Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Anlamakta zorlanmoyorum. Bodozlama evet e girmek istemediğim için araştırma ihtiyacı hissediyorum.
Araştırmak istiyorum diyene bile Anlamıyosanız, yaftası yapıştırmak güzel değil.
bu bir yafta değil ki bu haliyle anlayamıyorum demek kötu degıl kı . fıkırlere bakarak anlamaya calısmak daha zor olur kanunları okuyun böyle kafanız netleşir ve tarafsızca kendı fıkrınız olur demek ıstedım. aslında kolay yolu bu demektı nıyetım ama yazı dili işte yanlış anlamak cok kolay yazı dilinde malesef

O kitaba tapmıyorlar. Yaradana tapıyorlar. Kitap kutsaldır, tapınma başka şey.
Din, herkesin istediğini yazıp çizebileceği bir hatırat değildir, bilmediğiniz konuda yorum yapmayın.
Üç beş cahilin söylemini de dine atfetmeyin, vebal alıyorsunuz, umrunuzdaysa...

Saygı duymak, bağlanmak, önem vermek.. tapmak kelimesi yerine herhangi birini koyabilirsiniz. sözcüklere değil esas anlama takilsak daha mantıklı

Evet diyenlere de hayır diyenlere de lütfen saygı duyulsun. Birbirinize hakaret ederek nefret kusarak bizi birbirimize düşman etmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürmüş olursunuz sadece.

Bizler, hepimiz aynı taraftayız. Hepimizin gayesi bir; bu topraklarda huzur ve barış içinde güvenli bir yaşam sürmek istiyoruz.

Doğru karara da ancak birbirimize haklı nedenlerimizi açıklayarak varabiliriz.

Lütfen saygılı olun hakaret etmeyin.

Uzerine basa basa ucuncu defa soruyorum diyorsunuz da ondan dedim. Hep ayni cevaplar gelince tekrar soruyorsunuz,anlamadiginizi dusundum bu nedenle.
Yahu mahu demenize gerek yok. Sizin sorunuz da aldiginiz cevaplar da gayet acik
Yahu demekte bişey olduğunu sanmıyorum, seninle sık karşılaştığımız için biraz samimi bir konuşmayla yazmışım pardon yanlış anladıysan.

Ve evet sorum bambaşka iken referanduma ne derdiniz? Olarak algılandığı için öyle bi açıklama yaptım.
Ve yine Evet gayet net.

Gayet iyi anlayabiliyorum. Ne körü körüne hayır ne körü körüne evet demek yok planımda.
Evet'e yakınım yalan yok ama geleceğim için bodozlama dalamam. Kendimi düşünerek körü körüne adımımı atsam çocuğuma miras kalacak bi kötü yönetime evet vermek istemem.
Bunu irdeliyor olmanız cok guzel .
Neden evetlerinizi bir kenara neden hayirlarinizi bir kenara yazin artilar eksiler olarak
Çıkan sonuç sizin bizim çocuklarımızın geleceğidir ....

Şunu da belirtiyim
Ben hicbir partiye oyumu vermedim..
Hickimseyede bagli degilim..
Ama soz konusu ulkemizin cikarlari oluyorsa orada kim bunu hak ediyorsa ona evet derim..
Yillardir ne cektik be..
Basortu dusmanlari yuzunden okula gidemedik..
Hep dislandik hala da bazi × partiler yuzunden çile cekiyoruz..
Ìste bu yuzden ..
Oyum vicdani olanlardan yana..
Öncelikle merhaba, sizin kararınızı değiştirmek ya da saygısızlık yapmak değil amacım fakat eğer evet derseniz 10 yıl sonra başörtüsünü istemeyen biri geldiğinde hayır deme imkanınız olmayacak, bunu da bilmelisiniz.

..
Herkes karşılıklı güzel şekilde neden konuşamıyor?
Milletvekili boşuna halkı temsil etmiyor demekki, orda kavgalar ısırmalar laf sokmalar burda da aynı şekilde birbirinizi görseniz ısıracaksınız nerdeyse :). Ülkece neden güzel konuşamıyoruz acaba?

Saygı duymak, bağlanmak, önem vermek.. tapmak kelimesi yerine herhangi birini koyabilirsiniz. sözcüklere değil esas anlama takilsak daha mantıklı
Mana sözcüklerle anlam kazanır.
Her saygı duyduğumuz, önem verdiğimiz şeye tapmıyoruz öyle değil mi?

