• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp Bebek Merkezleri anatolia,gen-art,gürgan clinic... Ankara tecrübeleriniz

Ankara da hangi merkezden memnun kaldınız?

• Ankete Katılan
    19
  • Anket Kapalı .
Benim raporum vardı İlaçlar haric 3000 YTL+KDV birde eşime TESA yapıldı 800 YTL+KDV
KDV haric eşim ve ben 3800 YTL ödedik. 1250 YTL+KDV devlet ödüyor.

kızlar siz bu denemeleri cok eskidenmi yaptırdınız. cünkü benim tedavim yeni başlıyor SSK lıyım ve sadece 400 YTL ye tup bebek yaptırıyorum. SSK anlaşmalı merkezler devletin ödediği miktarın %30 undan cogunu sizden alamazlar. %30 da 400 YTL ye denk geliyor.

selam özlem sen tedavini nerede yaptırıyorsun özel merkezler ve üniv. hastanelerinin fiyatları farklı oluyor ben 3 ay önce tadavi gördüm

kızlar siz bu denemeleri cok eskidenmi yaptırdınız. cünkü benim tedavim yeni başlıyor SSK lıyım ve sadece 400 YTL ye tup bebek yaptırıyorum. SSK anlaşmalı merkezler devletin ödediği miktarın %30 undan cogunu sizden alamazlar. %30 da 400 YTL ye denk geliyor.

Ben Temmuzda yaptırdım. Ben fiyattan cok kliniğe önem veriyorum. Birde hangi teknikler kullanılıyor başarı oranı.

ikimizinde aynı sorunları var simaysi ve aynı şeyler gelmiş başımıza.ben de ilk tüp bebek tedavimi özel ankara tüp bebek 'te yaptırdım yeri dikmen'de.pek memnun kalmadım.
Gen art ile igili hiç bişey bilmiyorum ama ben okadar çok araştırdım ki gece gündüz internetten çevremden.Bizim için en önemli olan gideceğimiz merkezin Labaratuvar koşullarının son teknolojiyle çalışıyor olması.bence Ankara'da böyle bir yer yok...Ben buikinci tüp bebek çalışmamı İstanbul'da düşünüyorum ve herşeyin merkezi İstanbul'da.Bence sende araştırmalısın.Ayrıca sende bir sorun yoksa eğer laparoskopi falan yaptırmana bence gerek yok diye düşünüyorum.kendini yorma bunlarla.tabii doktorun daha iyi bilir.ben Memorial ve alman hastanesi araştırıyorum ve görüşmeye de gideceğim bakalım neler olacak.
hiç moraliniz bozma bak görürsün ikimizinde ikiz çoçukları olacak şuraya yazıyoruuummmmmmmmmm...........Allah her isteyene versinnnn.:)

geçmiş olsun allah gönlüne göre versin canm.bende ank.tüp bebek merkezine gidiyorum 6 ay oluyo yumurta takibindeydim.2 aydır gitmiyorum çünkü son gittiğimde kist vardı.sanırım bu ay aşılama olacak.ama gidip gidmektede karasızım.doktorum cem akarsu çok memnunum ama başka bi yere gitsem başarı şansım artar mı acaba bilmiyorum.senin doktorun kimdi neden memnun kalmadın biraz bahseder misin?

MERHABA CANIM

ben de hacettepe de be gürgan klinikte tedavi gördüm

sorunun çikolata kisti ama kanalların işlevsiz- kapaşlı ve delik olduğundan hamile kalamıyorum

bir tüp bebek denemem oldu ikiz tuttu 2,5 ay hamile kaldım her şey süperdi, yani 12 cm çukulata kisti ile hamile kaldım en önemlisi emriyo kalitesi
ama malesef üçüncü embriyo rahim arkasında dış gebelik olduğundan hepsi düştü üstelik dış gebelik için ayrı tedavi gördüm

aslında gürgan kliniğin de hatası var ama doktorumuzun en baştan kendisi olmaması beni iyi analiz edememesine yol açtı

bu süreçte çok yıprandım, ama yine tedavimi orada yapıcam

gürgan klinik çok iyi alanlarında uzmanlar, aygül hanımda çok iyi bir doktor o da beraber orada timur beyle

