Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177

Yok ablacığım bunu söylediğimizde de yüzde elliyiz nasılsa düzgün seçin yaparız diyorlar. İlelebet bu ülkede çoğunluk olacaklarına dair bir güvene kapıldılar bu güven de bizi bitiren şey olacak ben artık buna emin oldum.
Siyasette bir gün rüzgarın ters edebileceğini her zaman çoğunluk olamayacaklarını çok acı anlayacaklar, olan bizim gibilere olacak arada en çok da ona yanıyorum.

Düzgün seçim yapsalar amenna diyeceğimde neyseeee..
Bunun ucu onlarada yansıyor ama nedense görmüyorlar görmek istemiyorlar maalesef..
Bir akım gibi gidiyorlar işte..

305 sayfa olmuş bir arpa boyu ilerlememiş şu konu
İthamlar hala aynı
Aynı görüşler birbirini ağırlıyor konu bundan ibaret bir hal almış

Buna da kilif uydururlarsa yuh ablacim ya. Bu artik zurnanin zirt dedigi yeri de gecti

Eskiden bazı konularda haklı bulur üzülürdüm ama inan şimdi o kadar çok gözümden düştüler ki.Çok samimiyetsiz sahte geliyorlar.Özellikle bu Soma olaylarından itibaren.

Bir kısmı ben bilmem beyim bilir kafasında, o diyorsa bir şey vardır hiçmi sorgulama kafa patlatma olmaz ,körü körüne itaat

Bir kısmıda menfaatten üç maymunu oynuyor

Herşeye bir kılıf uydurma çabası.

Şu topikte söylediklerime biraz kulak verseniz, üsluplara dikkat etseniz, konuyu kişiselleştirmeseniz, ah birde siyasi görüşünüz ya da hayranlık duyduğunuz siyasiler üzerinden değilde maddelerde ne yazıyor, hangisi uygun hangisi sakıncalı madde madde ele alıp birlikte değerlendirseniz süper olacak, tadından yenmeyecek ama böyle ekşi erik gibi, düşününce bile insanın dişi kamaşıyor yüzü buruşuyor

Mesela yazmışsınız madem hadi yatıralım masaya, ama direkt kendi düşüncelerinizle yazın, 18 yaş seçilmek için küçük bir yaş, bence mahsurları var, 18 yaşındaki birine seçme hakkı verildi ama o yaştaki genç siz ne derseniz deyin ailesi kimi derse ona gider oy basar belli bir siyasi görüşü yoksa, kendi kızımdan biliyorum geçtiğimiz genel seçimde ilk defa oy kullanacaktı, gelip bana sordu, ben partizan olsaydım şuna bas kızım der miydim derdim, fanatik olsaydım x partisine oy vermezsen sütümü helal etmem der miydim ? Derdim, diyen yok mu var.

18 yaşında seçme hakkı olan genç hangi partiye oy vereceğini bilemezken Meclis'te ne yapacak zannediliyor? Şu maddeyi oyla dediklerinde oylayacak çünkü tecrübesi yok, birde konuyu başka türlü ele alalım, yahu bizler çocuğu okula gönderirken, doktora giderken hep tecrübeli öğretmen, tecrübeli doktor arar dururuz, hayatında hiç beyin ameliyatı yapmamış birine gidipte beyin ameliyatı, kalp ameliyatı olan var mı? Adamın önce tipine bakarız bize ne kadar tecrübeli geldiğine bakarız sonra çoluk çocuk emanet eder, sağlığımızı emanet ederiz, siz şimdi diyorsunuz ki sakalları yeni çıkmış çocuğa vekillik verelim, sakalları diyorum, çünkü adım gibi biliyorum çoğu erkek çocuğu olacak.

Müdürüm ben kızıma dedim tercih senin diye ama fikrimide söyledim..
Yaşananları zaten görüyor biliyor..

Müdürüm ben kızıma dedim tercih senin diye ama fikrimide söyledim..
Yaşananları zaten görüyor biliyor..

