Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Anaokulu öğretmeniyim sorularınız varsa yanıtlayabilirim..

merhaba benim 5 yaşında oğlum var okulda sürekli en olmak istiyor evde babası ile oynarken yenileceğini anladığı zman oyunu bırakıyor yada babası kazanınca ağlamaya başlıyor bu duygusunu nasıl yenebiliriz öğretmen sınıfta bi arkadaşına iltifat ettğinde kendisinde ediilmesini istiyor.

selam benmde 3 yaşını bitirmiş bir kızım var onu kreşe gndermek istiyorum çünki artık evde zaptedemiyorum çok yaramaz akşamakadar oyun hamuru boyama yada bebekleriyle oynamakolsun hikaye falanda okuyorum ama sürekli ilqi istiyo hep onunla oynansın istiyo bide yemek yerken son lokmayı aqzında tutuo altınada kaçırıo gündüzleri, ben de hamileyim yakında doqurucam onunla o kadarda ilqilenemiyorum ama her fırsatta ilqileniyorum gene yaranamyorum:KK70:aksi biraz acaba ne yapmalıyım çokşaşkınım bu konuda

bnde okl öncesi öğrtmnliği okyrm ama hala bu okul bitince bu yok doğu yk şark görevlerni anlaş dğlm bu okl btnce nolcakk bilmem :KK43:

Merhaba,
Kızım 2008 ekim dogumlu. Onumuzdeki eylulde okula baslamasını planladıgım için ozel bir kolej ile gorusmeye gittim. Bana hep 4 yas egitiminden bahsettiler. Bende o sırada heyecandan olacak heralde 4 yas degil 5 yas olarak baslaması gerektiğini tam algılayamadım. Eve donup hesapladıgım zaman aslında 2 sene devam edip sonrasında da 1.sınıfa baslaması gerekiyor eski ve su an yururlukte olan kanuna gore... Velhasıl tekrar koleje gidip durumu anlattım. Onlarda kızım daha once krese vs gitmediğinden ve 2008 in ikinci yarısında doğmus olmasından oturu 4 yasa yazdırmamın daha dogru oldugunu soylediler. Bu durumda otomatik olarak 1 sene eğitimine gec baslayacak. Oyun doyumunu almadan 5 yas grubunda cızgı calısmalrına baslamasının onda sıkıntıya yol acabileceğini, panikleyebileceğini belirttiler. Bana onerdikleri bir diger secenek ise simdi yarım/tam gun bir yere baslatmam , eylül ayında da kızımın biraz daha 5 yasa hazır hale gelmesi. Su anda kızıma evde bakıcı ablası bakıyor. maddi olarak hem bakıcı hem anaokulu ile basedebilecek durumda değilim. Dolayısıyla simdi bir yere gondereceksem bakıcı ile baglarımızı koparmam gerekiyor. Ne yapacagıma karar veremedim.. Bir fikir verirseniz cok memnun olurum. Tesekkürler!

merhaba benim 5 yaşında oğlum var okulda sürekli en olmak istiyor evde babası ile oynarken yenileceğini anladığı zman oyunu bırakıyor yada babası kazanınca ağlamaya başlıyor bu duygusunu nasıl yenebiliriz öğretmen sınıfta bi arkadaşına iltifat ettğinde kendisinde ediilmesini istiyor.

benim oğlumda aynı böyle davranıyor, 6 yaşında.

tek çocuk sendromu diyorum ben buna.

çünkü evde tek çocuk olduğu için her istediği yapılıyor, büyüklerle oynadığı için büyükler bilerek yeniliyor.

zamanla yenilmeye de alışacaklar. ama okulda bazen sorun oluyor.

keşke 2 yaşındayken kardeşi olsa idi...

banada yardımcı olurmusunuz sorum var
2007 meslek lısesı çocuk gelişimi ve eğitimi mezunuyum.amaokuldan sonra hıç calışmadım bıldıgım cogu seyıde unuttum sızce ıs bulabılırmıyım alırlarmı.çunku ıs tecrubesı edınmedım.

Daha önce hiç çalışmadınız mı? Yani başka sektörde falan da mı çalışmadınız? İş hayatına yeni başlayacaksınız sanırım. Görüşmek üzere diyorum şimdilik.

