Hayır sadece yandaş medyayı değil ,hepsini takip ediyorum ben.Sizlerin izlemediği kanaatindeyim.Ben saygı duyuyorum sizlerin dediğini ki kaç sayfadır okuyorum yazılanları.Cevap verirken karşı tarafı incitmeden yazmaya çalışıyorum.Ama bir mesaj yazıyorsun ,yazdığın mesajı hafife alan ,hakarete varan yorumlar geliyor.Size yazdım çünkü,sizi farklı gördüm.Keza Muneyi de.Mune de karşı görüş yazdı ama çoğuna hak veriyorum,karşıdaki insanı kırmadan yazıyor,yazılanlara hak veriyorsun.Acaba diyorsun .Emin olun biz de gelecek kaygısı taşıyoruz.Mesela hiçbir yorumda RTE hakkında övücü bir söz yazmadım ama hep Erdoğan istedi diye ,birşey bilmediklerinden okumadıklarından yakıştırması yapılıyor.Bu da yazma hevesini kırıyor.
Cumhuriyetin ilk yıllarında, yani taaa 80 yıl önce kurulan üretim tesislerine bakın arkadaşlar. Benim memleketimde bir tane var. Kocaman bir tesis; içerisinde sinema salonları, lojmanlar, kafeler, okul, yani bir işçiyi insanca yaşatacak ne varsa tesis edilmiş. Yıl 2017.. Böyle üretim tesisleri kurabildik mi?
Varsa yoksa inşaat, yol, köprü.. Bir ekonomist olarak naçizane şunu söylemek isterim ki bir ülke inşaatlarla asla gelişemez. Aslolan üretimdir; sanayidir. Şehirlerinizdeki binalar, gökdelenler, avm'ler gelişmişliğin bir göstergesi değildir. Eline üç kuruş para geçen; bir üretim tesisi açayım demez; bi bina yapayım, müteahhit olayım der.
Duble yollar yaptılar, köprüler, alt ve üst geçitler yaptılar doğru. Ancak bunları kendi ceplerinden yapmış gibi göstermek haksızlıktır. Biz bu yapılan yolların köprülerin parasını gani gani ödedik arkadaşlar. Rahat olun.
tam nokta saol kardesim ayni fikideyimKendi adıma cevap vereyim.
Maddelerin hepsi Tek Adam'a bağlandığından çokta okumaya gerek yok.
Benim için TEK ADAM MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'tür.
Bu yüzden Hayır diyorum.
sizi cok iyi anliyorumAsla akpye laf söyletmeyen, bir tayyip icin 7 sülalesini karşisina alan ve 15 temmuzdan sonra her gece meydanlarda olan bir annenin kizi olarak....
HAYİR HAYİR HAYİR
Kessinlikle hayir ve yüz bin kere hayir.
Gercek bir akpli ile ayni evde yasamak cok zor,onlarin yonettigi ulkede yasamak daha da zor.
Adam kayirma onlarda,karsit görüşe tahammül edememe onlarda, sadece yandaş basini takip etmek,sorgulamadan önüne koyulan her habere inanmak, herkesi şuncu buncu diye yaftalamak onlarda, bugün taptiğin insanlara yarin akla gelmeyecek laflar etmek onlarda, kıyafete-hayat biçimine saygisiz olmak onlarda...
Peki ben böyle diyerek insanlari oncu buncu diye yaftalamiş olmuyo muyum?
Evet oluyorum maalesef ama bir hükümet politikasi olarak ülkede herkes birbirine düşman ,diyorum ya-bu ülkede yaşamak cooook zor!
Ah birisi çiksa şöyle, modern fikirli-akilli...mümkünse Justin Trudeau gibi de yakışıklı... Herşey düzelecek dese, bir umut inansak. Ben mesela hiç kalbimden gele gele bir partiye oy atmadim, mecburiyetten attim. İlk defa inana inana içim huzurla dola dola oy atsam...
Oyyy ne güzel olurdu!
Gulen Cemiyeti yillardir var. GErcekten teror orgutu olduguna inaniyor musunuz? Eger oyle ise neden 17-25 Aralik tapelerin ifsasina dek anlasilamamis? Neden o gune dek ozellikle orduya ve devletin her kademesine yerlestirilmis? Yerlesenler terorist ise yerlestirenler nedir? Teroriste yardim edene isbirlikci, yatakci, veya terorist denmez mi?
