• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anahtarı değiştirmeli miyim karar veremedim

ay canım kusura bakmada hassas mı densiz mi bilemedim, ne var bunda olay çıkarcak, mesele yapcak, hiç iyi niyetli görmedim valla kendisini, uçan kuştan haberim olcak diyo yani, seni doldurmak gibi olmasınsempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

evet öyle bir merakı var benim herşeyden haberim olsun gibi..örneğin bir eşya alınacakken İlla benim dediğim olacak derdi pek yok ama alınırken o da orda olmak istiyor..bilmem anlatabiliyor muyum...

canım benim en çok korktuğum şey ilerde evimin anahtarının kaynanamda olması:umursamaz:
ne gerek var ki?? niye olsun ki?? acil bi durum içinse çilingir diye bişe var allah korusun..
gelecekse haberli gelsin zaten benden ayrı ben yokken evime niye gelsin ki..
ben olsam değiştirirm kilidi ve vermem kaynanama anahtar..:1:
isterse küssün napim, anlayışlı olsun biraz orası benim evim olacak, benim özelim..don külot evde gezerken dank kapı açılsa nolcak??guclubacismile
valla insan hiç rahat edemez, rahat fantazzi bile yapılmaz:umursamaz:
cık cık cık..öyle dangadanak girmez diyebilrisn ama kaynana bu belli mi olur?
hem girmese bile onun tedirginliğ yeter sana:umursamaz::umursamaz:

canım haklısın aslında dşünüyorumda ben evdeyken olmasa bile evde olmadığım zaman evime girmesi beni huzursuz eder... tamam belki ona çok güvenirim ilerde ben isterim bunu şimdiden bilemiyorum ama ya düşündüğüm gibi olmazsa... ya ilerde herşeye müdahale olursa.. ??

evet öyle bir merakı var benim herşeyden haberim olsun gibi..örneğin bir eşya alınacakken İlla benim dediğim olacak derdi pek yok ama alınırken o da orda olmak istiyor..bilmem anlatabiliyor muyum...

sen kaynanana güveniyosan, bence badanacıya vermişsiniz ya yedek yaptıysa deyip tekrar değiştirip onada ver bi kopya
en azından senin evinin anahtarını başkasına verirken iki kere düşünür
ona anahtar vermeme-değiştirme durumunuda bi falsosunu görürsen gerçekleştir derim

bu kayınvalideler neden anahtarın birinin kendisinde olmasını isterler anlamam ben asla vermem.benim evimin anahtarının başkasında işi ne bence yalan söylemeden direk kayınvalidenize istemediğinizi söyleyin.herşeyi başta konuşmak en iyisi sonraları taviz verdiğiniz için pişman olursunuz

canım haklısın aslında dşünüyorumda ben evdeyken olmasa bile evde olmadığım zaman evime girmesi beni huzursuz eder... tamam belki ona çok güvenirim ilerde ben isterim bunu şimdiden bilemiyorum ama ya düşündüğüm gibi olmazsa... ya ilerde herşeye müdahale olursa.. ??

anahtarı eline alarak zaten her şeye müdahele edeceğinin işaretini veriyor canımsempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

badanacı evin anahtarını almış, girmiş çıkmış. yani gerçekten riskli değil mi bu. yeni gelin olacaksın altın için vs için ne kötü niyetli insanlar var. zaten anahtarı değiştirmeniz şart evin işi bitince bence. şimdi verin gereken ustalara falan filan, sonra da değiştirin. bu işlerin şakası olmaz.
ayrıca ufak bir mesele gibi görünüyor belki de ama böyle basit bir meselede üç gün küsülüyorsa sen de baştan işine karıştırmayacağını belli etmek zorundasın gibi geldi. her seferinde aynı şeyleri yaşarsın ve en sonunda bir bakmışsın çocuğunun ismini kendin koyamıyorsun kayınvaliden küsecek diye. küsmesin öyle lüzumlu lüzumsuz. basit şeyler bunlar hayatım, buna küsülür mü bak bu normal değil bu kadar basit kararları alamazsak yarın önemli kararlarda ne yapacağız diye konuş bence. annesinde bi sıkıntı var. bu duruma dikkati çekmelisin.