Beni senelerdir tanırsın Hanım, neyse onu yazarım, kızımda bana geldi, birde ilk defa oy vereceğinden bir sürü oy pusulası olacak aklı karıştı çocuğun, ne yapacağım anne dedi, biraz da bu gibi durumlarda heyecanlı panik bir çocuktur, bizim evde siyasi şeyler konuşulmaz, particilik zaten yok, pusula örnekleri gösterdim netten, oy verirken neler yapması gerektiğini anlattım sonra da sen içinden ne geçiyorsa onu yap kızım dedim, ne oy verdi onu bile bilmiyorum, oy verince hayırlı olsun dedim sadece, kızın elleri buz gibiydi çıktığında panikleyip gerilince elleri üşür:)

Yani diyeceğim o ki 18 yaşındaki bir kişi hakikaten tecrübesiz oluyor, ben seçme yaşı olarak bile küçük olduğunu düşünüyorum 18'in. Başka evlerde çocuklar nasıldır bilmem ama bizim kız apolitiktir, anasına çekmiş, bende 18 yaşında hangi siyasi parti iyidir bilmezdim, oy verdim ama kriterim yoktu.

Tüküreyim bunların adaletine

Aynen adalet kavramları kendilerine işliyor nasılsa..

Aklının karışması son derece normal zaten,birde ilgisi yoksa siyasete anne ve babaya sormasıda normal..
Bizde siyaset konuşulur,en çok ben konuşuyorum evde eşimde derki,sen kendini yorma artık..
Hayır diyorum bu düzen değişmeli artık..

18 yaş cidden tecrübesiz bir yaştır görüyoruz gençleri maalesef nerye göre karar verecekler onu bilemezler bence..
Snrada gelsin beni temsil etsin istemem bu acemileri...

Bende 18 yaşındaki bir çocuğun beni temsil etmesini istemem, siyasi ideolojilerinin birilerince rahatça şekillendirilebileceği yaşlar, Meclis'e girdiklerinde hangi siyasi partideyseler oradaki tecrübeli abileri ne derse ona göre hareket edecekler ve görüşleri de ona göre şekillenecek, ki bak ben yine eminim, askerdeki gibi acemi- usta mevzuları vekil olduklarında da yaşanacak, sen acemisin, cahilsin biz ne dersek onu yap diyecek abileri.

Market emanet etmeyeceğiz devlet emanet edeceğiz, kaldı ki 18 yaşındaki bir çocuğun üniversite öğrencisi olması gerekir, okur siyasal bir bölüm, görüşü siyasi bir duruşu olur eyvallah, okuma vekil ol mu diyeceğiz?

Karar verme mekanizmaları doğru olamazki,dediğin gibi abi ve ablaları ne derse ona göre hareket edeceklerdir..
Bu her parti için geçerli olacaktır..

Okuması gereken bir yaşta mecliste olmaları korkutucu geliyor bana..

Pekala.. Siz, sizi Emine Erdoğan ın bile başa gelebileceğine inandıran o aydın(!) gazetecilere inanmaya devam edin o halde. Mani olmayayım.

tabi ki emine erdoğan latifeydi,ironiden anlamayan nesile aşina değilim,kusura bakma. ama damadı,ve kızı konusunda şaka yapmadım,çok ciddiyim.

Ben de hayretler içinde okuyorum gerçekten.
Yani yakın akrabalarının pek çok devlet kurumuna yönetici olarak atanması etik değil istediği kadar kariyerli olsunlar mesela. Buna olur tabii deniyor.
Onsekiz yaşındaki çocukların vekil olması askerlikten muaf olması güçlerine gitmiyor mesela. Benim gücüme gidiyor bu konu resmen gariban çocuğu Suriye'de yada Doğuda ölsün belli kesimden çocuklar yirmisinde askere de girmeden temiz hazır paraya korusun. Bu nasıl eleştirilmez anlamıyorum.
Tamam seversin siyasi görüşüne uyar desteklersin kim ne diyebilir ama bu referandum particilikten uzak bir konu ve bizim çıkarımıza tek bir madde yokken nasıl bu kadar savunulur anlamıyorum gerçekten

