• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları anaokulu sorunu

yazmadan geçemiycem..ben 4 sene önce kızımı devlet anaokulu na yolladım. Kayıt parası 300-aylık aidat 60 tl yarım gün-kirtasiye 300 tl tuttu..Bir öğün yemek vardı.ogretmen ve yemek yapan sinif annesi vardı. .23 çocuk vardı. .Istanbul da yaşıyorum fatih te..şimdide 150 tl diyorlar ortalama. .
benim anlamadığım özel kreş diyen arkadaşlar uçuk fiyatları bilmiyor lar sanırım. .Küçük kızım için baktım yanına yanasamadim bile 500 den yukarı hep yarım gün özel ler..
150tl verdikten sonra ustune 200daha koyar ozele gonderirim diye dusunuyor insanlar yarim gun. Her butceye gore ozel anaokulu var 700e de var 1000tlyede var. Ozelde indirimde yapıyorlar diye duydum bi arkadaşımdan

Bana çok fazla gelmedi aylık ücret, devlet anaokulu da olsa masrafları olacak tabi. Ben özel bi anaokuluna gönderiyorum oğlumu ve yıllık 9500 lira servis hariç diğer tüm masraflar içinde bu fiyat, sabah öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı var. Ayrıca bu indirimli fiyatı.

Ama stajyer alacaklarsa hiç duymadım veliden para alınmasını, personel eksiğini kurum düşünür alır ya da almaz. acaba stajyer olarak düşünülen, anaokulu öğretmeninin bi akrabası mı:) Parasız da çalışabilecekken ücret talep edebiliyorlar :KK48:
Ayrica butun masraflari bi karsiliyoruZ okulda sadece kahvalti vericekler okadar baska masraflari yok yani

E="cimbomlum, post: 36898056, member: 486247"]150tl verdikten sonra ustune 200daha koyar ozele gonderirim diye dusunuyor insanlar yarim gun. Her butceye gore ozel anaokulu var 700e de var 1000tlyede var. Ozelde indirimde yapıyorlar diye duydum bi arkadaşımdan[/QUOTE

Bende onu diyorum ben 159 fazla iken 200 daha veremem şahsen. .keske olsada versem:-(

ben devlete anaokulunda çalışıyorum. biz aylık 80 tl alıyoruz bu para ile yemek,aşçı maaşı,temizlikçi maaşı ve sigortalarını ödüyoruz. stajer için ayrı para toplanamaz yasaktır. kayıt olduğunuz okula gidip kaymakamlık ya da valilik olurunda olan okulöncesi taban-tavan karar yazısını görmek istiyorum derseniz göstermek zorundalar. eğer yemek çıkarmıyorsa okul 100 tl çok geldi o karara bakın orda detaylı yazar şartlar. biz yemekli olduğumuz için 80 alıyoruz.

100tl yarım gun yani 4saat icin sadece kahvalti okadar. Diger bütün masraflari biz aliyoruz kirtasiyeden tutunda temizlik malzemesine kadar hepsini kitaplarida dahil zaten aidata bisey demiyorum ayriyetten 50tl her ay butun velilerden toplanip stajerlerin maasini verecekmisiz. Ama tabiki kabul etmiyoruz boyle biseyi
Yok kabul etmeyin canım dediğim gibi işletmenin tercihi görevidir mecbur.sizden istemeleri saçma.

ben devlete anaokulunda çalışıyorum. biz aylık 80 tl alıyoruz bu para ile yemek,aşçı maaşı,temizlikçi maaşı ve sigortalarını ödüyoruz. stajer için ayrı para toplanamaz yasaktır. kayıt olduğunuz okula gidip kaymakamlık ya da valilik olurunda olan okulöncesi taban-tavan karar yazısını görmek istiyorum derseniz göstermek zorundalar. eğer yemek çıkarmıyorsa okul 100 tl çok geldi o karara bakın orda detaylı yazar şartlar. biz yemekli olduğumuz için 80 alıyoruz.
Canim sadece kahvalti veriyorlar baska ogun yok. Yarim gun 100tl.kendi kendilerine konusup karar verdiler herhalde 50tl her ay fazladan velilerden alsinlar diye ama hicbir veli vermiyor bende dahil 50tl yi. Diger masraflara zaten sozum yok aidatada laf etmiyorum. Sadece cok sacma stajer maasini bizden almaya calismalari.50 tl 20kisiden 1000tl para yapar. Stajer 300tl felan alir herhalde 3gun gelecek yarim gun. Ee geri kalan parayi neyapacaksiniz dedim ogretmenin cevabi gezilere gideriz o parayla sastim kaldim ben zaten kimse kabul etmiyor

hocama katılıyorum geçen yıl çalıştığım bağımsız anaokulunda müdürümüz bu sene için burda kalırsam yarım gün için yemekli 7o lira tam gün için 140 lira olur en fazla 5 lira oynar demişti. .müdürümüzün bu yıl tayini başka okula çıktı.şimdi nedir bilmiyorum eski okulumda.kesinlikle stajyer ücretini kabul etmeyin.sizin verdiğiniz aydatın 50 lirası kahvaltıya harcanıyorsa 50 lirası zaten yardımcıya gidiyor ve diğer ihtiyaçlara gidiyor.el sabunu ve peçete,ıslak mendil neyse de diğer temizlik malzemeleri belediyeniz tarafından karşılanıyor zaten . buda kanıtı http://www.eyup.bel.tr/icerik/1001/5221/okullara-dagitilan-temizlik-malzemeleri.aspx

bağımsız anaokulları aylık 100 lira, devlet belirliyor fiyatı, bi ilköğretim okulunun içindeyse o zaman almıyorlar para...

