Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Hayır.
Koyu Chpli olarak yazıyorum bunu.
"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir"

Osmanlı'da bile son zamanlarda artık padişahın her şeye tek karar vermesinden rahatsızlık duyarak meclis kurulmuştu. Ayan ve Mebusan Meclisi...
O dönemde bile her şeyin tek kişiye bağlı olmasını insanlar istememişler. Biz neden böyle bir şey isteyelim?

Son düzenleme:
@KaraTurna kimin yaptığı önemli değil önemli olan yasalar ve ülkenin idare edilecegi sistem. bu sistem kimse için iyi olamak. halk iradesini yok sayan şey ortaçag sistemleridir . halk iradesinin yok sayılması demokrasinin çökmesidir. demokrasi ta ilk insanlarların yerleşik yasamasıyla bile nerdeyse vardı. ilkel haliyle bile vardı. farklı şekilde yaşamak ancak size emredene koşulsuz biat etmektir. biz insna değil miyiz olan biten ile ilgili söz sahibi olmayacak ıyız. kendimizin yarattığı ürettiği bir ülkede sz sahibi olmamak gizli sessiz bir köleliktir. geriye gitmektir

Hayır hayır yanlış anladınız. Ben evet hayırda değilim.
EVET çıkması dahilinde Cumhuriyet elden gidecek diyenler, tarafları oldukları parti yapsaydı ozaman da bu görüşleri olacakmıydı?

tabi ki yine hayır olacaktı.bizler,tek adamın peşine takılıp,oylarımızı vermeyecek,ülkenin geleceğini düşünürek oy,kullanacaktık.en azından kendi adıma söyleyeyim.
yani şu parti,bu parti meselesi değil bu.

Ya bu ne kadr uzun anayasa ya...
Okuyamadim bile...
Hdp ve chp yi bitirecek yok edecek her turlu anayasa degisikligine acigim ben..
Oyumu yeterince belli ettim galiba..

EVET çıkması dahilinde Cumhuriyet elden gidecek diyenler, tarafları oldukları parti yapsaydı ozaman da bu görüşleri olacakmıydı?
Ben yine hayır derdim. Hangi parti hangi kişi olursa olsun, koskoca memleti tek bir kişinin yönetmesi, neredeyse bütün yetkilerin onda olması hiç sağlıklı bir şey değil. Böyle büyük ve köklü bir milletin yönetiminin tek bir adamda olması mantıklı mı?

Bu desteklediğim insan da olsa desteklemediğim insan da olsa fark etmez. Çünkü kimse mükemmel değildir. Güçler ayrılığı olmalıdır. Her makamın görevi başka. Sadece 1 kişi her konuda doğru karar veremez, her kesimin sesi olamaz herkesi her derdi anlayamaz.

iiz

Boyle bir anayasa değişikliği ile karşıma kim gelirse gelsin Hayır derim .kaldı ki bu iş parti meselesi değil yanlış taraftan bakıyorsunuz

Biraz yavaş gelin kendinizi kaybetmeyin yorum yazacaksiniz diye.
Hayir demek dogruysa sizin icin yazin anlatin fikrinizi.
Ben evet diyecegim ama hayir diyenlerin dusuncelerinide okuyorum fikrimi sorgulamak onlari anlamak icin.
Hoş onlar evet diyeni aptal yerine koyuyorlar ama ben onlari aptal yerine koymuyorum.

Bazilarida kendi gibi dusunmeyene bak bu daha dogru diye savundugunu anlatamayacak kadar aciz oldugundan ot beyinli deme hakkini buluyor kendinde...

Şimdi evet dersem , 10 yıl sonra hayır deme hakkım kalmayacak.
İşte bu....
Bir defaya mahsus evet diyenler
Cok pişman olacak ama geri dönüş yok malesef artık öyle bir lüksü olmayacak
Kral kimse tv den salya akıta akıta ne diyecek acaba diye bakacaklar...
Hala erdogan meselesi olarak düşünenler
Erdogan ölümsüz degil!!!!
Yapmayın colugunuz cocugunz ananız babanızdan dahamı önemli Erdoğan

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi

Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Hayir..a partiside yapsa b partiside x partiside z partiside:) hayir..

Ne koyunlugumuz kaldine ot beyinligimiz ne kocamizdan izinsiz birsey yapamıyor (sözde) oluşumuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…