meraba ya ben liseden okul öncesi okudum ve üniv. okumaya kararsızım çünki okul yaşı 5.bucuk oldu bizim halimiz sonumuz varmı yani önümüz kapandımı bi biğinz varmı acaba :)
canım gelecekte ne olacağını kimse bilemez ancak okul öncesi eğitimin zorunluluktan çıkarılmış olması ebedi okullarda öğrenci olmayacağı hiçbir anasınıfının açılmayacağı anlamına gelmez. aksine son yıllarda ebevenylerin ilgisi daha da arttı ve çoğunluk zorunluluk olmadan zaten okul öncesine çocuğunu gönderiyor. ayrıca neden sadece okul öncesi düşünüyorsun? çocuk gelişiimi eğitimi olabilir kız meslek liselerinde eğitici derslere girebilirsin. zihin engelliler seçebilirsin mesela bu alanda inanılmaz öğretmen açığı var mesela geçen sene kpss de taban puanı olmadan tüm zihin engelli öğretmenleri atandı. artı rehabilitasyonda çalışmış biri olarak söylüyorum zihin engellilerle çalıştığında bulduğun hazzı o tadı ne anasınıfında çalışırken ne de lisede ders anlatırken bulabilirsin... tabi bu göreceli ama korkma. üniversite okumanı kesinlikle tavsiye ederim. zaten üniversite sınavında tercih yaparken bir alan seçmek zorunda değilsin aynı anda çocuk gelş. okul önc. ya da zihin engell. karma bir şekilde isteğine göre sıraya koyup yazabilirsin. artı ille de okul önc. isterim diğerleri bana göre değil dersen de üni. bittikten sonra devlet kpss puanı ile zaten 1000 -1500 okul önc öğretmeni alıo o olmazsa özellerde iş imkanı sınırsız zaten bu konuda tereddüte düşmen dahi yersiz herşeyi boşver okuyup çalışmasan bile çocuğun hakkında anne karnından başlayıp büyüyene kadar herşeyi bilmek bu konuda bilgi sahibi olmak istemez misin? kimseye sormadan evde kendi kendine çocuğuna eğitim verebilir onunla daha sağlıklı ilgilenebilirsin...hakkında hayırlısı olsn umarım biraz rahatlamışsındır...
Selam. Kızım 4.5 yaşında. Geçen sene kreşe başladı. Çok kolay alıştı ve sorun çıkarmadı. Sadece yemekleri pek yemiyordu ve çok hasta oldu. 2.dönem birgün öğretmeni yemekte ısrarcı olunca çok ağlamış.Sonra okulu sevmiyorum,öğretmeni sevmiyorum diye ağlamaya başladı. Sonraları ağlamaları, tepkileri arttı . Ben gitmesi konusunda ısrarcı olsam da, anneanne yardımcı olmadı.Daha küçük, ben bakarım vs.dedi.Çalıştığım için çok ilgilenemedim ve okulu bıraktı. 2.dönem gitmedi. Şu an hamileyim.Doğum eylülde. Okul fobisi oluştu,bir de kardeş gelince sorun olmasın diye yaz okuluna başlattık.Özel bir kreş.1 aydır giidiyor. Aslında alıştı ama okulda yemeğin tadına bak dediklerinde bile bozuluyor,ağlamaklı oluyor,bazen ağlıyormuş. Çok hassaslaştı. Bazı günler gitmrk istemiyor ama tepkileri önceki kadar kötü değil.Okulda da öğretmenimiz iyi,ilgileniyor.
Ancak biz eylül için bir devlet okuluna kaydını yaptırmıştık.İyi bir okul diye araştırdık ve ben devlet okullarının daha iyi olduğunu düşünüyorum. Şimdiki özel okul eylülde de bize gelsin.Alışmışken düzeni bozmayın diyor. Eğitimi için ve gelecekte de devlet okulunda okuyacağı için(özel okul düşünmüyoruz) devlet okulunun kreşine gitmesi yönünde karar versek,çocuk bocalarmı? Tam alışmışken okul değişikliği onu zorlar mı? Şu an kızım fikir olarak karşı değil (yaz okulu bitecek,kış okuluna gidicem diyor) ama devlet okullarında da sınıflar kalabalık,öğretmenler yetişemiyor. Öğretmenini sevmezse, bir de kardeşi olacak, yemekte ısrar da edilirse, sorunlarda tekrar başa dönermiyiz? Kafamız çok karışık. Fikir verirseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim.
