Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177

sana yazdım,çünkü seviyeli tartışan birkaç üyeden birisin.bak ne güzel medenice,fikirlerimizi söylüyoruz.(sen diye hitap ettim ama,kusura bakma,kızım yaşında olduğun için sadece)tartışmak güzeldir,terbiye sınırları içinde.
ben arkadaşlarımla da tartışırım,sen benden birşey öğrenirsin,ben senden.

hepimiz aynı gemideyiz.sizlerin zararına olan şey,bizim de zararımıza,keza aynı şey sizin içinde geçerli.hükümetler ,iktidarlar gelip geçici,asıl olan halktır.mesela birkaç arkadaş,chp isteseydi evet derdiniz ,diye yazmış.inanın demezdim.
parti tutmuyorum ben.ülkemin insanlarının çıkarına olan herşeye varım.hangi parti yapmış,önemli değil.

ama bu konuda,"evet"in ülkeme zararı olacağını düşündüğüm için "hayır" diyorum.

son kez; yazmaktan vazgeçmeyin,yazın ki tartışa tartışa,doğruyu bulalım.demokrasi,çok sesliliği gerektirir.diğer türlüsü,diktatörlük olur.biz de buna karşı çıkıyoruz.

Son düzenleme:

Geçen sene Trakya tarafını gezmeye gittik, 30 sene evvel ki bir ziyaretimde her metrekaresi ekili olan uçsuz bucaksız tarlaların bomboş olduğunu görüp üzüldüm, üzüntüm Alpullu'daki şeker fabrikasının kapandığını gördüğümde daha da arttı, içinde tenis kortu, yüzme havuzu, çalışanların lojmanları mevcut, düşünün ki 1925'te bunların hepsi düşünülmüş, senelerce faaliyet gösteren fabrika ne yazık ki şeker pancarı kotası, çiftçinin desteklenmemesi, maliyetlerin çiftçinin belini bükmesi ve fabrikanın özelleştirme listesine alınması gibi sebeplerden kapanmış, haliyle genç nüfus çevre illere ve İstanbul'a göçmüş, Alpullu'nun geçim kaynağı diye birşey kalmamış, yaz-kış oturanların çoğunluğu emekli kesim, oysa çokta güzel bir yer, fabrikanın kapanması genç nüfusun göç etmesine sebep olduğu gibi esnafı da etkiliyor, misal çok dikkatimi çekmişti, haftada bir kurulan pazarı öğleden sonra en fazla 14:00 gibi toplanıyor, pazar dediysem de 3-5 tezgahtan ibaret, kimse yok ki kime ne satsın pazarcı, pazara yetişemezseniz tek bir marketi var oradan ne tedarik edebilirseniz artık.

Cumhuriyetin ilk yıllarında Atatürk önce köylerden kasabalardan başlamış fabrikalar kurmaya, fabrika olsun ki yöre halkı göç etmesin, esnafı, çiftçisi, hayvancısı kazansın, köy kasaba gelişsin, Alpullu fabrika kurulan ilk kasabalardan biri bugün çok gelişmiş olabilirdi ama ıssız bir yer gibi olmuş, tren raylarının yerine metro hattı kurulabilir söylentisi varmış, bir umut olursa buralar hareketlenir diye bekliyorlar.

Gulen Cemiyeti yillardir var. GErcekten teror orgutu olduguna inaniyor musunuz? Eger oyle ise neden 17-25 Aralik tapelerin ifsasina dek anlasilamamis? Neden o gune dek ozellikle orduya ve devletin her kademesine yerlestirilmis? Yerlesenler terorist ise yerlestirenler nedir? Teroriste yardim edene isbirlikci, yatakci, veya terorist denmez mi?

Neden Turkiye'de bu aptal muhabbeti hala suruyor? 15 Temmuz gecesi daha sabah olmadan 50,000 darbe yanlisi nasil belirlendi? Hic kimse bu sorulari sormuyor mu kendine? RTEnin bir lafina sokaklara firlayan, 20 yasinda neden orada oldugunu bile bilmeyen askerleri dograyan eli kamcili, bicakli sakallilar kimdi? Sehit miydiler, cani mi, Tayyip'in yoluna kurban mi yoksa? Zavalli Tayyipciler, koca koca tanklarin onunde bir hic ugruna gittiler.. Hic acimiyorum. Uzuldugum gencecik 20 yasinda bu senaryo ugruna kullanilmis, kaybettigimiz askerlerimiz.. Evlatlarimiz..

