Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Anaokulu öğretmeniyim sorularınız varsa yanıtlayabilirim..

ah keşke size de danışsaymışım geçen yıl karar vermeden önce. fikrini aldığım bütün sınıf öğretmenleri çocuğun gönderilmemesi gerektiğini söylediler. ancak anaokulu öğretmeni kızınız hazırokula dedi. biz öğretmenleri dinledik. halbuki bir yıl boyunca anaokulu öğretmeni onu gözlemledi ve tanıdı. el kasları çok iyiydi hala öyle. 1. sınıf matematiğini yapabiliyor. çizgi çalışmaları zaten 2 yıldır hep rutin. biz eğitime evde de başlamıştırk daha öncesinden. mor kedi serisini bitirmişti. ama öğretmenlerin "iki ay bile çocuklar arasında eğitimde çok farklılıklar yaratıyor. pişman olursunuz gönderince" demeleri bizi korkuttu. fiziksel olarak da iri yarı bir çocuk değil. sınıf arkadaşlarının yanında ezilmesin istedim biraz da anne olarak. ama pişmanlık artık fayda vermiyor. ben hamileyim şuanda. belki bunun da etkisi vardır kızım üzerinde. çünkü babaya daha düşkündü, şimdi benle çok vakit geçirmek istiyor. eğer göndermezsek anneanne bakacak. verdiğiniz fikirleri deniycem. teşekkür ederim ilginiz ve cevabınız için.. kolay gelsin

artık üzülmeye gerek yok,sağlık olsun.zaten yarısı gitti bu yılın az kaldı...başarılarla dolu bir eğitim-öğretim hayatı olsun inş kızınızın..:nazar:

Bende anaokulu ööğretmeniyim bu sene ilk senem Samsundayım

merhabalar..hayırlı olsun hocam ilk yılınız..:nazar:

slm arkadaşlar bende anasınıfı öğretmeniyim benimde ilk yılım ve sorunlu aile içerisinde büyüyen çocuklarım var bu beni gerçekten çok üzüyor

Son düzenleme:
slm arkadaşlar ben de anasınıfı öğretmeniyim bu sene ilk görevim, benim çocuklarım arasında da sorunlu ailevi ilişkiler yaşayan çok ve çocukların durumu beni çok üzüyor birde öğrencimden birisi geçen yılda anasınıfına gitmiş bu sene 2. yılı bir ara hastalanmıştı okuldan 1-2 hafta kadar uzak kaldı ve o zamandan sonra okula gelince sürekli 'annem gelecek mi? ya gelmezse, annem ne zaman gelecek?' gibi sorular soruyor ve ağlamaya başlıyor konuşuyorum susturuyorum birkaç dk sonra tekrar başlıyor aileyle konuşuyorum evde sorun çocuğa okulla, arkadaşlarıyla veya benimle ilgili bir sorun mu var acaba diyorum yok 'anne ya gelmezsen almaya beni' diomuş okulda hem anneyle beraber hem de tek başıma konuşuyorum çocuk sadece 'annem ya gelmezse' diyor aile ilişkilerinde de 'herhangi bir sorun yok' diyor anne. ne yapmalıyım cvp verirseniz çok sevinirim.

merhabalar kardeşim 3 yaşında ona oyun öğretmeye çalışıyorum fakat oynamıyor çekiniyor.ben yapamam oynayamam gibi şeyler söylüyor sanki özgüven eksikliği var gibi neler yapabilirim yardım edin lütfen :KK43: bilgisayarda oyun oynuyor ama bire bir oyunlarda yanaşmıyor nedir bu özgüven eksikliği:18:

:CüvCüv:Okulöncsi ile ile ilgili sorularınız varsa yanıtlayıp yardımcı olmak isterim..:CüvCüv:

merhabalar kardeşim 3 yaşında ona oyun öğretmeye çalışıyorum fakat oynamıyor çekiniyor.ben yapamam oynayamam gibi şeyler söylüyor sanki özgüven eksikliği var gibi neler yapabilirim yardım edin lütfen :KK43: bilgisayarda oyun oynuyor ama bire bir oyunlarda yanaşmıyor nedir bu özgüven eksikliği

merhabalar.benimde bir sorum olacak.benim 2006 eylül doğumlu bir oğlum var.bu sene bizim yaşıtlarımız anaokuluna gitti.ama ben bazı nedenlerden dolayı yollamadım.ilgilenemem diye.sorum şu.bizim olduğumuz ilde anasınıfı zorunlu.ben seneye oğlumu yazdırırsam anasınıfındanmı başlar yoksa 1. sınıftanmı? birde oğlum okul konusunda istekli değil.onu okula nasıl hazırlayabilirim?yardımcı olurmusunuz?evde neler yapmalıyım?

