Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları Anaokulu öğretmeniyim sorularınız varsa yanıtlayabilirim..

Teşekkürler cevaplarınız icin arkadaslarım yakınındaki bir okulu aradım anasinifiii dolmuş 10 kiside yedek varmış bekleyen.sizde olursanız 11olursunuz dediler..tamda ogrenmek istediğim bu aysegul hanım seneye kızım 62 aylık olacak ve ben 1.sinifa başlamasını istemiyorum dediğiniz gibi bu sene giderse Seneyede gitmek durumunda kalacak anasinifina..yani iki sene üst üste gitmesin mı diyorsunuz..bir türlü karar veremedim

şimdi seneye ilkokula baslamasını net olarak istemyorsanız bağımsız bir anaokuluna gönderin.ama bence 62 ay ile 66 ay arasında büyük fark olmaz bir sene erken atılır hayata anasınıfına da giderse iki sene hemen hemen aynı seyleri yapacak ve sıkılacak. artı birinci sınıfa basladıgında da aralık ayına kadar kağıt kesıp boya yapacak hamur oynayacak anaokuluna yakın bi eğitim görecek.daha da cok sıkılacak. bence bu sene anasınıfına gitsin okul ortamına alıssın seneye baslasın birinci sınıfa, cocuklar adaptasyon sorunu yasamıyor pek gözlediğim kadarıyla.mesela bu sene o kadar kçük yaş basladı birinci sınıfa bizim okulda ağlayan falan pek yok olmadı yani aksine bizim gecen seneki öğrencilerden 2 tanesini aglıyordu gördm dün.2 haftadır aglıolar enteresan bi şekilde :) hala anasınıfına gelmek istiyorlarmıs. demek istediğimi anlatabildim umarım :KK66:

Çok teşekkür ederım aysegul hanım..kızım okula gıtmemekte dıretıyor ondan bu sene bekleyelım tıklamayalım demmiştik bızde..gecen sene gıttı ama sevmedı:KK43:(seneye devletın anasınıfına başlamadan dırek bırıncı sınıfa başlasa sorun olmaz herhalde degıl mı?

Ayrıca her ıhtımale karşı yakınımızdakı okula başvurdum ama anasınıfınun dolduğunu anca yedek olarak yazabılecklerını yedeklerdede 11.oldugumu soyleledıler:KK43:((

kesme- kalem tutma-yapiıstırma-sayıları tanıma gibi becerilri varsa neden olsun? olmaz ama bunu koz olarak seneye kullanmamasına dikkat edin. sanki okul dolu oldugu için gidemiyormus gibi yapın bu meseleyı yanında acmayın seneye büyüyecegı için artrık aglasa da okula gitmesi gerekeceğini hatırlatın. büyüyen insanların okulda cok sey öğrendiğini artık onun da cok büyüdüğünü söyleyın sık sık. bebeklik fotograflarına bakın bebek gibi evde durmayacagını söyleyın.seneye kadar bunu ilmek ilmek dokuyun :) seneye sorunsuz baslar inş 1.sınıfa sıkıntı olmaz. anasınıfına gitmediği halde gidenlerden basarılı olan bi sürü cocuk var tabiki de zaten mecburı de değil siz cocuugunuzun seviyesini daha ii bilirsiniz :KK66:

Merhaba hocam :) Benim torrance nin sayı tamamlama testi ile ilgii bir ödevim var hayvan nesne hrhangi bi şeyden sayıları bulup çıkarmam lazım kuğu=2 gibi :d Ama tabi biraz daha yaratıcı :KK70: Yardım edebilir misiniz?:KK70:

Merhaba :)
benim de bir ödevim var bana yardımcı olabilecek varmı :26:
ödevimin konusu 6 yasındaki bir cocuğa enerji kaynaklarını nasıl anlatabilirim güneş enerjisi, rüzgar enerjisi vs gbi ..
bir oyun hazırlamıstım ama öğretmenimiz beğenmedi 6 yasındaki bir cocuk okuma yazma bilmez diye :S
Varmi bi fikri olan ? :26:

mrb ben de okul öncesi öğretmenliği öğrencisiyim,stajda annesiyle okula gelip ondan ayrılmak istemeyen çocuklar konusunda sorun yaşıyoruz,onları nasıl ikna edebiliriz bilgilendiirseniz sevinirim teşekkürler,,

