Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Anaokulu öğretmenleri?

cikom

Guru
Kayıtlı Üye
29 Temmuz 2011
7.130
5.599
Merhaba anaokulu öğretmeni yada bilgisi olan arkadaşlar.

Oğlum bu sene anaokuluna başladı. Okulun müdürü değişti. Normalde anaokulu na Müfettişler çok daha dikkat edermiş bu yüzden eski müdür çok itina lı davrandığı için çocuğumu bu okula yazdırdım. Sabah 8 de derse başlayıp 9 da yemek veriliyor. Ama yemekler bir garip. Sadece makarna ayran. Sadece Şehriye çorbası gibi yediriyor. Sabahçı öğlen ci toplam 92 öğrenci var. 92000tl yapar. Cici anneye maaşı burdan veriliyor 1100 lira +sigorta. Ama anlamadığım okulun kapıda ki bekçisine de para burdan veriliyor ki tüm okuldan mesûl bu kişi. Fazla fazla 2 sinin parası 4000 tl tutuyor diyim. Temizlik malzemesi peçete vs biz götürüyoruz. Diğerleri ayda 500 diyim. Kırılan dökülen ayda 1000 tl diyim. Çocuklara yemek için 1000 tl bütçe uygun görmüş müdür yardımcısı. Eski müdür kartı cici anneye verir ne istersen al dermiş. Eee peki nerde 2700 tl. Fazla fazla hesapla dım.

Normalde kırılan sandalyeler in çivi ile tekrar tamiri yasak demiş müfettiş. Bu müdür yardımcısı çakın kullanın demiş. 2 öğretmen ve ciicanne bu olaylara karşı geldiği için adam bunlara da Cephe almış. Kaldıki bu iki öğretmen herkesin beğenip takdir ettiği öğretmenler. Birinin ikiz çocukları var 7 aylık kadın gece hastanede olsa bile çocuğu hastandığı zaman sabah çocuğumuzu güler yüzle karşılıyor. Bukadar sıkıntının içinde bide bu adamla niye uğraşsın.

Ben şimdi bugün gidicem ve öğretmenin adını vermemek için yemek saatleri okula geliyorum siz aylık nekadar bütçe ayırıyorsunuz diye hesap sormak istiyorum. Bu kalan para giderler vs için döküm isteme hakkım var mı.

Birde eski müdür gidince yeni müdür geliyor ve anaokulu ile kim ilgileniyor diyince bu müdür yardımcısı ben diyor. Ben şüpheleniyorum cebine para attığından bu yüzden.

Bugün baktım yeni liste hazırlanmış öğretmen listeyi bana verdi. Dedim tamam bir bayanın hazırladığı çok belli ama belliki size çok düşük bir bütçe veriliyor. Öğretmen mahçup oldu Kıyamam. Yani bugün çocuklar ballı ekmek 1 ceviz ve süt yediler. Bunu ben çocuğuma evde ara öğün olarak veriyorum. Evde kahvaltı yaptırmıyorum okulda sevmediği yemeği de yemeye alışsın diye zaten erken yiyorlar. Ama vir Salçalı Şehriye çorbası ile çocuk mu beslenir sabah sabah.

Kırılan eşyaların çivi ile çakılması konusunda öğretmenler yine tepki göstermiş ama ben bu cendereden bu öğretmenleri kurtarmak istiyorum. Ne yapabilirim.

Son düzenleme:
Öğretmenler daha çok yardımcı olur sana şimdi ama benim en çok kafam yemek olayına takıldı.Sürekli makarna,ayran nedir yahu? Hiç et yedirmiyorlar mı bu çocuklara? Böyle iş mi olur?
Eski müdür zamanında vardı canım köfte tavuk. Bende haftanın 5 günü et yedirilsin demiyorum ama en azından 1 gün köfte 2 gün tavuk verilebilir. 1000 tl ye 92 çocuğa ne alınabilir 1 ay yemek parası olarak düşününce. Eskiden liste hazırlanıp kapıya asılırmış. Adam uyanık listeyi astırmıyor. Yani ben parayı fazla fazla hesapla dım kapıda ki bekçinin parası niye burdan veriliyor falan demiycem yazık onuda işten falan çıkarırlar. Ama onu bile fazla hesapla dım 2700 tl para artıyor. Nereye gidiyor bu para.

