Amniyosentez sonucu trizomi 18

Anne hayatını riske atacak bir durum olduhunu sanmiyorun bahsedilse konu sahibesi soylerdi oysa ki boyle birsey soylememis ..engelli doğacak bir bebekten bahsediyor .
Şuan bi riski yok fakat bir kaç ay sonra sana da zararı dokunabilir dedi şuan ufak o yüzden sıkıntı olmaz dediler

Rabbim evladınızaa şifalar versin inşallah sürekli düşünüyorum inşallah hayırlı kararı veririm

Keske daha erken ogrenebilseydiniz ama yine de dogumdan sonra ogrenmekten iyidir sizinki de, ve lutfen bu durumu anlamayacak insanlarin elestirilerini dikkate almayin, gebeliğin bir nedenle sonlandirilmasiyla, dogmus bir bebeğin ölümünün beklenmesi kiyaslanamaz bile, Allah bu durumu yasayan herkese sabır versin...

İnşallah hayırlısı olsun, Allah bizden çok daha merhametli . Onun merhametinin zerresi belki bize sirayet etmiştir buna dayanarak doğunca acı mı çeker vs gibi sebeplerle gebeliği sonlandırmak yerine tevekkül edip onun merhametine sığınmak nasip olsun. İnsan çok şey söylemek istiyor ama site kuralları. Lütfen ama lütfen gebeliği sonlandırma kararı alırsanız da küçük bir et parçası da olsa bebeği ve plasentasını isteyin götürüp kendiniz gömün. Hastanede bırakmayın

Allah yardımcınız olsun siz elinizden geleni yapmışsınız

Zaten öğrendiğimden beri ne yerdeyim ne gökte ruh gibi dolanıyorum bir karar veremiyorum olası aldırma durumunda görünce ne yaparım onu düşünüyorum bilmiyorum çok zor bi durum Allahım güç kuvvet versin Allah razı olsun cevaplarınız için

Merhabalar. 12. Haftam da ense kalınlığı 9 mm üzerinde ölçüldü . Doktorum anormal bir durum olduğunu belirtti. Kol ve bacaklarda aşırı derecede kısalık vardı. Aldırmamiz gerektiğini söyledi. Çok doktor gezdik. Karninda ölür ölmezse de doğumdan sonra hemen ölür dediler. Eşim ve bende hiç bir şekilde aldırmayı düşünmedik Rabbimin takdirine bıraktık. Tevekkül ettik. Herşey dedikleri gibi oldu doğumdan hemen sonra bebeğimi kaybettim. Çok acı vericiydi ama kararı kendimizin vermemiş olmamasının ayrı bı sevinci vardı icimizde.
Rabbim size sabırlar versin. Sonunda pişman olacağınız bir karar vermeyin.iyi düşünün. Rabbim Şafi ismi hurmetine şifa versin insallah.

Allahım yardımcınız olsun acınızı dindirsin inşallah. Rabbim tez zamanda sağlıklı bir evlat nasip etsin İnşallah hakkımda hayırlısı olsun bakalım bir hafta sonra belli olacak

benkeyfimvekahyasi
Isde bekledigim, yazmak isteyipte bir turlu firsat bulamadigimdan oturu yazamadigim yorum. Biz kainatin ve herseyin sahibi Allah u Tealadan dahami merhametliyiz ki dogunca aci cekecegine simdiden yasamina son verelim diyerek cumleye baslayabiliuoruz. Lutfen buraya herkese acik bir paylasim yapiliyorsa herkesin ozgur iradesinede saygi duyulmalı herkes kendince fikrini kirmadan dokmeden soyleyebilmeli. Buarada kimsede konu sahibesini incitecek yada kararini yargilayigi bir yorum yapmadi. Bir arkadas yazmisda anlamayacak kisilerin yorumunu dikkate almayin diye cok sasirdim. RABBIM yardimcisi olsun arkadasimizin cok zor bir karar artik kendisi vericek kararini imtihan dunyasindayiz kimin ne ile imtihan olacaginin kararinida biz veremiyoruz

Son düzenleme:
evet insanin başına gelmeden bilemez. 2 sene değil zaten 1 sene içinde bebekler hayata tutunamıyor...bu bilimsel kanıtlanmış bir şey olduğu için anne baba çocuk istediği için aldıkları karar " anne karninda bebeği öldürmek."..değil.. ölecek bebeği aldırmakdır..kimse bilemez demissiniz de biliniyor maalesef böyle bir sendrom...bu aile çocuk istiyor...öleceğini hastalıklarla bogusacagini bile bile hem kendine,hem bebeğe acı çektirmeyi tercih etmek istemeyebilir..o yüzden doktorları dinlemesi daha doğru olur

