- 20 Ocak 2012
- 246
- 0
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ah keşke size de danışsaymışım geçen yıl karar vermeden önce. fikrini aldığım bütün sınıf öğretmenleri çocuğun gönderilmemesi gerektiğini söylediler. ancak anaokulu öğretmeni kızınız hazırokula dedi. biz öğretmenleri dinledik. halbuki bir yıl boyunca anaokulu öğretmeni onu gözlemledi ve tanıdı. el kasları çok iyiydi hala öyle. 1. sınıf matematiğini yapabiliyor. çizgi çalışmaları zaten 2 yıldır hep rutin. biz eğitime evde de başlamıştırk daha öncesinden. mor kedi serisini bitirmişti. ama öğretmenlerin "iki ay bile çocuklar arasında eğitimde çok farklılıklar yaratıyor. pişman olursunuz gönderince" demeleri bizi korkuttu. fiziksel olarak da iri yarı bir çocuk değil. sınıf arkadaşlarının yanında ezilmesin istedim biraz da anne olarak. ama pişmanlık artık fayda vermiyor. ben hamileyim şuanda. belki bunun da etkisi vardır kızım üzerinde. çünkü babaya daha düşkündü, şimdi benle çok vakit geçirmek istiyor. eğer göndermezsek anneanne bakacak. verdiğiniz fikirleri deniycem. teşekkür ederim ilginiz ve cevabınız için.. kolay gelsin
Bende anaokulu ööğretmeniyim bu sene ilk senem Samsundayım
:CüvCüv:Okulöncsi ile ile ilgili sorularınız varsa yanıtlayıp yardımcı olmak isterim..:CüvCüv:
merhabalar.benimde bir sorum olacak.benim 2006 eylül doğumlu bir oğlum var.bu sene bizim yaşıtlarımız anaokuluna gitti.ama ben bazı nedenlerden dolayı yollamadım.ilgilenemem diye.sorum şu.bizim olduğumuz ilde anasınıfı zorunlu.ben seneye oğlumu yazdırırsam anasınıfındanmı başlar yoksa 1. sınıftanmı? birde oğlum okul konusunda istekli değil.onu okula nasıl hazırlayabilirim?yardımcı olurmusunuz?evde neler yapmalıyım?
Bulunduğum yerde anaokuluna 5 yaşında başlanabiliyor. Oğlum 2008 Ocak doğumlu. Öğretmen bir tanıdığım 2 yıl sonra 5 yaş grubu için anaokuluna başlasın diyor. Sizce?
merhabalar kardeşim 3 yaşında ona oyun öğretmeye çalışıyorum fakat oynamıyor çekiniyor.ben yapamam oynayamam gibi şeyler söylüyor sanki özgüven eksikliği var gibi neler yapabilirim yardım edin lütfen bilgisayarda oyun oynuyor ama bire bir oyunlarda yanaşmıyor nedir bu özgüven eksikliği
slm arkadaşlar ben de anasınıfı öğretmeniyim bu sene ilk görevim, benim çocuklarım arasında da sorunlu ailevi ilişkiler yaşayan çok ve çocukların durumu beni çok üzüyor birde öğrencimden birisi geçen yılda anasınıfına gitmiş bu sene 2. yılı bir ara hastalanmıştı okuldan 1-2 hafta kadar uzak kaldı ve o zamandan sonra okula gelince sürekli 'annem gelecek mi? ya gelmezse, annem ne zaman gelecek?' gibi sorular soruyor ve ağlamaya başlıyor konuşuyorum susturuyorum birkaç dk sonra tekrar başlıyor aileyle konuşuyorum evde sorun çocuğa okulla, arkadaşlarıyla veya benimle ilgili bir sorun mu var acaba diyorum yok 'anne ya gelmezsen almaya beni' diomuş okulda hem anneyle beraber hem de tek başıma konuşuyorum çocuk sadece 'annem ya gelmezse' diyor aile ilişkilerinde de 'herhangi bir sorun yok' diyor anne. ne yapmalıyım cvp verirseniz çok sevinirim.
merhaba benim kizim 3 yas 1 aylik. nerdeyse 1 yildir krese gidiyor
fakat biz guney koredeyiz burda korece konusmayi ogrendi . bununla birlikte biz evde sadece turkce konusuyoruz
kendini turkce ifade edebiliyor. ama bazen cocuk karistiriyor mesela uyuyamadim derken fiilin kokunu koreceden olumsuzluk ekini
turkceden koyuyor bu durumda ben turkcesini ve korecesini farklari gorsun diye ayri ayri soyluyorum ama yanlis bir yaklasimmi uyguluyorum?
bu gibi durumlarda sadece turkcesinimi soylesem daha iyi olur.
