• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokuluna Din Dersi Mi Geliyor?

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Milli Eğitim'e rapor sundular, anaokulunda da din eğitimi istediler.

Yozgat Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen seçmeli din derslerine ilişkin çalıştayda Milli Eğitim Bakanlığı’na 3 aşamalı bir plan önerildi. Anaokulu ve ilkokula da din eğitimi istendi.

Yozgat Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen, müdürlük yöneticileri ve din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin katıldığı “Seçmeli Din Eğitimi Dersleri Çalıştayı”nın sonunda Milli Eğitim Bakanlığı’na üç aşamalı plan sunuldu.

Cumhuriyet gazetesinden Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre, Çalıştaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz da katılırken, bakanlığa müfredattaki ağırlığı hali hazırda oldukça yoğun olan din derslerine ek yapılması önerildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’na sunulan üç aşamalı planda, seçmeli din eğitimi havuzunun genişletilmesini istenirken havuz için de yeni dersler önerildi. Bunlardan bazıları şöyle; Adabı muaşeret (görgü kuralları), kuranı kerim arapçası, dini musiki, hüsnihat.

Çalıştayda seçmeli din eğitimimin sürekliliğini sağlanması için yasal güvence istenirken, “Seçmeli din eğitimi dersleri doğru, yeterli fakat din eğitiminin sürekliliği açısından yasal olarak güvence altına alınıp zorunlu hale getirilmeli” önerisi sunuldu.

Çalıştayda, anaokulu ve ilkokul öğrencilerine de din eğitim verilmesini savunan din kültürü öğretmenleri, 4+4+4 eğitim sisteminin eksik olduğunu savunarak sonuç bildirisine “Din eğitimi temellerinin sağlam olması için imam hatip ilkokulu açılmalıdır. Din eğitiminin okul öncesinden başlayarak verilmesinin uygundur” maddesini de koydurdu milliyet

Son düzenleme:
Yerköy Belediyesi neresi diye baktım valla:27::27:, bir de bu derslerin zorunlu olmasını istiyorlar seçmeli de değil

bu insanlar çocuklar konusunda ne biliyorlar ondan da şüpheliyim, bilselerdi 9-10 yaşından önce soyut algının olmadığını bilirlerdi

malum öğretmen forumunda bunun gerçekleşmesini şiddetle savunan öğretmenlerin yorumlarıda beni ayrıca korkuttu

Son düzenleme:
Evet 4-5 yaşında çocuklara nasıl anlatacaklar ben de merak ediyorum.Ayrıca neden zorunlu?İstemiyorsak ne olacak?

Adabı muaşeret dersi nedir ya ayrıca din bilgisiyle ne ilgisi var, ayrıca neden dini musiki, neden hüsnihat

bana daha çok osmanlı çocuk eğitimini çağrıştırdı bunlar, din dersinden ziyade

kuranıkerim öğrenmek olabilir belki, o onuda yapan özel anaokulları var zaten, devletçe zoruntu tutulması da ne demek

beyfendi doğru demiş bizden bilim adamı çıkmaz, az olan ihtimallerde itina ile öldürülür, pardon normalleştirilir!

Yani o dersler anaokulu için düşünüldüyse daha da yanlış birşey.Zaten okuma yazma bilmeyen çocuğa arapça öğretip ne yapacaksın?Ana dilinden önce arap alfabesini öğretemezsin zaten.Hadi kulaktan kelimeleri ezberletsen,e çocuk zaten okuyamayacak.Hiç mantıklı değil yani.Bir de dediğim gibi ben çocuğumun böyle bir eğitim almasını istemiyorsam ne olacak?Madem bu kadar demokratikleştik,zorunlu din dersinin de seçmeli olması gerekmez mi?

Yani o dersler anaokulu için düşünüldüyse daha da yanlış birşey.Zaten okuma yazma bilmeyen çocuğa arapça öğretip ne yapacaksın?Ana dilinden önce arap alfabesini öğretemezsin zaten.Hadi kulaktan kelimeleri ezberletsen,e çocuk zaten okuyamayacak.Hiç mantıklı değil yani.Bir de dediğim gibi ben çocuğumun böyle bir eğitim almasını istemiyorsam ne olacak?Madem bu kadar demokratikleştik,zorunlu din dersinin de seçmeli olması gerekmez mi?

