Teşekkürler cevaplarınız icin arkadaslarım yakınındaki bir okulu aradım anasinifiii dolmuş 10 kiside yedek varmış bekleyen.sizde olursanız 11olursunuz dediler..tamda ogrenmek istediğim bu aysegul hanım seneye kızım 62 aylık olacak ve ben 1.sinifa başlamasını istemiyorum dediğiniz gibi bu sene giderse Seneyede gitmek durumunda kalacak anasinifina..yani iki sene üst üste gitmesin mı diyorsunuz..bir türlü karar veremedim
şimdi seneye ilkokula baslamasını net olarak istemyorsanız bağımsız bir anaokuluna gönderin.ama bence 62 ay ile 66 ay arasında büyük fark olmaz bir sene erken atılır hayata anasınıfına da giderse iki sene hemen hemen aynı seyleri yapacak ve sıkılacak. artı birinci sınıfa basladıgında da aralık ayına kadar kağıt kesıp boya yapacak hamur oynayacak anaokuluna yakın bi eğitim görecek.daha da cok sıkılacak. bence bu sene anasınıfına gitsin okul ortamına alıssın seneye baslasın birinci sınıfa, cocuklar adaptasyon sorunu yasamıyor pek gözlediğim kadarıyla.mesela bu sene o kadar kçük yaş basladı birinci sınıfa bizim okulda ağlayan falan pek yok olmadı yani aksine bizim gecen seneki öğrencilerden 2 tanesini aglıyordu gördm dün.2 haftadır aglıolar enteresan bi şekilde :) hala anasınıfına gelmek istiyorlarmıs. demek istediğimi anlatabildim umarım