eksi yanı- çok yoğunlar fazla ilgilenemiyorlar eskisi gibi
birde sorunun olunca doktora anında ulaşamazsın not bırakırsın 5 saat sonra ararlar
hep hemşirelerle görüşürsün ama onlar daha açıklayıcı ve rahatlatıcı bunu da itiraf edeyim

evet timur bey çok uzun konuşmuyor biraz soru sormak gerek yani sen konuşturacaksın
biraz da ücret pahalı biz ilaçlar hariç 4500 ytl verdik 1250 sini devlet geri karşılayacak
ama işlemler hepsi usulune uygun hijyenik yani işlem hakkında aklında sorun kalmıyor

ha şunu da söyleyeyim bizimle beraber tüpbebek yaptıran çiftlerin arasında 15-18 yıldır uğraşanlar vardı burada hamile kaldılar

karar senin ama klinikler hep böyle yoğun

özel muayene de bakıp transferi özel hastanede yapan doktorlar daha ilgili onu da söyleyim

canım merhaba çok oldu görüşmeyeli özledim seni.ben bir ara giremedim nete.en son hamiş oldudğunu biliyordum meleklerini kaybettiğini şimdi gördüm çok üzüldüm.inşaallah bir sonraki denemende bebişlerin sıkı sıkı tutnurlar sana.şimdi nasılsın canım?umarım herşey yolundadır.birdaha ki deneme nezaman?bende geçen ay bi negatif sonuç aldım çok üzüldüm.bu mübarek günlerde bebişlerimizin sağlıkla sıhhatle en kısa zamanda gelmesi dileğiyle.Allaha emanet ol öptüma.s.

canım ben genartta başladım tedavime doktorlarımdanda çok memnunum canım sıkıldıkça aklıma bir şey geldikçe arıyorum. çok sağolsunlar her soruma cevap veriyorlar heryerde aynı tedavi aynı ilaç neden fazla ödeyeyeyimki. çok kalabalık randevulu çalışıyorlar fazlada sarkmıyor. türkiyenin her yerinden hastaları vardı misafir haneleri doluymuş bir çiftede yardımcı oldum kalacak yer konusunda şimdilik memnunum...

Merhaba,arkadaşlar.Uzun zamandır siteyi ve yazdıklarınızı takip ediyorum.Ben de Ankarada maya tüp bebek merkezine gittim.Her yönden çok memnun kaldım.BU konuda merakı olan arkadaşlar için yazmak istedim.bir de paragöz diyenler falan olmuş.Ben ve eşim devlet memuruyuz.Devlette rapor için uğraşmadan doğrudan mayaya gittik.maddi anlamda bizi dediğiniz gibi yolabilirlerdi ama sevkli alabileceğimiz ilaçlar konusunda bizi yönlendirip devlet imkanlarından faydalanmamız için de yönlendirdiler.Bu arada hamileyim çok şükür.İnşallah darısı tümünüze.benimle aynı fikirde olmayanlar olabilir tabi ama şahsen hiijyen olsun ilgi olsun her yönden beğendim diyebilirim.

selam özlem sen tedavini nerede yaptırıyorsun özel merkezler ve üniv. hastanelerinin fiyatları farklı oluyor ben 3 ay önce tadavi gördüm

canım genartta yaptırıyorum tüp bebek. çok memnunum. doktorumdan ve merkezden gercekten cok memnunum.fiyatlar dediğim gibi tedavi icin 400 ytl oduyorum. niye daha fazla odiyeyim ki. hem de gerçekten cok iyi bir başarı geçmişleri var. ilgi ve alakaları cok güzel. doktorum Aysun Hanım her soruma hic sıkılmadan detaylı sekilde cevap veriyor. icinde bulundugumuz psikolojikman da agır durum sebebiyle merkezin özellikle doktorumun benim gerçekten yanımda oldugunu ve yardımcı olmaya calıştıgını bilmek benim icin cok önemli.embryoloji laboratuvarındaki ekip de en az doktor kadar onemli. doktor merkezin vitrini gibi oluyor. Ama laboratuvarın deneyimi kullanilan uygulanan teknikler de cok cok onemli.ben bizzat orada embryologlarla da tanışmak istedim ve kendileriyle görüştüm. herbiri ayrı konularda doktora eğitimi almış 4 embryologları var. hepsinin uzun yıllardır bu konuda deneyimli olduklarını ogrendim. aklıma oldukça yattı açıkçası. icim cok ısındı ve rahatladı.

