Anaokulunda mahremiyet

Ogretmenle konuşun bilgisi olsun mutlaka. Haberi olmayabilir çünkü. Mudurle konusmaniz gerekip gerekmedigini konuşabilirsiniz. Müdür uyarsa yardımcıyi daha mı etkili olur diye düşündüm. Mahremiyet önemli bir konu.

Tabiiki müdüre ile görüşün. Ben olsam o an bayana çıkışırdım sanırım dayanamayıp ama sonrasında uyarıyı müdüre ile taçlandırmak lazım

Ben de o yüzden kararsız kaldım.
Müdireyi tanıyorum ama öğretmen ve yardımcı kadın yeni geldi okula.

Tabiiki müdüre ile görüşün. Ben olsam o an bayana çıkışırdım sanırım dayanamayıp ama sonrasında uyarıyı müdüre ile taçlandırmak lazım
Hangi kadın yaptı bilmiyorum maalesef. Yoksa sabah gidip kızardım.

Konudan alakasız ama sizin üniversite mevzunuz vardı ne yaptınız? Umarım gönlünüzce sonuçlanmıştır

Belçikada anaokulunda tek tuvalet var kızlar erkekleri görüyor erkeklerde kızları.Karşılıklı sohbet ederek yapıyorlar tuvaletlerini,çünkü kabin şeklinde değil tek odada sıra sıra küçük klozetler var.Daha küçükten gözleri alışıyor , büyünce delisi olmuyorlar görünce ahanda diye bakmazlar.

Anaokulunda çalışıyorum ben de. Tavsiyem ilk öğretmen olur, öğretmenden tatmin edici bir geri dönüş alamazsanız kurumun psikoloğu eğer varsa, yoksa müdüre ile görüşebilirsiniz. Ama ilk olarak öğretmeniyle görüşmeniz lazım. Hoş bence yardımcı bile giydirmemeli, kendi kendilerine giyinebilmeyi öğrenmeliler. Giyinsinler, üstleri başları yardımcı tarafından düzeltilebilir.

Siz mahremiyeti çok yanlış anlamışsınız o halde.
Bir çocugun üstünü değiştirmesi icin mahremiyet ortamı kurulmalı ,özel bölgeleri kapalı dahi olsa .

İroni mi yaptınız ? Sizce gerçekten doğru mu bu uygulama ?

Siz mahremiyeti çok yanlış anlamışsınız o halde.
Bir çocugun üstünü değiştirmesi icin mahremiyet ortamı kurulmalı ,özel bölgeleri kapalı dahi olsa .

İşte oralar kapalı olunca bence yeterince mahremiyet var

Kadın ve erkeği daha o kadar küçükken ötekileştirirsek merak olumsuz yere kayar

Birlikte büyüdüklerinde farklılık olmadığını kaçınılacak bir şey olmadığını öğrenirler

Kişiye özel bölgeler özelidir sadece

Pedogojik eğitim semirenire katılmıştım orada yaşlarını baz alarak bu şekilde bilgi almıştım, karşıdaki çocuğun cinsiyetine göre değil de bir başkası varken ortamda üzerini değiştirmenin doğru olmadığını söylüyordu hoca , Daha kendini sakınmayi bilmedigi için çocukların .
Tabi bu konu birazda kişisel görüşe yatkinlikla alakalı seminerde kimi çok abarttigini dusunmustu bana mantıklı gelmişti :)

İroni mi yaptınız ? Sizce gerçekten doğru mu bu uygulama ?
Doğru tabikide, burada kadın erkek eşit tam anlamıyla.Türkiye de örf adetler farklı tabi.Haftaya yüzmeye başlayacaklar ve aynı odada giyinip soyunacaklar.

Onların bakışı bedene özgürlük.
Bizim bakışımız beden özeldir, ifşa edilemez.

Kızım kendi giyinebiliyor, yaşı 5.
Yardımcının neden böyle gereksiz davrandığını anlamadım.

Öğretmenle başka bir mevzuyu görüştükten sonra müdürle konuşmamın daha doğru olacağını düşünüp onunla konuştum.
Gerekeni yapacağını söyledi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…