Amniyosentez sonucu trizomi 18

Anne karnındaki bir bebeği oldurmek mi yoksa onun ne kadarsa omrunu yaşamasına vesile olup onun için son ana kadar elinizden geleni yapıp kendi eceliyle ölmesini beklemek mi daha huzur verici .bakış açısına bağlı.. doğumdan sonra en fazla 2 sene yasar demiisiniz bunu net olarak kimse bilemez Allah tan başka. .sadece annenin cani tehlikede ise denebilirki evet sonlandirabilisin.yoksa o canlinin hayatina son verme hakkina hicbirimiz sahip degiliz.ömrü neyse onu yaşamalı. ..bunlar benim dusunceleeim .tabiki insanin basina gelmeden bilinmiyor sizin yasadiginiz uzuntuyu stresi bilemeyiz.Rabbim yardimciniz olsun.InşaAllah en doğru kararı verirsiniz

Tabiki orasi oyle hayirlisi ama insallah guxel haber alirsin Rabbim kimseyi evladi ile sınamasın. Keske bi çözüm olsa da diyebilsem şöyle yal diye ama hic duymadm sadece kendi durumumu anlattm ki sonucu iyi bisey cikti cnku yaptirmadm 3 bucuk aylik oğlum hic bir saglk sorunu yok insallah dedikleri gbi cikmaz. Ben ilk bebegimj düşük yaptm bu ikinci gebeligim bubda da cok cektm kimse yasamasin sorun insllahh

Bir tanıdığımın bebeğine konuldu bu teşhis birkaç doktor gezdi çoğu aldır zaten doğsada ölecek dedi , kabul etmedi aldirmadi. Gebeliği 40 haftaya kadar devam etti normal doğumla gelmeyince sezeryan ile aldılar hiç eve çıkamadı bebek yoğun bakımdaydı 47 gün yaşadı vefat etti hicbir şekilde aldırmayı düşünmedi Allahın verdiği can... ve canlı canlı onun etlerini cımbız gibi bir aletle çeke çeke parca parca kopararak öldürecekler karar sizin. Ya anne karnında ya da doğduktan kısa bir süre sonra ölümle sonuçlanıyor Allah hayırlı kararlar almanızı nasip etsin.

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun
Benim de ikiz gebeliğim var bebeklerden birinde kist gözükünce trizomi18 açısından amniyosentez önerdi bir doktor .sonra detaylıya filan girdim risk az dediler ben de kandan genetik baktırdım temiz çıktı şükür ihtimal sıfırlanmadı ama azaldı.ben de o süreçte bunları çok düşündüm.ikiz olduğu için sonlandırma ve amniyosnetez diğer bebeği riske atacaktı o yüzden düşünmedim o riski göze aldım açıkcası ama tek bebek olsaydı amniyosentez de çıksaydı sonlandırırdım diye düşünmüştüm.ne yazık ki yaşama şansı olmayan bir hastalık down gibi filan değil siz de araştırmışsınızdır.bana çocuk doğsun yoğun bakımlarda yaşam mücadelesi versin diye düşünmek doğru gelmiyor yazık değil mi ona da çok üzücü de olsa.ben o zaman tekil gebe olsa sonlandırırım diye düşünmüştüm hala da öyle düşünüyorum inşallah bebeğim sağlıkla doğar da bunları yaşamaz ama yaşarsa da sadece kardeşini riske atmamak için bu kararı vermiş olacağım.
İnşallah bir sonraki gebeliğinizde sağlıkla kucağınıza alırsınız düşük yapmış gibi düşünün lütfen zor ama allah yardımcınız olsun

Amin inşallah... siz doktorunuz söylediği o tam süreyi bekleyin yine de emin olmak için.. trizomi 21 ve 18 ikisi de üzücü rabbim kimseye yaşatmasın... Inşallah bir mucize olur sizin ve gebeliginiz sonlandırılmak zorunda kalmaz.. bize profesör %1 ıhtimal bile iyi olma ihtimali vermedi..

Am
Amin çok sağolun.. yaşamayan bilemez çok zormuş gerçekten.. rabbim düşmanıma yaşatmasın..

Amniyosentez sonucunun hatali olma ihtimali yok maalesef, doktorlar haklı, baglanmayin... cok erken öğrenmeniz bile şükür sebebi, gecmis olsun.