evlendikten sonra uzun süre aman kazara gebe kalmıyayım diye korunup durduktan sonra haydi bizimde cocugumuz olsun denilen zamana kadar gecen pembe günlerden sonra infertilite gerçeği ile yüz yüze gelmek benim icin gerçekten cok yıpratıcıydı. İlk şoktan itibaren bugüne kadar gecen 5 ay boyunca ilk kez umut doluyum, ilk kez benimde bebeğim olabilir ümidi besliyorum. İnşallah bu kadar istek heyecan ve ümitle başladığım tedavim güzel sonuçlanır ve bebişimi 9 ay sonra kucağıma alabilirim.

canım ben genartta başladım tedavime doktorlarımdanda çok memnunum canım sıkıldıkça aklıma bir şey geldikçe arıyorum. çok sağolsunlar her soruma cevap veriyorlar heryerde aynı tedavi aynı ilaç neden fazla ödeyeyeyimki. çok kalabalık randevulu çalışıyorlar fazlada sarkmıyor. türkiyenin her yerinden hastaları vardı misafir haneleri doluymuş bir çiftede yardımcı oldum kalacak yer konusunda şimdilik memnunum...

canım belki de karşılaştık ama bilmiyoruz birbirimizi. genelde kalabalık oluyor bekleme salonu ama cok bekletmediler beni de. ben bir yandan çalıştığım içim randevu saatlerine uyulması benim için önemli gerçekten. senin doktorun da aysun hanımmı. bir de sarp bey var orada çünkü. Orada tanıştığım bir kadınında doktoru sarp beydi ve o da sarp beyi pek övdü. Sarp beyi bilmem ama aysun hanımla çok iyi bir iletişimim var değiştirmeyi düşünmem.

canım belki de karşılaştık ama bilmiyoruz birbirimizi. genelde kalabalık oluyor bekleme salonu ama cok bekletmediler beni de. ben bir yandan çalıştığım içim randevu saatlerine uyulması benim için önemli gerçekten. senin doktorun da aysun hanımmı. bir de sarp bey var orada çünkü. Orada tanıştığım bir kadınında doktoru sarp beydi ve o da sarp beyi pek övdü. Sarp beyi bilmem ama aysun hanımla çok iyi bir iletişimim var değiştirmeyi düşünmem.

benim doktorumda aysun hanım. geçen hafta tatildeydi sarp bey kontrollerimi yaptı oda en az aysun hanım kadar sempatik. çok ilgili. aysun hanımın ilk muayenede sorduğu ve kontrol ettiği tüm tetkiklerimi yeniden inceledi. bu işler birazda moral motivasyonla oluyor. kesin karşılaşmışızdır ben başlayalı 18 gün falan oldu gitmediğim gezmediğim yer kalmadı bekleyen hastalara sorarım şikayetiniz varmı diye tek burada herkes aysun hanımdan memnundu. çok meraklandım. beklediğim salonda "özlemciğim hoşgeldin seni şöyle alalım" deyince şaşırdım. bende değiştirmem insan muamelesi görüyoruz...

Ben Gürgan kliniği herzaman öneriyorum. Başarısız deneyimler yaşayan arkadaşlarda olmuştur mutlaka ama. Bilimsel çalışmaları diğer kliniklerden daha iyi. Fiyatının yüksek olmasının sebebi, Lazer, co-culture işlemlerini rutin olarak bütün hastalara uyguluyorlar dolayısı ile gebelik şansı artıyor. Banada lazer ve co-culture uygulandı ve hamile kaldım hemde ilk denememde. Diğer klinkler co-culture ve lazer yöntemi için ekstra para alıyorlar sanırım.

canım biliyorsundur bende oraya gittim ancak lazer ve co cutureden bahsetmediler. bilgi verebilir misin?

canım biliyorsundur bende oraya gittim ancak lazer ve co cutureden bahsetmediler. bilgi verebilir misin?

