Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Anaokulu öğretmenleri?

Milli egitim mudurlugune gidip sikayette bulunabilirsiniz. Okula kendiniz gidip hic ugrasmayin. İl milli egtm mudurluklerinde teftiş kurulu oluyor. Dogrudan gidip gorusun. Durumu anlatin.
Okul görevlisi aynı şeyi söyledi hiç yardımcı ile konuşmasın lar iki gğn düzelir sonra bozar. Müfettişler çok titizleniyor daha denetimden geçmedi o yüzden böyle yapıyor dedi. Görevliyi de çok yakın bir arkadaşım tanıyor onun sayesinde konuşuyoruz bunları daha yazmadıpım ne fiyaskolar. Ama eski müdür zamanı olmamış böyle şeyler. Şimdi okulu bırak başka okula git diyenler var ama öğretmenimiz inanılmaz iyi. Ben çocuğumu nasıl bırakıp gelicem derken öğretmenin sayesinde bunu atlattım. Cicianne deseniz okulun ilk günü ilk okul daki tğm öğrenciler kadına koşup koşup cicianne seni çok özledik diye sarıldı. Bukadar iyi iki insanı bir kişinin ihmali yüzünden bırakmak varken . İhmali olanın üzerine gitme taraftarı yım

hiç bir prosedürle uğraşmayıp direk ilçe mebe gidip durumunuzu anlatın ,kimliğinizi açık etmek gibi bir mecburiyetiniz de yok zaten ,en kısa zamanda gereken yapılır

Anaokulu mu yoksa ilkokul bünyesinde anasınıfı mı?
İlkokul bünyesindeyse maalesef alınan aidatların sadece bir kısmı anasınıflarına ayrılır, bizim de öyle,gerisi okulun diğer kademesine gidiyor, ama eğer anaokuluysa iyice bir araştırın, anaokullarında beslenmenin falaan çok güzel olması geekiyor, öyle çorba makarnayla olacak iş değil. Ben üniversitede stajımı ilkokulda yapmıştım , ilkokul olmasına ragmen pizzalar börekler falan geliyordu beslenme saatinde

cikom şüphelerin doğru olabilir. Önceki çalıştığım anaokulundaki müdür zimmetine para geçiriyormuş bunu müdür yardımcısı olan arkadaş farketmiş. Şikayet edince müfettiş soruşturması açılmıştı hapis cezasına çarptırıldı. Bir yolunu buldu sadece sürgünle kurtuldu.

Yani beni en başta şüpheye düşüren bu müdür yardımcısı neden müdür anaokulu ile kim ilgileniyor sorusuna ben desin. Oysaki o ilgilenmiyordu. Sonra kaydını alan kadına parasını geri vermemesi. Yani düzelmez se yada yarın ters bir konuşması olursa hep 5 6 kadınız yarın listenin kopyasını alıp il meb e gidicez.

Bazı idareciler öğretmenleri hiç tınlamıyor ve burada da iş siz velilere düşüyor.

Devlet mi tam gün mü. Nekadar veriyorsunuz ve liste nasıl acaba örnek verir misiniz lütfen
özel. 500 tl veriyorum. mesela bugünkü menü: sabah: tahin pekmez, bitki çayı, poğça, kaşar peynir, zeytin - öğle: tarhana çorbası, etli bezelye, pilav - ikindi kahvaltısı: havuçlu kek, limonata.

özel. 500 tl veriyorum. mesela bugünkü menü: sabah: tahin pekmez, bitki çayı, poğça, kaşar peynir, zeytin - öğle: tarhana çorbası, etli bezelye, pilav - ikindi kahvaltısı: havuçlu kek, limonata.
Yaa nerde o özel okul 500 e özel mi var. Hangi il. Öğlen yemeği olduğuna göre saat leri de uzun

Bazı idareciler öğretmenleri hiç tınlamıyor ve burada da iş siz velilere düşüyor.
Bugün gidip konuştuk. Müdür ve müdür yardımcısı ile beraber yeni liste hazırladık.

