Simaysicim,
Sana sanırım kısa protokol uygulandı bu nedenle yumurta az toplandı diye düşünüyorum. Benim tedavim uzun protokoldu ve sadece 7 yumurta toplandı bunların 2 tanesi tam gelişmemişti 5 tanesi kaliteli idi 3 transfer yaptırlar.
Hemşirelerin dış kapı mandalı olduğunu zannetmiyorum. Ben hemşire faktörünün çok önemli olduğunu düşünüyorum. Tedavi sürecinde en çok hemşirelerle görüşülüyor ve ilaç dozlarını onlar bildiriyor ve hatalı bildirelen doz yada ilac insanı etkiler.
Öylede canım bana uygulanan tedaviye Timur Bey karar vedi ve kendiside ilaç dozlarını söyledi.Hemşire sadece nasıl kullanılacağını anlattı.Ancak benim şimdi ve defalarca anlatmak istediğim şu daha ilk denememde bana Timur Bey yanlış doz ilaç vermiş.Bunu görüştüğüm tüm farklı doktorlar söyledi.Ben neden ilk denememde böyle kötü bir tecrübe yaşadım.Ayrıca embriyolog beni yumurta toplama işleminden tam 3 gün sonra aradı.Sorarım sana 3 gün boyunca hemde transfer işleminden önce girdiğim stresin hiç mi etkisi olmamıştır.???Ayrıca neden bana vaadettikleri gibi sonuç negatif olunca değerlendirme yapmadılar.Çünkü onlarda yanlış birşey yaptıklarının farkındaydılar.Yoksa hemşirelerin bu konuyla bir alakası yok.Ben aynen dediklerini uyguladım.Zaten iğne dozajını Timur Bey belirledi.Bu nedenle iğne yapımını anlattı hemşire sadece.O da zaten çok kolay bir işlem.Bana uygulanan yanlış tedaviye Timur Bey bizzat kendisi karar vermiştir.Hemşireyle bir alakası yoktur.....
Simaysi test günün ne zamandı?Az kaldı galiba?
Ben ilk denememi Gürgan Klinikte yaptırdım.SSK lı yada değil hastalara farklı davranmıyorlar.Ancak ben ilk denememde tecrübesiz olduğum için iyi bir yer olsun ,ünlü bir yer olsun dedim,maliyeti önemsemedim.Ancak çok hayal kırıklığına uğradım.İlk tüp bebek denememde sadece 1 embriyo elde edebildiler ve bu benim şansımı çok düşürdü.Tabii hayırlısı ama ben bu ünlü yerdeki hizmetten ve ilgiden memnun kalmadım.Embriyonun durumunu 3 gün sonra bildirdiler.Hemde transferden yarım gün önce.Ben bu zamana kadar kendimi yiyip bitirdim.Sonuç negatifti ve bana vaadettikleri gibi neden böyle olduğu hakkında bilgi vermediler.Sadece parayı aldılar.İkinci denememden önce Ankaradaki tüm merkezlere gidip görüştüm.Genartta Aysun hanım bana çok yakın ve ilgili geldi.çok memnun kaldım.13 yumurta ve 3 embriyo transferi yapıldı.Yarın sonuç alıcam ama olurda negatif olursa adresim yine Genarttır...simaysi genart tüp bebek merkezinden önce diğer yerleri gördünmü, ssk hastalarına nasıl davranıyorlardı farklarını yazabilirmisin teşekür ederim.
Canım benim iyi dileklerin için çok sağol.Şimdi nasılsın yeniden denedinmi yada deneyecek misin?