Bir tanıdık ilk kaydını yaptırdı sonra taşındı diye kaydını sildirmek istedi dekontu getir Paranı vereyim demiş kadına. Kadın dekontu getirmiş parayı bankaya yatırdık veremem demiş. O sırada başka öğrenci gelmiş kayıt için. Müdür yardımcısı yer yok demiş. Kadında tamam biz kaydımızı alıyoruz bu çocuğu oğlumun yerine alın parasını da bana vermiş olursunuz diyince kadına laf etmiş vermemiş parasını. Bu yüzden ben bu adamın parayı yediğini düşünüyorum. Şimdi konuşucam müfettiş geldiği zaman bana haber versinler diye eğer düzelmez se müfettişe şikayet edicem

sabah kahvaltısı bır cok okulda acık bufe olur
bu nasıl ıs? sabah sabah serhriye corbası degıl tarhana desen anlarım ama hıc tok tutmaz
devlet anaokulumu burası bırde hesap ıslerıne neden gırdınız anlamadım onu

sabah kahvaltısı bır cok okulda acık bufe olur
bu nasıl ıs? sabah sabah serhriye corbası degıl tarhana desen anlarım ama hıc tok tutmaz
devlet anaokulumu burası bırde hesap ıslerıne neden gırdınız anlamadım onu
Devlet okulu. Hesap işlerine şu yüzden girdim. Tüm masrafları fazla fazla çıkınca geriye 2700tl para kalıyor. Yani çocuklara aylık 1000tl yemek lik bütçe yerine 3700 tl yemek lik bütçe ayrılıp. Daha doyurucu mantıklı menü ler hazırlanabilir. Peki bu 2700 tl belki daha fazlası nereye gidiyor.

cici anne nedir?:110:
Senelik 1,000 TL mi ödeniyor?
yani aylık 111,00 TL öyle mi?

hesapişlerini bende anlayamadım.ancak memnun değilseniz başka br anaokuluna verın burda hem kendınızı hem cocogunuzu yıprastıcaksınız bellıkı

Devlet okulu. Hesap işlerine şu yüzden girdim. Tüm masrafları fazla fazla çıkınca geriye 2700tl para kalıyor. Yani çocuklara aylık 1000tl yemek lik bütçe yerine 3700 tl yemek lik bütçe ayrılıp. Daha doyurucu mantıklı menü ler hazırlanabilir. Peki bu 2700 tl belki daha fazlası nereye gidiyor.
aylık 1000 tl yetıyor olması cok sasırtıcı zaten bırde

hesapişlerini bende anlayamadım.ancak memnun değilseniz başka br anaokuluna verın burda hem kendınızı hem cocogunuzu yıprastıcaksınız bellıkı
Valla çokta sevdiğim bir huyum vardır kafama taktıysam halletmeden bırakmam. O öğretmenlere de çocuğuma üzüldüğüm kadar. Çünkü öğretmeni çok çok iyi cicianne aynı şekilde.

Bütün olay hesap işinde zaten.

1100 tl alan devlet okulu mu var?

merhaba, oncelikle sorunlu basladiginiz yeni egitim ogretim yilini guzel bir sekilde gecirmenizi dilerim.
ben bir anaokulunda okul muduruyum. Okula ayda kac tl oduyorsunuz acaba?

Hayır aylık 1100tl. Yardımcı bayan. Yemek servis ve bazı konularda da öğrencilere yardım eden bayan. Çocuklar ona cicianne diyor.
Cici anne derken neden bahsettiğinizi anlamıştım, manasız bulduğum için öyle dedim.
Ne gerek var anne demeye, şahsen ben asla böyle bir şeye müsaade etmezdim.
Kızımın okulunda da var yardımcı olan hanımlar, çocuklar onlara teyze diye hitap ediyor, misal Betül teyze...
Kayınvalidem de zamanında yardımcılık yapmıştı ona da aynı şekilde teyze diye hitap ediyorlardı.
Yıllık 1000 TL derken çocuklar için ödenen paradan bahsediyorum.
Çocuk başına yıllık 1000 TL mi ödeniyor? Eğer öyleyse çok düşük, devlet okullarında bildiğim kadarı ile ana okullarına devlet destek olmuyor, tamamen döner sermayeden karşılanıyor.
O sebeple ki yetmez diye düşünüyorum, nüfusta kalabalık.

