Anasnn baht kznn tahtdr...

kendi hayatıma bakınca evet kısmen doğru diyorum.
özellikle anne baba arasında sorunların olduğu bir ailede büyüyen kız çocukları bilinç altlarında bu durumdan annelerini suçlarlar ve'' bak gör bende babama benzer bir adamla evleneceğim ve onu doğru insan yapacağım'' der gibi bir makale okumuştum bir zamanlar. bilemiyorum ama belkide sebeb budur..

ablam bu lafı çok söyler. çünkü oda annem gibi kaynanasından çok çekti
annem her anlamda çok çekmiş. ben daha çok şükür görmedim öyle şeyler

böcüğüm bence bu söz doğru değil...
çünkü insanlar değişken yapıya sahip oldukları için hayal kırıklıkları çok yaşanıyor...ve herkes kendi kaderini yaşar diye düşünüyorum...amaaa
eş yönünden bakarsak ben ezgiye her zaman diyorum,inşallah babanın huyunda biriyle evlenirsin diye..
ama diyorum ya alın yazısı...
eğer anneler bilseler ki çocuklarının geleceğini etkileyeceklerini eminim o zaman mutsuz evlilikler olmazdı...olurmuydu acaba???
sevgiler...

bence kesinlikle doğru bi söz ama ben sözden annem ne yaşarsa ben onu yaşarım diye anlamıyorum
hani vardır ya annesi kötü olanın sürekli yüzüne vururlar
ben bu laftan buna yönelik bişi anlıyorum

Kesinlikle katılmıyorum,annemin mutlu süren 37 senelik bir evliliği var.Ben ikinci evliliğimi bitirmek üzereyim.Kısacası çok saçma bir söz

annemin bahtı benim tahtım olur mu...
eğer benim kocam da bana babamın anneme baktığı gibi aşkla bakacaksa olsun be böcüğüm....

Öyle derler evet..

Hatta bu lafın biraz daha değiştirilmiş hali; ön tekerlek nereye giderse , arka tekerlek de oraya gider şeklindedir.

ANALAR KIZLARININ tahtını YAPARMIŞ DA bahtını YAPAMAZMIŞ
DEĞİLMİYDİ O SÖZ ?

:sm_confused:

Son düzenleme:
buna inanmak istemiyordum ama:çok üzgünüm:
annemin kaderi kötü 32 yasında rahmi alındı adet görmüyor
ben çocuk düşündüğüm zaman ya bende 32 yasımda rahmimi alırlarsa diyorumbenneyaptımki
babamın huyu eşimin huyu ile aynı
annem babamla ilgili yasadığı sorunların aynısını eşimle yasıyorum bu kadar olmaz bee:kahve:

bilmiyorumki ben bu sözü böyle biliyorum..sizinkini ilk defa duyuyorum..CADIARZU

ANALAR KIZLARININ tahtını YAPARMIŞ DA bahtını YAPAMAZMIŞ:

tahtını yapmak : çocuğu hayata hazırlamak,
bahtını yapamamak.: ne kadar iyi bir şekilde hayata hazırlarsa hazırlasın kaderde ne varsa çocuğun onu yaşayacağı nı anlatıyor

yani çocukları bir taraftan geleceğe hazırlarken bir taraftan da hayatı getireceği belirsizliği anlatıyor.

Anenm ve babamın tanışıp çıkmaya başladığı yaşlarda tanıştık biz eşimle.Ben 14 o 17.Annem ve babam gibi.11. senemizde evlendik.annemler 7.Eşimin hareketleri babama çok benziyor.Benim tipim ve karakterim de anneme çok benzer.Ama inşallah annemin kaderine benzemez kaderim.Herşeyi benzesin de eşimin ömrü babacığıma benzemesin.Bir kez daha dayanamam.

ben bu söze tamamen katılıyorum çünkü annemin kaderini yaşıyorum inşaallah kızım benim kaderimi yaşamaz

biz dört kız kardeşiz
üçümüz evli
benzer sorunları hepimiz yaşıyoruz
ama bunlara sebep annemin bahtımı bilemiyorum

X