canım bence sen aynen bu düşüncelerini nişanlına anlat, ve de anahtarı siz yeniden değiştirin kayınvalideyede vermeyin, bence o üzülecek diye sonradan sen üzülme, zaten üzülse bile en geç 1 hafta sonra unutur boşver, ama anahtar onlardada olsa belkide sen üzüleceksin öle düşün, ilk önce kendini düşün, bizde ev kiralık aynen bu durum bizim başımızada gelicek ama hayatta vermem alsa bile ne yapar ederim ondan geri alırım yani böyle bi saçmalık olamaz, çokta düşünme canım sen nişanlına anlat güzel bir dile gerisini halledesiniz olumunekankayizsmile

damla peki nişanlım şimdi evden de ayrılacağı için duygusala bağlarsa?? Sonuçta annesi işte üç gün küsüyor.. biliyorumki nişanlım da buna çok üzüldü... annesi haksız bile olsa evde üç gün küsen bir anne...aslında bende asla istemiyorum anahtarın onda olmasını sonuçta orası benim özelim ben yokken neden ve ne hakla girebilirki evime?

hayır bu anahtar sevdasını ben hiç anlayamadım orası baska bir ev onlar baska bir aile ne olacak anahtar sende dursa aman cnm sen sen ol değiştir anahtarı anahtarı ez hafif sonra açmaya calısırken kırılır zaten aaa kırıldı de mecbur değişecek sakın yeni anahtardanda verme

evet anahtar kırılsa da benim anahtarım olmadığımdan belki kayınvalidemdekini almak zorunda kalabilirim sonra da içim rahat etmiyor deyip değiştiririm..

Ayy canım zor bi durum ama birde şöyle düşünseler oğulları onun için kıymetliyse sende annen için kıymetlisin ozaman annende senden habersiz gitsin kilidi alsın bence kimsede kalmasın sadece sizde kalsın :)) yinede zor bi durum canım bilemedim ne desem sonuçta sizin ilşkiniz nasıldır bilmiyoruzz bu sonradan da problem olmasın

öyle ya bu değer gösterisi ise bu durumda o zaman benim annem de alsın... ikisi de dilediği gibi girsin çıksın dimi :)

sinirden gülüyorum..

sen kaynanana güveniyosan, bence badanacıya vermişsiniz ya yedek yaptıysa deyip tekrar değiştirip onada ver bi kopya
en azından senin evinin anahtarını başkasına verirken iki kere düşünür
ona anahtar vermeme-değiştirme durumunuda bi falsosunu görürsen gerçekleştir derim

elimle anahtar verirsem ilerde girse bile laf etme hakkım olmaz diye düşünüyorum.. anahtarı ben vermiş olucam kendinde bunu hak gibi görecek..

anahtarı eline alarak zaten her şeye müdahele edeceğinin işaretini veriyor canımsempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

haklısın şimdiden başka ne amaçla istenirki anahtar... ve o kadr olaya rağmen de anahtarın biri onda insan olayın içindeyken göremiyor mu nedir.. ya da iyi düşünmek istiyorum bilemedim..

CADIARZUanahtar gecelim hadi kaldı onda diyelim ama bi de bunun ilerisini düşün, şimdi buna ses çıkarmazsan daha nelere müdahele etcek..her konuda bu böyledir..balık baştan kokarşakkıdı

ladydelarose sana çok katılıorum tatlım brz evvel bende aynı şeyi söledim şimdiden ipleri verme dediğini yaptır.ilerde iice ödün vermek zorunda kalırsın sonra.

kızlar yaa yüzüne karşı nasıl denir ki sende anahtarım olmasını istemiyorum diye.... anahtarı bozmak belki daha doğru ama o zaman nişanlıma da yalan söylemiş olmaz mıyım... ya anlarsa durumu durduk yere güvenini sarsıcam offf yaaa..

ya cnm kadının yüzüne direk söleme tabi ama sözlüne tatlı bi dille anlatabilirsin ben rahatsız olurum bu bnm prensibim fln diyebilirsin.

ben prensip gereği kendi annem dahil kimseye anahtar vermiyorum. ev hali, yarın öbür gün size karşı mahçup olurum. o şekilde rahat edemem ben, yanlış anlamayın dersin. önce nişanlınla hallet. o da kabul etsin ve seni desteklesin.

bence değiş anahtarı
bahane bul
zaten anahtar zorlanıyormuş
eşine söyle böyle böyle
orası bizim mahremimiz
eşylarımız ortada olur vs
annen anahtarla girip görürse ben mahçup olurum
gerektiğinde aten gelir oturur
biz yokken kimse girmsin evimize de
eşin değişsin anahtarı
yedeğide vermeyin
yalnız sen hiç birşekilde konuşmalara karışma
çünkü oğluna kızgınlığı geçer sana kızarsa geçmez

