• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları anaokulu sorunu

ya siz gerçekten veli olarak mı yazıyorsunuz buraya :eek:
tabi ki T.C. her devlet okulu anasnıfı belirli bir aylık para alıyor,bir ay boyunca yenilen yemekler,yapılan faaliyet etkinlikler,anasınıfının temizlik giderleri ,kırtarsıye giderleri bu paradan karşılanıyor...biz kızımı yazdırmak için 9 okul dolaştık 9 uda aylık bir para alıyor hatta bunu M.E.B. na bağlı bir hesaba bankadan yatırıyoruz...siz nerde yaşıyrsunzu pardon?
stajer konusuna gelince devlet her devlet okuluna stajer verir,ücretsiz stajer verir yani...sizin öğretmeniniz stajerle uğraşmak istemeyip yardımcı öğretmen alıyorsa o ayrı..
ayrıca 1000 tl değil yardımcı öğretmen başına 500 tl düşüyor yanına 2 stajer almak istiyor demişsiniz bir stajere 5oo tl düşer...ben veli olsam verirdim çünkü bir sınıfta 20 öğrenci ve onlarla ilgilenen 1 öğretmen çok saçma..ya müdürle konuşun sınıf bölünsün ya da devletten stajer isteyin..

ya siz gerçekten veli olarak mı yazıyorsunuz buraya :eek:
tabi ki T.C. her devlet okulu anasnıfı belirli bir aylık para alıyor,bir ay boyunca yenilen yemekler,yapılan faaliyet etkinlikler,anasınıfının temizlik giderleri ,kırtarsıye giderleri bu paradan karşılanıyor...biz kızımı yazdırmak için 9 okul dolaştık 9 uda aylık bir para alıyor hatta bunu M.E.B. na bağlı bir hesaba bankadan yatırıyoruz...siz nerde yaşıyrsunzu pardon?
stajer konusuna gelince devlet her devlet okuluna stajer verir,ücretsiz stajer verir yani...sizin öğretmeniniz stajerle uğraşmak istemeyip yardımcı öğretmen alıyorsa o ayrı..
ayrıca 1000 tl değil yardımcı öğretmen başına 500 tl düşüyor yanına 2 stajer almak istiyor demişsiniz bir stajere 5oo tl düşer...ben veli olsam verirdim çünkü bir sınıfta 20 öğrenci ve onlarla ilgilenen 1 öğretmen çok saçma..ya müdürle konuşun sınıf bölünsün ya da devletten stajer isteyin..
Peki siz okuma bildiğinize eminmisiniz ? Çünkü okumadan anlamadan sırf yorum yapmak için yorum yapıyorsunuz. Benim aylık aidatla kırtasiye ve temizlik malzeme parasıyla sorunum yok en başta ben verdim zaten o parayı. Burda bazı arkadaşlar Belediye zaten veriyor siz neden alıyorsunuz dediğinde belediyenin verdiğini duymadığımı bizim kendimizin aldığını söyledim buraya kadar anladınızmı? Öğretmen yanına iki stajer alıcakmış aidat harici bizden her ay 50tl daha istediler Maaş ve sigorta bu parayla ödenecekmiş . Ben kabul etmedim Oğlumu aynı gün başka okula yazdırdık yeni okulda stajerler var ve bizden fazladan para istemiyorlar. Yani sorun budur arkadaşım ayrıca İstanbul'da yaşıyorum umarım açıklamamı anlamışsındır..

Stajerin parasını devlet ödüyor velilerin ödediğini duymadım suana dek.

Merhabalar Herkese,
Öncelikle devletin bu şekilde aidat adı altında para toplamasını bir şekilde insanlara kabul ettirdiler bunun haricinde extra olarak bide stajer bedellerrini de insanlara ödetmek istiyorlar yerinizde olsam kesinlikle karşı çıkardım. Bende çocugum için anaokulu arayışında bulundum bir çok seçenek var insanın kafası karışıyor beykozda oturuyorum beykoz anaokulları için internette aramalar yaptık anaokulları bulabildim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back