bazen bizim içimizden de çıkıyor böyle insanlar. stajer parasını veli ödemez o sizin verdiğiniz 100 tl aidattan ödenir ayrıca stajer parası diye bir şey yok yani. yardımcı parası dese o da aidattan ödenir. ödemeyin.

hocama katılıyorum geçen yıl çalıştığım bağımsız anaokulunda müdürümüz bu sene için burda kalırsam yarım gün için yemekli 7o lira tam gün için 140 lira olur en fazla 5 lira oynar demişti. .müdürümüzün bu yıl tayini başka okula çıktı.şimdi nedir bilmiyorum eski okulumda.kesinlikle stajyer ücretini kabul etmeyin.sizin verdiğiniz aydatın 50 lirası kahvaltıya harcanıyorsa 50 lirası zaten yardımcıya gidiyor ve diğer ihtiyaçlara gidiyor.el sabunu ve peçete,ıslak mendil neyse de diğer temizlik malzemeleri belediyeniz tarafından karşılanıyor zaten . buda kanıtı http://www.eyup.bel.tr/icerik/1001/5221/okullara-dagitilan-temizlik-malzemeleri.aspx
Canim temizlik malzemelerini en kaliteli marka olaraktan bizden istediler biz alıp okula vericez

bazen bizim içimizden de çıkıyor böyle insanlar. stajer parasını veli ödemez o sizin verdiğiniz 100 tl aidattan ödenir ayrıca stajer parası diye bir şey yok yani. yardımcı parası dese o da aidattan ödenir. ödemeyin.
Aynen cok sacma bir olay buyuk toplanti yapacaklar bu hafta hersey konusulacak bakalim. Kesinlikle odemeyi düşünmüyorum zaten

olur bence ya şöyle düşün benim yeğenim şuan orta 1 de ve yılda 20+20 40 lira aidat veriyolar 12000 lira çok fazla.

Siz bilmeden konuşuyorsunuz. anaokulları devletinde olsa öyle bedava değil canım. zaten olmamalı da gider diye bişey var ve bunların karşılanması lazım. okul öncesi yönetmeliğini okursan anlarsın. meb her sene başında okullara şu kadar ücret alacaksınız diye de yazı gönderir. Asıl ilkokul ve oretaokul ve liseler para toplayamaz okul mecburi olduğu için devlet karşılamak zorunda. ama anasınıflarında mecburiyet yok ve o yüzdende ücretli anladınızmı.
Ayrıca konu sahibi arkadaşım sadece kahvaltıyı karşılıyor demişsiniz. Penirin kilosu ne kadar biliyorsunuz sanırım. Hiç birşey ucuz değil zaten. Çocuğunuzun beslenmesi ve sağlığı için az bile bence.

Tüm devlet anaokullarında aylık bir ücret alınır.
Çünkü yemek ve ara beslenme verilir.
Ama stajyer parası saçmalık.
50 liraya bale, piyano veya İngilizce hocası dese olabilir, ama ne alaka stajyer.
Kabul etmeyin bence.

Siz bilmeden konuşuyorsunuz. anaokulları devletinde olsa öyle bedava değil canım. zaten olmamalı da gider diye bişey var ve bunların karşılanması lazım. okul öncesi yönetmeliğini okursan anlarsın. meb her sene başında okullara şu kadar ücret alacaksınız diye de yazı gönderir. Asıl ilkokul ve oretaokul ve liseler para toplayamaz okul mecburi olduğu için devlet karşılamak zorunda. ama anasınıflarında mecburiyet yok ve o yüzdende ücretli anladınızmı.
Ayrıca konu sahibi arkadaşım sadece kahvaltıyı karşılıyor demişsiniz. Penirin kilosu ne kadar biliyorsunuz sanırım. Hiç birşey ucuz değil zaten. Çocuğunuzun beslenmesi ve sağlığı için az bile bence.

Anaokuluna giden çocuğun yediği peynir ne kadardır Allah aşkına? Oturupta 5 kilo peynir yemiyolar ya.Çoğu çocukta yemek yememe sorunu var zaten. Şöyle güzelce kahvaltı eden pek fazla çocuk görmedim etrafımda. Zaten boyayı, temizlik malzemesini belediye karşılıyo.

ben büyük oğlumu da devlet anaokuluna yollamıştım küçük de bu sene başladı.. büyük oğlumda aylık 100 tl veriyorduk, yetmiyor arada yiyecekleri kek- poğaça yı da biz evden yapıp götürüyorduk.. temizlik malzemelerini de ayrıca alıyorduk.. o aylık verdiğimiz 100 tl ne için hala anlayabilmiş değilim.. bu sene de yatırmaya başladık, hayırlı olsun :KK53:

kısaca okumak, özel de veya devlet de hiç beleş değil..

Son düzenleme:
100 tl aylık ilk defa duydum ayrıca yanına kimi alırsa alsın okul karşılar boşuna devlet okulu dememişler .sen istersen git mili eğitimden bilgi al

Ben de anlamıyorum ya devlet doğal gazı bile ödemiyor bizde.
Tüm giderler karşılansa kim neden para toplasın acaba?

Back