Tabi dün ona bizim toplandıpımızı çıtlatmışlar belli.işte 2 haftada 1000 tl yetmedi falan dedi. Sonra dedim hocsm siz anaokuku öğretmeni değilsiniz listeyi onlar yapsın hem erkek olarak bilmemeniz normal bir çocuk ne yemeli. Sarelleli ekmek .sadece salçalı şehriye çorbası sadece makarna olmaz 1 poğaça yeterli değil dedim. Gelin hem büyçeyi sarsmasın hem çocuklara yediğini bir faydası olsun dedim. Ve listeyi kapıya asın. Yumurta olduğu zaman evde kahvaltı vermek isteyen anne bilir ona göre yumurta yedir mez bu sorun da kalkar ortadan dedim. Ve beraberce düzenledik. Poğaça yerine simit kahvaltı lık ve ıhlamur koydu. Makarna yerine bulgur pilavı yanına farklı değişerek tavuk ürünleri. İki gün yumurta peynir vs kahvaltı lık koydu. Bir güne de çorba koyun ama ya tarhana olsun ya mercimek Yanınada bir meyve koyalım dedi. Derken orta yolu bulduk şükür. Uzamadı yani. Aslında arada konu değiştirmeye çok uğraştı ama hocam koca okul sizi bekler bix konumuza dönelim dedim. Çok teşekür ederim yardıamlatın için ve burdaki herkesin yardımı için. Bu arada bugün dün varolan kadınların hiçbiri yoktu 1i geldi sadece birde 2 3 bayanı görüp çağırdık.

slm
benim oglum 52 aylık anaokuluna gidiyor herşeyi yapmayı seviyoda boyama yapmanın çok sıkıcı oldunu söylüyor ve boyama yapmıyormuş okulda bakıcılar ögretmen evde boyama yaptırın diyolar ama yapmıyor çok sıkıcı anne diyo ne yapmalıyım

Sınırlı çizgiler koymayin çocukların önüne. Birakin serbest resim yapsın. Boyama yapmayi sevmiyor derken sınırlı alan boyamasi mi? Eğer öyleyse parmak boyasiyla parmak ya da el baskısı yaptırabilirsiniz. Ya da boş bir kağıt verip istedigini cizmesini söyleyebilirsiniz.

Serbest resim sınırlı alan boyamalarindan daha fazla katki sağlar çocuğa. Küçük kas becerisinin yanısıra yaraticiligi da gelişir.

Okul öncesi eğitiminde yeni yaklaşım da bu zaten.

Bütün bunların yanısıra bir kağıda mumla bir şekil çizin ve cocuga hangi şekli cizdiginizi soylemeyin kağıdın hepsini boyadiktan sonra seklin ortaya cikacagini anlatin. Çocuğun bütün sayfayi sulu boya ile boyamasini saglayin. Daha sonra ortaya cikan şekli çocuğa sorun ve bu seklin üzerine sohbet edin. Bu faaliyet genellikle bütün çocukların hoşuna gider.

okulda ögretmen armut kelebek gibi çizilmiş resimler veriyo onları boyasın diye çok sıkıcı oldugunu söylüyo evde boyama yaptırın diyolar ama baskı yapmazsam yapmıyor okulda da yapmıyormuş aglıyomuş ben boyama yapmak istemiyorum diye ne yapacamı şaştım sulu boya çalışmaları yapıyoruz evde patates baskısı gibi çok seviyo ama çizilmiş bir armut resmini boyalım oglum diyorum anne çok sıkıcı diyo ögretmen serbest bırakın diyo ama evdede boyama yaptırın diyo ?

Ogretmeninizin yöntemi hakkında bir sey diyemem sonuçta her ogretmenin farkli bir ogretim yontemi var. Bana göre okulun daha başında sınırlı cizgiler vermemek gerek. Sonuçta çocuğun küçük kas gelisimi birden gelisim gostermiyor. Bir de sınırlandirilmak sıkar cocuklari çünkü çocuklar her zaman daha özgür olmak ister. Madem cocugunuz okulda boyama yapmak istemiyor siz bunu evde daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. Çocuğu bir konuda zorlamak o konudan daha da uzaklastirir.

Mumla yapılan boyama etkinligini denemenizi isterim. Benim çocuklarım cok severdi bu etkinligi :) çocuğun ilgisini etkinlige çekmek için sihirli boya ismini kullanabilirsiniz. 'Hadi gel seninle sihirli boya yapalim eminim sen de çok begeneceksin' deyip etkinliğe yönlendirin, zorlayarak değil sevdirerek yaptirin muhakkak.

Bundan ziyade sulu boya ile yapilan serbest resim faaliyetleri de çocukların hoşuna gider.

Unutmayın egitim modelimiz artık çocuk odakli, hele ki okul öncesinde. Çocuğun ilgi ve isteklerini kesfedip bu doğrultuda hareket edin.

Ayrıca sınırlı alan boyamasinda cocuk kendini basarisiz hissediyor olabilir. Ve bu başarısızlık duygusundan dolayı uzaklasmis olabilir. Küçük kas becerisi yeterli duzeye ulaştığında ve boyama etkinligine severek yaklastiginda sınırlı alan boyamasini da severek yapacaktir. Çocuğa bu konuda zaman taniyin. Aceleye gerek yok sene sonuna daha çok :)

Boyama etkinligini sadece armut boyatmak olarak düşünmeyin. Serbest resim çalışması da boyama etkinligine girer.

Tabiki hesap sorun yemek listesini kim hazırlıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…