• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

anahtarı değiştirmeli miyim karar veremedim

kilidin değiştirildiğini oğlu söyler ona :) o yüzsüz gelip eski anahtarla yeni kilidi açmaya çalışmadan evvel.

kilidin değiştirildiğini oğlu söyler ona :) o yüzsüz gelip eski anahtarla yeni kilidi açmaya çalışmadan evvel.

su olayda (ve baska her olayda) dogru olan erkegin karisinin yaninda yer almasidir. kilit degisir de adam kosa kosa gider anasina yetistirirse o adam zaten evlenilecek adam degildir. anahtari bosver, ilerde baska sorunlar cikar bu yuzden.

ustaya anahtar verİldi huzursuzum ya yedek yaptırdıysa girip çıkarsa keser biçerse de nişanlını korkut mümkünse dışarda yap bunu hemen bi şekilde değiştirt ve iki anahtar yaptırt kesinlikle üç olmasın.
özellikle iki iste..
neden derse nişanlın annem de bi anahtar bende dursun diyo hayır diyemiyorum güvenlik için iki yaptırdık dicem de..oda anneme verelim diye üç olsun diyemez bence..dersede kızarsın senin annene oluyo benim anneme oluyo akrabalarada verelim biz eve girmeyelim onlar girsin çıksın otelde kalalım de..
etkili olabilir..nişanlınla halledebilirsin ama kaynanalardaki anahtar merakını çözemedim gitti...

benim annem bi melek vardı dizi
kadın oğlunun evine oğlunun üzerini örtmeye geliyordu
çok sinir bozucuydu yüzüm asılıyodu o sahnede
evlilik mahrem yatak odası mahrem
küsmesi uzun sürmesi çok çocukça ve saçma geldi bana
ağırlığını bi şekilde koymaya çalış amaa kötü davranarak değil..

Allah Allah..
Kayınvalidenizin kendi evinin anahtarı sizde varmı ki sizinkide onda olsun?
Bencede kilidi degistirin ama kimse bilmesin degistirdiginizi.
2 adet anahtar yaptırın biri sizde kalsın digerinide nisanlınızın anahtarlıgına caktırmadan ilistirin.

Allah Allah..
Kayınvalidenizin kendi evinin anahtarı sizde varmı ki sizinkide onda olsun?
Bencede kilidi degistirin ama kimse bilmesin degistirdiginizi.
2 adet anahtar yaptırın biri sizde kalsın digerinide nisanlınızın anahtarlıgına caktırmadan ilistirin.

tam bunu yazacaktım... bencede bu en temiz çözüm:)

Arkadaşlar merhaba;

Allah nasip ederse bir bucuk ay sonra düğünüm var. Bir konu var kafama takılan size kısaca özetleyeyim. yorumlara ihtiyacım var..

Geçen ay bir ev kiraladık. Nişanlımla konuştuk evin anahtarını değiştirecektik. Ev kiralanınca anahtar malumunuz değişir. Ancak kiralanan günün ertesinde kayınvalidem ve kayınpederim gidip anahtarı değiştirdiler. Nişanlımla benim haberim yoktu. Değiştirdikten sonra haberimiz oldu. Nişanlım bizde sorumluluk alalım neden bölyle yaptınız dediğinde kayınvalidem küstü ve üç gün konuşmadı oğluyla Oğlunu benim doldurmuş olabileceğimi düşünmüş... Ben bu duruma üzüldüm. Barışmaları için elimden geleni yaptım.. ama Allah biliyor içim de çok rahat değildi..

Kilit evlerinin eski anahtarı imiş üç tane anahtarı var. Biri bana verildi. Daha önceden kayınvalidemin esprileri vardı anahtarın biri bende durur zaten gibisinden nişanlım da şaka karışık diyordu ben istemem öyle bir şey diye... benim yanımda yapılan esprilere ben gülerek cevap vermiştim. Ses çıkarmadım...

Kayınvalidem iyi bir insan şimdilik bana karşı çok iyi ama biraz benim fikirlerim önemsensin isteği var gibi,beni sürekli yanında görmek istiyor... bir de oğluna çok düşkün her anne gibi..

Şimdi birincisi ev badana olurken anahtar boyacıya verildi. Asla günahını alamam ama bence anahtar vermek doğru değildi. Ya adam kötü niyetli olsa?... Bir de anahtarla kapı açılırken bi tutukluk oluyor çok kuvvet uygulamak gerekiyor. Ben bunlardan rahatsız olduğum için anahtarı değiştirmek istiyorum... Ama bu anahtar meselesi böylesine olay olmuşken kayınvalidemin yanlış anlamasından ve kırılmasından korkuyorum. Öte yandan anahtarı değiştirdikten sonra da kendi elimle diğer anahtardan vermek istemiyorum. napsam bilemedim??...

