- 2 Aralık 2015
- 31.707
- 105.690
- 598
- Konu Sahibi Kozlenmis patates
Aynı sorun benim tanıdığımın başına da geldi.Anneleri doğumda öldü.Babaları nasıl söylemesi gerektiğini bilmediği için pedagoga götürdü.Aynı şeyleri söylemişler.Hala öldüğünü kabullenmek istemiyor,isyan ediyor.Çocukların doğmak ve ölmek kavramlarını bilmesi gerek . Benimde oğlum o yaşlarda .
Bir insanın doğumu ve ölümünü durup dururken değil ama konu geldiğinde ona anlattım .
Bir başkasının anlatmasını istemem . Sadece din değil , örneğin cinselliği de benden başkasından öğrensin istemem .
Ben sağda solda kulağıma çalınan yalan yanlış bilgilerin kafa karışıklığı ile büyüdüm , o bunu yaşamasın isterim .
Ölüm hassas bir konu . Biz koca kazıkları etkiliyor .
Cennet/cehennem kavramlarından bu yaşlarda kaçınmak gerek .
Pedagogumuz bize yaşadığı bir örneği anlatmıştı . Babası ölen 7 yaşlarında bir çocuğa üzülmesin diye , baban ölmedi Allah onu yanına aldı , Allah sevdiklerini yanına alır , cennet şöyle güzel böyle güzel baban cennete gitti diye anlatmış aile .
Sonuç;
Çocuk babasını ondan aldı diye Yaradana öfkeli , çocuk Allah sevdiklerini alır denildiği için kendinin sevilmediğini ve kötü olduğunu düşünüyor , çocuk onları bırakıp cennete gittiği için babasına kızgın .
Kuru üzüm için bile istiyorum/istemiyorum formu yollayan okullar bunuda veli bilgilendirmesi dahilinde yapmalıydı .
Ki bana kalsa 6 yaş için hiç yapmsınlar.