Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Anaokulu öğretmeniyim sorularınız varsa yanıtlayabilirim..

meraba ya ben liseden okul öncesi okudum ve üniv. okumaya kararsızım çünki okul yaşı 5.bucuk oldu bizim halimiz sonumuz varmı yani önümüz kapandımı bi biğinz varmı acaba :)

canım gelecekte ne olacağını kimse bilemez ancak okul öncesi eğitimin zorunluluktan çıkarılmış olması ebedi okullarda öğrenci olmayacağı hiçbir anasınıfının açılmayacağı anlamına gelmez. aksine son yıllarda ebevenylerin ilgisi daha da arttı ve çoğunluk zorunluluk olmadan zaten okul öncesine çocuğunu gönderiyor. ayrıca neden sadece okul öncesi düşünüyorsun? çocuk gelişiimi eğitimi olabilir kız meslek liselerinde eğitici derslere girebilirsin. zihin engelliler seçebilirsin mesela bu alanda inanılmaz öğretmen açığı var mesela geçen sene kpss de taban puanı olmadan tüm zihin engelli öğretmenleri atandı. artı rehabilitasyonda çalışmış biri olarak söylüyorum zihin engellilerle çalıştığında bulduğun hazzı o tadı ne anasınıfında çalışırken ne de lisede ders anlatırken bulabilirsin... tabi bu göreceli ama korkma. üniversite okumanı kesinlikle tavsiye ederim. zaten üniversite sınavında tercih yaparken bir alan seçmek zorunda değilsin aynı anda çocuk gelş. okul önc. ya da zihin engell. karma bir şekilde isteğine göre sıraya koyup yazabilirsin. artı ille de okul önc. isterim diğerleri bana göre değil dersen de üni. bittikten sonra devlet kpss puanı ile zaten 1000 -1500 okul önc öğretmeni alıo o olmazsa özellerde iş imkanı sınırsız zaten bu konuda tereddüte düşmen dahi yersiz herşeyi boşver okuyup çalışmasan bile çocuğun hakkında anne karnından başlayıp büyüyene kadar herşeyi bilmek bu konuda bilgi sahibi olmak istemez misin? kimseye sormadan evde kendi kendine çocuğuna eğitim verebilir onunla daha sağlıklı ilgilenebilirsin...hakkında hayırlısı olsn umarım biraz rahatlamışsındır...

evet iyi oldu bu teşekkürler ben bölümümü çok seviyordum o kadar emek verdik kız meslekde bizim bölümümzde okuyanlar bilir yani seviyorum staj yaptım çoçuklarla iç içeoldum felan seviyorum ama bu 4+4+4 cıkınca kafam cook karışmıştı hakkımda hayırlısı zaten bu sene hazırlanıcam tam anlamıyla inşallah kazanıcam

Selam. Kızım 4.5 yaşında. Geçen sene kreşe başladı. Çok kolay alıştı ve sorun çıkarmadı. Sadece yemekleri pek yemiyordu ve çok hasta oldu. 2.dönem birgün öğretmeni yemekte ısrarcı olunca çok ağlamış.Sonra okulu sevmiyorum,öğretmeni sevmiyorum diye ağlamaya başladı. Sonraları ağlamaları, tepkileri arttı . Ben gitmesi konusunda ısrarcı olsam da, anneanne yardımcı olmadı.Daha küçük, ben bakarım vs.dedi.Çalıştığım için çok ilgilenemedim ve okulu bıraktı. 2.dönem gitmedi. Şu an hamileyim.Doğum eylülde. Okul fobisi oluştu,bir de kardeş gelince sorun olmasın diye yaz okuluna başlattık.Özel bir kreş.1 aydır giidiyor. Aslında alıştı ama okulda yemeğin tadına bak dediklerinde bile bozuluyor,ağlamaklı oluyor,bazen ağlıyormuş. Çok hassaslaştı. Bazı günler gitmrk istemiyor ama tepkileri önceki kadar kötü değil.Okulda da öğretmenimiz iyi,ilgileniyor.
Ancak biz eylül için bir devlet okuluna kaydını yaptırmıştık.İyi bir okul diye araştırdık ve ben devlet okullarının daha iyi olduğunu düşünüyorum. Şimdiki özel okul eylülde de bize gelsin.Alışmışken düzeni bozmayın diyor. Eğitimi için ve gelecekte de devlet okulunda okuyacağı için(özel okul düşünmüyoruz) devlet okulunun kreşine gitmesi yönünde karar versek,çocuk bocalarmı? Tam alışmışken okul değişikliği onu zorlar mı? Şu an kızım fikir olarak karşı değil (yaz okulu bitecek,kış okuluna gidicem diyor) ama devlet okullarında da sınıflar kalabalık,öğretmenler yetişemiyor. Öğretmenini sevmezse, bir de kardeşi olacak, yemekte ısrar da edilirse, sorunlarda tekrar başa dönermiyiz? Kafamız çok karışık. Fikir verirseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim.

