Eski müdür zamanında vardı canım köfte tavuk. Bende haftanın 5 günü et yedirilsin demiyorum ama en azından 1 gün köfte 2 gün tavuk verilebilir. 1000 tl ye 92 çocuğa ne alınabilir 1 ay yemek parası olarak düşününce. Eskiden liste hazırlanıp kapıya asılırmış. Adam uyanık listeyi astırmıyor. Yani ben parayı fazla fazla hesapla dım kapıda ki bekçinin parası niye burdan veriliyor falan demiycem yazık onuda işten falan çıkarırlar. Ama onu bile fazla hesapla dım 2700 tl para artıyor. Nereye gidiyor bu para.Öğretmenler daha çok yardımcı olur sana şimdi ama benim en çok kafam yemek olayına takıldı.Sürekli makarna,ayran nedir yahu? Hiç et yedirmiyorlar mı bu çocuklara? Böyle iş mi olur?
Devlet okulu. Hesap işlerine şu yüzden girdim. Tüm masrafları fazla fazla çıkınca geriye 2700tl para kalıyor. Yani çocuklara aylık 1000tl yemek lik bütçe yerine 3700 tl yemek lik bütçe ayrılıp. Daha doyurucu mantıklı menü ler hazırlanabilir. Peki bu 2700 tl belki daha fazlası nereye gidiyor.sabah kahvaltısı bır cok okulda acık bufe olur
bu nasıl ıs? sabah sabah serhriye corbası degıl tarhana desen anlarım ama hıc tok tutmaz
devlet anaokulumu burası bırde hesap ıslerıne neden gırdınız anlamadım onu
aylık 1000 tl yetıyor olması cok sasırtıcı zaten bırdeDevlet okulu. Hesap işlerine şu yüzden girdim. Tüm masrafları fazla fazla çıkınca geriye 2700tl para kalıyor. Yani çocuklara aylık 1000tl yemek lik bütçe yerine 3700 tl yemek lik bütçe ayrılıp. Daha doyurucu mantıklı menü ler hazırlanabilir. Peki bu 2700 tl belki daha fazlası nereye gidiyor.
Hayır aylık 1100tl. Yardımcı bayan. Yemek servis ve bazı konularda da öğrencilere yardım eden bayan. Çocuklar ona cicianne diyor.cici anne nedir?
Senelik 1,000 TL mi ödeniyor?
yani aylık 111,00 TL öyle mi?
Eee makarna. Salçalı Şehriye çorbası olursa niye yetmesin. Yetireceksin demiş kadına.aylık 1000 tl yetıyor olması cok sasırtıcı zaten bırde
Valla çokta sevdiğim bir huyum vardır kafama taktıysam halletmeden bırakmam. O öğretmenlere de çocuğuma üzüldüğüm kadar. Çünkü öğretmeni çok çok iyi cicianne aynı şekilde.hesapişlerini bende anlayamadım.ancak memnun değilseniz başka br anaokuluna verın burda hem kendınızı hem cocogunuzu yıprastıcaksınız bellıkı
Cici anne derken neden bahsettiğinizi anlamıştım, manasız bulduğum için öyle dedim.Hayır aylık 1100tl. Yardımcı bayan. Yemek servis ve bazı konularda da öğrencilere yardım eden bayan. Çocuklar ona cicianne diyor.
Çeşitli masraflar mutlaka oluyordur, peçete, ıslak mendil kırtasiye masrafı.Arkadaşlar kısacası anlatmak istediğim. Çocuklara ayrılan yemek bütçesi 1000tl . Toplam paradan artan 2700tl nereye gittiği belli olmayan para var. Yani aylık 3700 tl eder ki buda şu an ki sorun olan makarna yada sadece çorba sorununuzu kökünden çözer. Ben bu paraların nereye gittiği hakkında döküm isteme hakkına sahipmiyim devlet okulunda.
Aylık 100 tlCici anne derken neden bahsettiğinizi anlamıştım, manasız bulduğum için öyle dedim.
Ne gerek var anne demeye, şahsen ben asla böyle bir şeye müsaade etmezdim.
Kızımın okulunda da var yardımcı olan hanımlar, çocuklar onlara teyze diye hitap ediyor, misal Betül teyze...
Kayınvalidem de zamanında yardımcılık yapmıştı ona da aynı şekilde teyze diye hitap ediyorlardı.
Yıllık 1000 TL derken çocuklar için ödenen paradan bahsediyorum.
Çocuk başına yıllık 1000 TL mi ödeniyor? Eğer öyleyse çok düşük, devlet okullarında bildiğim kadarı ile ana okullarına devlet destek olmuyor, tamamen döner sermayeden karşılanıyor.
O sebeple ki yetmez diye düşünüyorum, nüfusta kalabalık.