Benim oğlum geçen gün 18 yaşına bastı.İlk defa oy kullanacağım dedi .Ben de oyun ne olacak ,düşüncelerimi söyleyeyim mi dedim.O da sen Ak partilisin,kesin evet lehine dersin,maddeleri kendim okuyacağım ,kendim karar vereceğim dedi.O kadar hoşuma gitti ki öyle demesi.Madem öyle kendin karar ver okuyup ta dedim..Benim aklıma da sizin dediğiniz geldi.Belki hayırı savunan veya Ak partiyi savunan başka biri olsa kızardı.

Bende genel ele alıyorum, bak yine laf lafı açıyor misal pkk çocukların beynini yıkıyor dağa çıkartıyor diye kızıyoruz değil mi? Terör hepimizin lanetlediği birşey, hdp 18 yaşındaki çocuğu vekil yapacak, kusura bakılmasın benim hdpye bakış açım belli, anlatabiliyor muyum durumun vehametini, bu maddeleri oylamamızı isteyen parti şu an bize sempatik gelebilir ama sırf maddeleri çıkartmak isteyen parti üzerinden değerlendirilmez bu konu, ya ben hayatımda atacağım bir adım için bile enine boyuna düşünürüm, artıları eksileri, getiri ve götürüleri, riskleri herşeyi değerlendiririm, ki adımım hatalı da olsa sadece beni yakar ama milletçe atacağımız bu adım öyle bir adım ki sadece beni, seni değil, gelecekte torunlarımızı etkileyecek, günün şartlarına veya partizanlığına göre değerlendirmemek lazım.

Şu yazdıklarım mantıksızsa mantıksız deyin bende düşüncemi yeniden gözden geçireyim, bugünkü Cumhurbaşkanı Başkan olmuş ne çıkar diyelim ama yarın Başkan olacak kişinin yapacaklarını bilmiyorum ki.

Çıktı tuhaf biri Başkan oldu, hadi bakalım yasa çıkardım herkes bundan sonra bir incir yaprağı taksın sağına soluna kıyafet yasağı getirdim dese, çok uç ama dedi ya keyfinin kahyası mısın? Kim yargılayacak, kim onu başkanlıktan alacak? Seçmek zor evet, öyleyse iyi düşünmemiz lazım, kaldı ki Başkan olunca bugün oylanacak maddeler iyice değişir de seçmenin tüm yolları kapatılırsa gör sen curcunayı.

Ben bunları düşününce kötü insan olmuyorum, üstelik yine kusura bakılmasın ama ben bu konuya partiler olarak bakmıyorum, vebal alırsam Allah'ın huzuruna nasıl çıkarım diye bakıyorum, bugün savunulan herkes fani, Allah'ın kulu, yalansa yalan deyin, hata yapmazlar diye düşünülüyorsa kalbinize yönelin lütfen.

Son düzenleme:
Oğlunuzu tebrik ederim sizi de, bırakın kendi değerlendirsin, etkilenmesin kimseden, bizler anneleri olabiliriz ama onların üzerinde baskı oluşturmaya hiçbir hakkımız yok, sözü gelmişken hangi parti olursa olsun ben minicik görüyorum 4-5, 8-10 yaşındaki çocukları parti kongrelerine, mitinglerine götürüp parti logolu bandanalar taktırıyorlar, ben bunu hiç doğru bulmuyorum.

Bir anım geldi aklıma, kız ufak demek ki 1997-98-99 yılları falan, yerel seçimler olacak partilerin otobüsleri sokaklarda bangır bangır müzikle geçiyor, belediye başkan adayı ismini söylüyor, kızım Ali büdüt tunaaaa diye diye oynardı müziği duyunca:)) çocuğun tüm siyasi görüşü şarkıyla oynayıp Ali büdüt tunaaa diye bağırmaktan ibarettibüdüt tunayı anlamışsınızdır sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…