Ben tedaviye başladığımda hemşirem bilgi verirken söyledi ayrıca transfer sonrası elinize bir rapor veriyorlar orda hangi işlemlerin yapıldığı yazıyor.

Lazer yumurta dış ceperini inceltme yöntemi bu teknikle tutunma ve implementasyon kolaylaşıyor. Co-cultur ise yapay rahim demek rahimden alınan hücreler ozel bir kabın içine alınıyor ve döllenen yumurtalar bu kabın içine konuyor böylece çok daha iyi gelişiyor ve transferden sonra embriyolar ortama çabuk adapte oluyorlar. Bu sistemler hamilelik şansını yukseltiyor.

merhaba arkadaşlar bende sizlerle aynı sıkıntları yaşıyorum üstelik benim durumum sizinkisinden daha kötü çünkü tayin yüzünden doğudayım. ailem ankarada , tüp bebek için bende baya bir araştırmalar yaptım telefonla bütün merkezleri aradım sayılır. bunlar içinde bana en ilgili genart geldi. ankarada yaptırırsam orayı düşünüyorum. ama bende çalışıyorum ve 1 aylık izin alıp anakaraya gidemem ve çok uzak olduğu içinde git gel yapamam. o yüzden ilk tüp bebek denememizi diyarbakırda yaptırmayı düşünüyoruz. artık tutarsa tutar tutmazsa seneye tayinimiz çıkacak yeniden deneyeceğiz. burda gittiğim merkez istanbul amerikan hastanesinin bi kolu. dr. çok ilgiliydi bana yeni yaptırılan kan testlerini gösterdi 3 taneden ikisi tutmuş. adet dönemim bayrama denk gelecek ama sorun değil dedi dr.başladığımız işi yarım bırakırmıyız hiç dedi. fiyatta burda batıya göre oldukça ucuz geldi bana. tüp bebek raporumuzuda kabul ettiler. bize maliyet 1.750 falan mal olacak.merkezi gezdirdiler bana bütün personel çok güler yüzlüydü. dr. cep numarasını verdi aklına ufacık bişey takılırsa ara dedi. bizde ikna olduk gibi. inş. sonuç alırız da gerek kalmaz yeniden yaptırmaya. k.k ya uzun zamandır girmiyordum çünkü insan yorumlardan çok etkileniyor. sürekli kafasında kararsızlık oluşturuyor. bişeye karar verdiyseniz aslında olayları akışına bırakmak en iyisi. zaten kaderde ne varsa o oluyor. sen elinden geleni yap yinede bazı şeyleri değiştiremiyorsun. vardır vakti zamanı elbet bir gün bizlerde anne oluruz inş. düşünsenize dünyaya bir canlı getiriyorsunuz.. isterseniz dünyanın en iyi tüp bebek merkezi olsun.vakti gelmemişse hiçbişey onu getiremez. en iyisi kaderi akışına bırakmak ben çok sters yaptım çok bunalımlar geçirdim sadece bana zararı dokundu. o yüzden boşverin gitsin arkadaşlar olacaksa olur zaten.

Merhaba,genart ve Aysun hanımın hastaları,bende yeni 2. denememi Aysun Hanıma yaptırdım.İlgiden çok memnunum.Bu deneme başarısız oldu ama 3-4 ay sonra yine ona gideceğim.Umarım hepiniz güzel sonuçlar alırsınız.Ben memnun kaldım sonuç negatif olsada,en azından sizi insan yerine koyup tüm sorularınızı 24 saat bıkmadan yanıtlıyorlar.Sonuç. olumsuz olsada size hep destek oluyorlar...Önemli olanda bu ...Gerisi Allaha kalmış..

