- 9 Eylül 2007
- 21.432
- 66.516
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Arapça konuşulan bir ülkede doğmuş büyümüş üniversiteye Türkiyeye gelmiş bir arkadaşım var. Kuranı anlıyor musun dedim Hayır sen divan şiirlerini anlıyor musun, aynı şey Kuranın Arapçası güncel Arapçadan çok farklı anlamak zor diye cevap verdi. Şimdi anadili gibi konuşabilen biri bunu söylerken çocukların okullarda kuranı anlayacaklarını düşünemeyiz bence, bu yanlış bir tez.ingilizce eğitim veren okullara neden İngilizler bile ingilizceye bu kadar hayran değil demiyorsunuz ? İmam Hatip Lisesinin yabancı dili Arapça ve bunu pekiştirmek için yapıalacak bişeyse gayet normal . Ayrıca şunu hala anlamayanlar var kimse arapların kara kaşı kara gözü için öğrenmiyor arapçayı Kuran-ı Kerim arapça bunun için arapçaya verilen önem.. Arapça öğrenmek istemeyen zaten gitmez imam hatipe doğal olarak ihl dışındakileride ilgilendirmiyor bence bu haber .. Dil eğitimi için yapılan bir öneri sadece bu..
Biyolojiye saçma sapan deme zoruma gider Yıllarımı verıyorumCok haklisin canim, bende yillarca zorunlu matematik, kimya, bioloji gibi sacma sapan dersler gördüm. Dedigin gibi en zoruma gidenide inigilizceydi. Hatta zorunlu alfabeyi ögrendim, 6 yasimdan beri zorunlu okula gönderdiler beni.
Açıklayayım canım biyolojiyle ilgili kısmı şu lisansım biyoloji araştırma projesinde çalışıyorum biyolojının bır alanı yuksek lısans yapıyorum oda bıyolojının başka bir alanı ondan oyle dedim-Mavi kusura bakma cevabini anlayamadim, neye tepki veriyorsun ? rica etsem bir daha degisik cümlelerle ne demek istedigini merak ettim
Sanırım bu bilinçaltına etki etsin kulakları aşina olsun diye yapılıyorzille - mille uğraşacaklarına keşke ana dili İngilizce / Arapça olan öğretmenler koysalar okullara.. Zira Arapça öğretmenleri altı Türkçe yazılı yardımcı kitaplardan faydalanırken bizleri yazılı yaparlardı evet zil Arapça çaldığında millet şakıyacak bu dili, evet evet öyle..
Dalga geçiyorsunuz diye algılanıyor, bir arkadaşımız daha yazmış, tepki geliyormezdeke çalsınn..
ayy özürrr dalga mahiyetinde yazmadım.. zil sesi denilince aklıma o geldi..ama mezdekede candır yani çok güzel kilo veriliyor. ben denedim zamanında 30 kilo verdim..hay ALLAH şimdide konu dışı bir yorum oldu tamam ben kaçıyorum sustumm..Dalga geçiyorsunuz diye algılanıyor, bir arkadaşımız daha yazmış, tepki geliyor
ayy özürrr dalga mahiyetinde yazmadım.. zil sesi denilince aklıma o geldi..ama mezdekede candır yani çok güzel kilo veriliyor. ben denedim zamanında 30 kilo verdim..hay ALLAH şimdide konu dışı bir yorum oldu tamam ben kaçıyorum sustumm..
tamam geldim o zaman bi dönem 84 de çıktım deride çalışıyorum o zaman zeytinburnunda müdürüm.. patron seslendi merdivenleri çıkarken çıkamadım tıkandım. bekarım o zaman tabi o zaman karar verdim ilk bir buçuk ayda 12 kilo verdim tamamen kestim yemeyi salata ve meyve ile besleniyorum ve eve geliyordum takıyordum mezdekeyi en az 40 dakika bir öte ,bir bu tarafa ne güzel kilo verdim zaten o kiloyu verdim tee şimdiki evlendiğim adamı buldum . sonra spor girdi hayatıma aikidoyla tanıştım ,yüzme filan derken tam 30 kilo verdim. hamile kalıncada tekrar aldım tabi.. aynı kiloyu hemde kuzum 5 yaşını doldurmuş bendeki kilo 68..
Panik yapma, birşey yok heeee bak kilo için iyi oluyor, biliyorum, annemle yengemi az oynatmazdım azıcık etlerden gitsin diye
Sözlü okul zilleri de var, benim denk geldiğim özellikle ilk ve ortaokullarda teneffüs zili diye Tarkan'dan Mustafa Ceceli'den şarkılar oluyor.Bi defasinda biri dedi ki; yabanci muzik severim ama enstrumental olacak...
Bu arapca zil de ona mi benzeyecek anlamadim ben olayi... Okul zilleri sadece muzik degil mi, soz de mi var okul zillerinde?
Yoksa baya baya sozleri olan Arapca sarki mi calacak? Mezdeke mi calacak yeal yelil fln?