Niyetim polemik değil. Kelimelerimizi düzgün seçmek durumundayız, böyle hassas konularda özellikle.

Işin acı tarafı da hep ülkenin ezilen kesimi destekliyor bunları. Daha çok ezileceklerinin farkına varmadan.. Eğitimli zengin insan yine kacar gider bir yere. Ama ya 1400 lira maaş alan ilkokul ortaokul mezunu adam? Makarna ve komurleriniz sizi nereye kadar idare edecek acaba. Her geçen gün sona bir adım daha yaklaşıyoruz. İyi ki çocuğum yok diyorum, onu bu karanlık duzene dogurmamisim.

Bu insanların motivlerini cok ciddi şekilde merak ediyorum. Taptiklari kitabın ilk kelimesi "oku" iken nasıl bu kadar cahil kalabiliyorlar..

Islam' ı dilinize dolamadan konuşun konusacaksaniz.
Cahillikten dert yanan kişi , edep ile yapmalıdır ki bunu gerçekten oku'(muş olduğu anlaşılsın.

Şunu da belirtiyim
Ben hicbir partiye oyumu vermedim..
Hickimseyede bagli degilim..
Ama soz konusu ulkemizin cikarlari oluyorsa orada kim bunu hak ediyorsa ona evet derim..
Yillardir ne cektik be..
Basortu dusmanlari yuzunden okula gidemedik..
Hep dislandik hala da bazi × partiler yuzunden çile cekiyoruz..
Ìste bu yuzden ..
Oyum vicdani olanlardan yana..
Yahu adamlar o dönemleri telafi edecek zibilyon tane şey yaptı. Daha ne yapsın? Geçmişin intikamı bitmedi mi?
Şuan sizi okumaktan alıkoyan hiç bir şey yok. Sizi memur olmaktan alıkoyan hiç bir şey yok.
İçinde okuma arzusu olanların hepsi örtüsüyle girdi okuluna okudu. Memur oldu. Öğretmen oldu. Herşey oldu. Herşeyi yapabilirsiniz. Hala daha yapmadığınız şeyler için 3. Kişileri suçlamayın

Az önce Dilipakin bir konuşmasına denk geldim.Eğer başkanlık gelirde Erdogan başkan olursa anayasanın ilk dört maddesini değiştirip hilafeti getirecek ve İslam Devleti kuracak dedi.
Bana göre Dilipak denen şahıs ciddiye alınamayacak kadar basiretsiz ama ya söylediklerinde bir haklılık payı varsa?
Hadi bunu geçelim tüm yaşama yürütme ve yargının tek bir kişinin iki dudağının arasından çıkacak bir kelime ile kontrol edilmesi ne kadar demokratik yada adil??
Ya ilerde 20 yıl sonra diyelim ki manyağın tekini başkan yaptılar ve bu yetkiler onun eline geçti o zaman Türkiyenin hali ne olacak?
Açıkça yazıyorum ben sonuna kadar HAYIR diyeceğim.

Anket çok saçma ve gereksiz olmuş hayircilar hakaret etmeye başlamışlar bile.evet diyenlere sürü zihniyetiyle hareket ettiklerini soyluyorlar.kendileri HAYİR dediğinde ozgur iradeleriyle hayır diyorlar ama evet diyenler kocaları istedi diye evet diyorlar aşağılama var olmaz.tekrar söylüyorum anket çok saçma olmus

Yahu demekte bişey olduğunu sanmıyorum, seninle sık karşılaştığımız için biraz samimi bir konuşmayla yazmışım pardon yanlış anladıysan.

Ve evet sorum bambaşka iken referanduma ne derdiniz? Olarak algılandığı için öyle bi açıklama yaptım.
Ve yine Evet gayet net.
Yok sinirleniyorsunuz ya,ondanyahu dediginizi dusundum ben. Gerek yok.
Bir de bir mesajinizda evete yakinim demissiniz de o nasil oluyor? Ya evettir ya hayir,evete yakin olmak deyince aklima "kime oy verecegime yolda karar verecegim" diyen secmen geliyor. Ozur dilerim ama sizin bunlardan olmadiginizi dusundugumden garip geldi.

bu bir yafta değil ki bu haliyle anlayamıyorum demek kötu degıl kı . fıkırlere bakarak anlamaya calısmak daha zor olur kanunları okuyun böyle kafanız netleşir ve tarafsızca kendı fıkrınız olur demek ıstedım. aslında kolay yolu bu demektı nıyetım ama yazı dili işte yanlış anlamak cok kolay yazı dilinde malesef
Evet haklısınız. Şu kanunları tam olarak anlayan zaten çok fazla insan yok, ki ilk yorumlarda kazen dahil çoğu kişi aynı şeyi dedi.
Benim şuan genel hayat gündemim okadar yoğunki, o anayasal terimleri anlayacak kafam yok şuanda. Ama referanduma gitmeden tabiki her vatandaşın yaoması gerekeni yapıp analizle bilinçle giricem oyumu vericem.