işin o kısmı daha da garip, şuan 4. sınıftan itiraben din dersi zorunlu, ana babanın kimliğinde islam yazıyorsa zorunlu, çocuğun bu dersten muaf olması için ana ya da babadan biri "başka dine" mensup olmalı. yoksa agnostik olmak deist olmak ateist olmaz zaten kabul görmüyor. ana babası ateist olan bir çocuğun din dersine bir verilmişti çocuk çok başarılı bir öğrenci olmasına rağmen takdir belgesi alamamıştı, çünkü kimlikte ateistizm bir inanış olarak kabul görmüyodu devlette, haberleri çıkmıştı geçmişte

diğer sorduğun soruya gelince bence tabii ki seçmeli olmalı, neden seçmeli yapmaktann kaçınıyorlar ben anlamış değilim
şimdi bazı arkadaşlar bana kızacak ama gerçeği söylemem gerekirse, o kadar çok ilahiyat fakutesi, imam hatip oldu ki ortaokullarla beraber, bu insanı nasıl istihtam edecekler, her halde bu tip yollarla... imam hatiplerede düşman falan değilim, herkes için demokrasi herkes için özgürlük diyorum sadece

Son düzenleme:

işin o kısmı daha da garip, şuan 4. sınıftan itiraben din dersi zorunlu, ana babanın kimliğinde islam yazıyorsa zorunlu, çocuğun bu dersten muaf olması için ana ya da babadan biri "başka dine" mensup olmalı. yoksa agnostik olmak deist olmak ateist olmaz zaten kabul görmüyor. ana babası ateist olan bir çocuğun din dersine bir verilmişti çocuk çok başarılı bir öğrenci olmasına rağmen takdir belgesi alamamıştı, çünkü kimlikte ateistizm bir inanış olarak kabul görmüyodu devlette, haberleri çıkmıştı geçmişte

diğer sorduğun soruya gelince bence tabii ki seçmeli olmalı, neden seçmeli yapmaktann kaçınıyorlar ben anlamış değilim
şimdi bazı arkadaşlar bana kızacak ama gerçeği söylemem gerekirse, o kadar çok ilahiyat fakutesi, imam hatip oldu ki ortaokullarla beraber, bu insanı nasıl istihtam edecekler, her halde bu tip yollarla... imam hatiplerede düşman falan değilim, herkes için demokrasi herkes için özgürlük diyorum sadece
Ne kadar yazık işte ya.Demek ki o "özgürlük,eşitlik" çığlıkları hep kendileri gibi inananlar,düşünenler ve arkası sağlam olan diaspora için.E hani bireyin inancını yaşama özgürlüğü? "Ha,o sadece bize kadardı be yavrum,size kalmadı."

Yerköy Belediyesi neresi diye baktım valla:27::27:, bir de bu derslerin zorunlu olmasını istiyorlar seçmeli de değil

bu insanlar çocuklar konusunda ne biliyorlar ondan da şüpheliyim, bilselerdi 9-10 yaşından önce soyut algının olmadığını bilirlerdi

malum öğretmen forumunda bunun gerçekleşmesini şiddetle savunan öğretmenlerin yorumlarıda beni ayrıca korkuttu

Soyut algı gelişmesin varsın canım ne olacak
Anaokulu ve ilkokul çağındaki çocuklar ne verirsen ezberler...
İlk etapta dualar ezberletilir
Sonrası Allah Kerim......

Sahi baska sorun yoktu degil mi. Bir tek bu kalmisti. :34:

Başka sorunlar da var tabi ama bu en büyüğüydü...

Kendi çocuğuna dini eğitim vermede zorlanan ailelerin haklarının korunması lazım...
Çocuğunun dini eğitim almasını isteyen demiyorum çünkü zaten ''isteyen'' bir şekilde yolunu buluyor ama zorlananlar ne yapsın?
Tabi yanlış anlaşılmasın kendilerinin dini bilgi yetersizliğinden yada üşengeçlikten değil eğitimci olmadıkları için zorlanıyorlar...

Bana sorarsan kim hangi dersi istiyorsa hepsi zorunlu olsun
Benim çocuğumun özgürlüğü de cümlesinin özgürlüğüne feda olsun...

Hakikaten yaa "çok gerekliydi" :ssz:
Haa bir de sanırsın tehdit altındalar din eğitiminin sürekliliği için yasa istiyorlar.

(Gayette biliyoruz ki keyfinizin istediğini yapacak güce sahipsiniz artık...)

kızım kreşte bunların hepsini görüyor. çok memnunuz. hiç bir olumsuz geri dönüş olmadı. ağaç yaşken doğrulur. geçen sene ingilizce eğitimide alıyorlardı. ama bu sene o kaldı maalesef. evde kendi kendimize devam etmeye çalışıyoruz.

anasınıfında ingilizce yada herhangi başka bir dil mutlaka olmalı

Son düzenleme:
seçmeli olsa iyi bence müslüman aileler için
açıkcası ben isterdim o yaşta çocuklar çok meraklı oluyor
Allah nerde? Nasıl biri? Ölünce insanlar nereye gidiyor?
Ufacıkken sormaya başlıyorlar bu soruları ve eğitimli insanlardan yaşlarına göre cevap alsalar bence daha iyi, hem ahlak dersi de içerisinde sonuçta benim açımdan iyi olurdu.