ben matematikçiyim 24 yaşındayım evliyim anne olmadan önce mutlaka okumak ve bu mesleği yapmak istiyorum.Bu sene başlıyorum Marmara üniversitesine inşallah tercih sonuçlarına da az kaldı.

merhaba ben kamuda çalısan bir anneyim su an ücretsiz izindeyim oğlum 15 aylık olduğunda izinim bitecek bu yüzden oğlumu kreşe vermeyi düşünüyorum ama tereddütlerim var izinimi uzatmalı mıyım diye...o yasta bebeğimin gelişimini olumsuz etkiler mi sonuçta her şeyini ifade edemiyecek,o dönemde haliyle bezli olacak tuvalet eğitimi gecikir mi vs soru işaretleri var ben ne yapmlıyım..

canım bence annelerden gelen tepkiler sonunda çocuklar ona göre yol çiziyor kendilerine. şimdi siz çocuğun yanında (o ilgilenmiyor görünse bile asla kanmayın herşeyden anlarlar)ve sizin düşüncelerine göre davranışlarını şekillendirirler. ben şahsen senin yerinde olsam direk öğretmen araştırırdım.bir de şu açıdan düşün çocuğunun tam yaşı bu sene de tamamen kreş ortamındaki rahatlığa alışacak ve seneye o devlet okulunda tamamen yabancı çocukların arasında önlük bilmem ne bambaşka bir okul ortamına alışmaya calısacak bu onun için daha zor. bu yüzden o okulun öğretmenleriyle geçmişteki bu tatsız deneyiminizi paylaşıp tabiki yannızda cocugunuz yokken bu konuda hassas olmasını isteyebilirsinzi.bu yolla cocugunuz seneye de ilkokul ortamında tanıdıgı arkadaslarıyla bildiği bir ortamda okula başlayacak ve daha az sıkıntı cekecek. hamile olduğunuz için oturup cocugunuzla konusun,annecim kardeşin dünyaya gelecek ve o çok küçük olduğu için yardıma ihtiyacı var. ben ona bakmaya calıscam ama bunu sensiz yapamam lütfen bana kardeşine bakarken yardım eder misin? hem yeni okulunda öğretmenine kardeşinle yaptıklarını da anlatabilirsin,ona yeni öğreneceğin masalları şarkıları söyleyebilirsin.ben o zaman seninle gurur duyar ve cok mutlu olurum gibi şeyler söyleyin.hatta seneye ilkokula başlarken bu sınıftaki arkadaşlarıyla birlikte olacağını uzun yıllar hiç ayrılmayacaklarını artık okulunun değişmeyeceğini de söyleyin. bu gibi mesajlar ona hem gizlice bilinc altında güven duymasını saglar,hem de size yardım edeceği için heyecan duyar ve daha istekli olur kardeşini de daha kolay kabullenir.iş siz de bitiyo biraz sabır biraz da uyanıklıkla işi halledebilirsiniz.anneanne faktörüne gelince bu sene siz doğum izninde olunca pek onun etkisi olmaz kibarca uyarın anne seneye sıkıntı olur bak falan dıe :) anneanne yani pek dediğinize uyacagını sanmıorum ama belki etkili olur siz de kendinize güvenin bunları da sıkıntı etmeyin hamile hamile:) herşey yoluna girer...

canım ben de hamileyim gebeliğimi özellikle şubat tatilinde doğum yapacak şekilde planladım yaz tatiliyle doğum iznimi birleştirir eylülde okula başlarken 6 aylık olur diye düşündüm amaaaa benim okulumla evim 5 dakikalık mesafede ve annem bakacak cocuga benm evimde.buna güvenerek böyle karar aldık. senin yerinde olsam tanımadığım iç hallerini bilmediğim insanlara derdini anlatamayan bebeğimi asla teslim etmezdim. ha iyi bakan kreşler yok mu var orası muhakkak ama ben kötü bakan yerler de gördm staj dönemlerimde şimdi burda anlatmak istemıyorum.maddi durumun idare edecek kadarsa biraz uzat iznini eger değilse mecbursun zaten napacaksın...tuvalet eğitimi de 18.aydan sonra başlar çocuk fiziksel olarak o aylarda hazır hale gelir. cocugun güven ortamı içinde olması cok önemli bu dönemde.iki tarafta da uyumlu bir şekilde aynı uygulamanın uygulanması gerek. 8-10 bebek varken de oradakilerin sırf seninkiyle bu konuda ilgileneceğini sanmıyorum ne kadar ilgilenseler de sadece senin verdiğin tuvalet eğitimi gibi olmaz çünkü cocuğun küçük. engelli olsa yaşı büyük olsa öğretmenle işbirliğinde veriyoruz biz tuvalet eğitimi ama zaten yavrum derdini anlatamaz doğru düzgün.maddi durumun uygunsa az daha uzatıver iznini yoksa da iyice araştır, yumuşak kalpli merhametli sevgili saygılı bir kreş öğretmenine teslim et cocugunu...