Askeri darbe nedir? Trafik polisligine soyunup kopruyu trafige kapatmak mi? Hedef sasmaz jetler ile sarayin bahcesine ve meclisin bos bir bolumune bomba sallamak mi? Darbe oldugunda tek bir kisinin dahi sokaga cikma sansi var midir? Daha once Iki darbe gecirmis ulkede gece evlerinden hukumetin ve liderlerin asker tarafindan toplanip hapse atilmadan ilan edilmis bir darbe olmus mudur? Darbe kime yapilmistir? Devletin basi tatilde keyif surerken kopruden gecen vatandasin arabasina mi? Siz hic askeri darbe gordunuz mu? Ben gordum, ben 1980'de askeri darbeyi bizzat yasadim. Biz sokaga burnumuzu dahi cikaramadik. Sabaha karsi askeri darbe genelkurmay baskani tarafindan radyolardan ilk ilan edildiginde basbakan ve tum liderler coktan evlerinden toplanmis, yerlerine ordudan kurmaylar atanmisti bile.. Havada show yapan jetler olmadan, meclis kosk bombalanmadan.. Sakin, sessizce, hic kimse uyanmadan..

Bakalim bu15 Temmuz senaryosu daha ne kadar kullanilacak.. Bu senaryo ile daha kac yuz bin kisi isinden ozgurlugunden malindan olacak.. Bakalim aslinda hukumet tariafindan 15 Temmuzdan bu yana yapilagelen bu sivil darbe daha ne kadar surecek. 17 Araligin ocu ne zaman alinmis olacak..

Bakalim demokrasinin son damlalari ne zaman tamamen silinecek bu ulkeden. Az kaldi, tunelin ucu gorunuyor. Varan bir: Referandum ve diktatoryanin ilani. Varan iki: FETO'nun idami (ABD bu kadar basitce duzenlenmis darbe kalkismasi senaryosunu yerse ve FETO'nun teror orgutu oldugu palavrasini yutarsa tabii). Varan uc: Seriat ve hilafetin ilani.

Bize de "bana basortusu ile okuma, calisma ozgurlugu verdi" diyenlerin seriat ile evlerine nasil hapsedildiklerini, sesleri kapatilacak olan sosyal medyadan duyamasak bile yabanci medyadan okumak kalacak. Tayyip interneti kapatir mi? Face.. Twitter.. Daha once yaptikilari tek adam olunca yapacaklarinin ceyregi bile olmayacak. Maalesef...

sizi cok iyi anliyorum

niye mi hayir? cünkü diktatörlük istemiyorum, bir kadin olarak ellerimden hakkimimi verim? TABIKI sonuna kadar HAYIR.
ve akpye de saten daha önce hic oy vermedim.

her sayfada olması gereken bir mesaj.

Simdi darbe görünümlü darbecik için vatan haini ilan edilebilirsin

Yandaş gazete ve televizyon olayıda planlarının bir parçasıydı.İnsanları bir nevi afyonluyorlar.

Kendilerine ne söylenirse ona inanan insan grubu .İşyerimde de var .

O yandaş gazeteleri ve televizyonları alabilmek için birkaç kişi bir araya geldi.Özellikle Çalık grubu.Dünürleri yani..Sabahı Atv yi ona bağlı gazeteleri ele geçirdiler.Krediler çekildi.Hatta bir ara ödeme güçlüğü çektiler .Sıkıntıya girdiler.Tayyip bi kılıfını buldurdu.Hazineden destek aldılar.

Bir ara bir seçim vardı .Sanırım belediye ile ilgiliydi.Her gece aynı belgesel.Allahım izleme gafletinde bulundum.Yok tüp kuyruğu yok ekmek çöp bilmem ne.Milattan önceki şeyleri anlatıp duruyorlardı.Sanırsın herşeyi bunlar gökten zembille getirdi.Onlardan önce millet aç sefil geziyordu.Salak salak şeyler.Tipik beyin yıkama faaliyetleri.

Yine cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de sanırım Trt deydi.Yine her gece belgesel gösteriyorlardı.Özel yapılmış belgeseller.Dönemimizde olanları bilmesem inanacağım.Uyduruk kaydırık .Cumhurbaşkanlarını yanlı anlatıyorlardı.

Seçim zamanı aynı kişi aynı anda 7-8 kanalda birden görüntüleniyor.Ve bu her seçimde oluyor.

Bilinçli yapılan olaylar.Algı çalışması.

Belki her kısmını anlayabilirim ancak şunu anlamadım
Cumhurbaşkanın sokağa çıkın demesiyle sokağa çıkan vatanını milletini savunan ve orada şehit olanlar senin nezdinde zavallı , hiç acımadığım , koca koca tankların önünde boşa can veren insanlar demek mi gerçekten ??
El insaf ...

Biliyorum, dayin da oradaymis.. Basin sagolsun diyeyim once.. Senin gibi, birilerinin dayilari, birilerinin amcasi, birilerinin kardesi vardi orada.. Tayyip'in bir lafina kendilerini sokaga atan binlerce AKPli.. Ne vatani? Ne milleti? Evlerinde oturanlarin burmu bile kanamadi, yalan mi? Koprudeki 40-50 askere karsi mi savundunuz vatani?
Senin dayinin o gece orada ne isi vardi? Gencecik Askerlerimiz katledildi orada, dayin bu isin neresindeydi demeden gecemeyecegim, kusura bakma.