Test günüm yarın ama çok gerildim.Aklım çok karışık...Üzgünüm .Test negatif çıkarsa neler yaparım diye düşünüp duruyorum.İdrar testi aldım ama cesaret edemedim...Sadece Allah hayırlısını versin diyorum.Ben yine denerim.neyapayım.:Saruboceq:
Merhaba arkadaşlar
Uzun zamandır klübe girmemiştim. Eskiden bu forumun gedikli katılımcılarındandım. Şimdi uzun ugraslardan sonra kucağıma alabildiğim bebişimle ilgileniyorum ve cogu vaktimi aliyor. Cok mutluyum ama tüp bebek tedavilerim boyunca zamanında cektigim cileleri stressleri unutamiyorum. Allah insallah sonunuzu benimki gibi yapar. Bende sizinle tecrübelerimi paylasmak isterim. Oncelikle benimde o merkezden o merkeze cetrefilli bir sekilde gecen tedavilerim oldugunu söylemek isterim. Oncelikle benim gibi zor bir hastayı gebe bırakan genart tup bebek merkezini herkese şiddetle oneriyorum. Gebe kaldıktan sonra 3 arkadaşıma daha önerdim ve 2 arkadaşım gebe kaldı. Bir arkadaşım da şu an ikinci tedavi sürecinde. Benim genartta tedavimde embriyolarıma PGD uygulandı. PGD icin diger merkezlerde istenen ücretler son derece uçuk. Yukarıda arkadaşımın anatolia da ödedigi ücrete dayanarak bu bilgiyi sizle paylaşmak istedim. Genart tüp bebek merkezi tüm genetik araştırmaları kendi bünyesinde yaptigi ve bizzat gerçekleştirdikleri icin fiyatlar cok cok düşüyor. Su an tedavi gören arkadaşım SSK lı ve tüp bebek icin sadece 400 milyon lira ödeyecegini söyledi. Ayni zamanda genetik araştırması 1000 dolar civarında tutacakmış. Embriyo sayısı ister 20 olsun ister 10 bu fiyat değişmiyor ve ayrı laboratuvara ayri bir ucret odenmiyor. Bilmiyorum ama bu 400 milyon lira bana cok cok düşük geldi benim tedavi zamanında daha fazla tutmuştu. Sanıyorum genartın SSK ile anlaşması varmış ve bu fiyata yapıyorlarmış.
Fiyatlar bir yana gerçekten hizmet anlayışından doktorlarından embroyologlarından cok memnun kaldım. Diğer merkezlerde uzun ve yanlış tedavilerim sonrasında beni bir hasta olarak anlayan tanıyan yardımcı olan ve beni tedavi eden genart ve tüm ekibine huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum.[/QUOT
canım bu mesajın için teşekkür ediyorum.tedavin,problemin hakkında biraz daha bilgi verirmisin?kaçıncı denemen kaç embriyon oldu kacı pgt ye girdi kaçı transferedildi.sevgilera.s.
merhaba
bende tüp bebek tedavisi için başka bir şehirden ankaraya taşındım
mayıs ayı gibi bir tanıdığımızın tavsiyesi üzerine hrs de tarık beyle görüştüm ve eşim memur olduğu için devlet desteğinden yararlanmamızı sağlayacak raporu çıkarmamıza yardımcı oldu
eylül ya da ekim gibi tedaviye başlamayı düşünüyorum ama kimle konuşsam başka bir merkez ve dr adı söylüyor
o kadar kafamız karıştı ki eşimle hangi merkeze gideceğimize bir türlü karar veremiyoruz
buraya yazılanları okuyunca biraz daha karıştım desem yalan olmaz
hrs de tarık beye tedavi olan var mı acaba aranızda
sadece ilk görüşmede değil sürekli takiplerimde de bir hocanın olmasını istiyorum zaten bunun için özel bir merkeze gidiyorum hrs de bu mümkün mü acaba gidenlerin yardımlarını bekliyorum
Canım benim işallah bu sefer tutar ama olmazsa yine deneriz arkadaşım.Allah bize güç versin.Ben mesleğimi çok sevmediğim için çok çalışmıyorum.5-6 sene çalıştım.Çok yıprandım.Şimdi homeoffice çalışıyorum.Pek dava almıyorum.Kendimi bu işe verdim.Sana aynen katılıyorum bu iş kısmet işi.Benim ilk deneyimim çok talihsiz oldu.Maddi ve manevi sömürüldüm.İkinci için çok araştırdım.Çok memnunum.Yarın kısmetse güzel haber alırım.Yok olmazsa aynen denemeye devam.Ama bu sefer eşim ameliyat olacak.Bizdeki sorun az hareketli sperm.Bakalım...
Ancak test gününe kadar yatmak çok zor.Bunun faydası yok diyorlar ama bilinmez.Ben hiç yerimde duramadım.İlk üç gün çok kötü geçti.Uyuyamadım.Şimdi bel ağrım var.Başkada birşey yok.Hayırlısı en kısa zamanda bebiş haberi almak dileğiyle....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?