Amniyosentez sonucu trizomi 18

Estağfurullah asıl siz edin hakkınızı helal. Kendinizi üzmeyin her söylenilene çok üzülmeyin derim gerçekten insan başına gelmeden bilmiyor yaptığınızın doğru olduğunu düşünüyorum ben karnında acı çektiğini bilmek bile yetiyor daha kötüsü olmadan önüne geçmeye çalışmışsınız

Oncelikle zor bir durum Allah size ferahlik versin . Ne karar verirseniz verin pismanlik vermesin rabbim. Ayni okulda calistigim arkadasimin bebegi trizomi 18 le dogdu. O sonlandirmak istemedi detayini anlatip sizi etkilemek istemem. Ilk cocugu gayet saglikliydi bu 2. Cocuguydu. Arkadasim 39 yasindaydi doktorlar yasa bagladi. Neyse cocuk dogdu baya bir hastanede kaldilar ama yasamaz denen bebek tam 1 yil yasadi. Hatta hayirli olsuna gitmistik sanirim gorme yetisi de olmuyormus el ayak vs sorunlar vardi. Normal beslenme zaten yoktu burundan hortumla beslenoyordu. Tam bir yilin sonunda evde uykusunda vefat etti. Zor oldu arkadasim için ama o aldirsaydim daha zor olacakti dedi. Yani insallah ne sonic olursa olsun rabbim kolayliklar versin herkes kendine göre yorum yapar. Ama yasamak cok ayri bir durum.

Öncelikle arkadaşınız için üzüldüm Rabbim içini ferahlatsın, Allah razı olsun benim ilk gebeliğim ve yaş olarakta 25 yaşındayım doktorlar şundan olabilir de demiyor geç döllenme olmuş olabilir kromozomsal bi rahatsızlık yapılacak bir şey yok diyorlar ve bende eşimde bebekleri inanılmaz seviyoruz ağlayan bebeğe bile dayanamıyoruz ki trizomi 18 okurken bile içimizi yakan bir sendrom Rabbim kimseyi bu durumda bırakmasın kimseyi evladıyla vicdanı arasında bırakmasın herkesin yardımcısı olsun henüz net karar veremedim diyebilirim ama Rabbim kararımda pişman etmez inşallah.

Bende doğal yolla ikiz gebe idim bebeklerimden biri sıkıntılı idi sadece çok dua ettim aldırmadım da 21.haftamda vefat etti çok üzüldüm ama yaşasaydı maddi manevi gücüm yoktu Allah’a bıraktım O Herseyi ayarlamıştır dedim öylede oldu sizde çok dua edin Rabbim sıkıntınızı hafifletsin

Evladinizi kim neden parcalayarak öldürsün?
Gercekten doktorlari böyle vahşi, tuhaf, duygusuz insanlar olarak goruyorsunuz diyelim, şu yazdiginizi burda bir sebeple bebegini aldirmis kisiler okudugunda ne hisseder onu da mı dusunmuyorsunuz?
Kurtaj karsitlarinin yaptigi sacma sapan animasyonlari degil gercek bilimsel yayinlari okursaniz kurtajin bir bebek parcalama yontemi degil, rahim tahliye yontemi oldugunu, ilerleyen gebeliklerdeki erken dogumlarda da bebegin tek parca halinde cikarildigini ogrenirsiniz.
Lutfen bir sey yazarken bunu okuyan insanlari yanlis ve olumsuz yonlendirebileceginizi unutmayin.

Trizomi 18 sağlıklı bir bebek olmuyor maalesef benim kızım trizomi 21 down sendromu asla aldırmayı düşünmedim bunu yaşayan biri olarak yorum yapıyorum ama trizomi 18 çok farklı yaşama olasılığı çok az ben olsam sonuna kadar giderdim anneyi tehlikeye atmayacak bişeyse tabiki önce anne sağlığı

Kızınız dow sendromu mu ikili test yapmışmıydınız

Bende geçen sene bebeğimi aynı sebepten aldırmak zorunda kaldım. Bacaklarında çarpıklık omuriliğinde bozukluk ve karnında kocaman bir kist vardı. Amniyosentezde de trizomi 18 çıkınca bebek yaşamaz dediler. Bende araştırdım trizomi 18 olan bebekler en fazla yaşayan 3 yaşına kadar yaşamış. Karnındaki kistden dolayı ilerleyen zamanlarda kalp ciğer problemleri de gelişme ihtimali çok yüksekti. 21. haftamda aldırdık ne yazık ki. Aldırmasaydım canlı doğma ihtimali çok düşüktü. Canlı doğsa bile doğar doğmaz karnındaki kistten dolayı ameliyata girmesi gerekiyordu. Vücudundaki hasarların düzelmesi için de en az 5-6 ameliyat geçirmesi gerekecekti. O ameliyatlardan sağ çıkması da mucize olurdu. Kısacık bir ömrü olacaksa bile ameliyatlarla acılar içinde hastanelerde perişan olacaktı. Aldırmak daha doğru geldi inşallah yanlış bir karar değildir Rabbim sana da kolaylık versin içini ferahlatsın inşallah.