Daha önce hiç çalışmadınız mı? Yani başka sektörde falan da mı çalışmadınız? İş hayatına yeni başlayacaksınız sanırım. Görüşmek üzere diyorum şimdilik.

hayır canım tabıkı calıştımm lıseden mezun olur olmaz ısegrdım magaza satıs temsılcılığı yaptım bı sene daha sonrada avea callcenter ve turk telekomda magaza gorevlısı olarakcalıştım
sadece cocuk gelısımı ve eğitimi alanında hıç çalışmadım

Merhaba arkadaşlar,yanıtlarsanız sevinirim.9 mayıstaki yayınlanan genelgede "2012-2013 eğitim ve öğretim yılı için, 30 Eylül 2012 tarihi itibariyle 66 ayını tamamlayan tüm çocukların okul kayıt işlemleri e-okul sistemi üzerinden merkezî olarak yapılacaktır" yazıyor. Bu uygulama sadece bu yıla mı mahsus,yoksa diğer yıllarda da devam eder mi ki ? Nasip olursa ikinci bebeği planlıyorduk,hal böyleyse 2 ay daha bekleyebilirim diye düşünüyorum.Ne dersiniz? :KK14:

merhaba benim 24 aylık oglum var şu anda 1 den 10 a kadar sayıp rakamları adıyla söylüyor ve tanıyor.geometrik şekilleri tanıyıp adlarını söylüyor.renkleri tanıyıp adlarını söylüyor.meyveleri ve hayvanları tanıyor ve isimlerini söylüyor.kara ve hava taşıtlarını tanıyor.ve adlarını söylüyor.jest ve mimikleriyle hatta nida larla ifadelerde bulunuyor.yaşına göre normalmi bbiz bunlar için birşey yapmadık.yani ögretmek için bir çabamız olmadı.çocuguma nasıl davranmalıyım

Merhaba,
Bir mesajınızda eşinizin Balçova Mehlika Emir Altay Bağımsız Anaokulunda yönetici olduğunu yazmışsınız. Rica etsem biraz bilgi verebilir misiniz? Aslında Yeşilyurt'ta oturuyorum ama kızımın hem devlet anaokuluna hem de kaliteli bir okula gitmesini istiyorum. Evime yakın olan Yeşilyurt Bağımsız Anaokulu var. Hatay'da Zübeyde Hanım Bağımsız Anaokulu ve Konak'ta Duatepe Bağımsız Anaokulu var. Ama en iyi okul eve yakın olan mıdır yoksa tavsiyelere göre bakmak lazımdır bilemiyorum. Araştırıyorum hala. Aslında herşey öğretmen de bitiyor ama (okul ne kadar iyi olursa olsun öğretmen işini iyi yapmıyorsa...). Ben kendim de öğretmenim.
Kayıtlar adrese göre mi yapılıyor yoksa isteyen herkes kabul mü ediliyor? Ben yeşilyurt'takine sorduğumda genelde kapasite aşılmıyor herkesi alıyoruz. ama aşarsa kurra çekiyoruz demişlerdi, çok şaşırdım.
okullarla ilgili tavsiyede bulunursanız deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

kız meslek lisesi çocuk gelişmi öğrncym yaz stajımı okulda mı yapsam daha iyi olur yoksa fabrika kreşlernde mi ? :KK50:

[benım 38 aylık bir kızım var.bir senedir japonyada yaşıyoruz yanı burada turk var ama anlayasabılecegi fazla arkadaşı yokbazen çok sıkılıyor bende okula gıtmek ıstıyorum dıyo uzuluyorum....ben evde bişeyler oretmeye çalışıyorum vs renkler alfabe sayılar ama bir süre sonra çok sıkılıyor acaba dıyorum nıye bu şekılde davranıyor okula giderse boylemı yapar acaba gerimı suan yaşıtlarından herşeye aklı eriyor konuşması çok guzel ama ders konusunda yıne yapıyo ama sorunca sankı soylemek ıstemıyo neden acaba 2 ay sonrada ınsallah trye donuş yapacagızz bana biraz fikir verirmisiniz lütfen