Birkaç kanal daha ele geçirebilirlerse ,her yerden aynı ağızdan çıkma ses çıkarsa değmeyin keyiflerine.

evet ben de bunu anlamıyorum.türk siyasetinde bir klişedir"enkaz devraldık"her başa gelen,ayni argümanla geliyor.gelirken öyle demiyorlar ama,şöyle yapacağız,böyle yapacağız.seçildikten sonra da basiretsizleiklerine kılıf olarak ama enkaz devraldık diyorlar.

zorla mı getirdiler sizi başa,madem enkazdı.gelmeseydiniz.iktidara talip olmasaydınız.düzeltemeyecekseniz ne işiniz var?12 yılda,bir arpa boyu ilerleme yok.ülkede tarım kalmamış,ekonomi kötüye gidiyor,uluslarası ilişkiler hiç olmadığı kadar bozuk.hala diyorlar ki,önceden şöyleydi,böyleydi.bırakın kardeşim eskiyi.12 yılda ne yaptınız,onun hesabını verin millete.

Ya gerçekten verecek cevap bulamıyorum
Sadece akp lilermi sokaktaydı ?
Bombalarla sallanan evler bizim evlerimizdi
Sen baya uzaktaydın sanırım dimi
Dayım bu işin neresindemiydi?
Çıktık işte gece gece güzel olur dedik yıldızların altında bi semaver yaktık piknik falan yaptık ...

Tebrik ederim. Vatani kurtardiniz demek ki.. 600,00 kisilik silahli Turk ordusu ve 250,000 silahli emniyet mensubu polis koruyamadiklari vatani ve bagimsizligimizi kurtardiginiz icin siz silahsiz sivillere minnettar..
Laf arasinda, iyi gosteriydi..

Tebrik ederim. Vatani kurtardiniz demek ki.. 600,00 kisilik silahli Turk ordusu ve 250,000 silahli emniyet mensubu polis koruyamadiklari vatani ve bagimsizligimizi kurtardiginiz icin siz silahsiz sivillere minnettar..
Laf arasinda, iyi gosteriydi..
Benim öyle bir iddiam yok
Niyetimiz belliydi
Ama kalpler kötü
Gösteriye ihtiyacımız yok hemde hiç yok
Baktığın yerden kendi aynanı görüyorsun
Empati , iyi niyet güzel şeyler bunlar

Benim öyle bir iddiam yok
Niyetimiz belliydi
Ama kalpler kötü
Gösteriye ihtiyacımız yok hemde hiç yok
Baktığın yerden kendi aynanı görüyorsun
Empati , iyi niyet güzel şeyler bunlar

Senin niyetini bilmem.. Ama birileri 250 kisinin canindan oldugu gece basin aciklamasini bu sekilde yapti, ve maalesef Turkiye'nin kaderini onlarin niyetleri belirliyor.:

Bu kadarla da kalmadi. Tum dunya taziye mesajlari gonderirken, maclarda bile yasimiza saygi duruslari yapilirken, acilisi ertelemek yerine balonlarla, konfetilerle gorkemli bir sekilde Osmangazi Koprusunu actilar, bir de o gunu bayram ilan etmekten de geri kalmadilar. Pek neseliydiler. Bayrammis o gun.. Yas gunu degil..
Yani orada o gun olenler diyorum, nicin olduklerini bile bilemeden gittiler... Empatiyi yanlis yerde ariyorsun, once ugrunda canini hice koyduklarindan bekleyeceksin. Dayini kaybettin, bir kisinin lafinin pesine.. Var mi acina empati bu guruhta? Gor bak, Kimin umurunda?

Burası siyaset meydanı, görüşler elbette çarpışacaktır ama bu ülkede çıkan bir takım olaylar sonucu ister sağcı, ister solcu olsun, dini, mezhebi, dünya görüşü ne olursa olsun ölenlerin siyasi düşüncelerin içine sokularak bahsedilmesini hoş bulmuyorum, solcular öldüğünde sağcılar, sağcılar öldüğünde solcular şunu asla unutmasınlar, ölenler birilerinin evladı, babası, anası, ağabeyi, amcası, dayısı, kocasıydı. İnsanlara ve görüşlerine saygı yoksa dahi ölüm acısına saygı olsun lütfen, en azından bunu başarabilelim.

Saraylim sivillerin sokaga çıkmasına her daim karsiydim yakinlarimizi da uyardık. Sabah haberini aldik esimin kuzeni Sarachanede vefat etmis. Seker gibi adamdi bir kizi vardi.Onun evinde yas varken sarkili dombrali kornali havai fisekli demokrasi nöbetleri yapiliyordu.

İnsanlarin o gece sokaklara çağırılmasini asla anlayamadım. Madem bu emir komuta zinciri olmayan bir kalkismaydi ordunun geri kalani emniyet mensuplari köprüdeki 300 askeri alt edemez miydi? Ya da sokaklarda dolasan darbeden haberi olmayan erleri polisler toplayamaz miydi? O geceyle alakali kafamda o kadar cok soru isareti var ki.

Haa bu arada Feto teror orgutudur. Yardaklacilari da sucludur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…