Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları anaokulu sorunu

ben de geçen yıl kızımı gönderdim..bizimki site içinde bi anaokuluydu..fiziki şartları çok iyiydi..özelden farkı yoktu..biz 200 veriyorduk...

Arkadaşlar öğretmenim, devlette ana sınıfından sadece sene başında bir miktar para alınır, aylık falan yok yani..
Siz ilkokulun anasınıfından bahsediyorsunuz sanırım.orda aidat uygulaması olmuyor çünkü yemek verilmiyor.
Bahsi geçen kurum anaokulu, ilköğretim bölümü yok. Yemek, kahvaltı ve beslenme çıkar, o yüzden belli bir miktar aylık ücret alınır.

Evet ben ana sınıfından bahsediyorum.

Arkadaşlar her kafadan ayrı bir ses çıkmış. Yine bilen bilmeyen herkes konuşmuş :))
Okulöncesi öğretmeniyim 6 yıldır görev yapıyorum. Doğuda bir köy okulunda başladım ve orada aidat filan toplayamıyorduk zaten okula zor gönderiyorlardı. Sonra merkezde büyük bir okulda çalışmaya başladım. Yemek filan yoktu. Herkes kendi bbeslenmesini getiriyordu ve ilk sene 35, ikinci sene 45, üçüncü sene 50 lira aidatımız vardı. Bu paralar okul hesabına yatırırılır ve sene içinde gerekli malzemeler buradan karşılanırdı. Kil, seramik vs gibi. Temizlik malzemelerini sene başında velilerimiz getirirdi.
Yardımcı gereksiz diyen arkadaşlar lütfen öyle düşünmeyin. Bence en önemli şey bir anasinifi için yardımcı abla. Küçük Efe'yi hepiniz hatırlıyorsunuzdur sanırım... 2 göz yerine 4 göz ekstra güven demek. Ama bunun ücreti sizi bağlamaz okul halletmeli.

Yardımcı ablayı artık iş kur göndermiyor mu?

bizim sinifta bir ogretmen ve bir cicianne dedikleri yardimci bayan var ogretmen ayrica stajer istiyomus yanina ve maasinida bizlerden 50ser lira alarak vermek istiyolarmis. Aidat 100tl zaten veriyoruz ayriyetten 50tl neden verelimki kimse kabul etmiyor zaten kendi kafalarina gore is yapiyorlar

Arkadaslar bugun toplanti vardi. Toplantida stajerler icin her ay bizden para istediler ben one atilip veremiycegimi soyledim diger velilerde kisik sesle veremeyiz dediler. Ogretmen le hararetli konustuk yururlukte boyle bir uygulama yok dedim neden biz cebimizden her ay stajer maasi verecegizki dedim. Zaten her ay aidati vericez yani.toplanti bitti eve geldim telim caldi arayan okul muduru. Okula gorusmeye cagirdi gittim. Aynen mudurede aidat verdigimizi bunun haricinde her istediklerini aldigimizi herseye uyacagimi fakat stajerin maasini vermeyecegimi soyledim. Sonuc okumus müdür olmus bu zavalli sahsiyet bana ya kurallarimiza uyarsin yada bidaha cocugunu bu okulda gormuycem al cocugunu fefol git dedi. Bende ona bikac cumle soyledim sinirimden aglaya aglaya eve geldim. Meb aradim sikayetimi yaptim. Cocugumun yaninda beni rencide etti. Oglum korktu neye ugradigimizi sasirdik hakkimi korudum diye okuldan kovulduk. Yaziklar olsun diyorum.

anasınıfı mı anaokulu mu? anaokulları aidatlı çünkü hem de 100 falan değil 300-400 bazı yerde 500 devlet bile olsa böyle ama anasınıf ücretsiz. stajyer de parayla tutulmaz, kız meslek liselerinden okul vasıtasıyla resmi olarak gönderilir. ücreti de asgari ücretin üçte biridir ve devlet okulu olduğu için devlet karşılar.

sizin öğretmen yardımcı abla istiyor galiba ona devlet ödenek vermiyor çoğu zaman sizden istemesi normal de iki tane neymiş bir tane yetmiyor muymuş hayret

Bimerede şikayet et arkadaşım,sizi okuldan kovamaz böyle bir yetkisi yok.

terbiyesiz adam, iyi yapmışsınız nereye ettiniz şikayet? 147yi arayın en etkili orası. kimse sizi böyle bir şeye zorlayamaz. müdür de bu kadar çirkefleşiyorsa o para da onun da gözü vardır.

Devlet anaokulu aidat 100tl onda problem yok ama sinifta bir ogretmen bir yardimci bayan var ogretmen kendi yanina stajer istiyo maasinida biz 50tl her veliden her ay istiyo. Bende veremem dedim diye mudur denen sahsiyet ya kurallarimiza uycaksin yada al cocugunu defol git bidaha bu cocugu okulda gormiycem dedi odadan kovdu bizi

okudum okudum yukarıda da yazdım o parada gözü vardır müdürün 147yi arayıp söyleyin. ben de öğretmenim en etkili yer orası şu anda. terbiyesizlikten başka bir şey değil müdürün yaptığı

bir de çocuğunuzun yanında.. yaptığı şey kabul edilemez.. "defol" ne demek!
bence okulun bağlı olduğu ilçe milli eğitime gidip şahsen şikayet edin..
"bu şekilde şikayet almıyoruz" derlerse de kopardığınız fırtına yanınıza kar kalır..
ilçede herkes herkese bilir müthiş etkili olur..
en azından ben hıncımı ancak öyle alırdım..

Bimerede şikayet et arkadaşım,sizi okuldan kovamaz böyle bir yetkisi yok.
Sok gecirdim zaten adam bi anda parladi yasli felanda degil 32 yasindaymis esim sormus yasini. Okumus müdür olmus ama insan olamamis. 147 sikayet ettim faydasi olacakmi bilmiyorum zaten aksam üzeri baska okula kayit ettirdik oglumu.

Anne ben okula gitmem mudur cok kotu sana bagirdi dedi. Cocugum icin dunyalari yakarim hincimi alamadim cok sinir oluyorum kendime. Esim gitti konusmaya sen ne hakla benim oglumu kovarsin oyle bir hakkin varmi demis cvp verememis terbiyesiz.

Seneler önce böyle göz korkutmaya çalışan bir müdür vardı. Meb'e şikayet edilince okula almak zorunda kaldı öğrenciyi.Hiç bi şekilde geri adım atmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…