Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları anaokulu sorunu

ben kızımı anaokuluna yazdırdığımda 420 lira kayıt parası verdik bunun 250 tl si meb ana sınıfları için belirlediği kayıt parası gerisine bağış yaptık diye kağıt imzalattılar bizde yemeği her gün bir veli hazırlıyordu. buna rağmen bu kadar para istenir mi yok ona para yok buna para diye şikayet ettik.bizimkiler iyiymiş yine o zaman..ben yine söylüyorum bu kadar para vereceksin madem yakınında varsa kız meslek liselerinin bazılarının kreşleri oluyor oraya ver en azından tüm gün gider üç öğüne yemek verirler,öğretmen stajer vs sıkıntında olmaz.Daha başlasın ne masraflar çıkar ana sınıfı eşittir para demek

Bende ilk kez duydum. Bi cok anaokulunda stajyerlik yaptım .ücret veren işletme de oldu.vermeyende.ama ücret aldığım isletmede isletmenin kendisi verdi.doğru ve mantıklı olanda bu zaten .Stajyerler ve ucretleri işletmenin tercihi ve sorunu.velilerle hiç bir alakası yok.

bende oglumu devletin bagimsiz ana okuluna gonderiyorum.gecen sene de gondermistim.110 tl okul aidati 10 tl de stajiyer parasi veriyordum.cocuklarin yemekleri falan okulda pisirildigi icin fazla gelmiyordu bana.ama 50 tl fazlaymis valla.

alınan 100 tl lik ücret devlet anaokulu ise eğer çocuğunuzun yemek parası. Neyi nereye verdiğinizi öncelikle bir sorgulayın sonra yorum yapın. İkincisi alınan diğer ücret ise bazı okullarda yardımcı yok çocuğunuz tuvalete gitmek istediğinde başında birinin olmasını istiyorsanız onu da vermelisiniz

Bence siz ilk once yorumlari okuyun ondan sonra burda yorum yapin. 100tl aidata ben bisey demiyorum sadece ayriyetten 50tl verip stajerin maasini biz neden odeyelim ve sinifta bir ogretmen birde yardimci var ayriyetten stajer istiyor ogretmen yanina anlatabildimmi ?

Aynen katiliyorum pisman olduk zaten devlet okuluna yazdirdigimiza

Yemek dediginiz sadece kahvalti

bende oglumu devletin bagimsiz ana okuluna gonderiyorum.gecen sene de gondermistim.110 tl okul aidati 10 tl de stajiyer parasi veriyordum.cocuklarin yemekleri falan okulda pisirildigi icin fazla gelmiyordu bana.ama 50 tl fazlaymis valla.
Tabikide fazla canim ya 50le bitmiyoki zaten odenen aidat var herseyide biz aliyoruz yardimci kadinda var sinifta ogretmen tek degil yani

Kusura bakmayın birşey sormak istiyorum bu bahsettiğiniz rakamlar yarım gün mü tam gün içinmi?

Başında birinin olması ne demek canım. Yaş grubuna bağlı öğretmenin ihtiyaci varsa küçük yaş grubuysa işletme nin mecburen ihtiyacı olucak stajyere.tuvalet nedir ki ya.stajyerlik yaptım tuvaleti alt değiştirme yemeği daha bi sürü şey. Ogretmenin yapmadklari şeyleri ble yapiyodum.stajyerin görevidir bu.ama veli odemek zorunda değil bence bilmiyorum. Veli çocuğunun iyi bakilmasi için bırakır guvenir gerisi işletmenin başarısına kalitesine bağlı onun sorumlulugnda.bnim tek sasirdgm 100 tl iyiymiş ya uygun

Herkes yorum yazmışta 150 vereceğime özele yollarım. Yarım gün 150 ye mis gibi yerler var.

Bende özel biryerle görüştüm çocuk başı 500 tl yarım gün ama bahçesi kocaman iki katlı bir yer...bahçesinde meyve ağaçları var. Bide özel olduğu için devlet teşvikiyle çocuklar zaten 5 ayı kendi ödüyor gibi bişey oluyor...yani devlet eğer yarım güne bu kadar alıyorsa hiç anlamı yok devlete göndermenin...

bence ayda 150 çok değil özellere göre..bizde özel anaokulu 5 bin istedi yıllık..kızkardeşimde devlete ayda 80 tl ye göndermişti..öyle bir yer olsa bende gönderiridim..yarı özel gibi..

100tl yarım gun yani 4saat icin sadece kahvalti okadar. Diger bütün masraflari biz aliyoruz kirtasiyeden tutunda temizlik malzemesine kadar hepsini kitaplarida dahil zaten aidata bisey demiyorum ayriyetten 50tl her ay butun velilerden toplanip stajerlerin maasini verecekmisiz. Ama tabiki kabul etmiyoruz boyle biseyi

yazmadan geçemiycem..ben 4 sene önce kızımı devlet anaokulu na yolladım. Kayıt parası 300-aylık aidat 60 tl yarım gün-kirtasiye 300 tl tuttu..Bir öğün yemek vardı.ogretmen ve yemek yapan sinif annesi vardı. .23 çocuk vardı. .Istanbul da yaşıyorum fatih te..şimdide 150 tl diyorlar ortalama. .
benim anlamadığım özel kreş diyen arkadaşlar uçuk fiyatları bilmiyor lar sanırım. .Küçük kızım için baktım yanına yanasamadim bile 500 den yukarı hep yarım gün özel ler..

Bana çok fazla gelmedi aylık ücret, devlet anaokulu da olsa masrafları olacak tabi. Ben özel bi anaokuluna gönderiyorum oğlumu ve yıllık 9500 lira servis hariç diğer tüm masraflar içinde bu fiyat, sabah öğle yemeği ve ikindi kahvaltısı var. Ayrıca bu indirimli fiyatı.

Ama stajyer alacaklarsa hiç duymadım veliden para alınmasını, personel eksiğini kurum düşünür alır ya da almaz. acaba stajyer olarak düşünülen, anaokulu öğretmeninin bi akrabası mı:) Parasız da çalışabilecekken ücret talep edebiliyorlar

Canim ister akrabasi olsun ister kim olursa olsun 100tl aidat dendi 101tl bile vermem. Evet beni 50tl zenginde yapmaz fakirde ben veririm fakat baskalari veremez. Okulda bir veliyle tanistim kadin cok uzuldu ben 100tlyi nasıl vericem diye dusunurken birde 50tl eklendi diyo kadin kendini ona gore ayarlamis yani. Anaokulu zorunlu degil ama insan evladini göndermeyi istiyor.herkez ister cocugu ozele gitsin sartlar elvermeyince boylede bir imkan olunca devlete siginiyosun ama devlet maalesef ozelleri gecmis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…