Bulunduğum yerde anaokuluna 5 yaşında başlanabiliyor. Oğlum 2008 Ocak doğumlu. Öğretmen bir tanıdığım 2 yıl sonra 5 yaş grubu için anaokuluna başlasın diyor. Sizce?

merhabalar.benimde bir sorum olacak.benim 2006 eylül doğumlu bir oğlum var.bu sene bizim yaşıtlarımız anaokuluna gitti.ama ben bazı nedenlerden dolayı yollamadım.ilgilenemem diye.sorum şu.bizim olduğumuz ilde anasınıfı zorunlu.ben seneye oğlumu yazdırırsam anasınıfındanmı başlar yoksa 1. sınıftanmı? birde oğlum okul konusunda istekli değil.onu okula nasıl hazırlayabilirim?yardımcı olurmusunuz?evde neler yapmalıyım?

anasınıfına değil,1. sınıfa başlar seneye...
okulöncesi eğitim için kitaplar,setler var size yardımcı olabilir.ayrıca okuloncsi ile ilgili birçok site var.takıp edebilirsiniz..

Bulunduğum yerde anaokuluna 5 yaşında başlanabiliyor. Oğlum 2008 Ocak doğumlu. Öğretmen bir tanıdığım 2 yıl sonra 5 yaş grubu için anaokuluna başlasın diyor. Sizce?

merhabalar..
bu sene 2006 doğumlular 6 yaş sınıfına ve 2007 doğumlular 5 yaş sınıfına gidiyorlar..
önümüzdeki sene çocuğunuzu 5 yaş sınıfına gönderebilirsiniz.bir sonraki sene de gider ve 2 sene sonra 1. sınıfa başlamış olur:nazar:
sadece bir yıl gitmesini istiyorsanız seneye göndermeyin,bir sonraki sene gönderirsiniz.

merhabalar kardeşim 3 yaşında ona oyun öğretmeye çalışıyorum fakat oynamıyor çekiniyor.ben yapamam oynayamam gibi şeyler söylüyor sanki özgüven eksikliği var gibi neler yapabilirim yardım edin lütfen :KK43: bilgisayarda oyun oynuyor ama bire bir oyunlarda yanaşmıyor nedir bu özgüven eksikliği

sürekli her konuda sen küçüksün,yapamazsın tarzında konuşmalar geçıyorsa,(sen küçüksün yiyemezsin,dökersin gibi..)özgüvenini kaybetmiş olabilir.tam tersi bu yaşlarda inanılmaz benmerkezci ve herşeyi ben yaparım ben bilirim modunda olurlar normnialde çünkü.her konuda destek verin,özgüveninin g0elişmesi için.aferin,başardın,bu konuda çok iyisin,çok başarlısın,çok beceriklisin,sen yadım etmeseydin yapamazdım...vb.. cümleleri sık kullanın..

slm arkadaşlar ben de anasınıfı öğretmeniyim bu sene ilk görevim, benim çocuklarım arasında da sorunlu ailevi ilişkiler yaşayan çok ve çocukların durumu beni çok üzüyor birde öğrencimden birisi geçen yılda anasınıfına gitmiş bu sene 2. yılı bir ara hastalanmıştı okuldan 1-2 hafta kadar uzak kaldı ve o zamandan sonra okula gelince sürekli 'annem gelecek mi? ya gelmezse, annem ne zaman gelecek?' gibi sorular soruyor ve ağlamaya başlıyor konuşuyorum susturuyorum birkaç dk sonra tekrar başlıyor aileyle konuşuyorum evde sorun çocuğa okulla, arkadaşlarıyla veya benimle ilgili bir sorun mu var acaba diyorum yok 'anne ya gelmezsen almaya beni' diomuş okulda hem anneyle beraber hem de tek başıma konuşuyorum çocuk sadece 'annem ya gelmezse' diyor aile ilişkilerinde de 'herhangi bir sorun yok' diyor anne. ne yapmalıyım cvp verirseniz çok sevinirim.