dügününüz olduktan sonra bir gün kapinin kilidini boz.icine sivri bisiler sok ve bozulsun.yada anahtari yolda kaybettik mecburuz degistirmeye diyin. sonra kilidini degisitirin. kayinvalidene de esin söylesin kilit bozuldu degistirmek zorunda kaldik desin. böylece kolayca cözmüs olursunuz sorunu;)hic kimseyede anahtarini verme zorunda degilsin. orasi sizin eviniz anahtarinizin kimsede durmaya ihtiyaciniz yok.kim olursa olsun mecburiyetiniz yok vermeye.anahtar kaynananda yok diye küsücekse küssün hic konusmasin mümkünse bu ne haddini bilmezlik.sengözlerimebaksanab

bu dalaverelere ne gerek var anlamiyorum. ya yeni anahtarin da kopyasini isterse o zaman ne yapacak? bilmiyorum, ben olsam durust olurdum. kilidi degistirirdim, yedegini isterse nde kusura bakma derdim.

bizim evde onceden kaynim ve esim beraber kaliyordu. sonra kaynim tasindi ama anahtari vermedi. ben de hic hoslanmam boyle islerden. degistireyim vs diyordum tepki cekmeden. gizlice kilidi degistirip yeni anahtari esimin anahtarligina taksam mi diye dusunurkennnn...

bir sabah esim ise gidecekken kapiyi acamadik. kilitlemistim gece. sabah acilmadi. apartman gorevlisine attik anahtari. o disardan acmaya calisti acamadi. kendiliginden esim varken degisti kilit.

bence sen bekle. bu konuyu da bir daha acma. dugunun olsun. bu arada kayinvalideyi de gozlemlersin giriyor mu diye.

evlendikten sonra sen de kapiyi guzelce boz. hatta cilingir bile cagirabilirsin bozmasi icin. sonra esini ara ve kapiyi acamiyorum cabuk gel de.gelemeyecegi bir gun sec. toplanti veya onemli bir isi oldugu gun. gelse bile nisanlin da acamayacaktir. cilingir cagiracaksiniz muhtemelen. 3 anahtar veriyor cilingir. nisanlinin gelemeyecegi gun olursa ucuncuyu direkt cukka indirirsin.

ama nisanlinin bu konudaki tavri onemli. gidip bir tane de kayinvalideye yaptirirsa yandin.

bosver anneme soylemeyelim diye konusup aranizda kalirsa da nisanlin arkanda destek demektir.

kayinvalideye soylemeyip, kayinvalide kendinden anlarsa da zaten sizden habersiz evinize girmeye calismistir. ama her zaman bir bahaneleri vardir. evi havalandiracaktim, cicekleri sulayacaktim vs vs vs.

değiştirin anahtarı kimseyede yedek vermeyin zaten buna hiçbi zorunluluğunuz yok insanın evidir özeli ne işi var 3. kişiye anahtarın verilmesi o zaman ne anlamı kalır o evin :umursamaz:

Arkadaşlar merhaba;

Allah nasip ederse bir bucuk ay sonra düğünüm var. Bir konu var kafama takılan size kısaca özetleyeyim. yorumlara ihtiyacım var..

Geçen ay bir ev kiraladık. Nişanlımla konuştuk evin anahtarını değiştirecektik. Ev kiralanınca anahtar malumunuz değişir. Ancak kiralanan günün ertesinde kayınvalidem ve kayınpederim gidip anahtarı değiştirdiler. Nişanlımla benim haberim yoktu. Değiştirdikten sonra haberimiz oldu. Nişanlım bizde sorumluluk alalım neden bölyle yaptınız dediğinde kayınvalidem küstü ve üç gün konuşmadı oğluyla Oğlunu benim doldurmuş olabileceğimi düşünmüş... Ben bu duruma üzüldüm. Barışmaları için elimden geleni yaptım.. ama Allah biliyor içim de çok rahat değildi..

Kilit evlerinin eski anahtarı imiş üç tane anahtarı var. Biri bana verildi. Daha önceden kayınvalidemin esprileri vardı anahtarın biri bende durur zaten gibisinden nişanlım da şaka karışık diyordu ben istemem öyle bir şey diye... benim yanımda yapılan esprilere ben gülerek cevap vermiştim. Ses çıkarmadım...

Kayınvalidem iyi bir insan şimdilik bana karşı çok iyi ama biraz benim fikirlerim önemsensin isteği var gibi,beni sürekli yanında görmek istiyor... bir de oğluna çok düşkün her anne gibi..