Arkadaşlar kısacası anlatmak istediğim. Çocuklara ayrılan yemek bütçesi 1000tl . Toplam paradan artan 2700tl nereye gittiği belli olmayan para var. Yani aylık 3700 tl eder ki buda şu an ki sorun olan makarna yada sadece çorba sorununuzu kökünden çözer. Ben bu paraların nereye gittiği hakkında döküm isteme hakkına sahipmiyim devlet okulunda.

Arkadaşlar kısacası anlatmak istediğim. Çocuklara ayrılan yemek bütçesi 1000tl . Toplam paradan artan 2700tl nereye gittiği belli olmayan para var. Yani aylık 3700 tl eder ki buda şu an ki sorun olan makarna yada sadece çorba sorununuzu kökünden çözer. Ben bu paraların nereye gittiği hakkında döküm isteme hakkına sahipmiyim devlet okulunda.
Çeşitli masraflar mutlaka oluyordur, peçete, ıslak mendil kırtasiye masrafı.
Belki zaman zaman çocuklara ödül niteliğinde abur cubur v.s.
yada kırtasiye masrafları için ekstra ödeme yapıyor musunuz?

Simdi cocugunuza verilen menuden rahatsiz olabilirsiniz bu durumdan sikayet edebilirsniz daha iyi menu isteyebilirsiniz veli olarak buna hakkiniz var.

Fakat benim anlamadigim nokta devlet anaokulu her ay sizden 1000 tl mi aliyor? Ikincisi hesap isleri oyle basit bakkal hesabi gibi yapilmaz genellikle daha karmasiktir. Ayrica devlet okulu oldugu icin anaokulundan gelen kari okulun baska bir bolumunede harcayabilir okul muduri okul bir buyundur cunku anaokuluna yari bitce tuttuklarini zannetmiyorum. Ayrica gozunuzle gormeden basit hesaplarla kimseye cebine para indiriyor damgasi vuramazsiniz.

Burada sizin mudahele edeceginiz tek nokta menu aylik 1000 tl oduyorsaniz daha guzel menu istemek hakkiniz ama mudure hesap sormak ve size hesap vermesini istemek sizi asar.

Cici anne derken neden bahsettiğinizi anlamıştım, manasız bulduğum için öyle dedim.
Ne gerek var anne demeye, şahsen ben asla böyle bir şeye müsaade etmezdim.
Kızımın okulunda da var yardımcı olan hanımlar, çocuklar onlara teyze diye hitap ediyor, misal Betül teyze...
Kayınvalidem de zamanında yardımcılık yapmıştı ona da aynı şekilde teyze diye hitap ediyorlardı.
Yıllık 1000 TL derken çocuklar için ödenen paradan bahsediyorum.
Çocuk başına yıllık 1000 TL mi ödeniyor? Eğer öyleyse çok düşük, devlet okullarında bildiğim kadarı ile ana okullarına devlet destek olmuyor, tamamen döner sermayeden karşılanıyor.
O sebeple ki yetmez diye düşünüyorum, nüfusta kalabalık.
Aylık 100 tl

Elektirik su doğalgaz öğretmen parası devletten.

Çocukların ıslak mendil kolonya kâğıt havlu tuvalet kağıdı. Tğm etkinlik malzemelerini biz alıyoruz. Çamaşır suyu deterjan bu paradan veriliyor. 2 hiznetlininin parası burdan veriliyor.

Aylık toplam gelir 92 öğrenci 9200tl
İki eleman 4000tl
Temizlik Malz 500tl
Kırılıp dökülen 1000tl (ki devlet başta hepsini yeniliyor sena başı bütçe veriyor )
Çocuklara yemek 1000tl uygun görmüş beyefendi.
Yani toplam gider 6500tl kalan 2700 tl nerde. Yani bu 2700 ün 2000 ini bile ekleyerek mis gibi menü hazırlanır. Diyorum.

Kahvaltıda çorba mı veriyorlarmış :O
Bende lisede anaokulunda stajyer öğretmendim ama bizimki epey gelişmiş bir anaokuluydu çocuklar yıllık 30bin tl. Bana kalırsa velilerle de iletişime geçip müdür yardımcısına böyle böyle olur mu diyin, eğer böyle devam ederse ilgili yerlere şikayetimi bildireceğim diyin.gözlerini korkutun.

Ben devlet anaokulunda işleyişi bilmediğim için sormak isteyorum. Hesabınıza göre okulun kasasına her öğrenci için aylık 1000 lira giriyor. Kim bu parayı veriyor acaba merak ettim, veli değil herhalde. Siz aylık olarak okula ne kadar ödüyorsunuz?

X