildir, bilmediğiniz konuda yorum yapmayın.
Üç beş cahilin söylemini de dine atfetmeyin, vebal alıyorsunuz, umrunuzdaysa...
Yahu demekte bişey olduğunu sanmıyorum, seninle sık karşılaştığımız için biraz samimi bir konuşmayla yazmışım pardon yanlış anladıysan.Uzerine basa basa ucuncu defa soruyorum diyorsunuz da ondan dedim. Hep ayni cevaplar gelince tekrar soruyorsunuz,anlamadiginizi dusundum bu nedenle.
Yahu mahu demenize gerek yok. Sizin sorunuz da aldiginiz cevaplar da gayet acik
gönülde mantıkta aynı şeyi söylüyor zaten. gönümüzde mantıgımızda doğrulukta yana tartışmasız #hayırElinizi sakın korkak alıştırmayın .... Lütfen oyunuzu verin....
Mantık mı gönül mü ?
göreceğiz....
Bunu irdeliyor olmanız cok guzel .Gayet iyi anlayabiliyorum. Ne körü körüne hayır ne körü körüne evet demek yok planımda.
Evet'e yakınım yalan yok ama geleceğim için bodozlama dalamam. Kendimi düşünerek körü körüne adımımı atsam çocuğuma miras kalacak bi kötü yönetime evet vermek istemem.
Öncelikle merhaba, sizin kararınızı değiştirmek ya da saygısızlık yapmak değil amacım fakat eğer evet derseniz 10 yıl sonra başörtüsünü istemeyen biri geldiğinde hayır deme imkanınız olmayacak, bunu da bilmelisiniz.Şunu da belirtiyim
Ben hicbir partiye oyumu vermedim..
Hickimseyede bagli degilim..
Ama soz konusu ulkemizin cikarlari oluyorsa orada kim bunu hak ediyorsa ona evet derim..
Yillardir ne cektik be..
Basortu dusmanlari yuzunden okula gidemedik..
Hep dislandik hala da bazi × partiler yuzunden çile cekiyoruz..
Ìste bu yuzden ..
Oyum vicdani olanlardan yana..
Mana sözcüklerle anlam kazanır.Saygı duymak, bağlanmak, önem vermek.. tapmak kelimesi yerine herhangi birini koyabilirsiniz. sözcüklere değil esas anlama takilsak daha mantıklı
Bu insanların motivlerini cok ciddi şekilde merak ediyorum. Taptiklari kitabın ilk kelimesi "oku" iken nasıl bu kadar cahil kalabiliyorlar..
Yahu adamlar o dönemleri telafi edecek zibilyon tane şey yaptı. Daha ne yapsın? Geçmişin intikamı bitmedi mi?Şunu da belirtiyim
Ben hicbir partiye oyumu vermedim..
Hickimseyede bagli degilim..
Ama soz konusu ulkemizin cikarlari oluyorsa orada kim bunu hak ediyorsa ona evet derim..
Yillardir ne cektik be..
Basortu dusmanlari yuzunden okula gidemedik..
Hep dislandik hala da bazi × partiler yuzunden çile cekiyoruz..
Ìste bu yuzden ..
Oyum vicdani olanlardan yana..
Yok sinirleniyorsunuz ya,ondanyahu dediginizi dusundum ben. Gerek yok.Yahu demekte bişey olduğunu sanmıyorum, seninle sık karşılaştığımız için biraz samimi bir konuşmayla yazmışım pardon yanlış anladıysan.
Ve evet sorum bambaşka iken referanduma ne derdiniz? Olarak algılandığı için öyle bi açıklama yaptım.
Ve yine Evet gayet net.
Evet haklısınız. Şu kanunları tam olarak anlayan zaten çok fazla insan yok, ki ilk yorumlarda kazen dahil çoğu kişi aynı şeyi dedi.bu bir yafta değil ki bu haliyle anlayamıyorum demek kötu degıl kı . fıkırlere bakarak anlamaya calısmak daha zor olur kanunları okuyun böyle kafanız netleşir ve tarafsızca kendı fıkrınız olur demek ıstedım. aslında kolay yolu bu demektı nıyetım ama yazı dili işte yanlış anlamak cok kolay yazı dilinde malesef
İşte tam da bunu merak ediyorum. Cidden soruyorum.Öncelikle merhaba, sizin kararınızı değiştirmek ya da saygısızlık yapmak değil amacım fakat eğer evet derseniz 10 yıl sonra başörtüsünü istemeyen biri geldiğinde hayır deme imkanınız olmayacak, bunu da bilmelisiniz.
..
Herkes karşılıklı güzel şekilde neden konuşamıyor?
Milletvekili boşuna halkı temsil etmiyor demekki, orda kavgalar ısırmalar laf sokmalar burda da aynı şekilde birbirinizi görseniz ısıracaksınız nerdeyse :). Ülkece neden güzel konuşamıyoruz acaba?
Işin acı tarafı da hep ülkenin ezilen kesimi destekliyor bunları. Daha çok ezileceklerinin farkına varmadan.. Eğitimli zengin insan yine kacar gider bir yere. Ama ya 1400 lira maaş alan ilkokul ortaokul mezunu adam? Makarna ve komurleriniz sizi nereye kadar idare edecek acaba
ya istedigim sadece evet diyenlerin parlamenter sisteme dair rahatsızlıkları ne, neyi eksik buluyorlar da baskanlıga evet diyorlar gercekten bunu iki uc cumle acıklasınlar da evet diyenlerin sürü psikolojisiyle evet demedigine ikna olalım
neden evet dediginizi acıklayabilir misiniz, burada evet diyecegini söyleyen kimse acıklama yapmadı. siz en azından seviyeli bir sekilde anlatırsınız diye size sormak istedim, cunku gercekten merak ediyorum. mesela parlamenter sistemin nesini eksik buluyorsunuz da baskanlık sisteminin gelmesini istiyorsunuz?Canım ağzı olan konuşur edepli edebinden susar edepsiz ben susturdum zanneder..
Laiklik temeli saygıdır, Cumhuriyet halktır şimdi benim kararım evet ise saygı duymayan insan, sorgulayan insan neyi savunuyor ne yapıyor değilmi?o nedenle sen seni bil ötesi teferruat yoksa elhamdülillah kendi kararımızı kocamızdan alacak olsaydık nys bırakalım halk karar versin öyle ya buradaki hayır diyenlerde halk sonuçta sandıkta orada olacağız değilmi....
Islam' ı dilinize dolamadan konuşun konusacaksaniz.
Cahillikten dert yanan kişi , edep ile yapmalıdır ki bunu gerçekten oku'(muş olduğu anlaşılsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?