Neden Turkiye'de bu aptal muhabbeti hala suruyor? 15 Temmuz gecesi daha sabah olmadan 50,000 darbe yanlisi nasil belirlendi? Hic kimse bu sorulari sormuyor mu kendine? RTEnin bir lafina sokaklara firlayan, 20 yasinda neden orada oldugunu bile bilmeyen askerleri dograyan eli kamcili, bicakli sakallilar kimdi? Sehit miydiler, cani mi, Tayyip'in yoluna kurban mi yoksa? Zavalli Tayyipciler, koca koca tanklarin onunde bir hic ugruna gittiler.. Hic acimiyorum. Uzuldugum gencecik 20 yasinda bu senaryo ugruna kullanilmis, kaybettigimiz askerlerimiz.. Evlatlarimiz..
Askeri darbe nedir? Trafik polisligine soyunup kopruyu trafige kapatmak mi? Hedef sasmaz jetler ile sarayin bahcesine ve meclisin bos bir bolumune bomba sallamak mi? Darbe oldugunda tek bir kisinin dahi sokaga cikma sansi var midir? Daha once Iki darbe gecirmis ulkede gece evlerinden hukumetin ve liderlerin asker tarafindan toplanip hapse atilmadan ilan edilmis bir darbe olmus mudur? Darbe kime yapilmistir? Devletin basi tatilde keyif surerken kopruden gecen vatandasin arabasina mi? Siz hic askeri darbe gordunuz mu? Ben gordum, ben 1980'de askeri darbeyi bizzat yasadim. Biz sokaga burnumuzu dahi cikaramadik. Sabaha karsi askeri darbe genelkurmay baskani tarafindan radyolardan ilk ilan edildiginde basbakan ve tum liderler coktan evlerinden toplanmis, yerlerine ordudan kurmaylar atanmisti bile.. Havada show yapan jetler olmadan, meclis kosk bombalanmadan.. Sakin, sessizce, hic kimse uyanmadan..
Bakalim bu15 Temmuz senaryosu daha ne kadar kullanilacak.. Bu senaryo ile daha kac yuz bin kisi isinden ozgurlugunden malindan olacak.. Bakalim aslinda hukumet tariafindan 15 Temmuzdan bu yana yapilagelen bu sivil darbe daha ne kadar surecek. 17 Araligin ocu ne zaman alinmis olacak..
Bakalim demokrasinin son damlalari ne zaman tamamen silinecek bu ulkeden. Az kaldi, tunelin ucu gorunuyor. Varan bir: Referandum ve diktatoryanin ilani. Varan iki: FETO'nun idami (ABD bu kadar basitce duzenlenmis darbe kalkismasi senaryosunu yerse ve FETO'nun teror orgutu oldugu palavrasini yutarsa tabii). Varan uc: Seriat ve hilafetin ilani.
Bize de "bana basortusu ile okuma, calisma ozgurlugu verdi" diyenlerin seriat ile evlerine nasil hapsedildiklerini, sesleri kapatilacak olan sosyal medyadan duyamasak bile yabanci medyadan okumak kalacak. Tayyip interneti kapatir mi? Face.. Twitter.. Daha once yaptikilari tek adam olunca yapacaklarinin ceyregi bile olmayacak. Maalesef...
anladım sadece yandaş medyayı takip edince böyle oluyor demek ki.şimdiye kadar ödediğimiz vergilerle,12 yıldır ödediğimiz vergilerin oranları aynı mı?allahaşkına,geriye dönüp bir okuyun.
ben de ne yazsam, siz de muhalif olacaksınız.ben okuyup araştırıp,"evet"diyenlere saygı duyduğumu yazmıştım daha önce.ama görüyorum ki sizin,karşı görüşe böyle bir sempatiniz yok.hep geçmişe dönük,argümanlarla yaşıyorsunuz.
eskiden şöyleydi,eskiden böyleydi..sizin iki katınız yaşındayım.ben bile geleceğe bakıyorum.gelecekte bizi ,gençlerimizi,çocuklarımızı ne bekliyor diyorum.
siz geçmişte yaşıyorsunuz,ben gelecekte.tek fark bu aslında.
Biz artik terfi ettik, kuyruklu vatan haini sayiliyoruz zaten..her sayfada olması gereken bir mesaj.
Simdi darbe görünümlü darbecik için vatan haini ilan edilebilirsin
Belki her kısmını anlayabilirim ancak şunu anlamadımGulen Cemiyeti yillardir var. GErcekten teror orgutu olduguna inaniyor musunuz? Eger oyle ise neden 17-25 Aralik tapelerin ifsasina dek anlasilamamis? Neden o gune dek ozellikle orduya ve devletin her kademesine yerlestirilmis? Yerlesenler terorist ise yerlestirenler nedir? Teroriste yardim edene isbirlikci, yatakci, veya terorist denmez mi?