çocuğunuz büyüyo sosyal-duydusal alan bakımından da paylaşımda bulunmak istiyor kendi yaşıtları ile paylaşma iletişim kuracak yeni öğrenmeler gerçekleştirecek anne babalar bazen yetemeyebiliyyolar doğal olarak okul da onun için çok iyi ortam olacak çok fazla üstüne düşmeyin bence okul ortamıyla birlikte kalıcı değişiklkler olacaktır eminim

merhaba,

bir kaç sorum olacak

kızım 8 eylulde 5 yasında olacak ve bana matematıgı ogrenmek ıstedıgını soyluyor ozellıkle toplama cıkarma ... nasıl ogretebılırım yanlıs ogretmek ıstemıyorum yanı ornegın 5 elmam vardı 3 unu yedım kac kaldı dıye sorucam ancak bunun hesaplamasını parmaklarıyla gostererek mı ogretıcem yoksa baska bır yolu var mı acaba ?parmaklarıyla ogretırsem sonrasında sorun yasarmı

Bırde adını yazmak ya da kıtapta gordugu yazıları yazmaya calısıyor ancak suan eğitim el yazısı ıle verılıyor sımdı ben ogretırsem sornasında sorun yasayabılırmıyız ?

Ek olarak bu sene anaokuluna devam edecek 1. sınıfa gondermıycem

Yardımlarınızı rıca edıyorum...

meraba ya ben liseden okul öncesi okudum ve üniv. okumaya kararsızım çünki okul yaşı 5.bucuk oldu bizim halimiz sonumuz varmı yani önümüz kapandımı bi biğinz varmı acaba :)

Ben internetten eğitici oyuncak satmayı planlayan bir anneyim... bana bu konu ile ilgili fikirlerinizi sunarsanız memnun olurum teşekkürler... mesela site ismi konusunda diğer arkadaşlar da fikir verebilir.

ben okul oncesi bolumu 3. sınıfa gectım mezun olunca ıs bulma olanagım nasıl yenı yasa ıle brlikte bırtakım endıselerım var. bıde nasıl bi meslek zorluk cekıyomusuz merak edıyorum .yok cocuklar altına yapar siz ılgılenceksınız yemeklernı yedrceksniz gbi seylerel gozumu korkutuyolar.ayrıca bazı ders ve odevler konusundada sıze danısabilirmiyim . simdiden tesekkurler..

merhaba benim 24 aylık oglum var şu anda 1 den 10 a kadar sayıp rakamları adıyla söylüyor ve tanıyor.geometrik şekilleri tanıyıp adlarını söylüyor.renkleri tanıyıp adlarını söylüyor.meyveleri ve hayvanları tanıyor ve isimlerini söylüyor.kara ve hava taşıtlarını tanıyor.ve adlarını söylüyor.jest ve mimikleriyle hatta nida larla ifadelerde bulunuyor.yaşına göre normalmi bbiz bunlar için birşey yapmadık.yani ögretmek için bir çabamız olmadı.çocuguma nasıl davranmalıyım

merhaba bir çocuk gelişimi eğitimi öğretmeni olarak çocuğunuzun bu ilgisini desteklemenizi öneririm.anlaşılan 2 yaş bir çocuk için iyi bir seviyede. Çocuğunuza anormal şeyler yapıyor gibi davranmayın bu ilgisini destekleyin, okul öncesi yayınlarının küçük yaşlar için uygun kitapları var. onlardan faydalanablrsiniz.yalnız bunu bir ödeve dönüştürmeniz ve sürekli bir sorumlulukmuş gibi davranmanız cocugunuzu sıkar ve ilgisini köreltir. hatta yaratıcı düşüncesini desteklemek için onun seçeceği meyve ve sebzelerin resmini boş bir kağıda çizip bunları ona (kalın-pastel tarzı kuru boyalar var sakın ince kalem kullanmayın)boyatıp (profesyonel boyama beklemeyin muhtemelen karalama yapar:)) kukla gibi kullanıp hayali hikayeler oluşturabilirsiniz.yaşı itibariyle bundan hoşlanacaktır bence.bir de şimdi eskiye oranla çocuklar pepe,vs. eğitici öğretici çizgi filmler aracılığıyla falan daha hızlı ve erken öğreniyor, bu kadar uyarıcı materyal arasında bu çok normal yalnız eğitici öğreticiymiş die sakın ama sakın çocuklarınızı tv önünüzde 1-2 saatten fazla tutmayın.unutmayın tv insan beynini körelttiği gibi aptallaştırıyor da ve bir öğretmen olarak gözlemlerinden yola çıkarak şunu söyleyebilirim ki artık çocuklar daha antisosyal,yalnızlıktan hoşlanıyorlar,tv da gördükleri saçma sapan dizileri evcilik oyunu olarak oynuyorlar... maalesef...