Mrb bnm şuanda tam 37 aylık bi oğlum var bir türlü iletişim kuramıyorum söz dinlemiyor hırçın saldırgan uyumsuz kimseyle aradaş olmuyor oynaıyor parka bile kimse yokkn gidiyoruz ayrca bana çok bağlı duuygusal yufka yürekli ve sulu gözlü 9 sylık bi jkız kardeşi var son 1 haftadır oyuncaklarını ona vermeye yani paylaşmaaya başladı sizce onu 2. Dnem bi kreşe vermelimiyim arkadaşı olsun paylaşmayı beraber oyun oynamayı öğrensin diye faydası olur mu ne yapmalıyım bilmedim bide bnm bulunduğum ilçede 1 tane kreş var giderse oradaki çocuklar bundan ay olarak büyük en küçüğüyle arasında 9 ay var buda içime sinmedi sizlerin tavsiyelerini bekliyorum

Mrb bnm şuanda tam 37 aylık bi oğlum var bir türlü iletişim kuramıyorum söz dinlemiyor hırçın saldırgan uyumsuz kimseyle aradaş olmuyor oynaıyor parka bile kimse yokkn gidiyoruz ayrca bana çok bağlı duuygusal yufka yürekli ve sulu gözlü 9 sylık bi jkız kardeşi var son 1 haftadır oyuncaklarını ona vermeye yani paylaşmaaya başladı sizce onu 2. Dnem bi kreşe vermelimiyim arkadaşı olsun paylaşmayı beraber oyun oynamayı öğrensin diye faydası olur mu ne yapmalıyım bilmedim bide bnm bulunduğum ilçede 1 tane kreş var giderse oradaki çocuklar bundan ay olarak büyük en küçüğüyle arasında 9 ay var buda içime sinmedi sizlerin tavsiyelerini bekliyorum

uyumsuz davranışları kardeş kıskançlığını gösteriyor olabilir. sürekli kardeşiyle ilgilenmek zorunda olmanız onu sevmediğinizi düşündürmüş olabilir. okula gönderirseniz başınızdan atmışsınız gibi hissettirebilir çocuğunuza. imkanınız varsa kreşe göndermeyin derim ben.

aranızda açık meslek lisesinden çocuk gelişimi bölümünü okuyan biri varmı????:KK3::KK3::KK3:
birşey sormak istiyorumda, eğer yardımcı olursanız çok sevinirim.....

Aslında kardeşini çok swiyor baa babasına yada diğer kişilere çocuklara yaptığı hırçınığı ona yapmıyor arada ben görmeden uyurken onu öpüyor hatta uyandırıyor ama benim gördüğümübfark ederse bana vuruyor okulada kendisi diyor gidecem diye ben sitede oturuyorum burada onunla aynı yıl doğan 8 çocuk var diğerleri arada tartışsalarda biraradalar ama biz hep yanlız onların yanına gitmek istediğide oluyor ama 1dk sürmüyor kavga ısırma gibi davranışlar sergiliyor aralarında kreşe gidenler var birazda ben anlatmıştım şimdi dışsrı çıkınca anne bana okulumu gster diyor veya gidip üzerini değiştiriyor bunlar okul kıyafetim ben okula gidicem hadi diyor biemedim

Aslında kardeşini çok swiyor baa babasına yada diğer kişilere çocuklara yaptığı hırçınığı ona yapmıyor arada ben görmeden uyurken onu öpüyor hatta uyandırıyor ama benim gördüğümübfark ederse bana vuruyor okulada kendisi diyor gidecem diye ben sitede oturuyorum burada onunla aynı yıl doğan 8 çocuk var diğerleri arada tartışsalarda biraradalar ama biz hep yanlız onların yanına gitmek istediğide oluyor ama 1dk sürmüyor kavga ısırma gibi davranışlar sergiliyor aralarında kreşe gidenler var birazda ben anlatmıştım şimdi dışsrı çıkınca anne bana okulumu gster diyor veya gidip üzerini değiştiriyor bunlar okul kıyafetim ben okula gidicem hadi diyor biemedim

çocuğunuz da istiyorsa deneyebilirsiniz

iyi akşamlar benimde bir sorum var ama görürmüsünüz bilmiyourm cevap verirseniz beğenirmisiniz birde fark edeyim çok sık giremiyorum çünkü. 3,5 yaşında kızım var ve inglizceye çok heves ediyor ama buna yönelikk bir yer bilmiyorum yeni açılan bir okul var orayıda babası istemiyor elinizde bize uygun kaynak varmı ya da nereden bulabilirm bir fikriniz varmı

