meraba ya ben liseden okul öncesi okudum ve üniv. okumaya kararsızım çünki okul yaşı 5.bucuk oldu bizim halimiz sonumuz varmı yani önümüz kapandımı bi biğinz varmı acaba :)
canım gelecekte ne olacağını kimse bilemez ancak okul öncesi eğitimin zorunluluktan çıkarılmış olması ebedi okullarda öğrenci olmayacağı hiçbir anasınıfının açılmayacağı anlamına gelmez. aksine son yıllarda ebevenylerin ilgisi daha da arttı ve çoğunluk zorunluluk olmadan zaten okul öncesine çocuğunu gönderiyor. ayrıca neden sadece okul öncesi düşünüyorsun? çocuk gelişiimi eğitimi olabilir kız meslek liselerinde eğitici derslere girebilirsin. zihin engelliler seçebilirsin mesela bu alanda inanılmaz öğretmen açığı var mesela geçen sene kpss de taban puanı olmadan tüm zihin engelli öğretmenleri atandı. artı rehabilitasyonda çalışmış biri olarak söylüyorum zihin engellilerle çalıştığında bulduğun hazzı o tadı ne anasınıfında çalışırken ne de lisede ders anlatırken bulabilirsin... tabi bu göreceli ama korkma. üniversite okumanı kesinlikle tavsiye ederim. zaten üniversite sınavında tercih yaparken bir alan seçmek zorunda değilsin aynı anda çocuk gelş. okul önc. ya da zihin engell. karma bir şekilde isteğine göre sıraya koyup yazabilirsin. artı ille de okul önc. isterim diğerleri bana göre değil dersen de üni. bittikten sonra devlet kpss puanı ile zaten 1000 -1500 okul önc öğretmeni alıo o olmazsa özellerde iş imkanı sınırsız zaten bu konuda tereddüte düşmen dahi yersiz herşeyi boşver okuyup çalışmasan bile çocuğun hakkında anne karnından başlayıp büyüyene kadar herşeyi bilmek bu konuda bilgi sahibi olmak istemez misin? kimseye sormadan evde kendi kendine çocuğuna eğitim verebilir onunla daha sağlıklı ilgilenebilirsin...hakkında hayırlısı olsn umarım biraz rahatlamışsındır...