Neden Turkiye'de bu aptal muhabbeti hala suruyor? 15 Temmuz gecesi daha sabah olmadan 50,000 darbe yanlisi nasil belirlendi? Hic kimse bu sorulari sormuyor mu kendine? RTEnin bir lafina sokaklara firlayan, 20 yasinda neden orada oldugunu bile bilmeyen askerleri dograyan eli kamcili, bicakli sakallilar kimdi? Sehit miydiler, cani mi, Tayyip'in yoluna kurban mi yoksa? Zavalli Tayyipciler, koca koca tanklarin onunde bir hic ugruna gittiler.. Hic acimiyorum. Uzuldugum gencecik 20 yasinda bu senaryo ugruna kullanilmis, kaybettigimiz askerlerimiz.. Evlatlarimiz..
Askeri darbe nedir? Trafik polisligine soyunup kopruyu trafige kapatmak mi? Hedef sasmaz jetler ile sarayin bahcesine ve meclisin bos bir bolumune bomba sallamak mi? Darbe oldugunda tek bir kisinin dahi sokaga cikma sansi var midir? Daha once Iki darbe gecirmis ulkede gece evlerinden hukumetin ve liderlerin asker tarafindan toplanip hapse atilmadan ilan edilmis bir darbe olmus mudur? Darbe kime yapilmistir? Devletin basi tatilde keyif surerken kopruden gecen vatandasin arabasina mi? Siz hic askeri darbe gordunuz mu? Ben gordum, ben 1980'de askeri darbeyi bizzat yasadim. Biz sokaga burnumuzu dahi cikaramadik. Sabaha karsi askeri darbe genelkurmay baskani tarafindan radyolardan ilk ilan edildiginde basbakan ve tum liderler coktan evlerinden toplanmis, yerlerine ordudan kurmaylar atanmisti bile.. Havada show yapan jetler olmadan, meclis kosk bombalanmadan.. Sakin, sessizce, hic kimse uyanmadan..
Bakalim bu15 Temmuz senaryosu daha ne kadar kullanilacak.. Bu senaryo ile daha kac yuz bin kisi isinden ozgurlugunden malindan olacak.. Bakalim aslinda hukumet tariafindan 15 Temmuzdan bu yana yapilagelen bu sivil darbe daha ne kadar surecek. 17 Araligin ocu ne zaman alinmis olacak..
Bakalim demokrasinin son damlalari ne zaman tamamen silinecek bu ulkeden. Az kaldi, tunelin ucu gorunuyor. Varan bir: Referandum ve diktatoryanin ilani. Varan iki: FETO'nun idami (ABD bu kadar basitce duzenlenmis darbe kalkismasi senaryosunu yerse ve FETO'nun teror orgutu oldugu palavrasini yutarsa tabii). Varan uc: Seriat ve hilafetin ilani.
Bize de "bana basortusu ile okuma, calisma ozgurlugu verdi" diyenlerin seriat ile evlerine nasil hapsedildiklerini, sesleri kapatilacak olan sosyal medyadan duyamasak bile yabanci medyadan okumak kalacak. Tayyip interneti kapatir mi? Face.. Twitter.. Daha once yaptikilari tek adam olunca yapacaklarinin ceyregi bile olmayacak. Maalesef...
Biliyorum, dayin da oradaymis.. Basin sagolsun diyeyim once.. Senin gibi, birilerinin dayilari, birilerinin amcasi, birilerinin kardesi vardi orada.. Tayyip'in bir lafina kendilerini sokaga atan binlerce AKPli.. Ne vatani? Ne milleti? Evlerinde oturanlarin burmu bile kanamadi, yalan mi? Koprudeki 40-50 askere karsi mi savundunuz vatani?Belki her kısmını anlayabilirim ancak şunu anlamadım
Cumhurbaşkanın sokağa çıkın demesiyle sokağa çıkan vatanını milletini savunan ve orada şehit olanlar senin nezdinde zavallı , hiç acımadığım , koca koca tankların önünde boşa can veren insanlar demek mi gerçekten ??
El insaf ...
Yandaş gazete ve televizyon olayıda planlarının bir parçasıydı.İnsanları bir nevi afyonluyorlar.
Kendilerine ne söylenirse ona inanan insan grubu .İşyerimde de var .