çocuğuma din eğitimini de ahlak eğitimini de görgü eğitimini de ailede verebileek durumdayım çok şükür...
anlamadığım neden herşeyi okulda verilmesinii istedikleri..yani baştaki adamları biliyorum neden isted,klerini,çünkü onlar benim vereceğim din eğitimini de aahlak eğitimini de beğenmzeler,isted,ikleri tipte olmaz..:)ama ya savunan kadınlar????* siz aciz misiniz de 3 yaşındaki çocuğa görgü ahlak eğitimini başkası, okulda,ne çğreteceğini bilmediğimizi,kimin öğreteceğinden emin olmadığımız kişiler versin???

çocuğuma din eğitimini de ahlak eğitimini de görgü eğitimini de ailede verebileek durumdayım çok şükür...
anlamadığım neden herşeyi okulda verilmesinii istedikleri..yani baştaki adamları biliyorum neden isted,klerini,çünkü onlar benim vereceğim din eğitimini de aahlak eğitimini de beğenmzeler,isted,ikleri tipte olmaz..:)ama ya savunan kadınlar????* siz aciz misiniz de 3 yaşındaki çocuğa görgü ahlak eğitimini başkası, okulda,ne çğreteceğini bilmediğimizi,kimin öğreteceğinden emin olmadığımız kişiler versin???

konuya yorum yapan "Kadınlardan" biri olarak cevap vereyim. Elhamdülillah "aciz" değilim. siz görgü kurallarını öğretirken "sizin kadar bilen" kişiler farklı şeyler öğretmiyorlar. olaya dar değilde biraz geniş çevreden bakalım isterseniz. malum artık "kadınların" müşterek hayat koşulları gerekçesiyle çalışma hayatına katılması aile hayatını olumsuz etikiliyor. ebeveynler çocukları ile maalesef daha az vakit geçiriyorlar. bu çocukların çoğu , kreş yaşında olanlar kreşte, anaokul çağında olanlar anaokulunda, eğitim görüyor. ve şu bir gerçek ki öğrenmenin en kaliteli yapıldığı yer okul. siz evde ancak okulda alınan eğitimi destekleyerek öğrenmeyi pekiştirebiliyosunuz. çocuk evde bir büyüğü ile belirli bir displin içinde bu öğrenmeyi istenen düzeyde gerçekleştiremiyor. ilerki sınıfılarda seçmeli derslerin başlaması ile gördük ki, kimseye böyle bir dayatma yapılmıyor. burada bahsi geçen konuda zaten bir öneri, ve gerçekleşmesi durumunda isteyen kişilere sunulacaktır. konuya öyle bir noktadan bakıyorsunuz ki insanın kafasında otomatikman, kız çocuklarını okula göndermeyen velilierin de , niye her şeyin okulda verillmesini istediklerini, anlayamıyorum dedikleri canlanıyor. kabul edersiniz ki buna bu düşünceye hepimiz karşı geliriz. eh hal böyle olunca da maksat yalnız dini eğitime atıf mı acaba diye geçiyor insanın o "aciz" aklından.
ayrıca bilnçli bir zamane velisi olarak eminim sizde benim kadar çocuğuma kim hangi eğitimi veriyor diye sürekli bir irdeleme halindesinizdir. gerçi istemediğiniz dersi kimse çocuğunuza zora verecek değildir ama ben sizin aciz olmadığınıza atıfta bulunmak istedim.

öncelikle çalışan kadınların aile hayatını olumsuz değil tam tersi olumlu etkilediğini düşünüyor savunuyor ve yaşıyorum..
ayrıca eğitim okulda başlar evde desteklenir değil,tam tersini savunuyorum.evde başlar okulda desteklenir.
3 yaşındaki oğlum da okula gidiyor,güzel alışkanlıklar ediniyor,ancak eğitim kısmı evde başlıyor okulda pekişiyor.hele ki "din" gibi manevi bir duygunun okulda değil,ailesi tarafından evde verilmesi gerektiğini düşünüyorum. aciz derken de herşeyi okulda verilmesini gereken zihniyetler için söyledim..neden benim çocuğumun ahlak din eğitimi ailesi dururken başkası versin değil mi?
üstelik seçmeli denilen tüm din dersleri nedense hep zorunlu hale geliyor. 5 seçmeli dersten 3 tane seçmesi zorunlu çocuğa 4 tane din içerikli seçmeli ders sunarsanız,adı seçmeli ama uygulamda "zorunlu " ders haline geliyor...
ne yazık ki hala özgürlükler ülkesi değiliz...

Back