merhaba arkadaşlar ben yeni katıldım buraya ilk denemem hakan şatıroğlunda oldu ve başarısız artık gitmeyeceğim oraya gürgan kliniğe başladım ordan vazgeçmemin sebebi emekli sandığıyla anlaşmayı bitirmişler ve haber vermiyorlar hastalarına uygulama başlayacağı gün öğreniyorsunuz ayrıca muhasebe elemanı gül hanımın ilk denemede nasıl ödeyeceğimi ne yapmam gerektiğini sorarken şu kadarını kadarını bugün şukadarını yarın getir diyip beni zor duuma sokması halbuki kredi kartına taksitleri var beni bilgilendirmiyor yangından mal kaçırma o kadar çok zararım olduki zamanında ödeme yapmak için oraya gereksiz krediler çekip götürdüm ilk muayene gideceğim zamanda sevkli gel demediler çalışanlar yani bilgin yoksa araştırmamışsan aydınlatılmıyorsun buna eklemek isteyen arkadaşlar varsa görüşlerinizi beklerim

arkadaşlar tekrar selam ben yumartalık kisti amaliyatı oldum 2001 de tıp fakültesinde prof. RUŞEN AYTAÇ A sadece kist temizlenecekti fakat adam kolay yolunu seçti ve sorunu kökünden halletti sağ yumurtalığı kesti attı. burada gördüğüm kadarıyla bazı arkadaşlar RUŞEN AYTAÇI birbirine öneriyorlar benim hiçbir sorunum y okken yumurtalığı kesen adam yüzünden şimdi erken yumurta yetmezliğim var tüp bebekle bile bebeğim olacağı meçhul onca iğneye karşın ilk denemede tek yumurta elde edilebildi birbirinize tavsiye ettiğiniz RUŞEN AYTAÇ IN engin bilgileriyle hiçbirzaman çocuk sahibi olamayabilirim . Bilmenizi istedim hoşçakalın

merhaba arkadaşlar bende sizlerle aynı sıkıntları yaşıyorum üstelik benim durumum sizinkisinden daha kötü çünkü tayin yüzünden doğudayım. ailem ankarada , tüp bebek için bende baya bir araştırmalar yaptım telefonla bütün merkezleri aradım sayılır. bunlar içinde bana en ilgili genart geldi. ankarada yaptırırsam orayı düşünüyorum. ama bende çalışıyorum ve 1 aylık izin alıp anakaraya gidemem ve çok uzak olduğu içinde git gel yapamam. o yüzden ilk tüp bebek denememizi diyarbakırda yaptırmayı düşünüyoruz. artık tutarsa tutar tutmazsa seneye tayinimiz çıkacak yeniden deneyeceğiz. burda gittiğim merkez istanbul amerikan hastanesinin bi kolu. dr. çok ilgiliydi bana yeni yaptırılan kan testlerini gösterdi 3 taneden ikisi tutmuş. adet dönemim bayrama denk gelecek ama sorun değil dedi dr.başladığımız işi yarım bırakırmıruyız hiç dedi. ....

canım merhaba,bende seninle aynı durumdayım,doğuda küçük bir ildeyim ve ailem ankarada.diyarbakır bize uzak düşüyor,malatya da doğufertil i önerdi buradaki dr lar. sanırım ankarayı bekleyeceğim ama tecrübel fikirlerrini bizimle paylaşmaya devam et.....ki belki orada yaptırma kararı alırız.

geçmiş olsun allah gönlüne göre versin canm.bende ank.tüp bebek merkezine gidiyorum 6 ay oluyo yumurta takibindeydim.2 aydır gitmiyorum çünkü son gittiğimde kist vardı.sanırım bu ay aşılama olacak.ama gidip gidmektede karasızım.doktorum cem akarsu çok memnunum ama başka bi yere gitsem başarı şansım artar mı acaba bilmiyorum.senin doktorun kimdi neden memnun kalmadın biraz bahseder misin?

merhaba,benim de doktorumda cem akarsu idi.Başlangıçta çok ilgiliydiler ama transfer işleminden sonra bütün ilgi bitti.ve ben hiç memnun kalmadım.Hatta sonucum düşükle sonuçlandığında her zaman iyi davranan sekreterler,hemşireler hiç beni tanımıyormuş gibi selam bile vermiyorlardı.Bunlar yine de önemli diil ama bir merkezde en önemlisi laboratuvar teknolojisi...bence bu merkezde bu yoktu..yine de sen bilirsin tabii.Benim ilk deneyimim olduğu için tecrübesizliğime geldi ve oraya gittim.yazık ki Ankara Tüp Bebek ve Cem Akarsu benim tavsiye edbileceğim bir merkez değil....

Back