merhaba ben kamuda çalısan bir anneyim su an ücretsiz izindeyim oğlum 15 aylık olduğunda izinim bitecek bu yüzden oğlumu kreşe vermeyi düşünüyorum ama tereddütlerim var izinimi uzatmalı mıyım diye...o yasta bebeğimin gelişimini olumsuz etkiler mi sonuçta her şeyini ifade edemiyecek,o dönemde haliyle bezli olacak tuvalet eğitimi gecikir mi vs soru işaretleri var ben ne yapmlıyım..
merhaba arkadaşlar,2008 nisan doğumlu, 4,5 yaşında oğlum var.3 yaşındayken 3 aylığına kreşe gönderdim,çok severek gitmedi ama itiraz da etmedi.bu sene 4 yaşına girince tekrar kreşe başladık,müdürü bu eylül de anasınıfına kaydını yapalım demişti ilk başladığında ama anasınıfı öğretmeni henüz hazır olmadığını,belki ikinci dönemde olabileceğini söyledi. oğlumdan 4 ay büyük arkadaşını alacaklarmış çünkü o 1 den 10 a kadar bütün rakamları görsel olarak tanıyormuş.bana bu bahane çok saçma geldi.ben şu ana kadar çocuğuma hiç harfti,rakamdı birşey öğretmek için çabalamadım,bunların anasınıfında yavaş yavaş öğretileceğini düşündüm. bu fikrimi söylediğimde ,''yavaş yavaş başlamanız gerekir''dediler ki çocuk daha 4 yaşındaydı. bu durumdan sonra ben okuldan soğudum ve oğlumu göndermez oldum. birçok arkadaşım ,aynı yaştaki çocuklarını devlet okullarının anasınıflarına sorgusuz sualsiz kaydettirdiler,bizim ki özel kreşti , çocuk hazır değil dediler. oğlum gayet normal bir çocuk,tam yaşının çocuğu,öyle süper zeka,büyümüşte küçülmüş değil ama yaşıtlarından geri de değil,çok sosyal,lider ruhlu,kendinden 1-2 yaş büyük çocuklarla oynarken bile,liderliği ele alır,oyun kurar,arkadaşlarına roller,görevler verir.büyüklerle diyaloğa girer,sorulan sorulara düzgün cevaplar verir,yerine göre özür diler,teşekkür eder,birşeyi isteyeceği zaman rica eder.kendi yemeğini yer,tualetten sonra temizliğini yapar,kıyafetlerini ,ayakkabılarını,düzgünce giyer çıkarır,eşyalarını yerine koyar vs vs . boyama yapmayı sevmez,genelde karalama yapar,çizgilerin dışına taşırdığı için yapmak istemez,ama bazen insan,araba resmi çizer,çok düzgün değil ama kafası ,kolu bacağı olur en azından :) harflere,rakamlara hiç ilgisi yok,hiç sormaz, 1 den 10 a kadar hem rusça ,hem türkçe sayar (rusça da biliyor).böyle bir çocuk işte. ben nasıl davranmalıyım şimdi ? okuldan aldım,evde benimle,seneye eylülde 5,5 yaşında anasınıfına ,6,5 yaşında da ilkokula başlatmayı düşünüyorum. ben mi yanlış düşünüyorum,yoksa öğretmeni haklı mı ?
Selam arkadaslar kızım 4 yasına Temmuz'da bastı suan 4 yas iki aylık..bulunduğumuz yete yeni taşındık .ben çekingenlik biriyim ilk önce buradan bilen kisilerden fikir alabilirim diye düşündüm..acaba kızımı devlet ana sınıfına alıyorlar mı ve alıyorlarsa ben geç mı kaldım acaba((
merhabalar.32 aylık bir kızım var.pepeyi çok seviyor ve onu izlerken 20 ye kadar ve 10ar 10ar 100 e kadar saymayı,renkleri,geometrik şekiileri öğrendi.bende tekrarlayarak teşvik ettim.20 parçalık bir puzzle almıştım daha önce.öyle arada yaparken öğrendi.2.sini aldım bende.1 haftada onuda yapmayı öğrendi.kağıda çöp adam çiziyor.(kulaklarına varana kadar)biraz araştırdım bunları 3.5 4 yaşlarında yaparmış çocuklar.ben kahvaltı hazırlıyosam illa tabakları.çatalları götürmek,yardım etmek istiyor.yani büyümüş de küçülmüş derler ya,davranış olarak da olgun bir çocuk.şimdi hoşuma gidiyor ama ileride sıkılmasından korkuyorum.nasıl davranmalıyım?bir de menar ı hiç duydunuz mu?4 yaştan itibaren çocuklara zihinden matematiksel işlemler yapmayı öğretiyorlar.görünüşte çok faydalı ama çocuk psikolojisine zararları var mıdır?