2. konuda kizim orda etkinlikler yapiyor sarkilar ogrenmis soyluyor mutlu gorunuyor
babasiyla bende mumkun mertebe evde ilgilenmeye oynamaya calisiyoruz
komsuculuk oynuyoruz bazen top bazende saklanbac bunun haricinde yapabilecegimiz etkinlikler
nelerdir birde dergiye baslamalimiyiz? yada hangi dergiye baslamaliyiz kizim suan sticer ve boyama yapiyor sadece
ama bu yeterlimi?
birde son olarak kizim bas parmagini 3 ayliktan itibaren emiyor ben uyariyorum bazen kiziyorum bazende gozyumuyorum
ama ne yaptiysam vargecmedi Turkiyeye gelince bir pedogog a goturmelimiyim nasil yaklasmaliyim?
simdiden tesekkur ederim.
merhabalar,,kolaylıklar diliyorum öncelikle.,bende aile içinde olan problemlerden olabılır dıye hıssettim.bence aileyle tekrar konusun,belki bir problem vardır ama açılamamıştır anne..üstüne düşerseniz belki eteğindeki taşları döker..
sürekli her konuda sen küçüksün,yapamazsın tarzında konuşmalar geçıyorsa,(sen küçüksün yiyemezsin,dökersin gibi..)özgüvenini kaybetmiş olabilir.tam tersi bu yaşlarda inanılmaz benmerkezci ve herşeyi ben yaparım ben bilirim modunda olurlar normnialde çünkü.her konuda destek verin,özgüveninin g0elişmesi için.aferin,başardın,bu konuda çok iyisin,çok başarlısın,çok beceriklisin,sen yadım etmeseydin yapamazdım...vb.. cümleleri sık kullanın..
merhaba,
evler ayrı dertler ayrı derler. Evladım dert değil elbette ama ben bazı şeyleri dert ediniyorum.
benim oğlum 2006 temmuz doğumlu. tek çocuk. tedaviyle dünyaya geldi. 3 yaşına kadar babaanne baktı.
sonra babaanne bir sebepten dolayı bakamayacağını söyledi. bende çalıştığım için oğlumu kreşe verdik.
kreş dönüşü kimi babaanne-dede, kimi anneanne, kimi bakıcı ilgilendi.
iki sene kreşe gitti, çok zor alıştı. şimdi anaokuluna gidiyor. sabah 7 de kalkıyor, akşam 5 te eve geliyor.
sorun şu; oğlum aşırı inatçı. tek çocuk olmanın getirdiği şımarıklıkta var.
ne söylerseniz tersini söyler. tatlılıkla ikna etmeye çalışırım ama ikna olmaz.
çocuk doktoru ile konuştum, kişiliğinde var bu dedi.
birde okuldaki aktivitelerde biraz yavaş. sınıftakilerden daha yavaş yapıyormuş. ayrıca oyun oynarken kaybetmeye dayanamıyor, kurallara uymak istemiyor.
ben oğlumun bu aşırı inat tavrını nasıl törpüleyebilirim? aktivitelerde hızlı olmasını ve kurallara uymasını nasıl sağlayabilirim?
4.5 yaşında bir kızım var oklua yazdırım akşama kadar durabilirim dedi yeni başladığı için 1 saat durdu ve ağlamış zorla gitti 3 kere gitti ve 1 saat uruğu hale çok ağlıyo ve gitmek istemiyo öğretmeni kimseyle konuşmadığını söledi arkadaşlık edinmiyormuş zaten çok utangaç bir çocuk ve okadarda sinirli okull öncesi mecbur ana okulan giicek ne yapmam lazım bilmiyorum şuıan okula gitmiyo ağladı anne seninle durmak istiyorum diye acaba 2.dönem verdim o yuzden mi?