çok tesekkür ederim annecim 1,5 sene önce vefat etti,kayınvalidemde kalça çıkığı yürüyemiyo bile ve eşimin mesleğinden dolayı ailemin olduğu sehirde yasayamıyoruz.burayada eşim yeni tayin oldu 15 gün oldu ücretsiz izinde olduğum için tayin aldırmadım dolunca aldırcam...simdi senin söylediklerine göre uzatmak en mantıklısı geldi,hemşireyim bizde izin birazda bashek,me bağlı ihtiyaç var diye 2 sene bile vermediler amaaaa evladım için hakkımı almam gerek...tesekkür ederim...

başın sağolsun canım. işte farklı illerde olmak bu konuda cok sıkıntı oluyor. en azından akrabanın tavsiye edeceği ya da bir yakın akrabanın olacağı yerde hiç tanımadığın bir ilde birilerini aramak daha da zor. sen çok canını sıkma alabilirsen al izin alamazsan araştır mutlaka burda her ilden hanımlar var belki bir başlık açarsan sana yardımcı olabilirler bakıcı ya da kreş konusunda... hakkında hayırlısı olsun inşallah.

Merhaba,Eylülde 2 yaşı biticek kızımı çalışmak zorunda olduğum için ve arkadaş ortamına girmesi için anaokuluna vermek istiyorum.Zuhal abla anaokulunu araştırıyorum.bilgisi olan varsa paylaşabilirmi? iyi günler

merhabalar.32 aylık bir kızım var.pepeyi çok seviyor ve onu izlerken 20 ye kadar ve 10ar 10ar 100 e kadar saymayı,renkleri,geometrik şekiileri öğrendi.bende tekrarlayarak teşvik ettim.20 parçalık bir puzzle almıştım daha önce.öyle arada yaparken öğrendi.2.sini aldım bende.1 haftada onuda yapmayı öğrendi.kağıda çöp adam çiziyor.(kulaklarına varana kadar)biraz araştırdım bunları 3.5 4 yaşlarında yaparmış çocuklar.ben kahvaltı hazırlıyosam illa tabakları.çatalları götürmek,yardım etmek istiyor.yani büyümüş de küçülmüş derler ya,davranış olarak da olgun bir çocuk.şimdi hoşuma gidiyor ama ileride sıkılmasından korkuyorum.nasıl davranmalıyım?bir de menar ı hiç duydunuz mu?4 yaştan itibaren çocuklara zihinden matematiksel işlemler yapmayı öğretiyorlar.görünüşte çok faydalı ama çocuk psikolojisine zararları var mıdır?