merhaba,

bir kaç sorum olacak

kızım 8 eylulde 5 yasında olacak ve bana matematıgı ogrenmek ıstedıgını soyluyor ozellıkle toplama cıkarma ... nasıl ogretebılırım yanlıs ogretmek ıstemıyorum yanı ornegın 5 elmam vardı 3 unu yedım kac kaldı dıye sorucam ancak bunun hesaplamasını parmaklarıyla gostererek mı ogretıcem yoksa baska bır yolu var mı acaba ?parmaklarıyla ogretırsem sonrasında sorun yasarmı

Bırde adını yazmak ya da kıtapta gordugu yazıları yazmaya calısıyor ancak suan eğitim el yazısı ıle verılıyor sımdı ben ogretırsem sornasında sorun yasayabılırmıyız ?

Ek olarak bu sene anaokuluna devam edecek 1. sınıfa gondermıycem

Yardımlarınızı rıca edıyorum...

öncelikle şunu söylemeliyim bilmeyen tüm anneler için bu sene 31 mart 2007'den önce doğmuş tüm çocuklar e-okulda otomatik olarak 1. sınıfa kayıt oldular. 31 mart 2007'den sonra doğan anneler için durum onlara bırakılmış isterlerse 1. sınıfa kayıt yaptırabilirler istemezlerse anasınıfına ya da anaokuluna gönderebilirler. ayrıca sistemin değişmesi sizleri rahatsız etmesin.1. sınıflarda birinci dönemde okuma-yazma eğitimi yapılmayacak ve kesinlikle günün yarısı oyun vari derslerle geçirilecek. okuma yazma temelleri birinci dönemin sonuna doğru atılacak ve ikinci dönemde okuma yazma eğitimi verilecek. ki emin olun çocuklarınız bunları algılayıp öğrenebilecek zeka seviyesine sahiptir.
sizin sorularına gelince; matematik ilgisi önemli bir ilgidir.pek çok yetişkinin matematikten çekindiğini düşünerek çocuğunuzun bu ilgisinden dolayı memnuniyet duyun bence... parmaktan ziyade nesnelerle toplama-çıkarma çalışmanızı öneririm. mesela evde sabunlar,oyuncaklar,kalemler kitaplar herşey olabilir bunları gösterebilirsiniz. ilk etapta sadece görsel toplama ile başlayın çıkarma bir üst zihinsel beceridir. örneğin, senin 2 tane kitabın vardı bende sana bir tane hediye edersem kaç tane kitabın olur? bunun sonucunu önce siz gösterip sayın örnek olarak "bak anneciğim bir-iki-üç. şimdi de sen say" sonra bunu rakam olarak artırın 2 hediye edersem ya da 1 ben 1 tane de baban alırsa toplam kaç olur? gibi... daha sonraki aşamada bir inek resmi ve tavuk resmi koyup bir inek ve tavuğun toplam kaç ayağı vardır? gibi sorular sorup ona toplama yaptırabilirsiniz. eğer bu aşamaları başarıyla atlatıyorsa aynı yöntemlerle çıkarma çalışmaya başlayabilirsiniz. yalnız şunu unutmayın çocuğunuzun bunları bilmesi anasınıfında onu ön planda tutar ama fazlasını bilmesi de okuldan sıkılmasına sebep olabilir. o yüzden sadece onun istediği zamanlarda çalışın ve çalışmayı 10-15 dakika gibi kısa tutun. yazı konusuna gelince kesinlkle ve kesinlikle elinize kalemi alıp yazı öğretmeyin. anasınıflarında dahi çocuğa okuma yazma eğitimi yasaktır ve suçtur ve unutmayın ki yanlış öğretilen bir şeyi yıkıp yerine doğrusunu öğretmek cok zordur bırakın bu işi sınıf öğretmeni yapsın. ancak okul öncesinde adını örneğe bakarak yazması gibi bir amacımız vardır. siz müdahale etmeden kendisi örnek bir yazıyı taklit ediyorsa bunu yapabilir ama ne destekleyin ne de bu durumdan soğumasına yol açın. bu konuda sesszi kalmayı tercih edin.

X