Bu konuda haklısınız nasıl ki başımız ağrıdığında dişimiz çürüdüğünde doktorları dinliyoruz buda öyle bir şey başından beri bir evlat istiyorum ama kucağımda ki belki de kucağıma alamadığım evladımı acı çekerken görmek istemiyorum Allah herşeyin hayırlısını verir buda hakkımda hayırlı olan diyorum evladımın canına kıymak değil onu bir şeylerden kendimce korumak için sağlıklı bir karar vericem ve sanırım doktorları eşimi dinleyeceğim bir hafta sonra umarım doktor kalbi durmuş der kendi kendine ve benim müdahaleme gerek kalmaz yazdıklarınız için teşekkür ederim.

Çok üzüldüm gerçekten, çok çok zor Rabbim acılarınızı hafifletsin, bir daha böyle acılarla sınamasın inşallah.

Forumu doğru düzgün kullanmayı bilmiyorum, fakat aldırmaması yönünde yorumda bulunan arkadaşlardan mesajımı gören olursa cevaplayabilir mi? Yanlış anlamayın eleştiri olarak sormuyorum, ben zaten çok pişman olduğumu yazmıştım, bebeğim kendisi patlayarak mı ölmeliydi? zaten iki yerinden çatlamıştı, ben kendimi daha fazla acıdan kurtararak bencillik mi ettim? üzülürüm diye düşünmeyin, gerçek düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum. Konu sahibesi siz de hakkınızı helal edin şuraya iliştim ben yine

Bilmeden konuşuyor çoğu.

kimse sinanmadigi acı hakkında net bir sey soyleyemez aslında..yasadiginiz durum cok üzücü...Allah size yardim etsin...

ben fikir veremem size..ama ben olsam diye baslayabilirim söze..kimse yargilamasin beni...ben evladimi parcalatarak ölmesine göz yumamam..buna sebep olamam..bu benim elimden olmamalı...biliyorum cok acı..icim yaniyor bunu dusunurken bile...
ama burada ince bir ayrinti var..anneyi zehirleme ihtimali...bunun da gorusu doktordan alınır..belirtisi var mıdır? nedir ? ne degildir? eger annenin hayati riske giriyorsa doktoru dinlemek gerekebilir...

bir arkadaşımın bebeginde ileri duzey kalp yetmezliginden şüphelendiler.7. ayda doktor yonlendirmesi ve kendi tercihi ile ölü dogum yaptı.doktora bari suni sanci ile dogurayim.belki yasar demis.ama doktor bize de kendine de bu acıyı yasatma demis.suni sanci ile ölü dogum yapti..haftalarca ciglikla agladi
kendine gelemedi..biz artik korkmaya basladik onun icin..ben sebep oldum diye ciglikla agliyordu..zaten olecekti ama sebep olma duygusu onu yıktı..herkes kaldıramaz..
secim sizin..Allah yardimciniz olsun

Oncelikle rabbim ins çıkış yolu verir size ne denir bilemiyorum cok uzuldum ins varsa boyle dogruluk payi sonlandirmaya gerek kalmadan hallolur daha az caniniz yanar rabbim hayirlisini versin birsey sormak isterim doktor nasil anladi pco hastasi oldugunuzu bilgi verebilir misiniz

Bende onu istiyorum şuan kendi sonlansın ben müdahale etmeyim diyorum Allahım yüzüme baksın. Evlendiğimden beri adetim çok düzensizdi 2 ay olmadığımı biliyorum hep hamileyim sanıyordum en son doktora gittim ultrason cihazı ile kontrol etti ve yumurtaların normalden fazla çünkü zamanında çatlamıyor gecikmelerinde bundan ötürü dedi pcos tanısı koydu bir takım ilaçlar kullandım düzene girdi

Allah arkadaşınızında yardımcısı olsun inşallah doktorların çoğu henüz küçük bağlanma diyorlar dediğiniz gibi büyük olsa bende karar vermekte bu kadar zorlanmam belki çok teşekkür ederim hakkımda hayırlısı olsun diyorum sadece artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…