Arkadaşlar çok hassas bir konu ama maalesef burada bebeklerini sağlık sorunlarından dolayı aldırmak zorunda kalmış annelere haksızlık edenler var konuşmak yorum yapmak çok kolay başına gelmeden yargılamak da bu anneler acilar içinde gözyaşları ile vermek zorunda kalıyorlar bu kararı yani keyfi değil bir de yaşam hakkı yok ki zaten bu yavrularin yaşama şansı yok doğduklarında diyoruz hala aynı şeyi söylüyorsunuz bilmedigniz konularda ahkam kesip fetva veriyorsunuz

ya doktorlar neden cani olsun? konuyu nereye cekiyorsunuz? doktorlar olmasa ne halde olurduk?cok yakin doktor arkadaslarim var.merhamet duygusu olmayan doktor da yok..isin ozu merhamet uzerine zaten..o doktorun cocugu iceriden cikarma yontemi ve bu bir çesit mecburiyet.ve evet acı.zaten dogma asamasina gelenler ölü dogum yöntemiyle alınıyor.konu sahibesi soru sormuş cevapladim. bu konuyu burada daha uzatıp zorunlu olarak bebegini aldirmis arkadaslari uzmek istemiyorum.herkes fikir beyan eder.konu sahibesinin kendi aile ici alacagi bir karar.madalyonun tum yuzlerini gorup karar vermesi icin farkli bakis acilari aramis.ama farkli bakanlara tuu kaka yapilacaksa ne anladim bu isten.

Hicbir doktorun, fetusu icerden cikarma yontemi, parcalamak değil, artik cok daha kolay ve modern tekniklerle gebelik tahliyesi yapiliyor, bebeğimi parcalatmak istemezdim demenizin altinda en ufak iyi niyet görmüyorum.
Zaten konu farkli bakış açılarına saldirma noktasina bu sekilde geliyor, biri cocugumun katili olmak istemedim diyor, biri icimde parcalatmazdim diyor, sonra baska biri de dogup aci cekecegine dogmamasini tercih ettim diyince ovvv kiyamet kopuyor. Ben sizi ya da fikrinizi elestirmiyorum dikkat ettiyseniz, bunu ifade seklinizin yanlisligini vurguluyorum. Velev ki cocuk icerden kol bacak lego gibi parcalanarak cikariliyor (ki boyle yontemler yillardir kullanilmiyor) yine de bunu bir nedenle gebelik tahliyesi yasamis bunca kadinin ortasinda bebegimi parcalatmak istemezdim diye ifade etmeniz dogru mu sizce gercekten?

Bende kürtaj oldum 11 haftalık patolojiye gidince gördüm parça parçaydı belki ufak gebelik haftası olduğu içindir, ileri haftalarda sancı ile doğurtuluyor yakınlarımda öyle oldu

Burada herkes kendi yaşadığı tecrübeyi ve kendi yorumunu yazıyor konu sahibide bubu istiyor ama kim nasıl bir karar veriyorsa oda onun kendi tercihi kimsenin hayatına kimse karışamaz
Ben aldırmadım aylarca yoğun bakımda kaldı bebeğim kalp ameliyatı oldu yaşama hakkı var dedim veren Allah alan Allah dedim ama trizomi 18 farklı Rabbim doğru kararlar vermeyi nasip etsin

hanimefendi yontemin degistiginden haberim yoktu.bilgi icin sag olun.ama fikrim yine ayni.degismedi.Allah Allah ya burada acılı arkadaslar var madem neden usteliyorsunuz konuyu uzatıyorsunuz? size göre o doğru ve bana gore bu doğru...ben arkadasimin yasadiklarini ve sonrasındaki travmayi gordum.konu sahibesi yasasin istemem.belki siz de farki biseye sahit olmussunuzdur.siz de o olayi yasasin istemezsiniz.herkes buraya yazar.isteyen istedigini yapar.

özür dilerim arkadaslar..eger bilmeden gönlünüzu yıktıysam..affedin..bir sekilde zorunda kalmissiniz.Rabbim size sagĺikli yavrular nasip etsin insAllah yasadiginiz acilari dindirsin... hele ki ikiz annesi olup da birisine bu durumu yaşayanlar var.bir arkadasim da olmustu benzer bir durum sıkıntı neydi hatirlamiyorum ama birini kurtarmak icin digerinden vazgecti.cok aglamisti.ama mecburdu yoksa ikisi de elinden gidecekti.Allah yardımcınız olsun.

Bende amniyisentez yaptirdim 19.haftada %100 sonuc veriyor ayrica on sonuc neyse tam sonucta o geliyor bana bunu genetik doktorumuz soylemisti tercih senin allah yardimcin olsun uzuldum kolay degil ama.metanetli olnak zorundasiniz malesef

Bende ikili test yaptırdım ense kalınlığı normal çıktı ama riskli çıktı başka hiç bir test yaptırmadım 8 aylık olduk
Aynen bende %100 emin olamadı drda belki bişey yoktur demişti doğunda netleşti canı sağolsun sağlık problemleri olmasın benim 1:50 çıkmıştı risk sizde ki oran neydi Rabbim büyük gönlünüze göre sağlıkla alın kucağınıza

Bende başka dr gittim oda bşey olacağını sanmıyorum demişti ama sizin bu msjınızı görünce üzüldüm ben 22 yaşındayım kombine riskim 279 çıktı ikili testim 172 çıktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…