- Konu Sahibi Sultanylmz
-
Anne karnındaki bir bebeği oldurmek mi yoksa onun ne kadarsa omrunu yaşamasına vesile olup onun için son ana kadar elinizden geleni yapıp kendi eceliyle ölmesini beklemek mi daha huzur verici .bakış açısına bağlı.. doğumdan sonra en fazla 2 sene yasar demiisiniz bunu net olarak kimse bilemez Allah tan başka. .sadece annenin cani tehlikede ise denebilirki evet sonlandirabilisin.yoksa o canlinin hayatina son verme hakkina hicbirimiz sahip degiliz.ömrü neyse onu yaşamalı. ..bunlar benim dusunceleeim .tabiki insanin basina gelmeden bilinmiyor sizin yasadiginiz uzuntuyu stresi bilemeyiz.Rabbim yardimciniz olsun.InşaAllah en doğru kararı verirsinizbilginiz olsa doğumdan sonra en fazla iki sene yaşayacak çocuk için aldırma demezdiniz.
downla karıştırmayın.
hiç vicdan yapılacak bir konu değil.
emzirip büyüttüğü çocuğu toprağa vermesini istemek vicdansızlık asıl.
Tabiki orasi oyle hayirlisi ama insallah guxel haber alirsin Rabbim kimseyi evladi ile sınamasın. Keske bi çözüm olsa da diyebilsem şöyle yal diye ama hic duymadm sadece kendi durumumu anlattm ki sonucu iyi bisey cikti cnku yaptirmadm 3 bucuk aylik oğlum hic bir saglk sorunu yok insallah dedikleri gbi cikmaz. Ben ilk bebegimj düşük yaptm bu ikinci gebeligim bubda da cok cektm kimse yasamasin sorun insllahhİlk gebeliğiniz için üzüldüm Allah mükafatını vermiş diğer evladınızla teşekkür ederim yorumlarınız için çok doktora gittim hepsi amniyosentez kesin sonuç henüz küçük çok bağlanma diyor küçük evladım sonuçta ultrason görüntüsü ile ihtimalde bulunmuyorlar öyle olsa umutla beklemeyi çok isterim illaki kalbi duracak doğsa bile yaşayacağı acı daha büyük diyor. Hayırlısı olsun hakkımızdaRabbim sağlıklı evlatlar nasip etsin.
Amin inşallah...Allahım yardımcınız olsun acınızı hafifletsin inşallah dediğiniz gibi tekmesini hissetsem hiç dayanamam şimdi bile dalıp dalıp gidiyorum Allahım hayırlı sağlıklı bir evlat versin inşallah hepimize kucağımızı boş bırakmasın yüce Allahımgeçmiş olsun
Amin çok sağolun..Merhaba, yaşadığınız yoğun duygularla başetmek zor olmalı, Allah yardımcınız olsun. Nasıl ki ciddi bir ameliyat olmadan evvel doktor kararı bize bırakıyor, imza alıp da yapıyor bu da öyle. Veriler doğrultusunda doktorun tavsiyesini dinlemek en mantıklısı. Lütfen tıbbi bir durum olarak düşünmeye çalışın, cana kıymak tabiri doğru değil. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Kendini suçlama bunun için ne anneler var kalpsiz vicdansız inşallah Allah yine sağlıklı bir evlat nasip eder sana da hepimizedeEn büyük korkum o doğunca çözümü olmayan bir hastalık evladımı öyle görmek ömrümden ömür götürür şuan 13 haftalık Allahım sen al canını diyorum yapacak bir şeyim yok
Çok doğru söylediniz zaten yeterince kahroluyoruz, anne olarak her detayı biz de düşünüyoruz birileri çıkıptrizomi 18 hakkında bilginiz var mı?
lütfen hak mak vicdan yaptırmayın konu sahibesine.
Ben geç öğrendim şimdi toparlayamıyorumAmniyosentez sonucunun hatali olma ihtimali yok maalesef, doktorlar haklı, baglanmayin... cok erken öğrenmeniz bile şükür sebebi, gecmis olsun.