Çocuklarınızın eğitim hayatı ile ilgili yararlanabileceğin bir site tavsiye etmek istiyorum. Özellikle aile ve ebeveynlik yazılarını çok başarılı buluyorum. Benim arkadaşlarım bu siteden çok yararlandı. Sizlerin de yararlanmasını umarım. Anne Baba Eğitimi

merhaba benimde 2008 kasım doğumlu 4,5 yaşında kızım var,ı anasınıfına gidiyor, arada öğretmeni eve ödev veriyor, kızım hiç yapmak istemiyor , aylardır uğraşmama rağmen 10 kadar saymasını bilmiyor,rakamları tanımıyor.öğrenmek isteği yok.şimdilik çok önemsemiyorum ama,hep böyle giderse diyede korkuyorum.acaba kızıma nasıl yardımcı olabilirim.ben daha çok öğrenmenin zevkini alsın istiyorum.bunu nasıl başarabilirim.iyigünler

merhaba benimde 2008 kasım doğumlu 4,5 yaşında kızım var,ı anasınıfına gidiyor, arada öğretmeni eve ödev veriyor, kızım hiç yapmak istemiyor , aylardır uğraşmama rağmen 10 kadar saymasını bilmiyor,rakamları tanımıyor.öğrenmek isteği yok.şimdilik çok önemsemiyorum ama,hep böyle giderse diyede korkuyorum.acaba kızıma nasıl yardımcı olabilirim.ben daha çok öğrenmenin zevkini alsın istiyorum.bunu nasıl başarabilirim.iyigünler

4 yaşında bir çocuktan beklenilen 5'e kadar olan sayıları tanıması ve 10'a kadar ritmik sayabilmesidir. 20'ye kadar da sayabilirler çoğunlukla. Öğretmeniyle görüştünüz mü bu konuyu? Sadece sizin evde çabalamanız tek başına ilerleme sağlamaz, okulda da evde de desteklenmesi gerekir çocuğun. Tüm çabalarınıza rağmen hala sorun olduğunu düşünüyorsanız RAM'a yönelmenizi öneririm. Orada sebep odaklı çalışmalar yapılıp sorunun kaynağına inilebilir.

Benim uzun süredir aklımı kurcalayan sorumu da cevaplarsanız sevinirim. 2008 ocak doğumlu kızım 3.5 yaşında kreşe başladı ama ilk dönemden sonra okulda yemekte ısrar etti diye öğretmeniyle sorun yaşadı. İçine kapandı,ağladı,problem büyüdü ve okulu bıraktı.Bir sonraki dönem,yani bu sene özel bir anaokuluna başladı.Öğretmenimiz çok iyi,yardımcı oldu ve okuluna alıştı. Yanlız hala içine kapalı,problem olunca susuyor,bazen ağlıyor,yemek saatlerinde geriliyor. Arkadaşları onunla oynamazsa küsüyor sanırım ve benimle kimse oynamadı diye üzülüyor.Sanırım derdini tam anlatamıyor.
Eylül ayında 69 aylık olacak. Özele gitmeyecek,devlet okulu düşünüyoruz. Şu an tüm harfleri tanıyor,birleştiriyor,hatta bazı kelimeleri okuyor. Sayıları biliyor,basit matematik yapıyor. Okula bu açıdan hazır gibi,bir sene sonraya kalırsa okuma yazmayı tam öğrenecek, ama duygusal açıdan da hazır değil gibi. Öğretmen sesini yükseltse bozulur. Karasız kaldık. Bu yıl okula gitmeli mi, seneye kadar biraz daha kendine güveni gelirse daha mı iyi olur? Fikir verirseniz sevinirim.Teşekkürler...

4 yaşında bir çocuktan beklenilen 5'e kadar olan sayıları tanıması ve 10'a kadar ritmik sayabilmesidir. 20'ye kadar da sayabilirler çoğunlukla. Öğretmeniyle görüştünüz mü bu konuyu? Sadece sizin evde çabalamanız tek başına ilerleme sağlamaz, okulda da evde de desteklenmesi gerekir çocuğun. Tüm çabalarınıza rağmen hala sorun olduğunu düşünüyorsanız RAM'a yönelmenizi öneririm. Orada sebep odaklı çalışmalar yapılıp sorunun kaynağına inilebilir.

forumu dolaşırken bu cevabınıza rastladım ve yazmadan geçemedim hocam. bende okul öncesi öğretmeniyim, bu yıl kayıt olan çocukların bazılarında bu anlatılan durumu yaşadım. ancak tamamen bireysel farklılıklar diyorum çünkü yeteri olgunluğa eriştikten sonra o çocuklarda öğrenmeye açıyorlar kendilerini. çok kasmadan öğrenme için gerekli olgunlaşmanın gerçekleşmesini beklemek gerek bence, ram'a yönlendirme yapmayı çokta doğru bulamadım. yeteri kadar uyarıcı bir ortam sunularak öğreme doğal ortamına bırakılmalı en doğrusu.
iyi çalışmalar..

X