Anaokuluna Din Dersi Mi Geliyor?

eğitimin evde başladığı konusunda haklısınız. bir kavram hatası yapmışım, benim kastım öğretimin okulda başlayıp evde pekiştirildiği konusu idi.
ayrıca çalışma hayatı salt olumlu yada salt olumsuz diyemeyiz. olumlu yanları oluduğu gibi olumsuz yanları da mevcut . kızım daha bugün evde gitme anne diye ağlarken, ayhh çalışma hayatından çok ama çok memnunum diyemiyorum(((
saygılarımla

Pardon,ben gercekten samımı bır sekılde soruyorum.dın egitiminın bır sakıncası mı var?bunda benım vakıf olamadigım bazı sakıncalar varsa ve bu konuda bırı benı aydınlatırsa memnun olurum.zıra ben cocuklara din egıtımı verılmesınde hıcbır sakınca gormuyorum.anne olursam ve ımkanım olursa ben de evladımı dını,ahlakı degerlere baglı yetıstırmek ıstıyorum allah nasıp ederse.bununla bırlıkte ogretmen olmama ragmen dını egıtım konusu uzmanlık alanım olmadıgından bu konuda eksıklerım olabılır.bu yuzden de okulda da bu konuda ıhtısas yapmıs kısıler tarafından dını egıtım verılmesinın saglıklı olacagı ınancındayım.ozellıkle de degerler egıtımı kapsamında ıslam ahlakı konusuna agırlık verılerek dogru yanlıs kavramları ıle yenı yenı karsılasmaya baslayan cocuklara erdemlı bır ınsan olmanın temelı atılabılır.tabı farklı dınlere mensup ogrencıler,dın egitımı aldırmak ıstemeyen aıleler de olabılır.bu nedenle secmelı ders olabılır ancak haberde adı gecen yer yerkoy yozgatta ve yozgat halkı da mutedeyyın ınsanlardan olustuguna gore bu dersın zorunlu olmasını ıstemelerı dogal.kaldı kı hemen her dının temelınde ahlak egıtımı de var zaten ancak ozellıkle de ıslam ahlakı kısmı golgede kalıyor gıbı yanı ıyıyı de kotuyu de almaya musaıt ufak cocuklara dinin ıbadet kısmından once ahlak kısmının ders havasında degıl de onların yasına uygun etkınlıklerle verılmesı ıyı olur aslında.oyle anne-babalarla karsı karsıyayız kı toplu tasımada koskoca ınsanlar ayaktayken ufacık cocuklarını kucaklarına almak yerıne koltukta oturtup kurula kurula gıdıyorlar,asırı derecede bencıl,saygı,sevgı yoksunu bır nesıl goruyorum cocuklarımıza baktıkca.bunun temelınde de cıddı bır manevıyat eksıklıgı oldugu ortada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…