Öncelikle merhaba, sizin kararınızı değiştirmek ya da saygısızlık yapmak değil amacım fakat eğer evet derseniz 10 yıl sonra başörtüsünü istemeyen biri geldiğinde hayır deme imkanınız olmayacak, bunu da bilmelisiniz.

..
Herkes karşılıklı güzel şekilde neden konuşamıyor?
Milletvekili boşuna halkı temsil etmiyor demekki, orda kavgalar ısırmalar laf sokmalar burda da aynı şekilde birbirinizi görseniz ısıracaksınız nerdeyse :). Ülkece neden güzel konuşamıyoruz acaba?
İşte tam da bunu merak ediyorum. Cidden soruyorum.
10 yıl sonra tamamen tezat bir zihniyet başa gelirse???
şimdiki yönetim bunu nasıl göze alıyor?
Umurlarında mı değil?
Yoksa hesap başka mı?

Işin acı tarafı da hep ülkenin ezilen kesimi destekliyor bunları. Daha çok ezileceklerinin farkına varmadan.. Eğitimli zengin insan yine kacar gider bir yere. Ama ya 1400 lira maaş alan ilkokul ortaokul mezunu adam? Makarna ve komurleriniz sizi nereye kadar idare edecek acaba

Şaka misin gece gece , çok zengin , eğitimli hanımefendi ?

/Eğitimli zengin / bu kelimeyi unutmayacağım. Karnımı gıdıkladı.

Sınıf ayriminiz ne kadar üzücü.

ya istedigim sadece evet diyenlerin parlamenter sisteme dair rahatsızlıkları ne, neyi eksik buluyorlar da baskanlıga evet diyorlar gercekten bunu iki uc cumle acıklasınlar da evet diyenlerin sürü psikolojisiyle evet demedigine ikna olalım

Var olan sistemde ülkeyi kolay kolay fiili olarak ayrıştıramazsın ama başkanlık sistemini öyle ya da böyle federatif sisteme devşirip farz-ı misal! kürdistana rahaaatça resmiyet kazandırırsın. Üstelik bunu yaparken tüm yetkiler sende olur ve kimse birşey yapamaz.

Sonra ortaya atlayıp "kandırıldık" deyip işin içinden sıyrılabilirsin nasılsa sana kör göz inanmaya hazır bir kitle vardır.

Şimdiki sistemle ilgili ne gibi dertleri olduğunu sorduğunda alacağın yanıt reisimizin bir bildiği vardırdan, dış mihraklardan ve büyük oyunlardan ibaret olacaktır.

Canım ağzı olan konuşur edepli edebinden susar edepsiz ben susturdum zanneder..
Laiklik temeli saygıdır, Cumhuriyet halktır şimdi benim kararım evet ise saygı duymayan insan, sorgulayan insan neyi savunuyor ne yapıyor değilmi?o nedenle sen seni bil ötesi teferruat yoksa elhamdülillah kendi kararımızı kocamızdan alacak olsaydık nys bırakalım halk karar versin öyle ya buradaki hayır diyenlerde halk sonuçta sandıkta orada olacağız değilmi....
neden evet dediginizi acıklayabilir misiniz, burada evet diyecegini söyleyen kimse acıklama yapmadı. siz en azından seviyeli bir sekilde anlatırsınız diye size sormak istedim, cunku gercekten merak ediyorum. mesela parlamenter sistemin nesini eksik buluyorsunuz da baskanlık sisteminin gelmesini istiyorsunuz?

Islam' ı dilinize dolamadan konuşun konusacaksaniz.
Cahillikten dert yanan kişi , edep ile yapmalıdır ki bunu gerçekten oku'(muş olduğu anlaşılsın.

Bu ülkede yıllardır ıslam dile dolanarak siyaset yapılıyor. Iktidar partisi liderinin muhalefet partisi liderini alevi ve dinsiz diye yuhalattigi bir ülkede sozleriniz çok iddialı kaciyor

Back