merhabalar,,kolaylıklar diliyorum öncelikle.,bende aile içinde olan problemlerden olabılır dıye hıssettim.bence aileyle tekrar konusun,belki bir problem vardır ama açılamamıştır anne..üstüne düşerseniz belki eteğindeki taşları döker..

merhaba benim kizim 3 yas 1 aylik. nerdeyse 1 yildir krese gidiyor
fakat biz guney koredeyiz burda korece konusmayi ogrendi . bununla birlikte biz evde sadece turkce konusuyoruz
kendini turkce ifade edebiliyor. ama bazen cocuk karistiriyor mesela uyuyamadim derken fiilin kokunu koreceden olumsuzluk ekini
turkceden koyuyor bu durumda ben turkcesini ve korecesini farklari gorsun diye ayri ayri soyluyorum ama yanlis bir yaklasimmi uyguluyorum?
bu gibi durumlarda sadece turkcesinimi soylesem daha iyi olur.
2. konuda kizim orda etkinlikler yapiyor sarkilar ogrenmis soyluyor mutlu gorunuyor
babasiyla bende mumkun mertebe evde ilgilenmeye oynamaya calisiyoruz
komsuculuk oynuyoruz bazen top bazende saklanbac bunun haricinde yapabilecegimiz etkinlikler
nelerdir birde dergiye baslamalimiyiz? yada hangi dergiye baslamaliyiz kizim suan sticer ve boyama yapiyor sadece
ama bu yeterlimi?

birde son olarak kizim bas parmagini 3 ayliktan itibaren emiyor ben uyariyorum bazen kiziyorum bazende gozyumuyorum
ama ne yaptiysam vargecmedi Turkiyeye gelince bir pedogog a goturmelimiyim nasil yaklasmaliyim?
simdiden tesekkur ederim.

merhabalar benim kızım 2006 mayıs doğumlu bu sene anaokuluna gidiyor sorunumuz yok gayet istekli gidiyor yalnız kızım prematüre doğdu görünümüde çok küçük yaşıtlarından geri duruyor bu sene tekrar anaokuluna göndersemmi ne yapmam gerekiyor bilemedim

merhaba benim kizim 3 yas 1 aylik. nerdeyse 1 yildir krese gidiyor
fakat biz guney koredeyiz burda korece konusmayi ogrendi . bununla birlikte biz evde sadece turkce konusuyoruz
kendini turkce ifade edebiliyor. ama bazen cocuk karistiriyor mesela uyuyamadim derken fiilin kokunu koreceden olumsuzluk ekini
turkceden koyuyor bu durumda ben turkcesini ve korecesini farklari gorsun diye ayri ayri soyluyorum ama yanlis bir yaklasimmi uyguluyorum?
bu gibi durumlarda sadece turkcesinimi soylesem daha iyi olur.
2. konuda kizim orda etkinlikler yapiyor sarkilar ogrenmis soyluyor mutlu gorunuyor
babasiyla bende mumkun mertebe evde ilgilenmeye oynamaya calisiyoruz
komsuculuk oynuyoruz bazen top bazende saklanbac bunun haricinde yapabilecegimiz etkinlikler
nelerdir birde dergiye baslamalimiyiz? yada hangi dergiye baslamaliyiz kizim suan sticer ve boyama yapiyor sadece
ama bu yeterlimi?

birde son olarak kizim bas parmagini 3 ayliktan itibaren emiyor ben uyariyorum bazen kiziyorum bazende gozyumuyorum
ama ne yaptiysam vargecmedi Turkiyeye gelince bir pedogog a goturmelimiyim nasil yaklasmaliyim?
simdiden tesekkur ederim.

