Anaokulunda mahremiyet

5 yasindaki oglumun sinifinda jimnastik dersi icin karma bir sekilde sinifta soyunup giyiniyorlar,
tabi ic camasirlari uzerlerinde.
ogretmen hic karismiyor.
ben bu yardimci kadin olayini pek sevemedim, burada hep konusuluyor cocuklara yardimci olsun falan diye de, 5 yas icin uygun bulmuyorum ben.
hem pedagojik egitim de almamis kisiler neden ilgilensin ki okulda yani.
bence ogretmene gidin ve kizinizi bir daha yardimci kadina emanet etmemesini soyleyin.

ben de bunu anlatmak istemiştim iç çamaşırları varsa mahremiyet vardır

yani mahremiyet bu seviyede onlar küçük çocuk

ilkokulda soyunma odaları ayrılıyor vs ama geçen yıl kızlardan biri eskrim sonrası tulumunu yolda indiriyordu öğretmen bağırıyordu X soyunma odasında çıkarıyoruz diye

yani soyle diyebilirsiniz,
ben kizimi kendi oz bakimini yapacak sekilde zaten egitiyorum ve tembihliyorum,
sizin yapmaniza da gerek yok,
o kendi oz bakimini yapar.
siz sadece hatirlatirsaniz iyi olur.
Öğretmenin tavrı hafifser olursa, sert tepki veririm diye kendimden korkuyorum.
Henüz 2 kez görüşebildik, huyu tavrı nedir bilmiyorum.
Dünden beri kurup duruyorum.
Erkek güvenlik görevlisi de orda mıydı, diğer çocuklar gördü mü diye.

Bir de çok yönlü düşünüyorum.
Belki diğer kadınlar da bu konuda dikkatsizdir, müdire genel bir uyarı yapar.
Kesinlikle aynı fikirdeyiz. Burda öğretmeni ezip geçmek gibi bir durum söz konusu değil zaten üslubunuzdan az çok sizin hakkınızda fikir sahibi olmuştur öğretmen ve art niyetli davranmayacağınızı bilir. Daha öncede dediğim gibi öğretmene konudan bahsedip müdire ile de konuşacağınızı söyleyebilirsiniz. Yanlış anlaşılacak birşey yok bence.

Iyide hareketi yapan ogretmen. Genel bi konusma yaparsa ogretmenler arasi mudur bi nebze olur ama derseki falan cocugu soyle giydirmissin vs. Durum dedigim gibi olabilir. Ki ben o ogretmen olsam dusunurumki neden gidip ussume soylemis bana gelip soyleseydi diye. Ha sen baska birsey daha demissin belki kaale almadiginida dusunebilir tabii
Giydiren öğretmen değil yardımcı kadın.
Öğretmen bahçedeymiş.

Giydiren öğretmen değil yardımcı kadın.
Öğretmen bahçedeymiş.
Ha oyle mi? Pardon canim olayi tamamen yanlis anlsmisim:)) genede ogretmene soylerdim ben galiba. En azindan gozu uzerinde olur bi dahakine. Ya da yardimci kadinada soyleyebilirdim ben, bana belli olmaz

Kesinlikle aynı fikirdeyiz. Burda öğretmeni ezip geçmek gibi bir durum söz konusu değil zaten üslubunuzdan az çok sizin hakkınızda fikir sahibi olmuştur öğretmen ve art niyetli davranmayacağınızı bilir. Daha öncede dediğim gibi öğretmene konudan bahsedip müdire ile de konuşacağınızı söyleyebilirsiniz. Yanlış anlaşılacak birşey yok bence.
Sakinleşeyim de kızımı almaya gidince konuşayım bakalım.

Ha oyle mi? Pardon canim olayi tamamen yanlis anlsmisim:)) genede ogretmene soylerdim ben galiba. En azindan gozu uzerinde olur bi dahakine. Ya da yardimci kadinada soyleyebilirdim ben, bana belli olmaz
Farkettim :)
Öğretmen etkili olur mu, diğer kadınlar böyle umursamaz mı, genel bir uyarı mı yapılsa vs bir sürü şey geliyor aklıma.

ben de bunu anlatmak istemiştim iç çamaşırları varsa mahremiyet vardır

yani mahremiyet bu seviyede onlar küçük çocuk

ilkokulda soyunma odaları ayrılıyor vs ama geçen yıl kızlardan biri eskrim sonrası tulumunu yolda indiriyordu öğretmen bağırıyordu X soyunma odasında çıkarıyoruz diye

tabi ki ama burada ortam onemli, yani cocuklar hep birlikte giyinmeleri hos bir durum bence,

ama yardimci kadinin cocugumu alip tek basina siniftan bir yerde soydurup giydirmesi -ic camasirlari olsa bile- beni rahatsiz ederdi. ben ama genel olarak yardimci kadin veya ogretmenin cocugun oz bakimini yapmasina tepkiliyim. 3 yas oncesini haric tutuyorum elbette ki.