O yandaş gazeteleri ve televizyonları alabilmek için birkaç kişi bir araya geldi.Özellikle Çalık grubu.Dünürleri yani..Sabahı Atv yi ona bağlı gazeteleri ele geçirdiler.Krediler çekildi.Hatta bir ara ödeme güçlüğü çektiler .Sıkıntıya girdiler.Tayyip bi kılıfını buldurdu.Hazineden destek aldılar.
Bir ara bir seçim vardı .Sanırım belediye ile ilgiliydi.Her gece aynı belgesel.Allahım izleme gafletinde bulundum.Yok tüp kuyruğu yok ekmek çöp bilmem ne.Milattan önceki şeyleri anlatıp duruyorlardı.Sanırsın herşeyi bunlar gökten zembille getirdi.Onlardan önce millet aç sefil geziyordu.Salak salak şeyler.Tipik beyin yıkama faaliyetleri.
Yine cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de sanırım Trt deydi.Yine her gece belgesel gösteriyorlardı.Özel yapılmış belgeseller.Dönemimizde olanları bilmesem inanacağım.Uyduruk kaydırık .Cumhurbaşkanlarını yanlı anlatıyorlardı.
Seçim zamanı aynı kişi aynı anda 7-8 kanalda birden görüntüleniyor.Ve bu her seçimde oluyor.
Bilinçli yapılan olaylar.Algı çalışması.
Ya gerçekten verecek cevap bulamıyorumBiliyorum, dayin da oradaymis.. Basin sagolsun diyeyim once.. Senin gibi, birilerinin dayilari, birilerinin amcasi, birilerinin kardesi vardi orada.. Tayyip'in bir lafina kendilerini sokaga atan binlerce AKPli.. Ne vatani? Ne milleti? Evlerinde oturanlarin burmu bile kanamadi, yalan mi? Koprudeki 40-50 askere karsi mi savundunuz vatani?
Senin dayinin o gece orada ne isi vardi? Gencecik Askerlerimiz katledildi orada, dayin bu isin neresindeydi demeden gecemeyecegim, kusura bakma.
Tebrik ederim. Vatani kurtardiniz demek ki.. 600,00 kisilik silahli Turk ordusu ve 250,000 silahli emniyet mensubu polis koruyamadiklari vatani ve bagimsizligimizi kurtardiginiz icin siz silahsiz sivillere minnettar..Ya gerçekten verecek cevap bulamıyorum
Sadece akp lilermi sokaktaydı ?
Bombalarla sallanan evler bizim evlerimizdi
Sen baya uzaktaydın sanırım dimi
Dayım bu işin neresindemiydi?
Çıktık işte gece gece güzel olur dedik yıldızların altında bi semaver yaktık piknik falan yaptık ...
Benim öyle bir iddiam yokTebrik ederim. Vatani kurtardiniz demek ki.. 600,00 kisilik silahli Turk ordusu ve 250,000 silahli emniyet mensubu polis koruyamadiklari vatani ve bagimsizligimizi kurtardiginiz icin siz silahsiz sivillere minnettar..
Laf arasinda, iyi gosteriydi..
Benim öyle bir iddiam yok
Niyetimiz belliydi
Ama kalpler kötü
Gösteriye ihtiyacımız yok hemde hiç yok
Baktığın yerden kendi aynanı görüyorsun
Empati , iyi niyet güzel şeyler bunlar
Saraylim sivillerin sokaga çıkmasına her daim karsiydim yakinlarimizi da uyardık. Sabah haberini aldik esimin kuzeni Sarachanede vefat etmis. Seker gibi adamdi bir kizi vardi.Onun evinde yas varken sarkili dombrali kornali havai fisekli demokrasi nöbetleri yapiliyordu.Senin niyetini bilmem.. Ama birileri 250 kisinin canindan oldugu gece basin aciklamasini bu sekilde yapti, ve maalesef Turkiye'nin kaderini onlarin niyetleri belirliyor.:
Bu kadarla da kalmadi. Tum dunya taziye mesajlari gonderirken, maclarda bile yasimiza saygi duruslari yapilirken, acilisi ertelemek yerine balonlarla, konfetilerle gorkemli bir sekilde Osmangazi Koprusunu actilar, bir de o gunu bayram ilan etmekten de geri kalmadilar. Pek neseliydiler. Bayrammis o gun.. Yas gunu degil..
Yani orada o gun olenler diyorum, nicin olduklerini bile bilemeden gittiler... Empatiyi yanlis yerde ariyorsun, once ugrunda canini hice koyduklarindan bekleyeceksin. Dayini kaybettin, bir kisinin lafinin pesine.. Var mi acina empati bu guruhta? Gor bak, Kimin umurunda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?