En büyük korkum o doğunca çözümü olmayan bir hastalık evladımı öyle görmek ömrümden ömür götürür şuan 13 haftalık Allahım sen al canını diyorum yapacak bir şeyim yok
Kendini suçlama bunun için ne anneler var kalpsiz vicdansız inşallah Allah yine sağlıklı bir evlat nasip eder sana da hepimizede

trizomi 18 hakkında bilginiz var mı?
lütfen hak mak vicdan yaptırmayın konu sahibesine.
Çok doğru söylediniz zaten yeterince kahroluyoruz, anne olarak her detayı biz de düşünüyoruz birileri çıkıp
Amniyosentez sonucunun hatali olma ihtimali yok maalesef, doktorlar haklı, baglanmayin... cok erken öğrenmeniz bile şükür sebebi, gecmis olsun.
Ben geç öğrendim şimdi toparlayamıyorum her günüm ağlamakla geçiyor, geceleri uyuyamıyorum, sürekli zihnim dolu çünkü anne olmayı hissettim daha kötüsü 19+4 den sonra normal doğum şeklinde bebeği aldıkları için sütünüz bile gelebiliyor ve bu da sizi yıpratıyor kahrediyor

evet son günler de hep tekme atacak diye bekliyordum ve ilk kez o sabah hastaneye yatacağımız gün kıpırtılarını hissettim dile gelmeyen bir sürü düşünceler üşüştü beynimde...

Buna sadece sen karar vereceksin cok iyi dusun keske deme ilerde.bende yeni dogum yaptim 12.haftada bana da trizomi 13 teshisi kondu ayni seninki gibi yasamla bagdasmiyor denildi.kahroldum ilk bebegimi de erken dogumdan kaybetmistim.bunu da kaybedecektim herkes aldir dedi tabiki nasilsa ölcek diye ama yapamadim ben onu ben yaratmadim Allah verdi ona can o alsin dedim aldirmadim hamileligm hep aglayarak kahrolarak gecti en kotu gunlerimdi tekme atardi sevinemezdim bile.basina gelmeyen buraya yazar cok kolay aman aldirma diye bu cok zor bi karar ben onu kalbi atarken ölduremedim bu senin bilcegin is trizomi 18de benimki gibi agir bi durum trizomi 21gibi degil. 10gun once dogum yaptim bebegim yogun bakimda yasamicak bebegi yasatmaya calisiyoz diyolar.kalbi beyni bobrek organlar cok kotu durumdaa her an haber bekliyoruz cok kotu durumdayim.bazen acaba diyorum aldirsamiydim zamaninda sonra iyiki yapmamisim diyorum hersey Allahtan bu dunyada alcak nefesi varmis Allah nekadar verirse.sen kimseyi dinleme esin ve sen cekeceksiniz bu durumu ozellikle de sen iyi dusun Allah yardimcin olsun

Öleceği kesin bir bebekten bahsediyoruz. Diyorsunuz ki besleyin 9 ay sonra doğunca ölsün annenin sağlıklı bebek doğurabileceği zamanı alalım elinden. O acıyı kat kat fazla yaşatalım öyle mi?

Hel
nedemek helal olsun. Farketmeleri 13 haftaydi oyle hatırlıyorum. Amniyosentez yapildi hatta ben 3 defa amniyosentez oldum saglikli bebegimden iki kere almislar bi kere daha girdim ki sagli olan bebegim icin cok riskliydi her ikisine de yapilmasi allah korudu onu. benim bebegim de trizomi18 di yarim bir kalbi ve su toplamisti kafatasi vsyre Sonlandirmada ayni islem amniyosentez gibi. Su almak yerine kalbine igne yapıyorlar. Ben ikiz hamile oldugum icin boyle yapıldı. Siz ne karar verirsiniz bilmiyorum ama benimki gibi olmayabilir.

Benim tek bebek bir kere amniyosentez yaptırdık sonucu çıktı trizomi 18 dediler zaten vücudunda ciddi ödem var dediler her an kalbi durabilir dediler şuan bir hafta beklemek istiyorum dedim belki bir umut değişiklik olur diye Allah hepimizin yardımcısı olsun

Gerçekten sizin ve meleğiniz adına çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun tez zamanda hayırlı sağlıklı bir evladınız olur inşallah evet bende eşimi ve doktorumu dinleyeceğim inşallah sonra sağlıklı bir bebeğim olur sonrası

Haftaya cts ense kalınlığı 2li test icin doktora gidicem tam da bu zamanda denk geldi konu ve cok etkilendim.. Ne kadar zor bi karar.. Rabbim yardımcınız olsun ins dicek bişey yok sanırım kararı eşinizle beraber almalısıniz ama cidden cok zordur cookdua edicem bebeginize ve size..

Haklısınız başımıza gelecek olan her türlü geliyor en sağlıklı kararı vermek için günlerdir düşünüyorum doktorlara 2 hafta daha bekleyelim dedim sonrası durum ağırlaşırsaa eşim ve doktorların dediği olacak Allahım kararı bana bırakmasın inşallah

Bende size iedicem inşallah herşey güzel geçer hiç sıkıntı olmaz zor bi durumdayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…