Şimdi birincisi ev badana olurken anahtar boyacıya verildi. Asla günahını alamam ama bence anahtar vermek doğru değildi. Ya adam kötü niyetli olsa?... Bir de anahtarla kapı açılırken bi tutukluk oluyor çok kuvvet uygulamak gerekiyor. Ben bunlardan rahatsız olduğum için anahtarı değiştirmek istiyorum... Ama bu anahtar meselesi böylesine olay olmuşken kayınvalidemin yanlış anlamasından ve kırılmasından korkuyorum. Öte yandan anahtarı değiştirdikten sonra da kendi elimle diğer anahtardan vermek istemiyorum. napsam bilemedim??...

oncelikle sunu soyliyim canim kesinlikle cok iyi niyetli bir insansin seni tebrik ediyorum tertemiz bir kalbe sahip oldugun icin ..
ama kayinvaliden yavastan yavastan kendini gostermeye baslamis
bak hic karismadigin halde hemen sana dokundurmus oglunun ettigi lafi ..
kayinvalide girsin ciksin evime ben takmam boyle seyleri..
benim evimin anahtari eltimdedir eltiminkide bendedir senelerdir ..
sayet kayinvaliden gizli girip cikarsa o onun terbiyesizligidir .. seni kontrol amacli yaparsa temizlik vesaire konularda yine onun terbiyesizligidir .. ama iyi niyetle anahtarin kendisinde kalmasini istiyorsada amenna ...
su konuda kesinlikle haklisin boyaciya anahtar verilmis tanimadigin bir insan ben korkarim boyle seylerden nisanlina sen bunu anlat guzel bi dille eminim sana hak verecektir ..
anahtari degistirin ve kayinvalidenede anahtari degistirdiginizi soylemeyin
zaten gun gelip kendisi ogrenecektir simdiden ortami germeye gerek yok degistirdiginizi soylerseniz ve onada bi yedek vermesseniz mutlaka yine kusecektir .. dugun oncesi bosuna gerilmeyin kaprisli bi kaynana icin ...

elif_sena teşekkür ederim güzel sözlerin için..

Ve yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum..

Arkadaşlar karar verdim anahtar değişecek ama eve girdikten sonra öyle ya da böyle değiştiricem zaten nişanlım da sağolsun bu konuda destek vereceğini düşünüyorum..Sadece boyacı bile yeterli bir sebep aslında...Ben çalıştığım için şimdi eşyalar perdeler vs gelirken eve girip çıkmaları gerekebiliyor. Şimdi anlaşılır ama evlenince sanırım kimseye söylemek zorunda da değilim. ..

Arkadaşlar karar verdim anahtar değişecek ama eve girdikten sonra öyle ya da böyle değiştiricem zaten nişanlım da sağolsun bu konuda destek vereceğini düşünüyorum..Sadece boyacı bile yeterli bir sebep aslında...Ben çalıştığım için şimdi eşyalar perdeler vs gelirken eve girip çıkmaları gerekebiliyor. Şimdi anlaşılır ama evlenince sanırım kimseye söylemek zorunda da değilim. ..

slm canım
ben forumtakibib yaparken böyle bir foruma karşılaştım ve tecrübelerime dayanark sana söylemekistedim kesinlikle doğr karar vermişsni tebrik edrim düğün olana kadar sabret ve düğün olduktan sonra kimseye söylemeden anahtarı değiştirin e sana tavsiyem bu tür konularda kayınvalidene karşı sessiz olman eşini kullan yani eşine isteklerini söyle onu öne sür sen yorum yapma yoksa sen kötü olrsun çünkü ne de olsa o eşinin annesi eşinde onun oğlu bir yerde bakmışsın k 2 planda kalmışsın eğere anahtarı değiştireceğini söylersen bu belki çok büyük olay olur ve ilaride sen bişey söylesen bile bu anahtar meselesi her zaman önüne çıkabilşr sadece sana tavsiyem çünkü ben bunları yaşadımcanımkendine ii bak mutluluklar dilerim sana

heh sonunda aferim kız =)))
kapat şu konuyu bidaaa da açma hıhh :(((
canım bende elif_senaya katılıyorum
demiştim sanada biliosun önce bi kadın iyi niyetlimi kötü niyetlimi onu görelim sonra bakarız çaresine
şu an ihityacın var buna her eşya geldiğinde işten izin alıp gidecek halin yok
hatta biz balayındayken doğalgazcılar geldi açtı kapıyı halletti kadın
ben sakınca görmüyorum ne zamanki tehlike sinyali veriyo alırım bi şekilde geri vermeyi unuttum hesabı olur biter =))

bence anahtarı boyacıya verdilerse mutlaka değiştirin tekrardan kilidi.Ne malum boyacının anahtarın kopyasını yaptırmadığı,devir kötü herşeyi düşünmek gerek. Bence bunu bahane edip değiştirin kilidi.A>nahtarıda vermeyin

zaten kaynanalar bir kat gelinlere küsmeden rahat edemez, bırak küssün, ama taviz verme, en azından sizin evinizde ki uçan kuşlardan haber alma hevesini bırakır
:hulya:

Son düzenleme:
bence de anahtarınızı değiştirin ve bir şekilde baştan bunu sakince anlatın yoksa işler daha karışık hale gelir,,, şu an sana ne kadar sorun yok iyi anlaşıyoruz gibi gelsede evlendiğinde kaynanalrla illa ki sorun cıkıyor....

Back
X