konuya yorum yapan "Kadınlardan" biri olarak cevap vereyim. Elhamdülillah "aciz" değilim. siz görgü kurallarını öğretirken "sizin kadar bilen" kişiler farklı şeyler öğretmiyorlar. olaya dar değilde biraz geniş çevreden bakalım isterseniz. malum artık "kadınların" müşterek hayat koşulları gerekçesiyle çalışma hayatına katılması aile hayatını olumsuz etikiliyor. ebeveynler çocukları ile maalesef daha az vakit geçiriyorlar. bu çocukların çoğu , kreş yaşında olanlar kreşte, anaokul çağında olanlar anaokulunda, eğitim görüyor. ve şu bir gerçek ki öğrenmenin en kaliteli yapıldığı yer okul. siz evde ancak okulda alınan eğitimi destekleyerek öğrenmeyi pekiştirebiliyosunuz. çocuk evde bir büyüğü ile belirli bir displin içinde bu öğrenmeyi istenen düzeyde gerçekleştiremiyor. ilerki sınıfılarda seçmeli derslerin başlaması ile gördük ki, kimseye böyle bir dayatma yapılmıyor. burada bahsi geçen konuda zaten bir öneri, ve gerçekleşmesi durumunda isteyen kişilere sunulacaktır. konuya öyle bir noktadan bakıyorsunuz ki insanın kafasında otomatikman, kız çocuklarını okula göndermeyen velilierin de , niye her şeyin okulda verillmesini istediklerini, anlayamıyorum dedikleri canlanıyor. kabul edersiniz ki buna bu düşünceye hepimiz karşı geliriz. eh hal böyle olunca da maksat yalnız dini eğitime atıf mı acaba diye geçiyor insanın o "aciz" aklından.
ayrıca bilnçli bir zamane velisi olarak eminim sizde benim kadar çocuğuma kim hangi eğitimi veriyor diye sürekli bir irdeleme halindesinizdir. gerçi istemediğiniz dersi kimse çocuğunuza zora verecek değildir ama ben sizin aciz olmadığınıza atıfta bulunmak istedim.