Farkettim :)
Öğretmen etkili olur mu, diğer kadınlar böyle umursamaz mı, genel bir uyarı mı yapılsa vs bir sürü şey geliyor aklıma.
Sen taniyomusun yardimciyi? Isini severek mi yapiyo mesela? Hassas davranir mi konussan? Yoksa en usttekinin konusmasi mi etkili olur sence?

Kadının kim olduğunu bilmiyor kızım. 6-7 tane çalışan var, tek tek sormak da olmaz.
Aslinda gorse tanıyabilir kiziniz. Simdi butun calisanlari da bu kadin yuzunden zan altinda birakmak olmaz.. yani benim kizim da anasinifina gidiyor 5 yasinda ama herkesi tanıyor

Sen taniyomusun yardimciyi? Isini severek mi yapiyo mesela? Hassas davranir mi konussan? Yoksa en usttekinin konusmasi mi etkili olur sence?
Hiçbirini tanımıyorum.
Hepsi yeni hem öğretmen hem yardımcılar.
O yüzden kararsızım.

Aslinda gorse tanıyabilir kiziniz. Simdi butun calisanlari da bu kadin yuzunden zan altinda birakmak olmaz.. yani benim kizim da anasinifina gidiyor 5 yasinda ama herkesi tanıyor
Görse elbette tanır.
Kadınları bir araya getirip "hangisi" diye sorma şansım yok.

Hiçbirini tanımıyorum.
Hepsi yeni hem öğretmen hem yardımcılar.
O yüzden kararsızım.

O zaman tepkiyi kestiremezsin.. ogretmene soyleki kontrol etsin arada bu tarz seyleri ya da konussun. Sonucta 2 cocugu giydirmisse sikayet eden diger cocugun anneside olabilirdi. Konuyla direkt baglantili olan ogretmen muhatabin olarak. Mudure soylesen uyarir gecer belki olaylarin yasandigi yerde degil nihayetinde.

hem ogretmenle hem mudurle gorusun. kesinlikle bu yapilan yanlis. cocuklarin teker teker birbrlerini gormedikleri bi ortamda kiyafetleri degistirilmeli. anaokulu gibi konumu olan bi kurumun bunu bilmemesi uygulamamasi dusundurucu.

Evet külotları da çıkarmış ve odanın kapısı açık.
Ben kızıma okulda etek giydirmiyorum, kendini sakınamayacağı için.
Tayt tişört şeklinde hep.
Bence o kadının değiştirmesi bile yanlış.kendileri giyilebilecek yaştalar.verselermiş kıyafetlerini tek tek giyinseymiş çocuklar.çok sinir bozucu bi durum öğretmeniyle konuşun.

O zaman tepkiyi kestiremezsin.. ogretmene soyleki kontrol etsin arada bu tarz seyleri ya da konussun. Sonucta 2 cocugu giydirmisse sikayet eden diger cocugun anneside olabilirdi. Konuyla direkt baglantili olan ogretmen muhatabin olarak. Mudure soylesen uyarir gecer belki olaylarin yasandigi yerde degil nihayetinde.
Müdireyi tanıyorum ama tavrını az çok biliyorum.
Neyse ya, okula gidince bodoslama dalarım :)

hem ogretmenle hem mudurle gorusun. kesinlikle bu yapilan yanlis. cocuklarin teker teker birbrlerini gormedikleri bi ortamda kiyafetleri degistirilmeli. anaokulu gibi konumu olan bi kurumun bunu bilmemesi uygulamamasi dusundurucu.
Kadın umursamaz sanırım.

Görse elbette tanır.
Kadınları bir araya getirip "hangisi" diye sorma şansım yok.
O zamn siz direk bence ogretmeniyle bu konuyu konusun. Ve ne kadar onemli bir konu oldugunu ciddi ciddi uzerinde durulmasi gerektigini anlatin. Bir daha yasanmasini istemediginizi ve butun ogretmenler /yardimcilar olarak bu konuyu gundeme getirip dikkat etmeleri gerektikleri hususunda ciddiyetinizi belirtiniz.

Öğretmenle konuşun bu durumun sizi rahatsız ettiğini mutlaka belirtin
Müdüre gitmeye bence şuan için gerek yok

Bence o kadının değiştirmesi bile yanlış.kendileri giyilebilecek yaştalar.verselermiş kıyafetlerini tek tek giyinseymiş çocuklar.çok sinir bozucu bi durum öğretmeniyle konuşun.

O zamn siz direk bence ogretmeniyle bu konuyu konusun. Ve ne kadar onemli bir konu oldugunu ciddi ciddi uzerinde durulmasi gerektigini anlatin. Bir daha yasanmasini istemediginizi ve butun ogretmenler /yardimcilar olarak bu konuyu gundeme getirip dikkat etmeleri gerektikleri hususunda ciddiyetinizi belirtiniz.

Öğretmenle konuşun bu durumun sizi rahatsız ettiğini mutlaka belirtin
Müdüre gitmeye bence şuan için gerek yok
Okula gidince öğretmenin tavrına göre müdire konusunda karar veririm artık.

X