merhaba ben de anaokulunda ingilizce öğretmenliği yapıyorum. dil konusundaki sorunuzu duyunca fikrimi söylemek istedim. Sizin evde tamamen türkçe konuşmanız çocuğun kafasında kavram karmaşasını silecektir. bir korece bir türkçe konuşmamalısınız çünkü sonucunda dediğiniz gibi iki dili birbirine karıştırmaya başlar.tabiiki büyüdükçe farkı görüp, ikisinin ayrı diller olduğunun farkına varacaktır ama şimdiden bu yaklaşımla çocuğun kafasındaki kavram karmaşasını yok edebilirsiniz.

parmak emmeyle ilgili ise en güzel devayı öğretmenlerden bulacağınıza inanıyorum.aynı zamanda pedagoji eğitimide alıyorum eminim pedagoglarda yardımcı olabilceklerdir lakin öğertmeniyle görüşürseniz, öğretmenin düzenleyeceği bir dramayla parmak emmenin iyi birşey olmadığı, mikrop kapabilcekleri vs. gibi şeyler çocuğa verilebilir. örneğin geçen şampuandan korkan bir miniğimizin drama sayesnde şampuan korkusunu aşmayı başardık. anneler babalar hayatta en güvendikleri olsalar da öğretmenleri onlar için herşeyin doğrusunu bilen insanlar gibi oluyor bir süre sonra. :)

Son düzenleme:
merhabalar,,kolaylıklar diliyorum öncelikle.,bende aile içinde olan problemlerden olabılır dıye hıssettim.bence aileyle tekrar konusun,belki bir problem vardır ama açılamamıştır anne..üstüne düşerseniz belki eteğindeki taşları döker..

'uslu ol bak yoksa okuldan almaya gelmem seni' gibi bir tehdit olduğunu düşünüyorum bende.... bir kere bile böyle bir mesaj verilmişse çocuğun hayatta en çok korkacağı şey olan anneden ayrı kalma korkusu silinemeyecek bir hal alıyor. bazen ne yaparsan yap ailelerle iş birliği olmayınca olmuyor. çocuk okulda tam tuvaletini söylemeye tuvalete gitmeye başlıyor akşamında annesi altını bağlıyor tüm çaba boşuna gidiyor...

4.5 yaşında bir kızım var oklua yazdırım akşama kadar durabilirim dedi yeni başladığı için 1 saat durdu ve ağlamış zorla gitti 3 kere gitti ve 1 saat uruğu hale çok ağlıyo ve gitmek istemiyo öğretmeni kimseyle konuşmadığını söledi arkadaşlık edinmiyormuş zaten çok utangaç bir çocuk ve okadarda sinirli okull öncesi mecbur ana okulan giicek ne yapmam lazım bilmiyorum şuıan okula gitmiyo :KK43: ağladı anne seninle durmak istiyorum diye acaba 2.dönem verdim o yuzden mi?

sürekli her konuda sen küçüksün,yapamazsın tarzında konuşmalar geçıyorsa,(sen küçüksün yiyemezsin,dökersin gibi..)özgüvenini kaybetmiş olabilir.tam tersi bu yaşlarda inanılmaz benmerkezci ve herşeyi ben yaparım ben bilirim modunda olurlar normnialde çünkü.her konuda destek verin,özgüveninin g0elişmesi için.aferin,başardın,bu konuda çok iyisin,çok başarlısın,çok beceriklisin,sen yadım etmeseydin yapamazdım...vb.. cümleleri sık kullanın..

ANNESİ çocuğa kızdığında "seni bırakır giderim, bir daha annen olmam" gibi birşey söylüyorsa çocukta bu cümle yerleşiyor.
bazen insan kızdığında ağzından çıkana dikkat etmiyor. ama çocuklar ediyor.
birde çocuk yaramazlık yaptığında "seni verip yerine uslu çocuk alacağım" gibi bir cümle de çocuğu çok kötü etkiliyor.

o yüzden anneye bu tarz cümleler kuruyorsa yada çevresindekiler (anneanne, teyze, babaanne, hala, komşu) çocuğa "annen seni değiştirsin, uslu çocuk alsın" gibi şeyler söylüyorsa çocuk güvensiz olur ve sürekli annesinin kendisini bırakacağı, terk edeceği korkusu bu cümlelerle iyice depreşir.

