Arkadaşlar merhaba;
Allah nasip ederse bir bucuk ay sonra düğünüm var. Bir konu var kafama takılan size kısaca özetleyeyim. yorumlara ihtiyacım var..
Geçen ay bir ev kiraladık. Nişanlımla konuştuk evin anahtarını değiştirecektik. Ev kiralanınca anahtar malumunuz değişir. Ancak kiralanan günün ertesinde kayınvalidem ve kayınpederim gidip anahtarı değiştirdiler. Nişanlımla benim haberim yoktu. Değiştirdikten sonra haberimiz oldu. Nişanlım bizde sorumluluk alalım neden bölyle yaptınız dediğinde kayınvalidem küstü ve üç gün konuşmadı oğluyla Oğlunu benim doldurmuş olabileceğimi düşünmüş... Ben bu duruma üzüldüm. Barışmaları için elimden geleni yaptım.. ama Allah biliyor içim de çok rahat değildi..
Kilit evlerinin eski anahtarı imiş üç tane anahtarı var. Biri bana verildi. Daha önceden kayınvalidemin esprileri vardı anahtarın biri bende durur zaten gibisinden nişanlım da şaka karışık diyordu ben istemem öyle bir şey diye... benim yanımda yapılan esprilere ben gülerek cevap vermiştim. Ses çıkarmadım...
Kayınvalidem iyi bir insan şimdilik bana karşı çok iyi ama biraz benim fikirlerim önemsensin isteği var gibi,beni sürekli yanında görmek istiyor... bir de oğluna çok düşkün her anne gibi..
Şimdi birincisi ev badana olurken anahtar boyacıya verildi. Asla günahını alamam ama bence anahtar vermek doğru değildi. Ya adam kötü niyetli olsa?... Bir de anahtarla kapı açılırken bi tutukluk oluyor çok kuvvet uygulamak gerekiyor. Ben bunlardan rahatsız olduğum için anahtarı değiştirmek istiyorum... Ama bu anahtar meselesi böylesine olay olmuşken kayınvalidemin yanlış anlamasından ve kırılmasından korkuyorum. Öte yandan anahtarı değiştirdikten sonra da kendi elimle diğer anahtardan vermek istemiyorum. napsam bilemedim??...
Ben şu anahtarın kayınvalidelerde ne işi var onu anlamıyorum yahu herkesin evi yuvası ayrı napıcakmış o senin anahtarını.Arkadaşım bence sen kilidi değiştittir ve anahtarı kayınvalidene verme eğer sorarsada eşinin üstüne at yada iyi dille anlatmaya çalış olayıboshayallersmile
Ben şu anahtarın kayınvalidelerde ne işi var onu anlamıyorum yahu herkesin evi yuvası ayrı napıcakmış o senin anahtarını.Arkadaşım bence sen kilidi değiştittir ve anahtarı kayınvalidene verme eğer sorarsada eşinin üstüne at yada iyi dille anlatmaya çalış olayıboshayallersmile
eğer bu durum sorun yaratıyorsa ; kapının kilidini boz... o zaman mecburen değiştirilir... :)
zaten kapı tutukluk yapıyorsa bir süre sonra zorlama sonucu anahtarın kırılıp içerde kalması büyük olasılıkla gerçek olacaktır...
canım yorum için teşekkür ederim..
nişanlıma olayı çıtlattım yani annem yanlış anlar demedim de sadece bu anahtar bi değişse tutukluk yapıo dedim.. senin niyetin anahtarı değiştirmek dedi.. anneler haksız da olsa sanırım annelerin ikna kabiliyeti yüksek halbuki anahtar değiştiğinde kendisi rahatsız olmuştu..o yüzden eşimin üstüne atabilir miyim emin değilim.. bu durum sonradan sıkıntı olurmu ilişkilerde tereddütüm bu konuda..
ah canımmmmm
:))))
kız badanacıyı yap bahane değiştir
ben yeni gelinim eve yeni eşya girecek korkarım böyle işten de değiştir
salla kaynanayı üzülürmüş falanı filanı bunda alınacak bi yer yok
tabi önceden olay olması biraz tereddüt ama napalım her şeyde iyi olmak zorunda deiliz
bence hırsız girmeye çalışmış, kapıyı bozmuş, değiştirmek zorunda kaldık de, tabii bunu taaa kaynan eve girmeye çalışıp giremeyince söyle
bu kaynanalardaki anahtar aşkını anlamıyorum ya, size ne yahu, artık onlar kendi yuvaları var, ne bu kontrol, hakimiyet aşkı anlamış değilim
Olay çıkarır hassas bi insan neden benim haberim olmadı der bu daha fazla sorun olur gibi geliyor ..
yani kaynananla kayınpederin anahtar yaptırmasında sorun yok derdim ama kadın 3 gün küsmüş o çok ilginç.
küsmek varsa işin içinde zor bir kayınvaliden var derim.
bizim evin anahtarı annemde var. şahsen kocam annende anahtar olmasını istemiyorum dese ben bozulurum.
buradan yola çıkarak bunu nişanlına söylersen onun da bozulabileceğini düşünüyorum.
onun için ne yap et kilidi boz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?