• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokuluna Din Dersi Mi Geliyor?

konuya yorum yapan "Kadınlardan" biri olarak cevap vereyim. Elhamdülillah "aciz" değilim. siz görgü kurallarını öğretirken "sizin kadar bilen" kişiler farklı şeyler öğretmiyorlar. olaya dar değilde biraz geniş çevreden bakalım isterseniz. malum artık "kadınların" müşterek hayat koşulları gerekçesiyle çalışma hayatına katılması aile hayatını olumsuz etikiliyor. ebeveynler çocukları ile maalesef daha az vakit geçiriyorlar. bu çocukların çoğu , kreş yaşında olanlar kreşte, anaokul çağında olanlar anaokulunda, eğitim görüyor. ve şu bir gerçek ki öğrenmenin en kaliteli yapıldığı yer okul. siz evde ancak okulda alınan eğitimi destekleyerek öğrenmeyi pekiştirebiliyosunuz. çocuk evde bir büyüğü ile belirli bir displin içinde bu öğrenmeyi istenen düzeyde gerçekleştiremiyor. ilerki sınıfılarda seçmeli derslerin başlaması ile gördük ki, kimseye böyle bir dayatma yapılmıyor. burada bahsi geçen konuda zaten bir öneri, ve gerçekleşmesi durumunda isteyen kişilere sunulacaktır. konuya öyle bir noktadan bakıyorsunuz ki insanın kafasında otomatikman, kız çocuklarını okula göndermeyen velilierin de , niye her şeyin okulda verillmesini istediklerini, anlayamıyorum dedikleri canlanıyor. kabul edersiniz ki buna bu düşünceye hepimiz karşı geliriz. eh hal böyle olunca da maksat yalnız dini eğitime atıf mı acaba diye geçiyor insanın o "aciz" aklından.
ayrıca bilnçli bir zamane velisi olarak eminim sizde benim kadar çocuğuma kim hangi eğitimi veriyor diye sürekli bir irdeleme halindesinizdir. gerçi istemediğiniz dersi kimse çocuğunuza zora verecek değildir ama ben sizin aciz olmadığınıza atıfta bulunmak istedim.

öncelikle çalışan kadınların aile hayatını olumsuz değil tam tersi olumlu etkilediğini düşünüyor savunuyor ve yaşıyorum..
ayrıca eğitim okulda başlar evde desteklenir değil,tam tersini savunuyorum.evde başlar okulda desteklenir.
3 yaşındaki oğlum da okula gidiyor,güzel alışkanlıklar ediniyor,ancak eğitim kısmı evde başlıyor okulda pekişiyor.hele ki "din" gibi manevi bir duygunun okulda değil,ailesi tarafından evde verilmesi gerektiğini düşünüyorum. aciz derken de herşeyi okulda verilmesini gereken zihniyetler için söyledim..neden benim çocuğumun ahlak din eğitimi ailesi dururken başkası versin değil mi?
üstelik seçmeli denilen tüm din dersleri nedense hep zorunlu hale geliyor. 5 seçmeli dersten 3 tane seçmesi zorunlu çocuğa 4 tane din içerikli seçmeli ders sunarsanız,adı seçmeli ama uygulamda "zorunlu " ders haline geliyor...
ne yazık ki hala özgürlükler ülkesi değiliz...
eğitimin evde başladığı konusunda haklısınız. bir kavram hatası yapmışım, benim kastım öğretimin okulda başlayıp evde pekiştirildiği konusu idi.
ayrıca çalışma hayatı salt olumlu yada salt olumsuz diyemeyiz. olumlu yanları oluduğu gibi olumsuz yanları da mevcut . kızım daha bugün evde gitme anne diye ağlarken, ayhh çalışma hayatından çok ama çok memnunum diyemiyorum:((((
saygılarımla

Pardon,ben gercekten samımı bır sekılde soruyorum.dın egitiminın bır sakıncası mı var?bunda benım vakıf olamadigım bazı sakıncalar varsa ve bu konuda bırı benı aydınlatırsa memnun olurum.zıra ben cocuklara din egıtımı verılmesınde hıcbır sakınca gormuyorum.anne olursam ve ımkanım olursa ben de evladımı dını,ahlakı degerlere baglı yetıstırmek ıstıyorum allah nasıp ederse.bununla bırlıkte ogretmen olmama ragmen dını egıtım konusu uzmanlık alanım olmadıgından bu konuda eksıklerım olabılır.bu yuzden de okulda da bu konuda ıhtısas yapmıs kısıler tarafından dını egıtım verılmesinın saglıklı olacagı ınancındayım.ozellıkle de degerler egıtımı kapsamında ıslam ahlakı konusuna agırlık verılerek dogru yanlıs kavramları ıle yenı yenı karsılasmaya baslayan cocuklara erdemlı bır ınsan olmanın temelı atılabılır.tabı farklı dınlere mensup ogrencıler,dın egitımı aldırmak ıstemeyen aıleler de olabılır.bu nedenle secmelı ders olabılır ancak haberde adı gecen yer yerkoy yozgatta ve yozgat halkı da mutedeyyın ınsanlardan olustuguna gore bu dersın zorunlu olmasını ıstemelerı dogal.kaldı kı hemen her dının temelınde ahlak egıtımı de var zaten ancak ozellıkle de ıslam ahlakı kısmı golgede kalıyor gıbı yanı ıyıyı de kotuyu de almaya musaıt ufak cocuklara dinin ıbadet kısmından once ahlak kısmının ders havasında degıl de onların yasına uygun etkınlıklerle verılmesı ıyı olur aslında.oyle anne-babalarla karsı karsıyayız kı toplu tasımada koskoca ınsanlar ayaktayken ufacık cocuklarını kucaklarına almak yerıne koltukta oturtup kurula kurula gıdıyorlar,asırı derecede bencıl,saygı,sevgı yoksunu bır nesıl goruyorum cocuklarımıza baktıkca.bunun temelınde de cıddı bır manevıyat eksıklıgı oldugu ortada

Back