Allahım yardımcınız olsun acınızı hafifletsin inşallah dediğiniz gibi tekmesini hissetsem hiç dayanamam şimdi bile dalıp dalıp gidiyorum Allahım hayırlı sağlıklı bir evlat versin inşallah hepimize kucağımızı boş bırakmasın yüce Allahımgeçmiş olsun
Amniyosentez net sonuç diyorlar çok doktora gittim Rabbim evladınızı size bağışlasın sağolun
Öleceği kesin bir bebekten bahsediyoruz. Diyorsunuz ki besleyin 9 ay sonra doğunca ölsün annenin sağlıklı bebek doğurabileceği zamanı alalım elinden. O acıyı kat kat fazla yaşatalım öyle mi?Çok zor bir durum bende bir anneyim ancak ne olursa olsun bir cana kıyma hakkimiz yok.o canı siz vermediniz ki siz alasiniz. Cok zor ancak bu da sizin imtihaniniz .Allah korusun sağlıklı doğan bir çocuğun sonradan engelli olma ihtimali yok mu o zaman ne yapacağız.karar sizin .bana bildirim geldi ve Allah katinda sorumlulk hissettiğim.Rabbim yardimciniz olsun. Dilerim Rabbim imtihaninizi kolaylastirsin
nedemek helal olsun. Farketmeleri 13 haftaydi oyle hatırlıyorum. Amniyosentez yapildi hatta ben 3 defa amniyosentez oldum saglikli bebegimden iki kere almislar bi kere daha girdim ki sagli olan bebegim icin cok riskliydi her ikisine de yapilmasi allah korudu onu. benim bebegim de trizomi18 di yarim bir kalbi ve su toplamisti kafatasi vsyre Sonlandirmada ayni islem amniyosentez gibi. Su almak yerine kalbine igne yapıyorlar. Ben ikiz hamile oldugum icin boyle yapıldı. Siz ne karar verirsiniz bilmiyorum ama benimki gibi olmayabilir.Hakkınızı helal edin. Siz kaç haftalıkken fark edildi nasıl sonlandı kendinizi iyi hissedince yazın isterseniz yaşayacağım şeyleri çok merak ediyorum doğrusu Allahım tez zamanda sağlıklı bir evlat nasip etsin tüm isteyenlere
Benim tek bebek bir kere amniyosentez yaptırdık sonucu çıktı trizomi 18 dediler zaten vücudunda ciddi ödem var dediler her an kalbi durabilir dediler şuan bir hafta beklemek istiyorum dedim belki bir umut değişiklik olur diye Allah hepimizin yardımcısı olsunHel
nedemek helal olsun. Farketmeleri 13 haftaydi oyle hatırlıyorum. Amniyosentez yapildi hatta ben 3 defa amniyosentez oldum saglikli bebegimden iki kere almislar bi kere daha girdim ki sagli olan bebegim icin cok riskliydi her ikisine de yapilmasi allah korudu onu. benim bebegim de trizomi18 di yarim bir kalbi ve su toplamisti kafatasi vsyre Sonlandirmada ayni islem amniyosentez gibi. Su almak yerine kalbine igne yapıyorlar. Ben ikiz hamile oldugum icin boyle yapıldı. Siz ne karar verirsiniz bilmiyorum ama benimki gibi olmayabilir.
Allahım yardımcımız olsun inşallah evladınız sağlıklı hayırlı olurhem down hem trizomi 18 hem de beyninde kist şüpheleriyle ammiyosentez oldum.
sonuç sizin gibi çıksaydı aldıracaktım ben.
Gerçekten sizin ve meleğiniz adına çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun tez zamanda hayırlı sağlıklı bir evladınız olur inşallah evet bende eşimi ve doktorumu dinleyeceğim inşallah sonra sağlıklı bir bebeğim olur sonrasıBenim bebeğimin de beyni gelişmemişti ayrıca omirilikte kist ve sağ sol loplar üzerinde sıvı birikimi mevcuttu.emar çektirdim amniyosentez ve microarray testi yaptırdım her yere sordum doğarsa yaşamaz çünkü emme refleksi bile olmayacak dediler hatta gözler kör ve bedeninin boyundan aşağısı felçli olacaktı ölür seni de zehirler dediler.zaten amniyosentez sonrası kalp atışı çok düşmüştü 21 22.haftasında aldırmak zorunda kaldım.hatta normal doğum yapamadım 3 gün suni sancı verildi rahimde açılma olmadı psikolojik olarak bebeğimi bırakmak istemedim belki de ya da anatomik bir sorundu bilemiyorum.çok fazla kan kaybı yaşayınca sezaryene alındım.Şu an bebeğim yok ama sezaryenliyim çok acı birşey ama lütfen yol yakınken doktorlar ne söylüyorsa onu yapın.eşinizle tüm genetik testlerinizi yaptırın tekrar deneyin.
Haklısınız başımıza gelecek olan her türlü geliyor en sağlıklı kararı vermek için günlerdir düşünüyorum doktorlara 2 hafta daha bekleyelim dedim sonrası durum ağırlaşırsaa eşim ve doktorların dediği olacak Allahım kararı bana bırakmasın inşallahYaşadığınız durum için üzüldüm. Herkesin bir imtihanı oluyor. Kimisinin çocuğu farklı rahatsızlıklarla doğuyor, kimisinin sağlıklı çocuğu bir anda engelli olabiliyor, kimisinin el bebek gül bebek büyüttüğü yavrusu hayırsız evlat oluyor. Trizomi 18 bebeklerin büyük bir kısmı doğar doğmaz vefat ediyor. Bir anne vardı yabancı. Bebeğin Edward sendromu olduğunu öğrendiği halde doğurmuştu ve ilk gün bebek ölmüştü. O da sütlerini biriktirip bağışlamıştı. Yüksek ihtimalle zaten bebek yaşamayacak karnınızda kalbi duracak belki, canlı olarak doğarsa belki en fazla 1 yaşına kadar yaşayacak. Vereceğiniz karar çok zor bir anne olarak o kadar iyi anlıyorum ki. Sanırım ben bu kararı veremezdim yaşayacağı son dakikaya kadar her şeyin kendi akışında ilerlemesini isterdim. Sağlıklı doğma ihtimali %0 bile olsa ben gebeliği sonlandırmak istemezdim heralde her şeyin bir sebebi olduğuna inanırım. Heralde diyorum çünkü bunu annelik duygularımla söylüyorum, başıma gelmeden sizin durumunuzu psikolojinizi anlamam imkansız. Allah yardımcımız olsun inşallah kendiniz ve bebeğiniz için en hayırlı kararı verirsiniz
Bende size iedicem inşallah herşey güzel geçer hiç sıkıntı olmaz zor bi durumdayımHaftaya cts ense kalınlığı 2li test icin doktora gidicem tam da bu zamanda denk geldi konu ve cok etkilendim.. Ne kadar zor bi karar.. Rabbim yardımcınız olsun ins dicek bişey yok sanırım kararı eşinizle beraber almalısıniz ama cidden cok zordur cookdua edicem bebeginize ve size..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?