anne ve çevresi bu cümleleri kurmayacak. başkası kurduğu zaman anne atılıp ben çocuğumu kimselere vermem. yaramazlık yaparsa ceza veririm, güzel davranırsa ödül veririm ama asla kimselere vermem diyecek.

merhaba,

evler ayrı dertler ayrı derler. Evladım dert değil elbette ama ben bazı şeyleri dert ediniyorum.

benim oğlum 2006 temmuz doğumlu. tek çocuk. tedaviyle dünyaya geldi. 3 yaşına kadar babaanne baktı.
sonra babaanne bir sebepten dolayı bakamayacağını söyledi. bende çalıştığım için oğlumu kreşe verdik.
kreş dönüşü kimi babaanne-dede, kimi anneanne, kimi bakıcı ilgilendi.

iki sene kreşe gitti, çok zor alıştı. şimdi anaokuluna gidiyor. sabah 7 de kalkıyor, akşam 5 te eve geliyor.

sorun şu; oğlum aşırı inatçı. tek çocuk olmanın getirdiği şımarıklıkta var.
ne söylerseniz tersini söyler. tatlılıkla ikna etmeye çalışırım ama ikna olmaz.
çocuk doktoru ile konuştum, kişiliğinde var bu dedi.

birde okuldaki aktivitelerde biraz yavaş. sınıftakilerden daha yavaş yapıyormuş. ayrıca oyun oynarken kaybetmeye dayanamıyor, kurallara uymak istemiyor.

ben oğlumun bu aşırı inat tavrını nasıl törpüleyebilirim? aktivitelerde hızlı olmasını ve kurallara uymasını nasıl sağlayabilirim?

merhaba,

evler ayrı dertler ayrı derler. Evladım dert değil elbette ama ben bazı şeyleri dert ediniyorum.

benim oğlum 2006 temmuz doğumlu. tek çocuk. tedaviyle dünyaya geldi. 3 yaşına kadar babaanne baktı.
sonra babaanne bir sebepten dolayı bakamayacağını söyledi. bende çalıştığım için oğlumu kreşe verdik.
kreş dönüşü kimi babaanne-dede, kimi anneanne, kimi bakıcı ilgilendi.

iki sene kreşe gitti, çok zor alıştı. şimdi anaokuluna gidiyor. sabah 7 de kalkıyor, akşam 5 te eve geliyor.

sorun şu; oğlum aşırı inatçı. tek çocuk olmanın getirdiği şımarıklıkta var.
ne söylerseniz tersini söyler. tatlılıkla ikna etmeye çalışırım ama ikna olmaz.
çocuk doktoru ile konuştum, kişiliğinde var bu dedi.

birde okuldaki aktivitelerde biraz yavaş. sınıftakilerden daha yavaş yapıyormuş. ayrıca oyun oynarken kaybetmeye dayanamıyor, kurallara uymak istemiyor.

ben oğlumun bu aşırı inat tavrını nasıl törpüleyebilirim? aktivitelerde hızlı olmasını ve kurallara uymasını nasıl sağlayabilirim?

Zaman tanı oğluna daha çok küçük inat her çocukta seviyesine göre farklı olarak var.kimisinde çok kimisinde az...ben kolay ikna edebiliyorum küçük oğlumu ama onun huyu karakteri bu şekilde artık kabullenmek gerekiyor bir de ben hep şunu düşünüyorum;çocuklar değil de sanki biz anne babalar inatçıyız.olmasını istediğimiz şeyler olsun diye diretiyor onların da duygu ve düşünceleri olduğunu zaman zaman farkedemiyoruz.
hele bir de çok küçük daha eminim buna mecbursunuz ama sabah 7 de kalk akşam 5 de gel biz bile bazen isyan ediyoruz çalışma hayatında daha o ne yapsın ...
Yavaş yapma sebebi bence daha ayrıntıcı daha dikkatli davrandığı içindir.ben kendi oğlumdan ve daha önceki öğrencilerimden biliyorum.zamanı iyi değerlendirmesi için ona seçenekler sunabilirsin 10 dk.ya kadar bu resim bitecek biterse sana ..... gibi teşviklerde bulunabilir zamanla bu süreyi kısaltabilirsin
fakat canım mutlaka şunu gözönünde bulundur;bu senin çocuğunun karakteri....:KK14:

selamlarr ,,,diğer arkadaşlara cevaplar verilmiş tşk ediyorum.sizlere katılıyorum...

