Siz anlamak istemiyorsunuz yada yorunlarimi okumadiniz sirf yorum yapmak icin yorum yapanlardansiniz belliki. Ben aylik aidati cok bulup odemeyecegim demedim hic aidat disinda bizden 50tl kisi basi olmak uzere stajere maas vermek icin para istiyorlar. Konu bu yani biz veliler stajerin maasini neden verelimki. Ayrica bir arkadas sordu burda yemek veriliyomu diye bende kahvalti sadece dedim. Umarim anlamissininizdir bu sefer konuyu...Siz bilmeden konuşuyorsunuz. anaokulları devletinde olsa öyle bedava değil canım. zaten olmamalı da gider diye bişey var ve bunların karşılanması lazım. okul öncesi yönetmeliğini okursan anlarsın. meb her sene başında okullara şu kadar ücret alacaksınız diye de yazı gönderir. Asıl ilkokul ve oretaokul ve liseler para toplayamaz okul mecburi olduğu için devlet karşılamak zorunda. ama anasınıflarında mecburiyet yok ve o yüzdende ücretli anladınızmı.
Ayrıca konu sahibi arkadaşım sadece kahvaltıyı karşılıyor demişsiniz. Penirin kilosu ne kadar biliyorsunuz sanırım. Hiç birşey ucuz değil zaten. Çocuğunuzun beslenmesi ve sağlığı için az bile bence.
Butun kirtasiye malzemelerini butun temizlik malzemelerini biz aliyoruz belediye verecek almayin demedilerAnaokuluna giden çocuğun yediği peynir ne kadardır Allah aşkına? Oturupta 5 kilo peynir yemiyolar ya.Çoğu çocukta yemek yememe sorunu var zaten. Şöyle güzelce kahvaltı eden pek fazla çocuk görmedim etrafımda. Zaten boyayı, temizlik malzemesini belediye karşılıyo.
Kesinlikle kabul etmem zaten cogu veliyede sacma geldi kimse sicak bakmiyor buyuk toplantiyi bekliyorum :)Tüm devlet anaokullarında aylık bir ücret alınır.
Çünkü yemek ve ara beslenme verilir.
Ama stajyer parası saçmalık.
50 liraya bale, piyano veya İngilizce hocası dese olabilir, ama ne alaka stajyer.
Kabul etmeyin bence.
Arkadaşlar öğretmenim, devlette ana sınıfından sadece sene başında bir miktar para alınır, aylık falan yok yani..
Butun kirtasiye malzemelerini butun temizlik malzemelerini biz aliyoruz belediye verecek almayin demediler
bizim her ay verdiğimiz ne o zaman?
İşte onu bilmiyorum, benim branşım İngilizce, ana sınıfı öğretmeni bir ev arkadaşım vardı geçen sene, dönemin başında topladı bir kere, kaç lira onu da bilmiyorum ama 100 olacağını hiç sanmıyorum. Onu bile zor topladı yani, bir daha da para istemedi. Bundan eminim. Topladığı para ile de malzeme almıştı sınıfa..
Oyle bisey yoksa biz neden odeyecegiz aklim cok karisti gercekten p.tesi meb.arayacagim en iyisiArkadaşlar öğretmenim, devlette ana sınıfından sadece sene başında bir miktar para alınır, aylık falan yok yani..
zaten ana sınıfı öğretmenleri almıyor bu parayı.. okul idaresi alıyor, bankaya yatırıp makbuzunu götürüyorum ben her ay.. anladığım kadarıyla sizin ki farklı bir durum olmuş.. hatta geçen hafta 2 ayı (eylül- Ekim) peşin yatırıp makbuzunu götürdüm, o şekilde kayıt yapıldı..
3 yıl önce de aynı şekilde yaptık büyük oğluma, artık ezberledim sistemi
Oyle bisey yoksa biz neden odeyecegiz aklim cok karisti gercekten p.tesi meb.arayacagim en iyisi
Bizim burda öyle bir şey olmadığına göre zorunlu bir uygulama değil. Sizin okul adına bir hesap açılmış belli ki.. Gerçekten çok ilginç farklı yerlerde farklı uygulamalar olması.. Sizinki keyfi istiyor gibi geldi bu paraları.. Dediğiniz temizlik paraları vs de mesela bizim okulda öğretmenler arasında toplanıyor, biz alıyoruz temizlik malzemelerini, kağıtları, kartuşları..
Katiliyorum aklim cok karisti vallahi ben stajer parasi dedim ama olaylarin ic yuzu cok cok farkliymis ilginc :)valla burası Türkiye, hiçbir şeye şaşırmıyorum artık ben.. burada bile kimisi alıyor demiş kimisi almıyor..
Sehirlere gore mi degisiklik oluyor acaba, hani devlet de olsa heryerde imkanlar ayni degil ya maalesef.
Bir akrabamizin cocugu da bu yil devlette anaokuluna gidecek mesela. Sadece kayit sirasinda 90tl vermisler. Aidat lafi eden olmamis..
İlginc.
En iyi cevabi meb verecek sanirim derinlere indikce baska baska seyler çıkıyor ortayaSehirlere gore mi degisiklik oluyor acaba, hani devlet de olsa heryerde imkanlar ayni degil ya maalesef.
Bir akrabamizin cocugu da bu yil devlette anaokuluna gidecek mesela. Sadece kayit sirasinda 90tl vermisler. Aidat lafi eden olmamis..
İlginc.
En iyi cevabi meb verecek sanirim derinlere indikce baska baska seyler çıkıyor ortaya
P.tesi arayip soracagim kismetseSordun mu mebe?
Arkadaşlar öğretmenim, devlette ana sınıfından sadece sene başında bir miktar para alınır, aylık falan yok yani..[/QUOTE
yanlış bilgilendirmeyi lütfen. Be okul öncesi öğretmeniyim sene başında yıllık aidat belirlenir ay ay da ödenir. Toplu alım yasaktır. Lütfen internetten okul öncesi yönetmeliğini bir okuyun öyle yazın. Ben velilerime şeffaf olmak adına yönetmeliği okumalarını öneriyorum. Konu sahibi bayan bi zahmet edip okuyun ona göre hareket edin gerekirse dilekçe yazarsınız uygun görülürse tabiki müfettiş görevlendirilir sorun çözülür.
yanlış bilgilendirmeyi lütfen. Be okul öncesi öğretmeniyim sene başında yıllık aidat belirlenir ay ay da ödenir. Toplu alım yasaktır. Lütfen internetten okul öncesi yönetmeliğini bir okuyun öyle yazın. Ben velilerime şeffaf olmak adına yönetmeliği okumalarını öneriyorum. Konu sahibi bayan bi zahmet edip okuyun ona göre hareket edin gerekirse dilekçe yazarsınız uygun görülürse tabiki müfettiş görevlendirilir sorun çözülür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?