Anket Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

Anayasa değişikliği için referandumda oyunuz ne olacak ?

• Evet

OY: 590 27,1%
  • Hayır

OY: 1.587 72,9%

• Ankete Katılan
    2.177
Tamam kardeşim seni üzdüysem affola fikirlere saygımız sonsuz.. Nedeni niçini? Zaman ola herkes göre sonuçta halk karar verecek milletin kararına biz evet diyenler saygıyla eğileceğiz ve hiç tereddütsüz. O nedenle benim kararım sizin kararınız değil çıkan sonuç bakalım herşeyin takdiri Allah bilir diyelim.....

Ya hadi onlar kendilerini bu yasantiya layik goruyorlar da peki bizim sucumuz ne? Cocuklarimizin sucu ne?
sayelerinde ne evlenmeye ne çocuk yapmaya niyetim var, hele çocuk asla ve katiyen.
malesef kurunun yanında yaş misali darkmore , ama 15-20 sene sonra kendi iplerini kendi çekerler bu sistemlerle dilerim...

Hayır diyenler kendini saklamıyosa -ki saklanacak bi durum yok- evet dicem neden saklanayım.
Tabi araştırıp incelenmesi gerekn bi mesele ama tartışma yaratmak için değil merakımdan bi soru soracağım.

Bu referandumu CUMHURİYET halk partisi yapsaydı o zamanda Cumhuriyet elden gidiyor diye tepki gösterecekmiydi şimdi tepki verenler?? Sanmıyorum.

Herkese her düşünceye saygı duyuyorum. Ama hayırlısı olsun inşallah.

Şimdi evet diyenlere her türlü hakaret ediyorsunuz demediğiniz laf kalmıyor ne istiyorsunuz evet diyenlerden herkes hür değil mi ?
Çok aşırı fazla abartı tepki görüyorum.
Kardeşim, arkadaşım zekanı kendini ifade ederek belli et hakaret ettiğinde sana sadece kızgınlık duymamı sağlıyorsun, açıklayın ifade edin yahu anlatın anlatın.
Bu bu kadar zor mu ?

Hiçbirşey yapamayinca kocadan vurmaya başlanmış :)
Belaltı vurmak tam da bu zihniyete göre :)
hukuki açıdan yazdım hanımefendi ama anlarsınız anlamazsınız/ anlarlar-anlamazlar bilemem, ama burda genelde algı koca kaynana üzerine daha açık olduğu için oradan da örnekledik...

Fikirler tartisilir elestirilir gelistirilebilir ama savunmadigin icinde kendinden geleceginden değerlerinden zerre bulunmayan fikirlere saygi duymak nasil bir yaklasim olabilir ki... yillarca mukemmeli yaptiklarini iddia edenlerin bu mükemmel zaman diliminin icine sayısız kandirilmisliklar eklemeside tamda su zamanda su yazilan maddelerin kabulu icin cok teşvik edici.cumhurbaskani olmus bir kisi neden baskan olmak ister...basit sorular dusunen zihinlerle cevaplanir. Oyum hayir

sayelerinde ne evlenmeye ne çocuk yapmaya niyetim var, hele çocuk asla ve katiyen.
malesef kurunun yanında yaş misali darkmore , ama 15-20 sene sonra kendi iplerini kendi çekerler bu sistemlerle dilerim...
Ben de oyle umuyorum. Olan yine bize tabii.

Maddeleri daha önceden de tek tek okumuştum. Çok detaylı anladığımı söyleyemem çünkü çok fazla terim var.

Değiştirilmeyi düşünülen maddelerin önceki ve değiştirilmiş halini okuduğumda şunu gördüm, neredeyse bütün yetkiler farklı makamların elinden alınıp sadece cumhurbaşkanına verilmiş. Bu kadar yetkinin 1 kişiye verilmesi mantıken sağlıklı bir durum değil.

Evet oyu verecekler şunu da düşünmeli, şimdi desteklediğiniz kişi bu bütün yetkilere sahip başkan olacak olabilir. Peki sonsuza kadar o mu kalacak o makamda? Hayır. Bi 10 yıl sonra size çok ters gelen bi insan o makama sahip olduğunda ne olacak? Size hiç hitab etmeyen biri memleketteki bütün yetkilere sahip. Bütün yürütme onda atama onda kanun yasa hepsi o. Sizin işinize gelmeyen bi şey yapsa şikayet edecek karşı gelecek bi makam yok. Bütün makamlar onda çünkü.

Doğru bir şey mi bu Allah aşkına. Sadece şimdiye odaklanmayın. Geleceği de düşünün. Hakkımızda hayırlısı olsun.

evetciler neden evet hala ses yok. tek tek madde madde hukuki ve toplumsal düzenleri olumlayacak sebepleriniz neler?

Cevabım yine hayır olur du net.

18.anayasa oylanacak. Simdiye kadar yapılan 17 anayasa tüm partilerin ortak iradeleriyle yapıldı ortak karar verildi. Suan 2 parti anlaşmış görünmesine ragmen Mhp içinde kutuplaşmalar var...OHAL döneminde böyle bir değişikliğin yapılmasını referanduma gidilmesini uygun bulmuyorum..

Ikincisi başkanlık sistemi...zaten Suan varolan durumda da cumhurbaşkanı tüm yetkileri kullanıyor..Ne gerek var başkanlığa aslında..Tayyip Erdoğan dan sonra Deli Ibrahim gibi birisinin gelmeyeceğinin garantisi var mı??Bu olay partiler üstüdür. Aklı selimle hareket edilmeli bence.

"Atatürk te tek adamdı" gibi talihsiz bir yorum okudum. Böyle bir kıyas yapmak cumhuriyet tarihini yeniden kullerinden dogan bir ulkenin gelisimini bilmemektir..

Abd de de başkanlık var diyende çıkacaktır muhakkak. Ancak orada kale gibi bir anayasa var baskan hukuk dışı hicbirsey yapamaz..sistem tıkır tıkır işler..

"Biz hukuk devleti miyiz" peki sorusuna cevabım şudur:"HAYIR"bağzı şeylere cevabimda budur. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…