merhaba arkadaşlar,2008 nisan doğumlu, 4,5 yaşında oğlum var.3 yaşındayken 3 aylığına kreşe gönderdim,çok severek gitmedi ama itiraz da etmedi.bu sene 4 yaşına girince tekrar kreşe başladık,müdürü bu eylül de anasınıfına kaydını yapalım demişti ilk başladığında ama anasınıfı öğretmeni henüz hazır olmadığını,belki ikinci dönemde olabileceğini söyledi. oğlumdan 4 ay büyük arkadaşını alacaklarmış çünkü o 1 den 10 a kadar bütün rakamları görsel olarak tanıyormuş.bana bu bahane çok saçma geldi.ben şu ana kadar çocuğuma hiç harfti,rakamdı birşey öğretmek için çabalamadım,bunların anasınıfında yavaş yavaş öğretileceğini düşündüm. bu fikrimi söylediğimde ,''yavaş yavaş başlamanız gerekir''dediler ki çocuk daha 4 yaşındaydı. bu durumdan sonra ben okuldan soğudum ve oğlumu göndermez oldum. birçok arkadaşım ,aynı yaştaki çocuklarını devlet okullarının anasınıflarına sorgusuz sualsiz kaydettirdiler,bizim ki özel kreşti , çocuk hazır değil dediler. oğlum gayet normal bir çocuk,tam yaşının çocuğu,öyle süper zeka,büyümüşte küçülmüş değil ama yaşıtlarından geri de değil,çok sosyal,lider ruhlu,kendinden 1-2 yaş büyük çocuklarla oynarken bile,liderliği ele alır,oyun kurar,arkadaşlarına roller,görevler verir.büyüklerle diyaloğa girer,sorulan sorulara düzgün cevaplar verir,yerine göre özür diler,teşekkür eder,birşeyi isteyeceği zaman rica eder.kendi yemeğini yer,tualetten sonra temizliğini yapar,kıyafetlerini ,ayakkabılarını,düzgünce giyer çıkarır,eşyalarını yerine koyar vs vs . boyama yapmayı sevmez,genelde karalama yapar,çizgilerin dışına taşırdığı için yapmak istemez,ama bazen insan,araba resmi çizer,çok düzgün değil ama kafası ,kolu bacağı olur en azından :) harflere,rakamlara hiç ilgisi yok,hiç sormaz, 1 den 10 a kadar hem rusça ,hem türkçe sayar (rusça da biliyor).böyle bir çocuk işte. ben nasıl davranmalıyım şimdi ? okuldan aldım,evde benimle,seneye eylülde 5,5 yaşında anasınıfına ,6,5 yaşında da ilkokula başlatmayı düşünüyorum. ben mi yanlış düşünüyorum,yoksa öğretmeni haklı mı ?

4,5 yaşındaki çocukları devlet anaokulları da alıyor. üstelik sayı vs bilmesi gerekmiyor çocuğun. bunları öğretmek zaten biz öğretmenlerin görevi. siz evde öğretmeni desteklersiniz çocuğun öğrendikleri konularda. okula başlaması için rakamları tanıması gerekiyor gibi bir şart yok. beslenmesini kendi başına başarabiliyor mu, tuvalet ihtiyacını kendi başına karşılayabiliyor mu; bunlar önemlidir devlet okulları için. öğretmene öğrencisi fazla gelmiş bir tane daha artmasın diye başından atmaya çalışmış gibi geldi bana.

Selam arkadaslar kızım 4 yasına Temmuz'da bastı suan 4 yas iki aylık..bulunduğumuz yete yeni taşındık .ben çekingenlik biriyim ilk önce buradan bilen kisilerden fikir alabilirim diye düşündüm..acaba kızımı devlet ana sınıfına alıyorlar mı ve alıyorlarsa ben geç mı kaldım acaba((

ilköğretim okullarındaki anasınıflarına almayabilirler belki ama devlet anaokullarına alırlar

canım 48 ay ile 66 ay arası cocukları alıoruz anasınıflarına ama okulun öğrencisi azsa alabilirler anasınıfına ama bence varsa cevrende anaokulu iki sene anasınıfına üst üste gıtmesındense anaokula gitmesi yasıtlarıyla olması daha mantıklı...

bence sıkıntı olmaz aksine bu tarz öğrenciler öğretmenler için o kadar iyi oluyor ki :) sınıfta öğretmenın müdahil olamadıgı ufak anlasmazlıklara, görmediği yanlıs davranıslara müdahale edıolar falan :) canım için rahat olsn o eğitimin setleri de vardı bildiğim kadarıyla cocugunun küçük yasta bu yönde bi ilgisi varsa bunu desteklemen en doğal görevın. korkulacak bişey yok bunda. matematikten sıkılmaz hem sefkatle ilgilenirse cocukla, sevgiyle anlatılorsa neden sıkılsın aksine daha cok sever bence rahat ol psikolojisi falan bozulmaz

Teşekkürler cevaplarınız icin arkadaslarım yakınındaki bir okulu aradım anasinifiii dolmuş 10 kiside yedek varmış bekleyen.sizde olursanız 11olursunuz dediler..tamda ogrenmek istediğim bu aysegul hanım seneye kızım 62 aylık olacak ve ben 1.sinifa başlamasını istemiyorum dediğiniz gibi bu sene giderse Seneyede gitmek durumunda kalacak anasinifina..yani iki sene üst üste gitmesin mı diyorsunuz..bir türlü karar veremedim

Birinci sınıfa başlatıp başlatmamalı konusundada bana fikir verirseniz cok memnun kalicam..ayrıca nasıl bir yol izlemeliyim her anne gibi onun icin en iyisini istiyorum .bu sene evde kalırsa gitmezse bisey kaybetmiş olurmu geri kalirmiii ..cevaplarınız icin şimdiden cok teşekkürler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…