4.5 yaşında bir kızım var oklua yazdırım akşama kadar durabilirim dedi yeni başladığı için 1 saat durdu ve ağlamış zorla gitti 3 kere gitti ve 1 saat uruğu hale çok ağlıyo ve gitmek istemiyo öğretmeni kimseyle konuşmadığını söledi arkadaşlık edinmiyormuş zaten çok utangaç bir çocuk ve okadarda sinirli okull öncesi mecbur ana okulan giicek ne yapmam lazım bilmiyorum şuıan okula gitmiyo :KK43: ağladı anne seninle durmak istiyorum diye acaba 2.dönem verdim o yuzden mi?

3 ay sonra okullar kapanacak.önümüzdeki sene anasınıfına sene başında düzenli olarak götürmelisiniz.burada sizin tavrınız da çok önemli.çocuğu kademeli bir şekilde öğretmen ile işbirliği içinde alıştırmalısınız.ağlayıp gitmek istemiyor diye vicdanınıza yenik düşp götürmezseniz,bunu alışkanlık haline getirip ağlama davranışını size karşı kullanacaktır.biz anasınıfları biliyorsunuz 1 hafta erken başlıyoruz.bu bir hafta 2-3 saatlik bir alışma programından geçiyor çocuklar.çok utangaç ve çekingen olması bence problemi.iletişim sağlayamadığından kendisini yalnız hissediyor olmalı ve büyük bir paniğe kapılıyor büyük ihtimalle...
siz çalışmıyorsunuz sanırım.şu ana kadar anneden hiç ayrılmamış,anneye bağımlı şekilde büyümüş olduğunu düşündüm.bol bol iyaşıtları ile iletişim halinde olmasını sağlayın ve işiniz olmasada arada bakabilecek olan birilerine bırakın birkaç saatliğine çocuğu.her zaman ona güven veren şekilde konuşun.seni mutlaka gelip alacağım hiç bir zaman bırakmam tarzında mesajlar verin sürekli.
birde öğretmen hiç sınıfa birlikte girerek aktivitelere katılmanızı istedi mi?genelde bu taktik işe yarar çünkü.anneyle beraber çocuk 1 saat kalır önce.sonra giderler birlikte. 1-2 gün bu şekilde gelip sınıfa alıştıktan sonra öğretmen bir şekilde oyun oynarken vs. annelerin sınıftan çıkması gerektiğini ima eder.(mesela oyun oyanayacakken,sınıfa sığamıyoruz bence anneler çısın çocuklar ,kapıda beklesin,bizde rahatça oyun oyanayalım gibi...(çok ağlıyor ve zor alışıyorsa kapı açık kalıp anneyi görmesi sağlanır.)çocuk annesi kapıdaylken sadece bir etkinliğe katılıp gönderilir.ertesi gün 2 ,sonra üç etkinlik derken yavaş yavaş kapı açıksa kapatmaya(kaygılanıyorsa arada kapı açılıp bak annen hala burada deyip gösterilir)en son artık bahçede bekletilir anne,mümkünse pencereden arada bakabilir,derken çocuk yavaş yavaş alışır.önemli olan bu dönemde asla çocuğun güvenini sarsmamak.örneğin anne bekliyrum deyip,kaçıp giderse bu çocuk için çok kötü olur.tüm alışma devresi boşa gidebilir.çocuğa karşı açık ve dürüst olunmalı..sene başında öğretmeniniz yardımcı olacaktır eminim.onun gibi bir sürü çocuk olacak..biraz uzun oldu kusura bakmayın.umarım anlatabilmişimdir.bıraz zorlu ve yıpratıcı bir süreç evet ama emin olun alışmayan çocuk yoktur.alıştırılamayan çocuk vardır.öğretmen-veli işbirliği çok çok önemli..neyse iyi günler.:KK34:

X