Anahtar bırakma meselesi yıllar sonra karşılıklı güvenle yapılacak birşeydir.
Sen anahtarı verirsin kayınvalidene biri ondan alır evine girer hırsızlık yapar ne bileyim seni yalnız vaktini kollar.
herşeyi geçtim bu tip kötü niyetli insanlardan korkarım ben kimsenin anahtarını emanet almam bu yüzden komşular tatile giderken falan çiçekleri sula derler falan asla almam.
sonra birşey olur anahtarı ödünç verdiğin kişiye patlar çünkü..

sizin durum zaten samimi ve iyi niyetli değil..
kadın o anahtarı istiyorsa ara sıra ve özellikle siz evde yokken ani ziyaretler yapacaktır.
evin temizliğine buzdolabına ne bileyim oğlunun kıyafetlerinin ütüsüne şusuna busuna bakacaktır
belki evi temizleyip bir kap yemek koyacaktır..
o ev "onunmuş" gibi takılacaktır..
bunlar farazi değil..evinm anahtarı yüzünden 3 gün küsen kadın bunları yapacağının sinyalini vermiş zaten.
ben senin yerinde olsam badana işi bittiği gibi kilidi değiştirir ve sadece 2 adet anahtar yaptırır yedek yaptırmazdım.bir eşine bir sana..
küssün,çatlasın,ortadan yarılsın .. anlasın ki böyle salakça konularda ısrar ederse sonucu değiştiremeyecek haddini bilecek..

canım hayırlı olsun evin öncelikle.. bence şu tadilat işlerin biter bitmez badanacıyı bahane et nişanlına ve birlikteyken oyalanmadan değiştir ve değiştirdiğini söyleme kimseye. kime ne kaydirigubbakcemile3 unutma senin dediğin batar ama oğlununki asla iki gün küser üçüncü gün barışır takma kafana bildiğini yap:teselli:

O zaten anahtarı değiştirmiş size sormadan.
Siz de kendi evinizin anahtarını pekala sormadan değiştirebilirsiniz.
Anahtarın birini de onlara vermek zorunda değilsiniz.
Ben istemem açıkçası evimin anahtarı birinde olsun.
Değiştirin ve sonra değştirdiğinizi söyleyin bence, onların yaptıkları gibi.
Bahane uydurmanıza da gerek yok.

Canım sen nasıl rahat ediceksen onu yap. Herkesin evi ayrıyken, neden anahtarlarınız onlarda olsun ki? Bir yere gidersiniz, bırakırsınız acil birşey olur diye. Ama bu çok farklı, sizin anahtarınızın kayınvalidenlerde durmasına ne gerek olabilir ki.

Şimdiden nişanlınla konuş, baştan taviz verme.

Bence şimdi değil de evlendikten sonra değiştirin.
Belki şimdi eşya bahanesiyle girip çıkıyorlardır.
Evlenince değiştirip haber vermezsiniz.
Açıklama yapmak zorunda da değilsiniz zaten.

kızlar yaa yüzüne karşı nasıl denir ki sende anahtarım olmasını istemiyorum diye.... anahtarı bozmak belki daha doğru ama o zaman nişanlıma da yalan söylemiş olmaz mıyım... ya anlarsa durumu durduk yere güvenini sarsıcam offf yaaa..

bence gereksiz yere stres yapiyorsun bu konuyu. ev senin evin. istersen kapisini kirarsin istersen penceresini! istersen anahtarini degistirirsin istersen kapiyi sonuna kadar acik birakirsin. eger kilidi degistirmek istiyorsan degistirirsin, hickimseye bir aciklama yapmak mecburiyetinde degilsin. eger yablis anlasilacaksa da anlasilsin. ne yapalim yani? hem ne diye evin anahtari kaynananda ya da bir baskasinda olsun ki? ne alakasi var yahu, ev senin evin!

evin kilidini degistir. kaynana haber vermek zorunda da degilsin degistirdik diye. nerden anlayacak? senin haberin yokken eve girmeye calismasi lazim anlamasi icin. eger oyle birsey yaparsa da kilidi degistirmekle ne kadar isabet ettigni bir kez daha anlamis olursun.

Back
X